Prima sarcina - primele instincte materne (2)
Raspunsuri - Pagina 17
deliafairais spune:
gargaritza, ce fain ca e mai bine! si grasul meu e bine acum, ii mai aspir nasul o data de 2 ori pe zi, si facem si aerosoli cu ser, ca ii desfunda f bine caile respiratorii.
da-mi si mie id-ul tau de mess (daca vrei). si eu las deschis aproape toata ziua, dar rasp cand pot.
puiutzul meu are 10 saptamani!
gargaritza85 spune:
Sorina bine ai venit printre noi, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!te asteptam cu mai multe detalii despre tine, despre minunea ta din pantec...si iti suntem alaturi daca ai intrebari,nelamuriri legate de sarcina sau alte chestii cu care te-am putea ajuta
Delia si la noi la fel...mucisori peste mucisori, ii fornaie nasul intr-una
iti trimit id-ul imediat...eu de multe ori nu am timp sa intru nici pe mess, ci doar sa citesc pe forum si sa va raspund...dar cand pot vorbim cu placere
ertina ce faceti voi doua?![]()
Berarpiri,Ambra va pupacesc!sper ca sunteti bine.
alina 
ma tot intrebam zilele astea ce-o mai fi cu fetele care au mai scris pe aici...de exemplu Simonica_G care cred ca a si nascut, ganesha care are sarcina la fel de evoluata ca ertina...maitreyi care are o fetita nascuta pe aceeasi data cu mine..si ar mai fi dar nu imi aduc aminte foarte bine asa ca imi cer scuze in fata celor pe care nu le-am enumerat. Poate ne mai scrieti si nou cate ceva mai fetelor, sa stim ca e totul bine cu voi![]()
Simo
de Arianna Stefania (28.10.2008)
bebe si pe tati lu' bebe
pozici
buburuza1979 spune:
pupici mamici si burtici!
am trecut si eu la raport desi inafara de inca o noapte nedormita din cauza unei noi crize de colita nu am altceva de povestit.
am descoperit ca m-am procopsit cu colon iritabil care ma chinuie de o saptamana deja si va tbui sa tin regim de acum incolo ...
dr. mi-a dat liber la luat de triferment pt a-mi ajuta digestia... sper sa scap de dureri si sa pot manca si eu cat de cat normal...ca inafara de zemaa (ceaiuri si supe sau ciorbe) nimic nu imi face bine... ma constip si ma apuca crizele orice as manca ca mancare solida...
maine la 11.30 am programare la eco morfofetala si abia astept... sper ca macar de acolo sa vin cu vesti bune ca la cum a fost ultima sapt cu durerile macar bebe sa fie bine... ca restul le-oi birui eu!
seara merg si la ginecolog la medicul meu si o sa o intreb mai multe despre ce as putea face cu crizele ...
sunt praf pt ca nici macar mica mea cafeluta nu am putut sa o beau pt ca si aia imi face rau... dar am si tensiunea mica si sunt zombie fara cafeluta...
fetele voi ati avut probleme in sarcina cu digestia? si daca da cum le-ati rezolvat? acum eu nu stiu exact ce se intampla...initial am zic ca e colita dar nu pot stii sigur... am crampe mari daca mananc mancare solida si ma constip si balonez...
pupici multi si sanatate ...
vin maine seara cu vesti de la eco si dr.
21+
my sweet raspberry
gargaritza85 spune:
buburuzo ce bine ca ne mai scrii. legat de constipatie si balonare...cu constipatia nu am avut probleme, dar balonari am avut si eu...nu mai zic de arsuri care imi faceau noptile grele. iei cumva elevit?sau ceva care contine fier?
inca ceva...cu constipatia poti rezolva mancand miere de albine,de mare efect pe burta goala...dimineata de exemplu cand te trezesti, poti lua 2-3 lingurite de miere de albine pe stomacul gol.eu stiam ca nu e indicat trifermentul in sarcina si alaptare...dar daca dr tau ti l-a dat cred ca stie el mai bine...oricum te sfatuiesc sa citesti prospectul foarte bine.
cum a fost la eco?ce vesti ne aduci?
te
si sper sa te simti mai bine.
Simo
bebe si pe tati lu' bebe
pozici
buburuza1979 spune:
am intrat la raport !!!
in primul rand va astept aici http://good-times.webshots.com/video/3065262010104619188BpUoMy
sa imi vedeti minunea carna
am fost la morfofetala azi si piciul meu a stat din profil ce a stat...i-a facut cu mana lu tati si pana la urma s-a suparat si s-a intors cu
la noi si s-a culcat 

nu a mai fost chip sa il intoarca dna dr. sa ne mai delectam cu mutrita si tati a fost asa suparici... eu m-am distrat la culme... am zis io asta e baiat cu personalitate si e al meu
rezultatele cica sunt bune... in ceea ce il priveste are tot ce ii tbuie (chiar si personalitatea
), 459 grame, si e mai dezvoltat cu 2 zile !
mie mi s-a scurtat colul intradevar ... am ajuns cu el la 3,5 cm unde la 12 sapt il aveam de 4,6 cm... acum cica eram cu vezica goala si s-ar putea sa il fi subapreciat... oricum important e ca e inchis, placenta e ok (grad maturare 1), uterul si el e bine dezv si lichid amniotic am suficient.
problemuta ar fi ca am valoarea arterei uterine dreapta (0,81) cam marisoara... si de la ultima eco a crescut in loc sa scada... dar stanga e buna (0,59) si cica aia e mai importanta... astea vor tbui monitorizate mai des.
am venit acum de la dr. ginecolog unde iar m-a urcat pe capra 
(urasc capra aia)
mi-a zis ca sunt mai bine ca la ultimul control... bebe s-a mai ridicat dar tot bate in dreapta jos... mai tbuie sa mai stau cu perne sub fund... dar suntem pe drumul cel bun.
colul e inchis la interior ceea ce e f bine... e intredeschis la exterior dar asta cica nu ar fi prea mare problema atata timp cat e inchis la interior.
pt crizele mele de colita sau ce mama naibii o fi, sa iau scobutil cu no-spa cand ma apuca si in rest sa o iau prin eliminare ca sa vad ce imi face rau...ma refer la mancare. si sa mananc mai cu grija... dupa mesele mai grele sa bag triferment sa evit problemele si sa imi ajute digestia...
Gargarita pe prospectul de la triferment scrie ca nu are nici o contraindicatie in sarcina si am mai auzit fete care iau cand au problemute. o sa incerc si cu mierea ca prefer natural decat pastilele.
m-am linistit si sunt happy acum 

22+
my sweet raspberry
buburuza1979 spune:
am uitat sa zic ... Da, iau Elevit 
22+
my sweet raspberry
gargaritza85 spune:
Buburuza ce smecher e piticul tau
am patit si eu asa cu Arianna cam la fiecare eco.eu care vroiam cu disperare sa ii vad mutrita...iar ea se ascundea de noi eheee
colul nu e foarte scurtat asa ca stai linistita, bine ca ai lichid suficient si bebe e in grafic, asta conteaza
daca iei Elevit, e foarte probabil sa fie de la el constipatia (de la fierul pe care il contine ca sa zic mai exact), scrie si pe prospect ca poate da astfel de reactii.
Simo
bebe si pe tati lu' bebe
pozici
gargaritza85 spune:
foarte frumos filmuletul...ce frumos da el din manute, le mai baga si in gura..pai da na, face si el ce stie...e un scump ![]()
apropo...Ari a invatat sa scuipe 

Simo
bebe si pe tati lu' bebe
pozici
alina.n spune:
Buburuza am vazut si eu filmuletul,strengarul tau e tare jucaus in burtica

Sa stii ca am avut si eu pe la inceputul sarcinii o criza de colita(pt prima oara in viata mea) si nu stiam ce pot face eram foarte speriata , dr ginecolog m-a sfatuit prin telefon sa iau no spa si scobutil. Mi-a trecut dar dupa ce m-a tinut cateva zile bune.
ertina iesi la apel 
garga sper ca sunteti bine sanatosi si pregatiti de primavara ca parcurile ne asteapta cu floricele si pasarele multe 

Noi maine intram in sapt 38 ,mai am 2 sapt si imi vad printesa
si acum un an acest lucru imi parea un vis nerealizabil.... Ma incearca niste sentimente se teama - ca poate nu ma descurc singura- hm, nostalgie dupa per aceasta de graviduta . Oricum tot ce imi doresc este sa fie bb sanatos,este cel mai important lucru pentru noi.
Va pup cu drag pe toate
36+ cu
Natalia Maria
Vine barza!
gargaritza85 spune:
garga sper ca sunteti bine sanatosi si pregatiti de primavara ca parcurile ne asteapta cu floricele si pasarele multe 

Noi maine intram in sapt 38 ,mai am 2 sapt si imi vad printesa
si acum un an acest lucru imi parea un vis nerealizabil.... Ma incearca niste sentimente se teama - ca poate nu ma descurc singura- hm, nostalgie dupa per aceasta de graviduta . Oricum tot ce imi doresc este sa fie bb sanatos,este cel mai important lucru pentru noi.
Va pup cu drag pe toate
36+ cu
Natalia Maria
Vine barza!
[/quote]
noi suntem putin mai bine...pregatite de primavara si te asteptam si pe tine la plimbare in parc:D stai linistita ca o sa te descurci de minune crede-ma...o sa fie putin dificil la inceput, pt ca iti va fi teama cand o vei vedea asa mititica...dar o sa fie bine, vei vedea.eu chiar imi aduc aminte ca nu vroiam sa se atinga nimeni de ea...doar eu...sa nu o impart cu nimeni...nu domle'..era a mea si doar a mea! soacramea chiar se supara pe mine ca nu ii dadeam si ei nepoata sa o tina
lasa ca o sa vezi tu ca te descurci ![]()

Simo
bebe si pe tati lu' bebe
pozici