Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (98)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

V-ati minunat voi de preturile de aici, dar eu ma minunez de spagile voastre. Cine va pune frate sa dati atat, ba mai si plusati! No offense, dar un buchet de flori si o cutie de bomboane le sta in gat? Platiti asigurari in fiecare luna si cand vine vorba de drepturile voastre....stergeti cu ele pe jos. Pe bune....mi se pare muuuult prea mult, ok, dati la doctor, da de ce trebuie si la infiermiere, la asistente, etc...Sistemul asta e bolnav si tb ras si radacina si dand spaga, nu facem decat sa il intretinem si sa il perpetuam.

Din pacate asta este sistemul si daca nu dai nu esti bagat in seama sau mai rau, te lasa sa mori in dureri sau nu-ti aduce copilul, nu te lasa sa ai vizite, etc....
Nu putem schimba noi acum ceva...inca mai speram ca o sa vina o zi in care se va intampla ceva...dar pana una alta, ca sa ne fie bine trebuie sa dam.

36+ cuADINA-IOANA
AMR 4 saptamani!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Miere de acord cu tine
Si eu pledez pt a www.demascaspaga.ro/eKontentSpagaFiles/acasa/nu_da_spaga/nu_da_spaga/index.html" target="_blank">nu da spaga

..insa atunci cand e vorba de sanatate..stii cum e - cred ca oamenii au impresia ca nu fac totul ...

Eu personal imi cer drepturile si chiar mi le obtin. Si le zic in fata asistentelor ca nu imi fac mie vreun favor, ci eu lor ca nu chem mass- media eventual sa le surprinda in ce fel isi fac treaba... (recunosc ca poate fi considerat un fel de santaj..dar la o anumita categorie de oameni .... doar asa ajunge un mesaj firesc si normal)
De fapt sincer sa va spun, cam de fiecare data cand am avut nevoie de ceva in spital ..cu efort relativ minim am rezolvat. Adica nu a fost nevoie sa dau..desi nu ar fi refuzat probabil. Iar la tactica de mai sus nu am apelat decat o data...nervoasa fiind pe alea de le neonat din Elias ca in loc sa ma cheme sa alaptez copil sau sa mi-l aduca in salon ..i-au dat lapte praf ca sa nu mai planga...am zis ca "le sar in coc"

pana la urma sistemul e si cum il acceptam si cum il perpetuam noi...

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Ciufik

am scris cateva pagini mai inainte cat m-am gandit sa dau eu..in conditiile unei nasteri normale, fara probleme

O sa trec cat m-am gandit eu raportat la cat am dat acum doi ani..si merg cu aceeasi echipa (care s-a purtat super cu mine...de la meoasa - care chiar mi s-a parut ca si-a meritat toti banii - pana la medic)

- moasa 100 RON / acum doi ani 50 RON;
- dr. mana a 2-a: 100 RON/ nu mai stiu ;
- anestezist: 300 RON / 200 RON; (si asta mi se pare important de impresionat!)
- neonatolog - 100 RON / nu mai stiu (eu nu am nicio pretentie de la ei..doar sa-mi faca foaia de iesire din spital, caci altfel deja am o doctorita de la CMU care vine acasa prima luna si apoi mergem noi la clinica - si intra totul in asigurarea medicala de la firma)
-dr. principal 1000 RON sau 300E / 1000RON (si acum doi ani era mult) (ramane sa ma decid)

Ma gandesc ca un buget total de 2000 RON e suficient!!...(la negru!..nu ni-i deconteaza nimeni noua iar lor nu le ia nimeni impozit pe ei!!)

..parerea mea!

Stii ca si eu sunt pacienta lui Badiu... Mi-a placut ft tare de el in timpul urmaririi sarcinii, insa consider ca dupa concediul lui de ast' vara din august ..putea estima cam cand si-l mai ia pe urmatorul..si de atunci trebuia sa ne spuna..nu in octombrie..spre final Cand in mod normal la 7 luni nu te mai ia niciun medic asa pe ochi frumosi...

De fapt am mai spus ..nu am asteptari prea mari de la nimeni... de aceea cand am ramas insarcinata si mi-am facut socoteala ca e posibil sa nasc in per sf decembrie - inceput de ianuarie, am inteles ca tb sa-mi iau masuri singurica si de aceea am mers la doi medici.
Prima optiune era Parvu din Elias pt ca am mai nascut o data cu el...apoi Badiu. Oricare putea sa plece, le respect conditia de oameni care au nevoie de concediu, sarbatori..dar daca'i tradare..se cade sa stim si noi!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

