Prima sarcina - primele instincte materne (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

sorina..vad ca ergi la eco de 12 saptamani..sa faceti neaparat poze cu bebita..sa filmati daca se poate..este perioada (singura) in care o sa-l vezi pe bebe ca incape in tot ecranul..apoi o sa vezi doar parti din copilasul tau din burtica..asa ca..e minunat sa il vezi cu totul..manute caput picioruse..tot corpusorul lui perfect!..noi tinem foarte tare la pozele din acea perioada..si apoi in trim II poate faceti eco4d sa ii vezi fatuca minunata..tot in acea perioada se vede f bine fatucala 4D..in trim III este destul de mare si mai greu sa prinda ecografista imagini f clare cu bebe..

multa sanatate!

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii)

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

alina...cum e cu bebe? abia astept sa ne povestesti cate ceva si tu..o sa mai scriu si eu..astept intrebari daca aveti..sunt f fericita si asta va doresc si voua!

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Leeloo ce bine ca ai mai dat un semn!
felicitari pt bebe cumintel
te asteptam mai des pe la noi si poate pui si ceva pozici sa ne delectam privirile

daca poti si vrei as dori si eu ceva info despre cum a decurs cezariana ta si internarea la Caritas... se pare ca si pe mine ma paste acelasi lucru in acelasi loc si as vrea mai multe detalii gen conditii, preturi, cadrele medicale , cum se poarta cu tine, ce fel de anestezie ti-au facut, etc... daca nu poti aici astept PM cand ai tu timp ...

in rest noi crestem si suntem bine! am ajuns la 26 sapt si a inceput si perioada mai grea cu durerile ... contractii sporadice nedureroase si f scurte dar cat sa ne apuce spaima...
bebe e foarte miscacios dar noroc ca nu ma trezeste inca din somn noaptea cu bumbacelile
am ajuns si la +10 kg care le resimt din plin cand ies la plimbare

cam atat despre noi!
garga trimit un pt ari ... sanatate multa

P.S. abia astept sa imi tin si eu comoara in brate si sa il pupacesc toata ziua

26+
buburuzul miscacios

Mergi la inceput

buburuza..iti scriu aici si sper sa nu se supere nimeni..spitalul Caritas este de nota 6-7..dupa cum a scris si sotul meu cand a anuntat fetele k am nascut..deci nu te astepta la cine stie ce..oricum te sfatuiesc sa mergi sa il vezi inainte s anu te sperie in ziua cea mare..insa personalul este super ok..cee-i drept am si cotizat cate 5 lei la fiecare asistenta pe acolo de cate ori se schimba tura..sunt ok si daca nu le dai..insa trebuie sa insisti ca sa te ajute la anumite treburi..spre exemplu cum sa il infasi pe bebe (asta daca o sa stai cu el in camera)
intreaba neaparat de dinainte dr cu care nasti de rezerve..sunt 2 care se platesc 500 ron..iti da chitanta.. pt 5 zile..insa nu te tin 5 zile (sper sa nue xiste nicun fel de probleme) eu in a 5-a zi am plecat asta pt k am prin we si m-au externat luni abia..eu am nascut joi..rezervele dun cu 2 paturi sunt superbe..eu altfel nu stiu cum suportam sa stau asa mult in spital..este o alta lume in acele camere..ai baie proprie si stai cu bebe in camera..te ajuta f mult sa te adaptezi pt ceea ce va urma..ti-l aduc sa-l alaptezi si e f bine..te face responsabila ink din spital..si pt mine a contat mult sa stiu ca ma pot descurca si singura..plus ca daca faci cezariana si sper sa-ti mearga la fel de bine ca si mie..te motiveaza mult sa te ridici din pat sa te duci sa te speli pe sani si apoi sa-l iei in brate pe bebe sa-l alaptezi cu atat de putin lapte cat o sa ai (colostru) mie mi-a venit lapticum destul de tarziu asa mult..cam dupa o sapt pot zice..asa ca sa-l satisfaca pe deplin..dar am avut din a doua zi colostru insa putin..si cand o sa te apese asistentele de sfarcuri sa vada daca iese ceva..o sa te doara de o sa-ti iasa ochii din cap..insa este spre binele tau..daca ai sa iei cu tine o pompa (eu am avut tip seringa manuala) este buna pt desfundarea canalelor si sa o folosesti imediat cum ai sa poti..insa (dupa cum zice dr) cea mai buna pompa este copilul tau!
deci te sfatuiesc f tare sa iti iei o rezerva..merita!
mancare nu am luat de la ei..desi ne chemau pe hol sa ne luam papik..dar nu m-am dus..am baut doar un ceai..e bine sa ai de acasa..supa strecurata (doar zeama) de legume..si nimic prajit, fara condimente, piure de cartofi..compot..banane si iaurt..cam asta am mancat eu in primele zile..fara fructe care fermenteaza (citrice) dar asta o sa-ti zica si dr..
sa ai supozitoare cu glicerina cu tine pt k in a doua zi dupa nastere(cezariana) este f important sa ai scaun (sau macar vanturi sa tragi) asta arata ca totul functioneaza cum trebuie acolo
vata infasata in tifon nu-ti trebuie..ci doar 1-2pachete de vata..o sa-ti ceara in prima zi..apoi folosesti absorbante mari si iti pui tu vada dupa necesitate (depinde de lohii) insa oricum cand te vei duce sa-ti faca toaleta (adik sa te spele asistenta) o sa-ti dea ele tot ce-ti trebuie
chilotei de 'baba' sa ai..cu talie cat mai inalta sa nu te deranjeze la operatie

