Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (24)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

Maria , multumim frumos. Doamne ajuta !

1+1=3 sau 4, de ce nu ?

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!
Dragele mele.... eu acum incep sq il descopar pe parintele Adrian Fageteanu.... intr-adevar un mare duhovnic...m-a facut curioasa duhovnicul meu care l-a pomenit asa, in treacat pe parintele Adrian Fageteanu si m-a intrebat daca il stiu.... i-am raspuns ca am auzit numele parintelui, dar ca nu il cunosc ... si uite asa am inceput sa citesc despre parintele Adrian Fageteanu.... si am ramas impresionata....va mai postez si voua catve cuvinte ale parintelui....

Ne vorbe#351;te p#259;rintele Adrian

Tr#259;im vremurile tiraniei lui antihrist. Totul a început cu Lucifer, care din mândrie a vrut s#259; fie mai sus decât Dumnezeu, #351;i-a dorit libertatea absolut#259;, s#259; nu se supun#259; legilor lui Dumnezeu. Ast#259;zi B#259;sescu spune „vreau libertate absolut#259;”. #350;i aprob#259; paradele homosexualilor... Al doilea moment a fost cel al construirii turnului Babel. Urma#351;ii celor de atunci au f#259;cut revolu#355;ia francez#259;, urlând „distruge#355;i-l pe infamul Dumnezeu”.

Dumnezeu vrea s#259; ob#355;inem totul prin munc#259;. O fat#259; a venit aici cu trei cruciuli#355;e pe hain#259; #351;i am întrebat-o „de ce ai trei cruciuli#355;e?”. „Ca s#259; trec la un examen”. Nu! Dumnezeu vrea s#259; munce#351;ti, prin munc#259; o s#259; reu#351;e#351;ti, nu cu trei tinichele. Dumnezeu te ajut#259; s#259; re#355;ii, s#259; în#355;elegi. Ca #351;i în rug#259;ciune, care are trei faze. „Înva#355;#259;-m#259; îndrept#259;rile Tale”, apoi „în#355;elep#355;e#351;te-m#259;” ca s#259; în#355;eleg ce am înv#259;#355;at #351;i apoi „lumineaz#259;-m#259;”.

Va veni vremea când nu ne vom mai putea ruga în ob#351;te. Ne vom ruga lui Dumnezeu doar în duh #351;i în adev#259;r. Dumnezeu nu face deosebirea între monahi #351;i mireni, iar în calendar sunt mai mul#355;i mireni decât c#259;lug#259;ri. Ast#259;zi rug#259;ciunea se face mai bine pe ascuns, în familie, decât în public, în mân#259;stire. Europa vorbe#351;te ast#259;zi despre „ciorile negre din România”. Vor transforma mân#259;stirile în centre turistice, cu sarmale, pl#259;cinte moldovene#351;ti...

Statisticile nu redau niciodat#259; adev#259;rul. Cine crede#355;i voi c#259; sunt cre#351;tinii? Cei 86% despre care vorbea Patriarhul Teoctist? Nu, ci cei care merg la slujbe, #355;in posturile, se spovedesc, fac poruncile lui Dumnezeu.

Trebuie s#259; ne rug#259;m #351;i pentru necredincio#351;i. Dumnezeu e Dumnezeu al viilor, nu al mor#355;ilor. În Împ#259;r#259;#355;ia lui Dumnezeu to#355;i sunt vii.

Ru#351;ii au dat mul#355;i mistici, iar eu l-am cunoscut pe Paulin Lecca, cel care a tradus „Pelerinul rus”, în care se vorbe#351;te despre Rug#259;ciunea inimii. Deci ru#351;ii spun c#259; „Doamne Iisuse” e cea mai important#259; rug#259;ciune, dar eu îmi permit s#259;-i contrazic. Pentru c#259; Hristos, când ucenicii I-au cerut s#259;-i înve#355;e s#259; se roage, n-a fost în stare s#259;-i înve#355;e „Doamne Iisuse”. I-a înv#259;#355;at „Tat#259;l nostru” #351;i aceea e cea mai important#259; rug#259;ciune, pentru c#259; zice Tat#259;l nostru, ne rug#259;m #351;i pentru ceilal#355;i. Gramatica român#259; n-a preluat exact sensul original. Sensul original e „#351;i ne iart#259; nou#259; gre#351;elile noastre precum #351;i noi s#259; iert#259;m gre#351;i#355;ilor no#351;tri”.

Cu o zi înainte de R#259;stignire, Maria lui Cleopa, so#355;ia lui Zevedeu, mama apostolilor Iacob #351;i Ioan a mers la Mântuitorul. Ea v#259;zuse c#259; fiii ei erau feciorelnici nu doar cu trupul, ci nici cu gândul nu cugetaser#259; ceva întinat. #350;i de aceea I-a cerut lui Hristos s#259;-i pun#259; cel mai aproape de El în Împ#259;r#259;#355;ia Cerurilor. Erau într-adev#259;r feciorelnici, dar mai mare e smerenia. Ei au f#259;cut aceast#259; cerere din mândrie. Exist#259; mândrie cu dispre#355; #351;i f#259;r#259; dispre#355;. Ei nu-i dispre#355;uiau pe ceilal#355;i apostoli, doar pe ei se socoteau mai mari. La picioarele Crucii au fost trei Marii: Maria Magdalena, Maria lui Cleopa, mama celor doi, #351;i Maica Domnului. Hristos l-a încredin#355;at pe Ioan Maicii Domnului, care l-a înv#259;#355;at smerenia. Sfântul Pavel a fost un apostol foarte bun pentru c#259; a prigonit Biserica #351;i apoi, când i s-a ar#259;tat Hristos, s-a smerit #351;i a ajuns s#259; urce, prin smerenie, pân#259; la al treilea cer. Ioan a înv#259;#355;at îns#259; de la Maica Domnului o smerenie #351;i mai mare, #351;i s-a urcat pân#259; la cerul cerurilor, unde a v#259;zut cele descrise în Apocalips#259;. Acestea vor fi în#355;elese când se vor petrece, de aceea nici marii P#259;rin#355;i nu s-au încumetat s#259; tâlcuiasc#259; Apocalipsa, în#355;elesurile sunt acoperite. Nu e bine deci s#259; discut#259;m noi deocamdat#259; despre Apocalips#259;.

M#259; bucur c#259; m-a#355;i întrebat despre neam. Înc#259; din Vechiul Testament, Moise se roag#259; pentru neam. „Eu nu sunt vrednic s#259; intru în P#259;mântul F#259;g#259;duin#355;ei, dar m#259;car neamul meu s#259;-l dobândeasc#259;”. Iubirea de neam e iubit#259; de Dumnezeu. #350;i Pavel #355;ine la neamul s#259;u, chiar de ar fi el anatema. La p#259;gâni aceasta era suprema lex, iubirea de neam. Dar cre#351;tinii o în#355;eleg pe aceasta mai bine, a#351;a cum au f#259;cut voievozii no#351;tri.

La Judecata de Apoi se va face selec#355;ia, dar cernerea a început deja. În #351;coli sau familii nu mai e voie s#259; se spun#259; c#259; Dumnezeu l-a creat pe om.

Mân#259;stirile vor fi preluate de Ministerul Turismului. O s#259; se m#259;nânce, dar n-o s#259; se mai bea apa cea vie, care e Mesia. Acum sunt vremurile în care oamenii se vor ruga doar în duh #351;i în adev#259;r. Pustnicii #351;i c#259;lug#259;rii se retr#259;geau în codru. Dar care e azi cel mai des codru din România? Bucure#351;ti! Cluj, Gala#355;i, Timi#351;oara, unde vecinul de scar#259; nu #351;tie de tine.

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

maria08, multumim.
si pentru tine si ai tai dragi, sa va fie viata frumoasa si bogata. multa sanatate si sa iti dea DD bebelusul mult dorit. sa vina anul 2009 cu scanceli, plansete si alintari muuuuuuuuuuuuuuuuuuulte, si la tine si la noi.
CRAIUN FERICIT!!!!!!!!!!!!!
drum bun, petreceri frumoase, si DD cu tine.

sa aveti o zi cu mult "bun bun"
poate viitoare , te DD

poze
www.youtube.com/watch?v=1_-JzmI5ecs" target="_blank">pentru ingerasi
http://tt.lilypie.com/tMrhp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

va rog sa ma iertati.... am uitat de diacritice....

Traim vremurile tiraniei lui antihrist. Totul a început cu Lucifer, care din mandrie a vrut sa fie mai sus decat Dumnezeu, si-a dorit libertatea absoluta, sa nu se supuna legilor lui Dumnezeu. Astazi Basescu spune „vreau libertate absoluta”. Si aproba paradele homosexualilor... Al doilea moment a fost cel al construirii turnului Babel. Urmasii celor de atunci au facut revolutia franceza, urland „distrugeti-l pe infamul Dumnezeu”.

Dumnezeu vrea sa obtinem totul prin munca. O fata a venit aici cu trei cruciulite pe haina si am întrebat-o „de ce ai trei cruciulite?”. „Ca sa trec la un examen”. Nu! Dumnezeu vrea sa muncesti, prin munca o sa reusesti, nu cu trei tinichele. Dumnezeu te ajuta sa retii, sa întelegi. Ca si în rugaciune, care are trei faze. „Învata-ma îndreptarile Tale”, apoi „întelepteste-ma” ca sa înteleg ce am învatat si apoi „lumineaza-ma”.

Va veni vremea cand nu ne vom mai putea ruga în obste. Ne vom ruga lui Dumnezeu doar în duh si în adevar. Dumnezeu nu face deosebirea între monahi si mireni, iar în calendar sunt mai multi mireni decat calugari. Astazi rugaciunea se face mai bine pe ascuns, în familie, decat în public, în manastire. Europa vorbeste astazi despre „ciorile negre din Romania”. Vor transforma manastirile în centre turistice, cu sarmale, placinte moldovenesti...

Statisticile nu redau niciodata adevarul. Cine credeti voi ca sunt crestinii? Cei 86% despre care vorbea Patriarhul Teoctist? Nu, ci cei care merg la slujbe, tin posturile, se spovedesc, fac poruncile lui Dumnezeu.

Trebuie sa ne rugam si pentru necredinciosi. Dumnezeu e Dumnezeu al viilor, nu al mortilor. În Împaratia lui Dumnezeu toti sunt vii.

Rusii au dat multi mistici, iar eu l-am cunoscut pe Paulin Lecca, cel care a tradus „Pelerinul rus”, în care se vorbeste despre Rugaciunea inimii. Deci rusii spun ca „Doamne Iisuse” e cea mai importanta rugaciune, dar eu îmi permit sa-i contrazic. Pentru ca Hristos, cand ucenicii I-au cerut sa-i învete sa se roage, n-a fost în stare sa-i învete „Doamne Iisuse”. I-a învatat „Tatal nostru” si aceea e cea mai importanta rugaciune, pentru ca zice Tatal nostru, ne rugam si pentru ceilalti. Gramatica romana n-a preluat exact sensul original. Sensul original e „si ne iarta noua greselile noastre precum si noi sa iertam gresitilor nostri”.

Cu o zi înainte de Rastignire, Maria lui Cleopa, sotia lui Zevedeu, mama apostolilor Iacob si Ioan a mers la Mantuitorul. Ea vazuse ca fiii ei erau feciorelnici nu doar cu trupul, ci nici cu gandul nu cugetasera ceva întinat. Si de aceea I-a cerut lui Hristos sa-i puna cel mai aproape de El în Împaratia Cerurilor. Erau într-adevar feciorelnici, dar mai mare e smerenia. Ei au facut aceasta cerere din mandrie. Exista mandrie cu dispret si fara dispret. Ei nu-i dispretuiau pe ceilalti apostoli, doar pe ei se socoteau mai mari. La picioarele Crucii au fost trei Marii: Maria Magdalena, Maria lui Cleopa, mama celor doi, si Maica Domnului. Hristos l-a încredintat pe Ioan Maicii Domnului, care l-a învatat smerenia. Sfantul Pavel a fost un apostol foarte bun pentru ca a prigonit Biserica si apoi, cand i s-a aratat Hristos, s-a smerit si a ajuns sa urce, prin smerenie, pana la al treilea cer. Ioan a învatat însa de la Maica Domnului o smerenie si mai mare, si s-a urcat pana la cerul cerurilor, unde a vazut cele descrise în Apocalipsa. Acestea vor fi întelese cand se vor petrece, de aceea nici marii Parinti nu s-au încumetat sa talcuiasca Apocalipsa, întelesurile sunt acoperite. Nu e bine deci sa discutam noi deocamdata despre Apocalipsa.