buna fetele!
sunt total de acord cu ce zice miere,prea mult dati din prea putini bani care ii faceti. parerea mea este ca doctorii astia noi(tineri),sunt mult mai atenti cu pacientele si nici nu i-au asa spaga fara rusine.
alinuk,asa as face si eu,mi-as cere drepturile!
sa va zic o faza:anul trecut o prietena de-a mea a nascut pe 14 februarie(aici in Chicago).ei amandoi romani. dupa ce a nascut,tatal,s-a dus a cumparat flori pt mama si un buchet mare mare pt doctorita,a trebuit sa il duca inapoi acasa,ca nu se poate sa accepte asa ceva. era doctorita mea. aici,a dpua sansa nu o ai,ai primit ceva netaxabil si nejustificat,ti se retrage licenta si gata. poate si din cauza ca fac suficienti bani nu mai au nevoie de "atentiile noastre",dar e mai bine asa.
nu ne stresam deloc de ce si cum safacem cu spaga,daca se fura sau nu din spitale(nici nu poti sa intrii in spital fara sa ti se ceara un act de identitate sa fii trecut acolo cum ca mergi sa vizitezi si pe cine)....si ce faci frate cu geanta??? ti-o pui sub cap???
te apuca groaza cand citesti asa ceva.poate sunt o naiva,am fost erita de asa ceva,avand in familie cadre medicale,dar mi se pare absurd.
oricum,eu va doresc mul;t multa bafta!
selene, ce putin mai ai
multumesc fetelor cu RH- pt raspunsuri.sa dea Domnul sa scapam toate bine si fara uram de anticorpi

33S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 7 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu inteleg ca situatie este asa cum este si uneori oamenii sunt "fortati" sa dea spaga. Dar sincer...scorurile vehiculate de voi....alimenteaza si mai mult sistemul asta corupt, e normal ca ei se asteapta la mai mult si mai mult. Una, amarata care nu are de unde da, ce va face? Sincer, nu stiu cum as reactiona dc as fi pusa in situatia sa nasc si sa-mi fie conditionata ingrijirea copilului de datul spagii. Probabil ca as fi nascut la particulara, daca as fi fost in Ro.
Mi s-a cerut si mie spaga, internata fiind in spital, frate....nu voia asistenta sa imi dea o cana cu apa, in conditiile in care eu nu ma puteam ridica din pat, mi-a spus ceva de genu' "De ce nu ti-ai adus de acasa?" Am strans din dinti si tot nu i-am dat nimic, apoi in ultima zi, m-a chemat domnul doctor in cabinetul lui, "sa discutam" despre concediul medical, in conditiile in care nici macar nu solicitasem asa ceva. L-am lasat si pe ala cu okii in soare... dupa ani de zile in care cotizasem la asigurarile alea de sanatate cu sume uriase, am avut si eu nevoie de ingrijiri medicale si mi s-a cerut spaga....rusinos! Probabil fac parte din categoria "nesimtite" si " alea care isi mananca de sub degete", asa le numeau asistentele din clinica unde lucram eu in Ro pe cele care nu dadeau spaga. Cand le auzeam, imi venea sa le iau de coc, vorba ta!

Nu generalizez, cunosc cel putin doi medici ginecologi care nu iau spaga, am tot respectul pt ei ca oameni (si pt restul medicilor care intra in categoria asta). Acesti oameni s-au descurcat, au ales sa isi deschida afaceri tot in domeniul medical, cu imprumuturi de la banci (nu cu banii luati cu japca de la pacienti) si acum, pot pune capul linistiti pe perna si stau cu constiinta impacata.

Gata, ca ma ia cu calduri de cate ori citesc despre subiectul asta...

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

mei fetelor citesc si ma minunez...

ce da banet sunteti dispuse sa dati... considerandu-l multumire...
Mei da pe voi va multumeste careva la job ...ca va faceti treaba in felul asta?

Zic si eu...

Ideea e nu ca as fi impotriva, numai ca suele vehiculate mi se par chiar si in conditiile unor salarii decente foarte mari...raportate la o medie de castig / familie. Pana a urma e adevarat ca noi ca paciente facem piata asta... oare ce se fac cele care nu dispun de bani si care eventual au sal medii... nu mai fac copii, se resemneaza ca pot naste oricum/oriunde???

Ciufik mei da sar in cocu tau acum... auzi la ea, nu a dat nik la CMU pt Badiu. Si noi avem asigurat prin firma abonamentul acolo.... dar crezi tu ca pt asta el nu e platit??? Sau ca firma nu plateste? Ca nu se face un decont undeva??

Pt ce sa ii dai..pt faptul ca pleaca in concediu?? N-am nimik cu viata omului, poate pleca linistit... sa fie sanatos! Dar sa-i mai dau si bani pt asta? Ii dau dupa, daca raman pacienta lui si ma vede la spital eventual...

Eu i-as da celui care ma asista in funcite de grija pe care o are fata de mine, banul intreg pe care i l-as fi dat lui Badiu...ia gandeste-te ca acest medic isi asuma un risc...cumva in necunostinta de cauza..pe blind asa...Ei da las ca nu o face gratis...

sistem de kko...ce sa zic, daca nu-l putem invinge incercam sa ne adaptam lui...

Parerea mea personala este ca un medic profesionist..cu atat mai mult sef de sectie...nu te asista mai mult sau mai putin bine si functie de grosimea plicului.

asta e unul din motivele pt care l-am respectat pe prof Marinescu de la Giulesti...la el nu conta, ba chiar refuza! (la un mom dat ii dadeam cu fortza...de placere!)

