***SUPERDIETA 34 ***
Raspunsuri - Pagina 5
77ADA spune:
In meniul de azi: salata verde cu porumb si ciuperci la cuptor ...
Nu stiu cum o sa rezist, sincer!
77ADA spune:
Apropo, Delphinas ai idee cum fac sa apar si eu la Superdieta, ca sunt pusa pe treaba sa stii, chiar daca ma plang cateodata? Multumesc pentru raspuns.
Anuska spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delphinas anuska sper sa tina pactul cu fata ta. iti doresc din tot sufletul sa iti fie mai bine. incearca pe cat posibil ca atunci cand isi deschide sufletul care tine fata cea mare sa nu scoti scutul de mama in fata, caci nu iti va mai spune nimic. asa a facut mama cu mine. mereu imi spunea ca ea imi este si cea mai buna prietena si sora si mama, dar cand ii spuneam ceva..poc scutul de mama la interval si uita ca e cea mai buna prietena a mea. in schimb o prietena de-a mea, cu ceva ani mai in varsta decat mama, a reusit sa adopte acest stil cu fata ei si sunt mult mai bine. tin minte ca o data nu stiu ce i-a zis fii`sa si ea ca mama bineinteles incepuse cu replicile de mama, la care fiica i-a zis...da ce nu ai zis ca esti tu cea mai buna prietena a mea??? de ce esti mama acum? poze, Just Me ambitioasa |
E bun sfatul!
Mai greu e ca ea nu prea vorbeste cu mine. Asta e o alta problema, ca ma chinui mereu sa o fac sa povesteasca...
Oricum aseara dupa pact, ne-am imbratisat si a rasuflat usurata, la propriu. Sper sa-si fi dat seama si ea ca a intins extrem de mult coarda....
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Delphinas spune:
incearca sa o atragi spre tine cu ceea ce-i place...joaca-te jocurile preferate...presupun ca e la scoala...face-ti din verificarea temelor ceva distractiv.
oricum dau si eu cu parerea...nu am inca copii sa stiu cum sa ma port cu ei.
poze, Just Me
ambitioasa
Brigit spune:
helloooooooooo!
imi fac aparitia mai la pranz , am iar o durere de cap
Ada, sa stii ca poti manca pe saturate, nu trebuie sa limitezi cantitatile si nici sa te infometezi. Prima saptamana e mai greu, apoi lista de permise e mai vasta.
Silvanico, io n-am mama de un sa-ti dau ambitie ca nu am nici pentru mine. Sau ca-n bancu ala...mai am nitica asa, pe fund
Deci cu expresia faimoasa ne-au lasat fetele in ceatza...nu mai insistam
April
Anuska spune:
Mersic de ajutor!
Asa si procedez in mare!
Insa programa asta de la scoala e asa de stufoasa... Si uneori le da atatea teme.... Plus ca trebuie sa lucrez suplimentar cu ea, de exemplu cu caligrafia, scrie tare urat....
Trebuie sa mai citim....
Ehe-he.....
Dna le spune ce teme au de facut si daca i-ai lua pe toti la intrebari nu cred ca ar spune 2 la fel! Pe cand la mine, cand eram mica ne punea sa deschidem caietele, ne dicta cuvant cu cuvant tema ca pt prosti, apoi intreba daca am scris toti si noi raspundeam in cor "Daaaaaaaaaaa...." Si astfel sigur faceam aceeasi tema, pe cand acu'.....
O sa vezi si tu cand o sa ai copiii si o sa incepi scoala...
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Brigit spune:
Anuska, o sa incerc sa iti raspund mai detaliat. Nu sunt de acord cu abordarea propusa de Delphinas pentru ca mi se pare mai potrivita pentru varsta adolescentei, pentru ca altfel copilul poate sa intre intr-o reala confuzie de roluri mama versus prietena.
E o abordare potrivita pentru adolescenti, insa doar in conditiile in care fundatiile au fost deja puse in copilarie.
