Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (98)
Raspunsuri - Pagina 20
lisa79 spune:
crisspoliss,multumesc!
irina.c
felicitari pt modul de gandire!
33S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 7 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
miereamara spune:
IrinC te apreciez sincer pt modul in care pui problema
. Este nedrept mai ales fata de voi cei tineri, cand am auzit ce spagi se vehiculeaza pt un post in spital am ramas cu gura cascata. Si ajung acolo tot cei care au mai multi bani si poate sunt mai putin pregatiti decat unul pt care integritatea e pe primul plan.
Crisspoliss, nu am stiut ca tu intri pe Cobra dc esti in concediu (stiu ce inseamna, e un fel de extensie a asigurarii, dar care costa cu mult mai mult). Ei, cel putin eu am scapat de grija asta, pt inca un semestru, pt cat mi-au prelungit bursa, ca vine la pachet cu asigurarea de sanatate. In mai dc nu ma angajez imi fac una privata, iar pe bebe o sa-l trec la Lu pe asigurare.
Ieri au dat pe cineva afara de la el de la servici, intamplator chiar il cunosteam, mi-e asa de mila, acum in prag de sarbatori, are doi copii si sotia nu lucreaza este grad student. Ma intreb cum se vor descurca.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Stellutza spune:
Buna dimineata burtici,
desi sunt in pre-natal,
dorm toata ziua si noaptea o petrec net mai nou
.
Am apucat sa citesc capitolul si...

felicitari Stefania pentru bebel si ma alatur si eu grupului de fetele care sunt 'invidioase' ca proaspetele mamici pot sa isi tine bebeii in brate ![]()
![]()
Legat de subiectul dezbatut zilele trecute, referitor la spaga data doctorilor si personalului spitalului, va rog sa imi permiteti sa imi spun si eu o parere intarziata mai ales ca zilele trecute intrebam si eu CAT? pentru ca vreau sa imi pun pliculetele cu bani deoparte inainte de sarbatori cand sunt cele mai mari cheltuieli.
Eu sunt una din 'gravidutzele cu ceva probleme', ma consider asa pentru ca urmez tratament cu Clexane . In acest moment merg la ginecolog, medic de familie si hematolog.
Desi am vazut la voi ca faceti in ultimul trimestru analize, vaccinuri si etc, eu cand merg la ginecolog imi face eco si atat . Vejnic nu are timp si este pe fuga, ma duc cu biletele cu intrebari pentru ca uit mereu ce sa intreb si ma expediaza in 5 min desi intodeauna am fost 'draguta' cu dansa tocmai pentru a-mi oferi mai mult timp si atentie.
ma cheama o data pe luna doar la control si desi am 32 de saptam, la ultima vizita, saptamana asta mi-a zis scurt bebe este bine ne vedem peste o luna
iar eu m-am uitat ca vitelul la poarta 9 si am plecat cu coada intre picioare pentru ca intentionam sa discut cu dansa despre cum o sa nasc, cezariana sau normal, epidurala sau nu.. etc.. mi-a zis scurt mai vorbim....
La medicul de familie cand merg, analize nu imi face fara sa recomande ginecologul, pentru o reteta de medicamente ma tine o saptamana sau mai bine, desi medicamentele mele dispar din farmacii in cateva ore si nu am reusit niciodata sa iau clexane compensate pentru ca iau cate 2-3 fiole din farmacii cand gasesc... si acolo atentia este zero desi nu ma duc cu mana in buzunar.
La hematolog, merg la fundeni la celebrul institul hematologic si merg de 2 ori pe luna la recoltat de sange si sa iau analizele . Merg cam pe la ora 8-9 si stau cateva ore bune, exact ca un cersator pe la usi de parca ma duc cu miloaga sa cer de pomana . Dupa ce apuc sa ii bag unei asistente ceva in buzunar mai dureaza 1-2 ore pana imi da o amarata de hartie unde scrie ce doza de clexan voi lua in continuare .
Imi cer scuze pentru cearsaful asta scris dar vreau sa evidentiez ca pe bani mei si fiind si 'dragutza' sunt umilita in fiecare zi de acest sistem sanitar inexistent.
M-ar consola daca as fi mai informata si nu m-as baza pe tot ce spun doctorii insa este primul meu copil si nu stiu nimic ...iar asta ma complexeaza enorm, mai ales ca nu am pe nimeni apropiat pentru a-mi da mai multe detalii.
Deja am cosmaruri si imi este foarte frica ca o sa mi-se rupa apa in miez de noapte si probabil voi ajunge la spital si nu voi sti ce se va intampla si cum voi naste.
Regret in fiecare zi ca nu am mers la Medlife sa nasc acolo, dar in momentul in care am aflat despre Medlife si am mers la control nu am gasit nici un doctor mai putin ocupat care sa se poata ocupa de mine toata sarcina, pentru ca la particular consider ca se cheltuie aceiasi bani doar ca esti scutit de rusinea de a pandi doctorii pe la colturi sa le infigi plicul in buzunar.
Sunt de acord si cu Irina pentru ca vede situatia din ambele baricade si stim destul de bine ca doctori nu sunt platiti nici macar decent, dar, cred ca fiecare care dintre noi are fi mai mult decat bucuroase sa dea un ' cadou' doctorului pentru ca s-a purtat frumos cu ea, dar sunt scarbita de doctorii care se poarta urat si nu acorda pacientilor atentie tocmai pentru a-i face sa 'cotizeze' .
+32 cu
Maya Maria -Ayeneea
Daiopri spune:
Sa ne traiasca noul licurici :) Stefanial felicitari mamico. Sa ai laptic mult sa creasca mare.
Roxana, am inceput sa ii dau cu pufurile sa stiu si eu. Multam de raspuns. Ma dau ranita sapt viitoare, ca mi-a fost frica sa nu mai tb sa stau si cu motanul dupa aia. Mai ales ca daca e tati acasa, ei pleaca si eu tup in pat inapoi. Altfel ar fi tb sa duc motanul la scoala.
Despre discutia cu ce se intampla in tara, eu nu pot sa zic decat ca nu va invidiez. Mi-as iesi din minti zau asa sa ma ingrijorez pt toate astea, si mai ales m-ar durea sufletul de banii dati. Ca la urma urmelor toti muncim pt banii astia si noua nu ne da nimeni nimic. Eu una nu ii inteleg pe dr. Ei singuri si-au ales meseria si art b sa se gandeasca la binele oamenilor in primul rand.
Apoi, pe cei care ii dau ii inteleg ca se tem pt viata lor si a copiilor lor, dar nu mi se pare normal cand ziceti ca ii dau ca sunt multumita de servicii si etc. Nu e normal. Si de aia nu se termina cu chestia asta. Sunt si eu multumita de servicii dar zic un frumos si sincer multumesc, si ma rog sa aiba sanatate si tot ceea ce iti doreste cel care a facut un serviciu.
Aici cand nu esti multumit cauti alt dr, cand esti multumit stai cu dr ala si are si el o satisfactie ca esti pacientul lui de atata timp. Eventual poti scrie un review frumos pe site-uri.
Am fost multumita la prima sarcina de dr si desi nu am nascut cu el, deci nu are mari merite, nu m-am dus la altul a doua oara. Si asta inseamna venit in buzunarul lui din faptul ca merg la el. In fine….
Miere, razi tu, da tu esti aia comica si mi-e drag tare cand vad ca te pregatesti asa :)
Aalina, nu e bine pusa problema asa, ca eu castig detasat fiind la categoria lunga si grea :)
Nu cred ca ma depaseste nimeni per total. Daca e tre sa socotim doar cate kg am luat fiecare in sarcina, si asa déjà imi creste inima cand vad ce a zis Ella :))))
Si stiu ca si Ingrid mai era la categorie cu mine.
Alde Dark, Ledi, miere, Billy si alte subtirele cu sub 15kg nu intra in competitie:)))
Iris, sanatate multa lui Pa. Speram sa fie totul bine.
Vroiam sa va dau un ex de romana al motanului : ‘ Tu speiat mine’ (Tu m-ai speriat)
Apropo, al meu la 5,5 ani tot nu zice r. Sa ma ingrijorez?
Eu azi m-am cam speriat ca am iesit afara cu sange. Intai nu am stiut de unde,apoi m-am lamurit. Si am patit de 2 ori. Maine am vizita la medic si sa intreb ce se intampla. O fi de la ceva ce ammancat? Ca de obicei nu am avut probleme cu asta, doar ca am obsv ca la pranzurile astea organizate, mananc cam mult o data si apoi ma simt umflata toata ziua si am senzatia ca nu mai imi e foame si nu mai mananc pana a doua zis. Apoi dimineata simt ca ma doare stomacul.
Mai imi amintisem ceva, da pana sa scriu iar am uitat.
Mama ei de treaba.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
miereamara spune:
Daiopri poate ai un hemoroid intern. Te lamuresti tu maine la doctor. Multa sanatate si tie si motanului
! Sa stii ca am sarit si eu de 15 kg, bat spre 17-18
, eu cred ca o sa ajung la o cifra rotunda dc nu nasc in doua trei saptamani. Trec iar printr-o perioada din asta nefasta in care mi-e foame tot timpul.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
fil_lily spune:
Avem deja al doilea licurici! 
Felicitari Stefanial! Multa multa sanatate micutului grabit.Asteptam si poze!

Liliana
32+
Briana Iasmina
Carmen_Marieta spune:
'neatza burticutze,
Pentru ca ieri am lipsit motivat
, azi sunt matinala, va invit la o
, sau ce vreti voii sa beti.

pt al doilea licurici. Sa creasca mare sanatos, sa fie mancacios. Felicitari Stefanial!!!!
Alina2700 superb bradutul.
Iris felicitari pentru marire, sanatate multa lui Pa.
Bebelusi ce cauti mama la serv? si mai auzi si de toate?? important este ca fetele sunt bine! Iar la tine totul va fi ok, nu te mai stresa!
Miere daca ai sti ce frumos se poarta infirmierele in Giulesti, la camera de garda
, ca stiu ca daca vb frumos primesc... iar cand vine cate o femeie care nu arata ca o doamna...sunt asa de reci.. ca sa nu le zic altfel.
Ideea e ca asteapta"spaga"!!

Daiopri nu te nelinisti pt "r"- eu l-am zis pe la 6 ani!![]()
Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
29+ 
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
cristi_2003 spune:
ce bine ne sta cu 2 bebei pe prima pagina
daiopri - si eu la 5 ani ziceam poezia cu rata asa: rica nu stia sa zica rau, latusca, amuica... asa ca nu e problema
de la luna plina nu am putut dormi - doar am visat ca eram in tabara in austria si nu puteam trece granita inapoi ca-mi lasasem buletinul acasa. da partea buna e a ma pupam de mama mama cu un rocker frumos foc ![]()
36+ cu
Stefan Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 3 SAPTAMANI

Aalina spune:
Irina 
Daiopri incercam si eu sa impresionez cu totalul. Si Dorian l-a spus tarziu pe r si doar ca ne-am tinut in vacanta de el si il puneam sa incerce. Asa a fost si cu s. Lui ii era mult mai comod sa le zica repede cum stia. Ia vezi tu cu sangele ala... ce zice medicul. Nu cumva ai un mister H?
Cristi ai facut salata aia? Eu in weekend ma apuc de cosuletele Roxanei.
Fetelor nu va apucati sa nasteti fara sa ne spuneti sa agitam si noi ceva pe aici.
celor doi licurici si o zi buna tuturor
28+ cu
Fabian si
Dorian
cristi_2003 spune:
aalina- ieri am inceput sa o fac. plus supa si salata de boeuf - astea le-am terminat
36+ cu
Stefan Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 3 SAPTAMANI