Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (97)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Na, ca am incurcat-o. Daca mai aveati vreun dubiu ca eu sunt vaicareata, a venit Aalina marturie cat m-am vaitat la odiseea motanului.
Bine ai venit la noi:) Si bun venit si celorlalte mamici pe care, bineinteles ca am uitat sa le intimpin data trecuta.
In mod clar, mereu uit cate ceva si imi e tare ciuda.
Niciodata nu apuc sa raspund la fiecare (at cand as avea ceva de zis). Da las ca poate at cand sunt acasa o sa reusesc.
Motanul meu tuseste din nou si aseara am fost iar la dr, ca sa imi dea din nou pufuri. Roxana, tu ce parere ai cu pufurile astea? Mersic de ajutor.
El de pe la 2 ani a tot tras-o asa, si mi s-au dat pufuri spunand ca e la limita cu astm, dar eu niciodata nu i-am aplicat pufurile decat sporadic, nu ca tratament. Nu stiu de ce da am dubii in ceea ce priveste astmul asta. I se aude un suierat dar nu tot timpul si in plus nu are crize cand nu poate sa respire. E chestia cu tusea care nu inceteaza. Cred ca o sa incerc cand vin in tara cu un homeopat ceva.
In fine, nici nu am putut sa ma dau ‘ranita’ pe ziua de azi :) ca cine stie ce surprize mai am cu el si fiind singurei tot eu trebuie sa stau cu el acasa de e necesar.
Selene, nasoala parte cu patul. Eu am trimis sotul in camera cealalta ca imi era mult prea greu sa ma intorc pe o bucatica mica de pat. Si, desi am remuscari, zau ca dorm mult mai bine singura.
Miere, ti-am zis eu ca tu esti fata descurcareata )) I-ai vrajit intr-una pe toti. Bravos, bravos.
Ce zici tu acolo chiar ca pare ca se apropie.
Si cine intreba cu contractiile. Eu la motan, prima cu o zi inainte de due date am inceput sa am contractii dese dar nedureroase. Erau cam la 6 min. M-am dus la spital si m-au trimis acasa. Au zis ceva ciudat, dar nu imi mai amintesc. Ceva cu cat de tare e burta, daca ca fruntea sa stau acasa, daca e ca nasul sa vin. Sa mor daca mai stiu ce si cum da mi s-a parut tare amuzant.
Apoi a doua zi am fost la dr meu, ca era ziua de vizita, si m-a controlat si a zis ca e colul sus(?) inca si mai dureaza cateva zile. De la el am plecat prin mall si am patit ca miere, imi venea sa strag picioarele si sa ma opresc mereu ca nu mai puteam merge. Dupa aia au inceput sa fie dureroase dar nu f. tare. Pe la 9 seara am mers la spital ca mi se parea ca dor tare. M-au oprit aia, desi nu eram dilatata.
Zicea cineva ca nu stiu ce se intampla cu copilul la epidurala? Ce anume?
Bre, nici eu nu am habar aici de nimic, ce greutate are, daca e cordonul sau nu in jurul gatului. Ma duc sa il iau de gat pe medic ))
Eu mananc tare prost, parca nu am chef de mai nimic. Nici nu am chef sa fac nici sa mananc. Vroiau colegii mei sa faca un concurs cu cine se ingrasa mai mult peste sarbatori si le-am zis ca eu vreau sa particip ca imposibil sa nu castig. Eu ma ingras si fara sa mananc prea mult….
Cu accentul moldovenesc, eu stiu ca il am, sotul nu prea, desi el ar trebui sa aiba mai tare decat mine. Oricum de cand era mic motanul, ma jucam cu piciorusele lui si bagam nasul intre degetele si ziceam ‘puh, si puti’ (sper ca ti inteles :). Ei, si el acuma una doua zice asa cand miroase mai ciudat. Cred ca nici nu stie sa zica normal…
Mai asteptam vesti de la Daria si mami si tati ei.
Cris si tu te apropii? Mie imi vine sa fug cand vad ca incep nasterile. Nici nu imi vine a crede. Cealalta odisee a inceput (sau eu am mers acolo) dupa ce se nascusera, asa ca nu am trait in direct.
Oricum ma uit in fiecare zi sa vad daca a mai aparut vreun bbel.
miere, da ce ai papat de facea asa balet? Si al meu cam asa face dar nu imi amintesc la motan sa fi fost asa de inteparet.
LMA sarbatoritilor (Francesca mica) si felicitari mamicilor cu bbei grasunei. eu cred ca o sa fiu tare dezamagita daca o sa fie sub 4kg:))
Fetele la care vi s-a spus ca sunt micuti nu va faceti griji ca trebuie sa fie bine.
Aveti grija de voi si bbei si nasteri usoare daca incep.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

N-am papat nimic deosebit, asa face el de obicei, v-am spus ca mi-a daramat farfuria cu mancare pe care o sprijinisem pe burta intr-o zi. Se misca asa cum ati vazut in video in fiecare zi.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Leditia o singura data ti-ai facut vaccinul ala? Caci mie medicul de familie vrea sa mi-l faca acum la 28 de saptamani.

Lisa multumim de reteta. Din pacate la intrebarea ta nu am nici o idee. Multa sanatate sotului tau. La fel si celorlalti soti cu probleme.
Eu ca sa mai tin pasul cu raspunsurile mi le scriu intai in word, in timp ce citesc.

Billy stai calma ca ultimul loc la nascut mi l-am asumat. Asa ca pe voi va astept cu pampoanele pregatite.

Fetelor cu dulciurile si eu cand am mananc de sparg. Asa ca m-a stradui cat de mult sa nu am prin preajma.
Si nici sa aplic solutia lui Carmen cu magazinele non stop.

Bebelusi am si eu simptomele alea de intepaturi, in general cand cobor din pat. Sau simt cum ma doare muschiul ala sau ce o fi pe la ea

Miere jucaus copilul.

Daiopri uiti un lucru: sunt insarcinata deci nu tin minte nimic Cat despre kg stai calma ca si eu am inceput sa le adun fara sa fac nimic in privinta asta. Pupici la motan.

Fetelor o zi buna sa aveti!

28+ cu Fabian si Dorian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

buna fetelor

ce coma e la noi de dimineata - asta mic e obisnuit sa ma trezesc la 6.15 si acuma dorm pana la 8 langa cristi. asa ca incepe sa bubuie la ora la care stie el ca primeste cafea si nu ma lasa pana nu ma ridic. da nici io nu ma ridic pana cand nu se trezeste iubi. (ca s-a discutat ieri - eu am baut o cafea in fiecare dimineata, ca daca nu ma doare pe la 10 capul de imi vine sa sar de la etaj). si cred ca mi-a coborat burta - adica sunt sigura, ca ieri misca pe la buric. da oare cand cade asa burta el cum sta acolo saracutul? nu e prea botit?

veste buna -pot face cezariana cu epidurala.

si a inceput sa iasa din dop - numai putin a fost ieri, da clar cu vinisoare roz.

si azi m-am trezit in timpul noptii razand - nu mai stiu ce, da visam comedii. si o gramada de alte chestii - ca trebuia sa am grija sa stea marea undeva intr-o punga (ceva de genul marea rosie si moise) pana veneau niste decoratori sa faca fundul marii frumos.

de colesterol- habar nu am. eu doar am glicemia mica desi mananc tone de dulciuri in fiecare zi.

BILLY - daca platesti tu io merg la coafor, spa, masaj, cosmetica - unde zici, nu fac mofturi

CRIS - oau, se apropie si la tine venirea lui bebe. sa ne dai vesti tot timpul

RALUMOND - asa se intampla de la antitetanos, doare cateva zile locul. dar nu iti fa griji ca trece.

35+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata dragelor
just, asta e sindrom de pregatire a cuibului . da' mai stai si nitel cuminte, ok?
Claudia, durerile din piept pot fi de la localizarea sus a bebelinei. daca stai pe scaun nu e mai bine? sau in pozitie ridicata oricum. poate apasa pe diafragma si de acolo senzatia nasoala.
Dark cred ca totusi de mana trebuie spalate puloverasele alea mici facute de mana. in apa cat mai rece.
Ralumold, ia dicarbocalm, rennie, maalox pentru arsuri. si mananca cate putin si des. alte remedii... nu-s
Ingrid, spalat geamuri??? mama..... meriti ceva bataie, zau.
Cris30, dilatatie 1cm nu inseamna nimic. eu la sarcina trecuta am stat 6 saptamani cu dilatatie 4. si zau ca am nascut la 39 saptamani. intre timp am si amenajat un apartament . asa ca relax. si daca e sa vina saptamana viitoare pitica.. e bine venita
lisa, daca intr-adevar este diagnostic de helicobacter, tratamentul este simplu: antibiotic 7 zile si un anti-ulceros de genul omeprazolului. dar este favorizat de anumite alimente si trebuie in mod sigur sa le elimine din alimentatie - ca laptele de exemplu. iar sindromul de colon iritabil nu este de neglijat, asa cum bine spune Irina
Daiopri ce pufuri i-a dat motanului? antihistaminice? nu gasisi ridiche neagra pe la market-urile voastre? ca tare bine ar face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Lisa, si sotul meu a avut probleme cu stomacul. Adica, il durea stomacul din cand in cand sau daca manca ceva mai greu sau pe stomacul gol. Nu facea abuz, se ametea cam odata pe an, dar atunci il durea stomacul foarte tare.
Anul trecut, prin noiembrie, il cam jena stomacul de vreo 3-4 zile, dar nimic extraordinar. Am plecat cu masina la ginecolog si el s-a dus la serviciu si nu avea nimic, adica nu-l durea nimic. Apoi am primit un telefon de la un coleg ca i s-a facut rau si a lesinat. Ne-am dus acasa, eu tot radeam de el ca nu a mancat (cam sarea peste mese, ca cica nu a vea timp sa manace) si a facut vreo cadere de calciu. Apoi am sunat o colega al carei sot era doctor la urgente si am intrebat-o daca e de serviciu si fiindca era am zis sa trecem pe acolo. Cand s-a dat jos din masina, iar l-a apucat ameteala si a vomitat, dar fiind noaptea nu am vazut prea bine ce si cum. Am intrat la doctor, i-a facut un control si ne-a intrebat daca vrem sa stea la spital noaptea aceea sau sa mearga acasa. Noi am zis sa stea la spital ca altfel nu putea lipsi de serviciu a doua zi si eu m-am dus acasa sa iau niste pijamale. Cand am ajuns inapoi, facuse cadere de tensiune si vomitase iar sange. Avea hemoragie digestiva. A stat 9 zile la terapie intensiva cu hemostatice, nu amancat nimic, primele doua zile a tot sangerat. Abia a scapat de opretatie.
Avea ulcer duodenal rau pozitionat adica, intr-o zona vascularizata.
Avea si helicobacter, a facut tratament pentru el cand aiesit din spital, schema de 4 medicamente. Apoi nu a mai avut nimic pana anul acesta in noiembrie cand iar a inceput sa-l doara. A luat un tratament din nou de intretinere si acum e bine iar.
Cand a fost el internat mai venise un baiat exact ca el si doctorul zicea ca baietii inalti si slabi sunt predispusi la astfel de chestii. Apoi a aflat si de alti colegi care patisera sa ceva, chiar si colega mea cu sotul doctor, in decembrie a facut hemoragie digestiva. Deci nu-i de gluma, daca e ceva de tratat tratati.
Si trebuie urmarit kk sa nu fie inchis la culoare, adica spre negru ca asta inseamna hemoragie, sangele care curge incet in stomac se degradeaza si iese pe dincolo. El a vazut kk negru cu vreo doua zile inainte, dar nu a stiut ce este. Daca, doamne fereste, era la volon cand a lesinat Nici nu vreau sa ma gandesc.29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'neatza burticutze,

Aalina la mine a fost o intamplare sa dau fuga la magazin dupa cioco, eu pana ieri nu prea am mancat dulce, dadaeam iama in acrituri! dar la atatea pagini cu cioco!!
Cristi in curand scoatem majoretele. Strumful meu este obisnuit ca in jur de ora 6 masa sa manance, nu-ti spun ce face daca nu mananc..
Roxana

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png

29+
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Ah! Si sa nu credeti ca sunt asa de harnicuta ca am spalat toate geamurile intr-o singura zi! Luni pe cele de la bucatarie si jaluzele si perdeaua, marti pe cele din dormitor si azi pe cele din supfragerie si gata! (In ritmul asta oricum nu cred ca termin curatenia pana la Craciun - dar o sa mai fac si prin ianuarie ceva!)
Si apoi geamurile le spal usor, mai greu imi e cu jaluzelele si cu tocurile, ca nu am termopane, ci din acelea de lemn cu doua randuri si sunt multe tocuri la o fereastra cu geamuri duble in 4 canate mari. Fereastra este dintr-un perete in altul. Dar, mai spal putin, mai citesc putin pe forum. Ma duc sa ma apuc, sper sa termin pana pe la 4, cu pauzele de rigoare, evident! Bine ca e un soare afara!!29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

si eu am o groaza de lucru prin casa

voi care stati acasa de mai mult timp, cu ce va ocupati ziua? ca eu deja incep sa ma cam plictisesc. adica in afara de trebaluit/spalat/calcat

eu nu am nici prietene pe aici - doar nasele mele care una lucreaza cealalta are bebe mic

35+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Cristi eu una ies putin la plimbare, cam o ora, citesc multe reviste pt mama si copil, stau de vb cu voi, ma uit la tv (programe pt cultura generala). La mine aceaste activitati sunt pana la ora 16 cand vine Radu acasa, ca apoi stau cu el.
Azi am o alta activitate, incerc sa dau de unul care a pus niste termopane la o matusa, si avem un geam murdar, intre foi, si din iulie tot il sunam sa schimbe geamul, dar cum nesimtirea e mare, nici acum nu a venit!! nu ne putem adresa la OPC pt ca nu avem dovada ca l-am instiintat, asa ca azi i-am trimis mail pe adresa firmei, si ii trimit si o scrisoare cu confirmare de primire.
Apoi ma adresez direc la OPC.
Vezi cate fac!!

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png

29+
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.

Mergi la inceput