In cazul vostru e clar, exista o situatie care se cere remediata, in primul rand din punct de vedere al comportamentului copilului.
Ei, in cazul acesta eu cred ca greseala cea mai mare e ca mamei (sau parintilor) sa le fie teama sa isi exercite autoritatea. Practic ajunge copilul sa isi exercite puterea, nu parintii.In acelasi timp e bine sa nu gandesti in termeni de tip "sever" sau "indulgent" . Eu nu pledez nici pentru "militarie" dar nici pentru "laissez faire"
E important sa stai de vorba cu ea sa vezi de ce te minte. Poate ii e teama? Poate are senzatia ca adevarul nu i-ar mai aduce niste beneficii pe care le are in mod obisnuit? Si-foarte important- sa reusesti sa fii calma cand discuti. Incearca sa inlocuiesti cearta cu dojana. De ex. in loc sa te enervezi si sa ii spui ca nu e bine ce face/cum face, mai bine o iei deoparte si ii spui ca esti dezamagita, pentru ca tu aveai incredere in ea si ca facand lucrul respectiv consideri ca ti-a inselat increderea pe care i-ai acordat-o.
Pactul vostru e un inceput bun, insa trebuie sa incerci sa nu se lase tacerea, stii ca exista si "minciuna prin omisiune"
Scuze daca m-am lungit f mult, as putea sa mai zic una alta insa cum nu ai detaliat exact situatia nu imi permit sa ma avant in niste afirmatii.
Pup
April
Brigit spune:
Anuska,
da' Ana ar trebui sa fie cls a doua, nu, ca are 8 ani?
Apropo de teme. Ai mei, toata cls I faceau temele cu mine. Nici nu ma apucam de teme pana nu veneau acasa. La un moment dat am luat "initiativa" sa imi fac temele ca voiam sa ies afara la copii mai repede-era vara si frumos-deci cls I pe sfarsit, ca imi si aduc aminte ca trebuia sa copiem un text din abecedar care se numea A venit Vara.
E, si cand a venit taica-miu mi-a rupt foaia ca cica scrisesem urat. Iti dai seama, eu mandra ca imi facusem temele, in loc de laude am primit o foaie rupta si evident ca am stat pana tarziu sa refac. Si-acum taica-miu mai zice : ce frumos scrii, au folosit la ceva paginile alea rupte. Aiurea-vreau sa iti zic-eu am inceput sa scriu frumos prin cls a V, cam pe atunci cred ca m-a palit pe mine treaba cu estetica...
Ca acum li se dau multe lectii de facut -te cred ...e cam nasoala treaba. Insa pana la urma lectiile si notele sunt ale copilului, nu ale parintilor, si e mai bine sa o lasi sa primeasca niste note mediocre-dar pe meritul ei, decat niste note mari, pe munca ta ( si nervii tai, ca evident cand ajungi acasa sa mai faci si lectii...plus ca la ora aia si copilul lucreaza altfel)
Incepeti progresiv. Arata-i ca ai incredere in ea punand-o sa isi pregateasca singura temele la cate o materie la inceput, tu doar sa o controlezi. Si nu face ca taica-miu, adica nu rupe foi, nu o pune sa refaca tema, daca tie nu iti place ce a facut. Mai bine sa primeasca o nota care sa o convinga sa se straduiasca mai mult data viitoare.
April
vias spune:
am inceput serviciul...nu prea mai am timp sa intru pe net...dar raportez 67 kg...
..cand o sa mai pot..o sa mai intru....
Lupta cu kg
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
77ADA spune:
Ada, sa stii ca poti manca pe saturate, nu trebuie sa limitezi cantitatile si nici sa te infometezi. Prima saptamana e mai greu, apoi lista de permise e mai vasta.
April, inca il alaptez pe Mateias de la oras, asa ca imi e ceva mai greu sa ma tin de prima saptamana fara sa fac exceptii. Oricum, eu ma stradui si sper sa am si rezultate . Multumesc.