Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (98)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Naty multumesc!

Alinuk - nu am coc !
Stai soro, nu da! Nu ma intereseaza ce procent are badiu de la cmu, asa cum nu e meritul meu ca firma la care lucrez are contract cu cmu, deci, avand in vedere, ca am fost f multumita de cum s-a purtat badiu pe parcursul celor 9 luni cu mine, de sfaturile deloc de neglijat pe care mi le-a dat , mai ales cand tremura carnea pe mine cu amnio- si tot asa..., de faptul ca mi-a spus din octombrie (!) cand are concediu, tocmai pt a-mi putea gasi alt medic dc vreau, ca l-a sunat de fatza cu mine pe dr back-up si i-a povestit pe scurt dosarul meu + i-a cerut permisiunea sa imi dea nr lui de mobil si sa se ocupe de mine cat lipseste, fapt care pt psihicul meu a contat f mult dar si pentru ca la cum merge sistemul in Romanica noastra e bine sa ai un dr de o anumita specilizare, de incredere, la care sa te duci si a carui pacienta sa fii sau la care sa iti indrumi prietenele/mama/sora.

Si - da, e meritul lui badiu ca are atatea paciente, pt ca inseamna ca le-a castigat increderea. Nu m-am transf in avocatul lui si deci o sa inchei aici "prelegerea", insa e alegerea MEA cat si cui dau. Cele 9 luni de urmarire a sarcinii mi se par cel putin la fel de importante ca nasterea in sine, dovada ca in afara nasti cu moasa, dar te urmareste medicul pe perioada sarcinii.

Andreea 35+, cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Ralumond te duci sus la "Contul meu", "Mesaje private" si iti activezi PM-ul si poti sa trimiti si mesaje. O sa iti dais eama singura cand mergi acolo.

31+ Vlad Mihai

AMR 9 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Fetelor ma duc sa il pup pe medic ca si-a facut clinica. Asa are omul tariful afisat si e 1300 lei cezariana si 1100 lei nasterea normala. Pentru ca au contract cu casa de asigurari. E adevarat ca am platit consulatatiile in sarcina, dar 50 lei, iar analizele le-am avut date de el gratuit sau de medicul de familie. Doar anticorpii i-am platit pana acum. Si probabil o sa mai platesc vaccinul dupa nastere daca va fi cazul. Asa a fost si prima data pentru ca spitalul nu avea.
Ei de aia nu am ramas eu mai devreme insarcinata Ca am tot zis sa isi termine omul clinica.
Partea aiurea e ca la noi pe oricine am intrebat nu exista un pediatru bun. Cand am avut probleme cu copilul am mers la Cluj.

In alta ordine de idei astazi mi-am depus si eu cererea de concediu de odihna asa ca mai vin pe aici pana in 22. Mai am 7 zile si gata.

Cum a fost o zi obositoare ma bucur ca am reusit sa citesc tot si ma pregatesc de mers acasuca.

Sa aveti o seara frumoasa si o zi buna pentru schimbul 2.

28+ cu Fabian si Dorian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cristi, Patricia, spunea Iris acum ceva timp ca pe ea nu au lasat-o cu lentilele la nastere si i-au spus sa vina cu ochelarii. eu am sa trimit un mail la J&J sa vad ce zic si ei.... dar probabil ca au dreptate si ca nu sunt indicate in caz de operatie chirurgicala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Va pup fetelor!

va citesc mai des decat va scriu ptr ca sunt ff ocupata cu ultimele zile de concediu. In fiecare zi imi calculez AMR-ul si mai am doar 8, dupa care hai liberareeee!!!

Bebe e bine, da tare din toate cele, iar eu tresar cateodata de durere sau am impresia ca vrea sa iasa, insa nu pe calea aia naturala. Isi propteste cate un picior, cot, genunci, cap sau ceva tare in buritca mea de numa, numa...

Tin pumnii pentru fetele care mai au fff putin si de cate ori intru pe forum, ma astept sa vad majorete
Apropos, pupici Dariutei!!

Sa stiti ca si mie mi se par cam piperate scorurile pe care le vehiculati. Mai aproape de realitate mi se par cele ale lui Alinuk. Cam la atat ma gandisem si eu, mai ales ca va fi natural. La Ioana am iesit mai ieftin ptr ca n-am avut nici medic mana a 2-a, nici anestezist, doar medicul de garda si 2 moase. Si am dat banii dupa, nu au vrut nimic inainte. Iar moasele au fost super! Le-am dat de drag. Nici eu nu voi pastra neonatologul, deci nu are rost sa-i dau cat nu face. Oricum chem armata de medici pe care deja o are Ioana sa-l vada pe Filip acasa. Tin minte ca la Ioana a venit in prima luna dra + asistenta de vreo 4 ori acasa si am cotizat la greu.

