***SUPERDIETA 34 ***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Fiecare pofta are o cauza. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi mancarea dupa care salivezi. Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca duce lipsa de vreo substanta din acea mancare. Si de multe ori ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata->ai nevoie de magneziu pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Daca ti-e pofta de ceva dulce ai nevoie de:
-crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe, pui, ficat de vitel
-carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate,
nuci, legume, fulgi

-tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat,
spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita-> ai nevoie de azot pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe, nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli-> ai nevoie de calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate -> ai nevoie de cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala-> ai nevoie de zinc pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase, salata, legume cu frunze

Daca iti este mai mereu foame-> ai nevoie de:
-silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
-tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si fructe rosii
-tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bretonica spune:

...zici?...sincer nici nu prea am timp...doi nu ma gindeam ca mi se vede lipsa...asa ca...interesanta postarea cu "poftele"..pup la fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

buna seara!
nu stiu de unde le stii tu pe toate april, dar la toate problemele si intrebarile ai raspunsuri....

Mergi la inceput

dupa ce am postat am vazut ca sunt in urma.. adica buna dimineatza!

bretonica ca esti cam rarutz pe la noi, se vede si din america
cand intrebam fetele daca vin si eu cu o intrebare de ce pregatim de craciun... intrebam toate fetele care mai sunt pe aici...adica si pe tine

Mergi la inceput

silvana, zau ca nu suna bine ce spui acolo...si nici la tine april!
vroiam sa va explic cat de importanta e coloana vertebrala, dar e prea mult de povestit si e tarziu si trebuie sa culc copiii...

Mergi la inceput

anuska, te astept cu poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Ca m-am laudat, uitati opera ! Asta asa sa vedeti cam cum a iesit, ca abia azi e serbarea. O sa pun apoi si poze de la serbare ca sa vedeti piticuta in actiune!
Asteptam impresii! (adeca laude, criticile ma fac ca nu le aud/citesc! )

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Cat despre Mosul, nu e vb de inmuiat! Doar am spus ca nu prea as vrea sa o pedepsesc neprimind nimic, ca sufletul tine cu ea!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Anuska,

m-ai dat pe spate cu costumul de craciunitza! Ce critici fata mea, ca ti-a iesit o super costumatie din manutele tale

Si, ca s-o contrazic pe Alintata care crede ca ma pricep la toate sa va zic ca mie tot ce inseamna croitorie mi-e total paralel. Da atat de paralela sunt cu treburile astea ca si un nasture pana il cos ma mocai si mi se incurca ata ca imi vine sa las balta toate gandurile de "reconditionare" a tzoalelor care au suferit mici accidente

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 77ADA spune:

Hai neatza la o cafea (tot fara cofeina),

Multumesc, April, pentru explicatia poftelor (chiar imi e de folos). Cred ca la mine e si olecutz de depresie ...

Alina, da, doua profesii minunate, prima chiar mai frumoasa ca cea de-a doua (eram profa de limba si literatura romana) ... Din pacate, din generatia mea, chiar si cei mai pasionati s-au retras din invatamant din acelasi motiv ca si mine si uite asa copilasii nostri vor prinde profesori din ce in ce mai slab pregatiti (raman la catedra doar pentru ca nu au avut alta solutie, nu sunt interesati sa se perfectioneze, nu au har, ci doar o diploma la o facultate pe care unii dintre ei nici macar n-au facut-o din pasiune, ci pur si simplu ca sa aiba studii superioare).
Alt subiect,eu pentru Craciun voi face crema de zahar ars (e preferata tatalui meu, si vreau sa il rasfat putin, pentru ca anul asta e primul an in care va fi singur - mama mea a murit la o zi dupa ce l-am botezat pe Matei). In rest, am noroc - sarmale va face socrul meu si ne da si noua, friptura de porc o sa o fac eu iar cozonac o sa cumpar. Probabil o sa fac si o ciorba (daca primesc acordul barbatilor din familie ).

Anuska, din amintirile mele de la cursurile de psihologie si pedagogie (ca pana la practica mai am ), uneori copiii mint pentru ca au nevoie de mai multa atentie de la parinti (asta nu inseamna ca sunt neglijati, ci pur si simplu ca intr-o anumita etapa a dezvoltarii lor au nevoie de mai mult, mai ales in situatiile in care mai exista un fratior/o surioara). Alteori, minciunica este expresia unei imaginatii foarte active. Vezi, in cazul lor granita dintre realitate si imaginatie nu e foarte bine trasata, de aceea copilul nu intelege din prima de ce minciunica lui nu e de acceptat. Cu rabdare vei reusi sa o faci sa inteleaga si nu vor mai fi probleme. PS: Costumul de Craciunita e mortal!!!

Si la final: ma inscriu in gasca fetelor cu coloane balamucite - eu am discopatie lombara - intre vertebrele 3 si 4. De aceea, Matei s-a nascut prin cezariana, decisa in ultimul moment de catre medic (altul decat cel ce m-a urmarit in sarcina).

Un pentru fiecare!

Mergi la inceput