despre operatie..la mine a fost asa..m-am dus de la 7.30 sa mi se faca internarea..asta o sa vorbesti oricum cu dr tau ..am fost programata ca fiind prima la nasteri..insa a fost o urgenta si am ajuns sa nasc deabia la 10;30 (atunci a iesit bebitu)
dar pana atunci o sa treci prin..te duci sa te schimbi in haine de spital (sau camasa ta) doar atat o sa ai pe tine..iti lasi hainele daca vrei acolo in vestiar si iti da un tichet daca nu i le dai sotului sau cine te insoteste la spital..apoi te consulta si te trimite cu o infirmiera la et1 unde este maternitatea (cu liftul) te vei duce in sala de travaliu (unde sunt fete care au nascut ce urmeaza sa fie duse la lauzie si fete care se chinuie sa nasca..cu dureri) pt mine a fost ciudat..k eu stateam bine mersi cu burtica mea mare si ma plimbam linistita pe acolo si alte fete tipau de durere..(si eu eram in travaliu..col sters si contractii..dar nu ma durea (ink) nimic) oricum..a trecut un pic si a venit dr la mine si mi-a dat trusa pt anestezia epidulara..mi-a zis sa i-o dau anestezistei cand va veni sa ma consulte si ea, cu plicul de rigoare), apoi a mai trecut ceva timo si m-au dus sa imi monitorizeze inimioara lu bebe..iti pun niste ventuze pe burtica si apesi pe un click de cate ori bebe misca..
te duc in sala de op..(intre timp iti dau ei o camasa de spital(curata) care este desfacuta asa ciudat)..te duci in sala de op..te intinzi pe masa cu bratele ca pe cruce..si acolo iti baga cu cateter cu perfuzie si o sa-ti monitorizeze pulsul ..eu am avut anestezie rahi si epidulara..e f bine cu epidulara o sa-ti explic de ce imediat..vine anestezista si te vei pune pe o parte ca sa iti faca anestezia (la epidulara asa a fost cel putin) si te pune sa te incolacesti in jurul burtii..nu te doare nimic insa trebuie sa stai nemiscata..ceea ce pt mine a fost un pic mai greu k am tresarit..dar..pana la urma a fost ok..apo drii isi fac treaba pun cearceafe si toate cele pe acolo..si incepe operatia
in 2 3 min maxim o sa-l scoata pe bebe..tu nici macar nu o sa-ti dai seama ce si cum..si o sa-ti ridice minunea peste cearceaf si o sa planga si o sa simti ceva ce n-ai mai simtit pana tunci..o iubire imensa si o emotie de nedescris..poate o sa-ti vina sa plangi..poate o sa-ti vina sa tipi e fericire..poate sa vrei sa deschizi gurita sa zici ceva..k poate vrei sa vezi bebitul mai mjult..insa..eu n-am putut zice decat .."ce alb si curat e!!1" mi-a curs o lacrima..insa m-am gandit ca e bine sa ma tin tare pt k altfel am probleme cu pulsul si cu toate ale..de la anestezie e posibil sa ametesti un pic..sa anunti imediat k iti baga ceva in perfuzie..oricum anestezista sta la caputul tau si are grija..
e minunat sa auzi bebele tipand!!!
operatia mai dureaza apoi cam 45 minute..sa nu te ingrijorezi..trece timpul imediat!
apoi te duc la ti si cam in o ora max trece anestezia si incepi sa simti durerea..aici eu am avut mare noroc ca am avut epidulara pt ca , calmantul isi face mult mai rpd efectul asa..in perfuzie ai sa te chinui cam ink juma de ora pana te vei calma..iar durerile vor fi mari! asta e ziua cea mai grea..nu prea ai sa dormi..insa e bine sa incerci sa atipesti macar e f important ca sa iti revii!
dimineata la 6 vor venii asistentele sa te schimbe si atunci va trebuii sa te ridici..si o vei face..te va durea un pic si poate vei ametii..insa incearca sa faci cat mai multi pasi!
apoi depinde doar de tine..cu cat vei face mai m,ulta miscare cu atat va fi mai bine pt tine si bebe!
te va mai durea burtica cand vei face pipilik..dar..respira adanc si va fi bine!

te pup si succes!

am scris mult insa..m-am descarcat si eu!

scuze ink o data pt lungimea mesajului!