Naty, si eu am pregatit-o pe Ioana cu faza cu internatul ca sa-l scoata dl dr pe bebe. La inceput a plans ca nu vrea, ca vrea sa vina cu mine si ca nu vrea sa-mi taie burta, sa ma doara. I-am zis ca nu-mi taie burta si atunci a venit intrebarea logica: "pai si pe unde-l scoate dr pe bebe?" Aici m-am cam fastacit ptr ca nu vreau sa intru in astfel de detalii cu Ioana si i-am zis ca eu nu stiu, ca o sa dorm si n-o sa ma doara nimic. In fine, acum suntem la stadiul in care am convins-o ca nu stau decat 2 zile la spital, iar ea o sa se duca in vacanta la Mamia (soacra-mea) si o sa doarma acolo pana vin cu bebe acasa.

Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (28s)

Mergi la inceput

Cristi, pai chiar daca nu te lasa cu "ochii" dupa tine, gandeste-te ca mai ai atatea simturi pentru pui-mic.
Sa nu ii auzi tu primul scancet, sa nu-l mirosi?
Si la o adica iei "ochii" dupa tine, rogi o asistenta sa-i puna pe undeva pe acolo prin sala si cand apare minunea strigi dupa ei, ca doar de-aia dam atatia bani !

Andreea 35+, cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Ciufik faza cu cocul cred ca a fost inspirata de nick ul tau de aici...si desigur, sper ca a inteles toata lumea ..era o metafora..o figura de stil (si daca te-a deranjat imi cer scuze si retrag apelativul)

Si mai sunt de acord cu voi cand spuneti la aspectul spaga sau multumire fata de doctor ca alegerea apartine fiecareia...

Eu imi spuneam doar parerea fata de niste intrebari care s-au pus aici (Naty, tu)

ma gandesc ca nu e pb, nu!? ...ca nu coincid parerile noastre
si mai presupun ca nu se pun intrebari ca sa se obtina numai confirmari pt propriile convingeri...

Stiu eu si sper ca din confruntarile de idei se pot naste lucruri constructive.

Intotdeauna incerc sa precizez atunci cand dau raspunsuri...
parerea mea e ca...

nu detin adevaruri general valabile nici pe departe

si daca n-ai coc, sigur ai ciuf

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Ciufik faza cu cocul cred ca a fost inspirata de nick ul tau de aici...si desigur, sper ca a inteles toata lumea ..era o metafora..o figura de stil (si daca te-a deranjat imi cer scuze si retrag apelativul)

Si mai sunt de acord cu voi cand spuneti la aspectul spaga sau multumire fata de doctor ca alegerea apartine fiecareia...

Eu imi spuneam doar parerea fata de niste intrebari care s-au pus aici (Naty, tu)

ma gandesc ca nu e pb, nu!? ...ca nu coincid parerile noastre
si mai presupun ca nu se pun intrebari ca sa se obtina numai confirmari pt propriile convingeri...

Stiu eu si sper ca din confruntarile de idei se pot naste lucruri constructive.

Intotdeauna incerc sa precizez atunci cand dau raspunsuri...
parerea mea e ca...

nu detin adevaruri general valabile nici pe departe

si daca n-ai coc, sigur ai ciuf

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!

NUUU, ciufik vine de la ciufuta, deci mai rau .
Nu-i bai, ca nu m-am suparat si tocmai ca eu am intrebat de faza cu 50-50, si deci asteptam pareri pro sau contra, tocmai pt a ma lamuri dc procedez bine sau nu, ca nu le am p'astea cu dr-ii, spagile...si era vorba de ce ii dau dr-ului DUPA nastere, in cazul in care nu nasc cu el si vreau sa raman pacienta lui (ca doar nu o sa ma duc la el numai cand nasc), nu inainte, ca sa aiba bani de concediu .
Tu te-ai gandit cat cotizezi la Elias?

si sper ca nu te-am suparat ca nu asta mi-a fost intentia, dar asa sunt eu mai "ciufuta" .

Andreea 35+, cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ciufik

aaa, sa nu uitam din bagaj aparatul foto+ ceva de machiat asa putin (imi amintesc de pozele Alinei in care era machiata, tot respectul, poate reusesc si eu, ca raman pt posteritate).
Dupa cum vedeti, eu adaug numai lucruri "indispensabile".

Andreea 35+, cu Andrei

Merci . Nici eu nu concep sa ma vada lumea nemachiata, macar asa un pic...si in cele doua zile cat am stat in spital am avut o groaza de vizite...si pozeee la greu

36+ cuADINA-IOANA
AMR 4 saptamani!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

V-ati minunat voi de preturile de aici, dar eu ma minunez de spagile voastre. Cine va pune frate sa dati atat, ba mai si plusati! No offense, dar un buchet de flori si o cutie de bomboane le sta in gat? Platiti asigurari in fiecare luna si cand vine vorba de drepturile voastre....stergeti cu ele pe jos. Pe bune....mi se pare muuuult prea mult, ok, dati la doctor, da de ce trebuie si la infiermiere, la asistente, etc...Sistemul asta e bolnav si tb ras si radacina si dand spaga, nu facem decat sa il intretinem si sa il perpetuam.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput