Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (96)
Raspunsuri - Pagina 15
flowerbee spune:
Buna dimineata burtici,
Am citit din urma ce ati scris si tare ma bucur sa aud de bebei marisori cum este scumpica lui Billy.
Naty, nu te ingrijora pentru bebelina ta pentru ca este micuta. Important e ca este sanatoasa. Pai seamana cu tine, ca si tu esti micuta si finuta doar. Ti-am mai zis eu m-am nascut cu 2.200 sau 2.400 si am plecat acasa cu 1.800 si ma stii ca dunt ditamai omul.
Alina, bine ca ai rezolvat cat de cat cu maseluta. Cat despre circulara, trebuie monitorizata, dar nu e nevoie de panica maxima.
Miere, bine ca s-a rezolvat situatia.
Porumbita, pana la urma nu ai mai intrat la Pop?
Selene, Billy, Ledi, cum va mai simtiti?
Cadia, ce mai faci?
Eu inca sunt la birou si ma lupt cu aspectele administrative ale detasarii. Cica nu s-a mai pomenit pana acum sa ti se termine detasarea in perioada concediului de sarcina si lauzie si trebuie sa fac cerere de intrerupere a detasarii si revenire la institutia de baza. Alte hartii si alergatura. Oare de ce nu mi s-a zis pana acum?
Ma rog, in alta ordine de idei, sunt in continuare la regim, ieri am papat doar paine prajita cu branza slaba, banane si compot iar azi am luat-o cu paine prajita cu miere. La pranz supa clara si pilaf. Oricum, senzatia de greata si voma nu a trecut, dar cu regim zic eu ca o sa treaca in cateva zile. Poate ca si bebe sta pe stomac si mancarea nu trece mai jos.
Pupici
la toate fetele. Eu fug la Institutul de Hematologie sa fac titrarea de anticorpi. Vorbim dupa.
Bee
32+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!
Leditia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralucutza32 Salut, sunt o burtica noua aici, de ceva timp va urmaresc si tresa recunosc ca timpul trece mai repede si mai placut cu voi chiar dc nu am fost activa, am gasit o gramada de informatii din schimbul vostru de experienta si m-am hotarat sa va scriu. Am si eu un pitic pe creier....urmeaza sa nasc la inceputul lunii februarie la Caritas si ma intrebam dc ma puteti ajuta cu opiniile voastre. Am citit si la alte foumuri despre spaga la nastere iar parerile si experientele sunt diferite. As vrea sa stiu si eu estimativ care ar fi spaga pt o nastere normala: doctor, rezident, anestezist (dc se ajunge acolo), toaletari si asistente. Astept raspunsul vostru. Multi pupici la burtici .Raluca. |
Pentru ca primele 10 mesaje iti sunt moderate iti apar tarziu,cand deja s-au scris cateva pagini si cu greu iti vede cineva mesajul.

Iti doresc sarcina usoara si un bb sanatos.
In legatura cu problema ta nu te pot ajuta si nici nu stiu fete la noi la odisee care sa nasca la Caritas.Cel mai bine te interesezi la fata locului,la un consult ceva..si dai cat ai si daca vrei.Depinde si de dr cu care nasti si ce fel de nastere este..Daca citesti diverse subiecte ai sa vezi ca fiecare a dat la un anumit dr,fie ca era super renumit sau nu,o cu totul alta suma,pt ca nu toata lumea are la fel :)
Succes.
POZE CU NOI
Minunea mea
35+ cu David Christian
sau
David Gabriel

AMR- CEL MULT 5 SAPT.
Ralumold spune:
neatza fetele!
Tare bucuroasa sunt, am dormit ca tunul, pentru prima data in ultimele 3 luni...pana la 9 jumate (yeeee!). Asa ca m-am trezit vesela si cu ganduri mari (curatenie si calcat :)).
Misto de voi ca sunteti multe din Bucuresti, eu aici in Tg. Mures nu prea cunosc pe nimeni (gravidute) cunosteam vreo doua, dar au nascut deja, iar restul prietenelor mele sunt la serviciu..., asa ca nu se pune vorba de intalniri de gravidute...desi parca as avea si eu chef de o destrabalare la un fresh de fructe de padure...
pup tare pe toata lumea
Ralu
32+ cu
Hera
AMR 8 SAPTAMANI
Iris2002 spune:
Stellutza, sa te bucuri de prenatal.
Miereamara, mersi pt urari...si eu imi fac grija de kilograme, dar tu esti inalta
asa ca in no time se va vedea.
DarkBendis, ce zi productiva ai avut, prima zi de concediu...
Porumbita, ce mai faci? Sa raspund la intrebari:
1.Rectal pt bebei.
2.Aveam ceva cu muzicuta pt adormit, chiar trebuie sa il caut prin pod.
3. Nu-l cunosc, am din acela pt microunde.
4. Suzeta nu am folosit. O sa cumpar si acum o sticluta, sa o am, sper sa nu o folosesc de la inceput. (cand merg la job trebuie).
5. Am electrica, eu cu manuala oboseam de numa`.
6. Da, pentru ca la servici puneam lapticul in frigider, de acolo pina acasa in gentuta. (teoretic laptele poate sta 8 ore la temp camerei, dar eu nu am incercat niciodata)
7. Da, incalzitor am si eu, nu microunde ca se pierd cica vitaminele din lapte de mami.
Naty, ce sperietura pe tine. Linisteste-te. stai cuminte acasa, sa ai grija de bebe din burtica.
Szmonic, eu vreau sa nasc natural, daca ajung la spital inainte sa am 5 cm dilatare imi dau si epidurala, altfel nu, daca merge repede. Apropo de durere, e pentru fiecare altfel... mie mi s-a parut teribila (am primit epidurala dupa 10 ore, de atit timp am avut nevoie sa ajung la 3-4 cm, cu contractii la minut)
Apropo de asta, fetele la a doua (sau a treia) nastere, a coborit bebe? La mine inca nu si vreau sa coboare...am trecut de 35 saptamini si am o burta care urca in loc sa coboare.
Alina, ma bucur ca ai rezolvat cu maseluta, daca te monitorizeaza va fi ok si cu bebe, e tinut sub observatie, nu?
Miere, ce frumos, ma bucur mult pentru tine! O grija mai putin!
Billy, bravo pentru puiut de 3,5 kg!
Lisa, apropo de fobia de ace, o am si eu...eu lesin de cite ori mi se ia sange. Insa epidurala nu am simtit-o! Nu din cauza ca nu ar fi dureroasa, Paul cica s-a speriat cand a vazut acul, dar eu eram in cu totul alte sfere ale durerii, deci aia nu a mai contat, stateam ca o leguma acolo si am inceput sa imi revin cand si-a facut epidurala efectul. Dar au zis si fetele, si au dreptate, e foarte personala trairea asta.
Daiopri si Anca, pe mine ma topeste accentul moldovenesc (bunicii din Cheile Bicazului si Varatec)
.
Flowerbee, spor la munca.
Cristi, saracuta, te-ai trezit pt nimic.
Va pup si trec si eu la munca.
Naty spune:
miere, porumbita, anca, bee, rox multumesc pentru incurajari.
alina nu stiu ce sa zic de circulara ... o prietena a avut tripla circulara si a facut cezariana, daca e doar o data infasurat nu stiu cum e. Imi pare tare rau ca ai si tu probleme. Si eu sunt mult mai nervoasa si uneori ma scoate Ioana din minti si o cert. Dupa imi pare rau ca ma descarc pe ea, mai ales ca plange de fiecare data cand o cert, daca i se pare ca sunt nedreapta. Saracuta.
bee e drept ca eu sunt mica, dar doctorii ma intreaba de Ioana, cat a avut, ca sa compare. Si ea a fos grasuna bine, de 3750 gr. Tu la cate saptamani te-ai nascut?
miere nu se stie de ce e asa de mica, la eco nu s-au vizualizat probleme ale placentei.
ralucutza nu stiu nimic de spitalul Caritas, sorry.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si
34+ cu
Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
IRINA.C spune:
io nu pricep Naty care e pb? pe orice site dai copilul tau se incadreaza...34 weeks 45 cm 2146 grams ...dhhh, al meu la 33 sapt 1900+/-200...deci care e pb????
| Citat: |
| citat din mesajul lui Naty Am fost si eu la doctor si m-am intors cam speriata. Cum am intrat am zis "Domnu` doctor m-a speriat dna dr. Klein cu ecografia". Zice "Da, stiu, mi-a spus si mie" M-am panicat teribil, m-am gandit (si inca ma gandesc) ca o fi vazut ceva si mai in neregula decat mi-a zis mie de s-a dus sa il caute pe ginecolog sa ii spuna despre mine. Apoi mi-a zis "draga mea, de-acuma te mariti cu mine pana nasti, o sa ne vedem des de tot". M-a controlat si pe masa - col aproape sters. Vestea buna e ca lui i s-a parut ca bebelina e mai marisoara decat mi-a zis la eco, a zis ca estimeaza cam 2.200 gr. Dar ca sa ma duc vineri dimineata la spital sa ma puna la monitor si sa repetam eco si in functie de ce iese, vedem cum procedam. A zis ca nu vrea sa o scoata asa repede, ca e prea mica, dar ca daca nu creste in burtica va trebui sa o scoatem. La sfarsit l-am intrebat daca e mica-mica de tot si a zis ca nu chiar asa, dar trebuie sa mai creasca. Mai ales ca sora-sa a fost o grasuna de 3,750 gr. deci nu e ceva "de familie" Ma rog la Dumnezeu sa fie bine si ma bazez pe faptul ca am un ginecolog foarte bun si, daca o fi sa o scoata pe bebelusha, un neonatolog la fel de bun. In fine, desi trebuia sa mai merg la servici si saptamana asta nu ma mai duc fiindca mi-a spus sa stau mult in pat. Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 34+ cu Nadia - AnaIoana la 3 ani www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI |
bb mic
POZE
33+
Naty spune:
iris
. La mine a coborat de mult, de la ecografia de 31 sapt era "prezentatie craniana jos situata". De altfel, e super vizibil ca a coborat burtica. Si alina zicea ca a coborat burtica ei.
34+ cu
Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Naty spune:
irina la eco saptamana trecuta la 33 s + 5 zile de la UM avea 1.850 gr. si varsta ecografica era de 32 s + 1 zi. Ginecologul a apreciat la palpat ca ar fi mai mare decat mi-a zis la eco, cam de 2,200 gr. dar tot trebuie supravegheata. Ecografista mi-a spus ca problema e nu ca e un copil mic, ci ca e un copil care nu e dezvoltat potrivit varstei gestationale si care nu a evoulat cum trebuie de la ultima eco, cand masuratorile erau aproape de varsta dupa UM.
34+ cu
Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
Naty spune:
miere felicitari!
34+ cu
Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
IRINA.C spune:
Ideea e ca de ex in cazul meu au folosit mai multe masuratori pt a aprecia greutatea si corelatia respectiva...de ex dupa diametrul biparietal avea mai mult decat varsta gestationala cu 4 zile iar dupa lungimea femurului mai putin cu o saptamana...sunt f variabile si operator dependente.Intr adevar importanta este evolutia de la o eco la alta dar nu s-a intepenit nimeni in diferentele acestea care sunt de cateva zile.O sa mai vezi la urmatoarea eco.Ti-a zis ceva de placenta , ce grad are? Pupici
bb mic
POZE
33+