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_goga spune:

astazi trebuia sa fie o zi foarte fericita pt mine, implineam 12 sapt si abia asteptam poze, filmulet....... in schimb doctorita m-a anuntat ca sarcina s-a oprit din evolutie la 9 saptnu imi vine sa cred ca mi se intampla mie asta. nu exista nici o explicatie, analizele erau perfecte...... in fine doctorita mi-a zis sa stau linistita iar peste 3-6 luni pot sa incerc din nou.
va doresc sarcina usoara si sper sa revin in randul fericitelor mamici.

10 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Leeloo multi si iti multumesc din suflet! m-am mai linistit acum mai ales pt ca auzisem ca la Caritas nu fac epidurale inca ... cica ar fi un singur anestezist care se baga la epidurale si daca ai noroc sa il prinzi de garda bine... daca nu teapa... acum om vedea daca tu ai avut norocul asta sau s-au mai specializat si ei... o sa intreb medicul meu .

anestezistului cat i-ai dat? asta ca sa imi fac si eu un calcul sa fiu pregatita ...

sper sa prind si eu rezerva... si sa trec cu bine de prima zi cu dureri... dar sunt sigura ca atunci cand imi va aduce mogaldeata o sa uit de toate durerile din lume

pupici multi lui Tudoras! si iti multumesc inca o data pt lamuriri!

26+
buburuzul miscacios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

fetelor!

Sorina imi pare tare rau pt pierderea sarcinii...ar fi bine totusi sa faci niste analize mai amanuntite sa vezi de ce s-a oprit din evolutie. te imbratisez cu drag, te rog sa fii tare!
alina, leeloo ma bucur sa vad vesti de la voi, proaspete mamici...dar trebuie sa va cert ca nu ne-ati aratat si noua nici o poza cu copilasii vostrii..pai se poate mai fetelor? nu ca e minunat sa fii mama?
buburuzo te pupacim si noi!

Simo de Arianna Stefania (28.10.2008)

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

uitam sa va spun ca noi suntem bine..Ari nu mai vrea sa stea decat tinuta in fund sau tinuta de manute in picioare...spune baba dada tata papa ...evident fara sa fie constienta de ceea ce spune..dar e placut sa o auzi cum silabiseste marti plecam la parintii mei la Constanta...asa ca voi lipsi cam 1 saptamana, sa nu ma dati disparuta

berarpiri si ertina treceti la raport! sa vedem si noi ca sunteti bine. ertina mai ai putin si tii si tu mandruta in brate...vezi cum zboara timpul?
delia tu ce mai faci? bebe e bine?

Simo de Arianna Stefania (28.10.2008)

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

am uitat sa va spun ca am creat un cont nou pt poze unde sa pot pune luna de luna...ca doar ne-am facut si noi mari..facem 6luni marti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

buna fetelor!
in primul rand, sorina, tare rau imi pare pt bebe tau!!! si eu am pierdut un bebe la 14 sapt si stiu cat e de greu... sa te ajute dzeu sa treci cu bine peste asta si sa ai un bebe mic si dulce curand!
gargaritza, noi suntem bine, a fost racit si david acum vreo 2 sapt..deja a doua oara in viata lui , acum mai are ceva muci, dar sunt in fiecare zi mai putini. in rest, rade, gangureste, se bucura tare cand ne vede!
leeloo ce ma bucur ca ai scris! si ca sunteti bine, si tu si bebe! citind experientele tale cu cezariana, park am retrait si eu... la epidurala nu iti pune sonda? pe mine aia m-a chinuit cel mai tare! si branula...ca nu suportam nici ideea ca imi sta ceva in vena! brrr...bine ca a trecut!
fetelor, bebe meu are fren (limbutza prinsa mai mult decat normal), si daca nu ii taie dr ata cu care e prinsa, o sa fie sasait si o sa aiba defecte de vorbire...asa a zis neonatologul. sincer, eu adooor copii sasaiti, dar nu as vrea sa aiba david complexe de inferioritate de nici un fel... asa ca, probabil sapt viitoare, o sa mergem in brasov sa ii taie acolo

puiutzul meu are 15 saptamani!

Mergi la inceput