Naty daca e neonatul care-ti vine si acasa apoi... isi face banii. In cazul meu clar nu va fi cel din Elias... Mai precizez ca eu vehiculam acele sume in cazul cel mai normal posibil, nastere normala, copil ok... Daca e vreo pb speciala ce apare, desigur ...ne adaptam!

Prefer sa dau banutzi unor copii/oameni cu nevoi speciale (facem asta periodic, de sarbatori sau cu diferite alte ocazii) sau sa fac diferie donatzii decat sa intzes niste bani in buzunare deja doldora

Nimic nu-i intamplator!

ALINUK SUBSCRIU 100% LA TOT-TOT-TOT!! Parca as fi vorbit eu

Catalina

38+ Ana-Maria ingeras de

AMR 2 saptamani

http://bd.lilypie.com/cFtxp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Si mie mi se face parul maciuca cand aud de dat spaga la medici, dar asta e inca Romania...de cacao...

Eu as fi de acord sa le mareasca salariul nu cu 50%, ci de 500 de ori, dar frate, din momentul ala, sa i se retraga licenta definitiv daca mai cere sau accepta un capat de ata. Tot rusinos e si ca un medic are un salariu de nimic desi responsabilitatea este maxima, invata toata viata, nu au nopti linistite (ca toti avem pretentia sa-i sunam in week-end, noaptea, in concediu, etc), etc, etc.. Si nu vorbesc doar de ginecologi, de toti...Sa aiba salarii decente sau mai mult decat atat, iar noi sa mergem cu capul sus si fara plic in mana la control...Dar ce vorbesc eu e din alta lume....adica Romania s-ar numi SUA, Canada, Olanda, etc...

Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (31s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Si inca ceva:

Parerea personala este ca din toata povestea asta cei care au cel mai mult de pierdut sunt medicii tineri, care de abia se pregatesc sa intre in paine (pt ca deja li s-a pus eticheta de spagagii si intra direct intr-un sistem corupt mentinut cu buna stiinta de guvernanti si acceptat de medicii mai batrani pt ca e in avantajul lor) si pacientii (care saracii platesc si asigurari, dau si spaga si mai sunt tratati uneori si cu dosul).

Medicii tineri au nevoie de bani, sa mearga la specializari, sa isi cumpere carti, sa participe la congrese....cei care deja si-au facut un renume, nu mai au nevoie de asa ceva si nici nu mai sunt interesati. Dupa 20 de ani de primit atentii si multumiri, si cu grosul facut, mi-ar plesni obrazul de rusine sa mai iau ceva de la un pacient!

Solutia pe care o vad eu: construirea unor fundatii pe numele medicilor, unde pacientul multumit merge si doneaza niste bani, i se da o chitanta (sau o justificare), iar cu banii stransi medicii interesati pot participa la congrese, cursuri...intr-un cuvant isi pot satisface niste nevoi profesionale absolut justificate.

Dar probabil asa nu se va intampla, pt ca asa cum am spus mai inainte, acesti medici tineri si entuziasti sunt boicotati tocmai de colegii lor mai in varsta care continua sa ia spaga cu nerusinare.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

nici eu nu sunt DELOC de acord cu spaga...si am platit din plin pt asta! acum 2 ani cand am pierdut sarcina am ajuns la spital la urgenta la 2 noaptea, aveam niste dureri de numai la dat bani nu m-am gandit si pt asta...tot personalul dormea, iar pe mine m-au lasat sa stau in pat 4 ore, aveam o hemoragie de aveam sange si in sosete (si stateam intinsa) si ma trageam de par de dureri. la un moment dat a venit o asistenta la mine sa ma injure ca mi-a trebuit mie sa vin in noaptea asta la spital si ea a doua zi avea examen la scoala de soferi... dimineata inainte sa plece a mai trecut o data prin salonul in care eram si i-am urat succes la examen si a ramas muta...

35+ DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

din cate am auzit, medicul la care merg acum nu ia bani inainte, dar daca vrei sa ii oferi ceva dupa, nu zice nu. oricum, e f f f amabil, si sincer va spun ca o sa ii dau ca multumire (vreo 150 euro). la asistente nu vreau sa dau nimic, sotul imi tot spune ca da el pt ca nu vrea sa patesc ca data trecuta, dar nu stiu cui o sa dea...ca nu are de unde stii care sunt pe acolo. daca e vreo asistenta care chiar isi face datoria, o sa ii cumpar o cutie de bomboane de ciocolata sau ceva de genul... iar daca e vreuna care ma enerveaza rau, o sa ii fac reclamatie. directorul spitatului ma cunoaste de cand aveam 10 ani, deci stiu ca m-ar baga in seama. oricum, nu vreau sa apelez la el decat daca e de vreo reclamatie, nu sa il folosesc ca pila.

35+ DAVID

Mergi la inceput