Ma bucur ca m-ati întrebat despre neam. Înca din Vechiul Testament, Moise se roaga pentru neam. „Eu nu sunt vrednic sa intru în Pamantul Fagaduintei, dar macar neamul meu sa-l dobandeasca”. Iubirea de neam e iubita de Dumnezeu. Si Pavel tine la neamul sau, chiar de ar fi el anatema. La pagani aceasta era suprema lex, iubirea de neam. Dar crestinii o înteleg pe aceasta mai bine, asa cum au facut voievozii no#351;tri.

La Judecata de Apoi se va face selectia, dar cernerea a început deja. În scoli sau familii nu mai e voie sa se spuna ca Dumnezeu l-a creat pe om.

Manastirile vor fi preluate de Ministerul Turismului. O sa se manance, dar n-o sa se mai bea apa cea vie, care e Mesia. Acum sunt vremurile în care oamenii se vor ruga doar în duh si în adevar. Pustnicii si calugarii se retrageau în codru. Dar care e azi cel mai des codru din Romania? Bucuresti! Cluj, Galati, Timisoara, unde vecinul de scara nu stie de tine.

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Jesika, nu-s suparata pe nimeni, Doamne fereste!
Am vrut sa stau un pic deoparte sa se mai linisteasca apele pe aici si e drept am mai intrat, dar n-am scris. M-au ajuns greturile si sunt zile in care nu-mi vine sa fac nimic, nic macar sa scriu 2 randuri.

Vroiam sa va zic ca am vazut de curand la Extreme Births pe Zone Reality (e dimineata de la 11.00) femei care au ramas insarcinate desi aveau diferite probleme si medicii nu le dadeau nicio sansa. Una cu endometrioza (cred ca asa se numeste), alta cu col lipsa (sau cel putin asa i-au zis dr) si tot asa. Sa nu va pierdeti speranta orice v-ar zice doctorii. Doctorul cel mare este Dumnezeu, restul sunt oameni care pot mai mult sau mai putin.

Caciantoni, foarte frumos ce ai scris din invataturile parintelui Adrian Fageteanu. Spre rusinea mea, n-am auzit niciodata despre Sfintia Sa. Si adevarul celor spuse se vede la orice vizita la o manastire renumita din Moldova. La Neamt e taxa de intrare 5 lei si un calugar jovial la poarta, care te mai invita si alta data. Nici nu te mai simti prost ca le calci batatura unor oameni care au fugit de lume pentru a se ruga. Faca-se Voia Domnului si mai putin a oamenilor!

toate fetele si iertare ca n-am mai intrat!

Se apropie sarbatorile! Scrieti-i lui Moshu ca sa stie ce sa va aduca!
Doamne ajuta!

8+
Minunea Sfantului Nectarie si a Maicutei Domnului
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Aseara mi-am adus aminte de prima mea ''intilnire'' cu pr. Arsenie Boca. Imi picase in mina cartea ''Noi marturii despre parintele Arsenie Boca'' pe care am citit-o cu mare placere si interes. Mi-am propus atunci sa ajung la Manastirea Prislop, la mormintul parintelui. Si Bunul Dumnezeu mi-a ajutat.
Iata citeva dintre povestirile credinciosilor povestite in cartea mai sus amintita.

Din capitolul ''Cine vine si ma cauta, nu vine degeaba''

o Spunea Parintele Arsenie ca ''cine vine si ma cauta, nu vine degeaba''. Eu am fost de vreo 300 de ori la parintele, timp de 20 de ani. Apoi am fost la parastasele lui.L-am visat de multe ori, dar in ultimul timp nu l-am mai visat. Mi-a zis odata parintele :''Sa povestiti despre mine, ca eu sint intre voi''. Si am povestit mult, ca spunea cineva : ''opriti-o pe asta, sa nu mai vorbeasca despre parintele Arsenie''. As povesti si acum, dar n-am cuvinte, nu mai am tinere de minte (Chis Aurelia, 93 de ani, com.Boiu, jud.Mures)

o Parintele Arsenie spunea :''Ma, nu veniti numai voi. Aducet-i si pe cei care nu au fost aici niciodata. Este destul daca ati venit odata sau de doua ori, ca la dreapta judecata am si eu un cuvint de spus. Unde veti fi, pun mina pe capul vostru si va scot afara. Dar este o conditie : sa fiti buni, sa faceti fapte bune,sa mergeti pe linia bisericii si sa fiti tot timpul pregatiti, cum va invata preotii bisericii'' (Maria Matronea, sibiu)

o Imi amintesc cum odata, aflindu-ma chiar linga pervazul prispei, parintele m-a chemat la dinsul, m-a ridicat pe genunchii sfintiei sale, tinindu-ma asa mai multe minute, timp in care conversa cu oamenii. Doamne, cit de stingher m-am simtit atunci! Si acum simt acel sentiment de coplesire totala, generat de nevrednicie.Insa, prin gestul sau, parintele Arsenie, vroia, parca, sa repete cuvintele Mintuitorului : ''Lasati copiii sa vina la mine'', asa, ca sa inteleaga ceva care erau de fata. Pe mine insa m-a intarit pt. tot restul anilor vietii mele.Raspunsurile pe care le dadea diferitelor intrebari si probleme, ale unuia sau altuia, contineau mesaje pt viitor - asemenea unor proroci - fara inteles sau noima pt prezent, insa cu descifrare in anii ce urmau. Pe cele ale mele, eu le-am inteles abia peste 3 ani, pe unele abia acum, la virsta a treia. Mitropolitului Nicolae Mladin, fost coleg de manastire la Simbata, i-a zis : ''Niculae, Niculae, ei te-au pus mitropolit (comunistii) si tot ei te vor da jos'' (Pr. Bunea Victor, Sibiu)

o Parintele a spus : ''Este mai mare pacea ca dreptatea'' (Burs Maria, Ucea de Sus)

1+1=3 sau 4, de ce nu ?

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Aici putei citi despe Sf. Sebastian, sarbatorit astazi http://www.razbointrucuvant.ro/2007/12/18/sf-mucenic-sebastian-casnicul-lui-dumnezeu/

1+1=3 sau 4, de ce nu ?

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Caciantoni, ieri voiam sa te intreb daca-l cunosti pe parintele Adria dar iata ca azi ai raspuns.
Dansul stat la manastirea Antim pana in 2003.
L-am cunoscut in 1993, m-am spovedit la dansul o singura data, iar viata mea s-a schimbat de atunci.

Parintele Adrian Fageteanu s-a intors la manastirea sa de metanie, Putna, in urma cu doua saptamini (martie 2008). Dupa cum se stie, Parintele Adrian se retrasese la Schitul Locurele din Gorj, in anul 2003. Decizia sa de a reveni in Bucovina natala se pare ca fost determinata nu numai de dorul firesc pentru locul de bastina, pe care oricine il simte mai acut la apusul vietii, ci si de faptul ca Mitropolit al Moldovei a fost ales unul dintre cei care i-au fost ucenici, IPS Teofan.
Mi se pare ca Putna i se potriveste mult mai bine Avvei Adrian si ma bucur ca s-a hotarit sa mearga acolo, de vreme n-a mai putut ramine la Antim, in Bucuresti.
Nadajduiesc sa-i mai putem cere cuvint de folos inca mult timp, desi Parintele este in pragul a 96 de ani.

Daca aveti posibilitate sa ajungeti la dansul sa va duceti neaparat, macar pentru binecuvantare, un mare duhovnic.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Buna seara, fetelor!

Va rog sa ma primiti si pe mine in turma voastra de "oite credincioase"...Va citesc de vreo saptamina...
Povestea mea nu-i lunga: am un baietel de 5 ani si 2 luni si mai vreau un pui...de vre-un an si care se incapatineaza sa nu vina.
Cu primul baietel,am ramas insarcinata in 2 luni...si mi-am zis eu ca va fi floare la ureche si cu al doilea. Ete, tzeapa! Analizele hormonale mi-au iesit bine. Pe sot e mai greu sa il duc la analiza
L-am descoperit pe Sfintul Nectarie si sunt in cea de-a 17 zi de Acatist...am ajuns si la Radu-Voda si ajung in fiecare saptamina.
Ieri am cumparat si Acatistul Bunei Vestiri...am auzit eu bine ca ar fi de folos pentru concepere de bebe?

Cu drag, Theiuta

P.S. Sunt ortodoxa, iar sotul e catolic nepracticant (de fapt, nu prea este el religios...si taaare rau imi pare)

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

theiuta sa stii ca rugaciunile tare iti vor fi ascultate mai devreme sau mai tarziu, nu dispera ca nu vin bb atuci cand vrei tu, DD til va da atunci considera ca este timpul si ca il meriti....

roagate in continuare..si vei vedea..

eu nu am nici un bb dar stiu ca imi va trimite DD si mie unul..stiu si simt asta dar numai atuci cand va dori el

Mergi la inceput