Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (98)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Fetelor, noi aici dam (daca vrem) cate o cutie de ciocolata care se imparte la toata lumea. Sau facem cate o donatie la vreun charity sustinut de spital.

Pe frate-meu l-am intrebat cum a fost cand a nascut cumnata-mea, mi-a zis ca medicul nu a primit. Asta in Cluj, acum 2 ani. Deci... se poate si in Romania.

Miere, de acord cu tine... mai ales in ceea ce ai spus despre medicii tineri.Offf... as mai zice multe...dar la fel ca si Lisa am medici in familie si niciodata nu a trebuit sa dau nimic la nimeni, deci poate am fost protejata din acest punct de vedere...si vorba aia, mie mi-e usor sa vorbesc ca nu sunt pusa in postura altuia. Dar fetelor... atatia bani... offf ... pai cate nu ati putea lua la bebe de banii aia... sau voua...La cate griji aveti mai e si asta. Hai ca mai bine nu zic nimic sa nu zic prostii.

Dark Bendis

36+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 4 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szmonic spune:

Miere, am tot respectul pentru o parte din sistemul sanitar din State; am trait si eu acolo o perioada si am vazut cam cum merg treburile. INSA eu, ca si tine am fost pe partea cealalta a baricadei, adica am avut asigurare. Dar sunt multi, foaaarte multi care NU isi permit o asigurare medicala desi muncesc! Prefera sa le faca o asigurare copiilor decat sa aiba ei una. Cunosc din pacate foarte multi oameni care au avut enorm de suferit din cauza asta, oameni care au preferat sa moara incet decat sa isi duca familia la faliment!
Asa ca eu, desi nu sunt genul care sa dea tot felul de atentii zic ca sistemul din Romania, asa cum este, functioneaza. Dai ceva din buzunar si tot ti se fac analize, si se ocupa cineva de tine, pe cand in State Doamne fereste sa ajungi la un spital sau clinica `gratuita` cum zic ei, sa mori asteptand sa iti vina randul.
Eu lucrez in Ungaria de 4 ani, iar sistemul sanitar esta cam acelasi ca si cel din Romania. Tot asa trebuie platit doctorul si asistentele, altfel nu se ocupa nimeni de tine. Prima intrebare care i se pune unei gravidute este: care doctor se ocupa de dvs?... si daca nu ai doctor care sa se ocupe personal de Tine nu prea esti bagata in seama.
Eu am primit la inceputul sarcinii de la dr meu un pliant care contine toate consultatiile(in numar de 12)si care se platesc(aprox 225 ron/consultatie), inclusiv asigurarea ca la nastere nu-i datorez nimic si ca va participa la nastere indiferent de ora/zi. Moasei trebuie sa-i dau o suma in jur de 300-400 Ron din cate am inteles.
Precizez ca si eu platesc asigurare medicala, dar daca nu vreau sa risc sa fiu uitata pe o targa si lasata sa ma chinui mai bine scot un ban din buzunar.
Fiecare sistem cu avantajele si dezavantajele lui...

37+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Szmonic, noi vorbeam aici de spaga din Ro, nu de sistemul medical din State (care are si el lacunele lui, nu am spus ca e perfect), nu faceam comparatie intre cele doua...dar am observat tendinta asta de a a se schimba subiectul cu motivatia "lasa ca in alte parti e si mai rau" sau "de bine de rau, merge si asa". Dar dc tu crezi ca sistemul din Ro functioneaza bine asa cum functioneaza, asta este...e parerea ta.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

in legatura cu sistemul medical din State,eu una nu platesc nimic nimic pt asigfurare pt ca NU LUCREZ!!!cum eu si cristi nu suntem inca casatoriti,salariul lui nu este luat in considerare. tot ce e medical eu nu platesc,deci nici cei 10% de care vorbea miere nu ii dau.
szmonic,inca ceva,multi se spetesc aici si nu aplica pt asigurari de stat,care sunt exact acelas lucru ca si cele private,le e frica sa aplice din cauza ca nu auy acte,crede-ma nimeni nu te intreaba de acte aici,decat daca ceri ajutor in bani(link cardurile) in rest,nici macar social nu iti trebuie. mamele au asigurare pe toata sarcina +2 luni dupa ce nasc,iar copilul pana la 18 ani,tot tot,inclusiv dentar. dar asta e,multi le e frica sau nu se intereseaza.

33S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 7 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Lisa asta e valabil pt statul tau, la mine in statul Florida tb sa ai gc de cel putn cinci ani ca sa poti intra pe medicaid/medicare (programul gratuit de asistenta). Eu am aplicat pt medicare for pregnant women si m-au refuzat (chiar dc avea GC) pt ca aveam rezidenta doar de 2 ani. Sunt anumite state care au programe de asistenta gratuite pt gravide, batrani, oameni cu income mic, dar difera f mult de la stat la stat, Florida e unul dintre statele cu conditii cele mai severe din punctul asta de vedere (probabil unde sunt si f multi imigranti hispanici ilegali).

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

off, nu vroiam sa starnesc controverse
Vroiam doar sa spun ca nu doar in Romania sunt probleme cu sistemul sanitar, ci peste tot in lume. Poate altfel de probleme, dar tot omul de rand trage greul si scoate banii din buzunar(sub forma de asigurare medicala, spaga...sau ambele)
37+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ciuf, uitasem de servetelele umede, cana + farfurie + lingura, periuta + pasta de dinti... Cred ca atat...

Eu ascult colinde (sau colinzi, cum o fi corect)...

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Ok, fetelor, mie clar ca mi-ati dat de gandit cu luna plina Stiu ca de obicei in fazele cu luna plina ma cam apuca crizele, adica sunt eu calma o luna intreaga, dar o data pe luna ma cert cu cineva si de obicei atunci cand e luna plina.
Hmmmm
si maine noapte mergem la un party la firma...
aoleu
37+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Ciuf, uitasem de servetelele umede, cana + farfurie + lingura, periuta + pasta de dinti... Cred ca atat...

Eu ascult colinde (sau colinzi, cum o fi corect)...

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Selene am adaugat.

Mercic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

stiu ca s-a mai discutat, dar sper sa imi mai zici odata la copii mici:

de unde cumpar alezee din alea? cat costa? sunt la pachet/cutie cum sunt?

ca m-am uitat in carrefour/cora si nu am vazut; am intrebat la vreo 2 farmacii pe langa birou si nu au asa ceva...

Mergi la inceput