Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (96)
Raspunsuri - Pagina 12
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andre_ea Alinuk, da' ai fost la multi gine, nu gluma. Dr. Ancar ce cusur avea? Si la Badiu cum ai ajuns? Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 35+ am tot ce am visat![]() Delu Prichindelu' Prichinduta |
In decursul a doi ani...cumva de nevoie si din dorinta de a rezolva o problema..dupa o sarcina extrauterina in urma careia mi s-a scos o trompa, am avut inca doua sarcini extrauterine la interval de cateva luni (una in primavara si una in toamna)...tratate cu metotrexat.
Eram disperata si cu recomandare de FIV (fertilizare in vitro..deja ma pregateam cu un dosar pt asta)
Ancar nu pot sa zic ca a avut vreun cusur...doar ca interactiunea pacient/medic nu a fost asa cum mi-as fi dorit eu... Poate l-am prins in ziua lui proasta...
La Badiu am ajuns... prin abonamentul ce-l avem de la firma la CMU si Medsana.
Mergeam la Parvu in Medsana si mai doream un medic in partea cealalta..sa nu ii suprapun... cel mai 'recomandat' mi-a fost el.
..am uitat in lista amintita sa ii trec pe Albu, Iosup, Herghelegiu
Alinuk,
Teo si minunea mica nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
szmonic spune:
multumesc de raspunsurile legate de epidurala![]()
Acum problema mea principala e ca habar n-am ce ma asteapta si cat de tare doare; daca e suportabila durerea. Ca daca as sti ca e suportabila nu m-as baga la epidurala...
Ce nu inteleg/realizez este ca voi, mamicile care nu vreti epidurala sunteti inconstiente de durerea care va asteapta sau pur si simplu curajoase?
Va rog sa nu credeti ca sunt ironica sau ca intrebarea e rautacioasa: pur si simplu nu stiu ce sa fac daca voi fi pusa sa aleg...
37+1
Alina1976 spune:
Seara buna la burtici,
Dupa o absenta de 3 zile revin cu vesti despre noi.
Am fost la ECO sambata, bebe este bine. Are 2750g la 36 sapt. si o zi.
Singura problema este ca are circulara de cordon
ceea ce inseamna ca trebuie sa fiu monitorizata mai des si mai mult. Dr. mea mi-a zis sa mai fac e eco sapt. viitoare sa vada cum mai e cu cordonul si sa speram ca ramane infasurat doar o data...sa nu cumva sa se mai puna de vreo 2-3 ori ca atunci e cam nasol cu nasterea spontana
Mai are cineva asa? ce v-a zis Dr vostru?
Am rezolvat cu maseluta! YUPIIIIIIIIII!!
cel putin provizoriu. M-a curatat cat a putut de bine (fara anestezie...) si apoi mi-a pus o plomba provizorie care a acoperit si gaurica
.
Citesc din urma si revin.
36+ cu
ADINA-IOANA
AMR 4 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Alina1976 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui szmonic multumesc de raspunsurile legate de epidurala Acum problema mea principala e ca habar n-am ce ma asteapta si cat de tare doare; daca e suportabila durerea. Ca daca as sti ca e suportabila nu m-as baga la epidurala... Ce nu inteleg/realizez este ca voi, mamicile care nu vreti epidurala sunteti inconstiente de durerea care va asteapta sau pur si simplu curajoase? 37+1 |
Szmonic, ca o mamica care a mai trecut printr-o nastere cu epidurala si cu un curs Lamaze la activ, imi permit sa-ti spun si eu parerea mea. Epidurala se face la dilatatie 4-5. Deja la dilatatia asta simti durerea destul de tare si o sa-ti poti da seama daca rezisti sau nu. Dupa dilatatia 4-5 durerea va fi la fel de intensa numai ca episodul contractiilor se repeta din ce in ce mai des si atunci ai senzatia ca te doare si mai tare. Deci, durerea nu este mai mare la dilatatia 8 sa zicem decat la dilatatie 5 insa faptul ca este din ce in ce mai des ai senzatia ca te doare in continuu si mai tare.
De aceea in momentul in care ti se spune ca trebuie sa optezi sau nu pt epidurala atunci tu vei stii deja daca poti suporta sau nu durerea si vei lua decizia buna.

36+ cu
ADINA-IOANA
AMR 4 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
alinuk spune:
Szmonic ca si Alina am trait si eu cateva contractii pana la dilatatie 4..cand mi s-a facut epidurala.
Parerea mea este ca nu vad rostul sa suporti cu stoicism (e clar ca se poate...mamicile noastre si multe din ziua de azi asa au nascut) ..cand se poate sa fii zambitoare si linistita ...pana la dilatatie 10...in asteptarea lui bb. Si asta se poate intampla pret de ore bune...am auzit si cazuri cand s-a stat in travaliu si o zi intreaga..
Pana la urma totul tine de gradul de suportabilitate al fiecareia, dar e clar ca nu e floare la ureche.
Asa ca ...sustin si pledez pt varianta peridurala, facuta cand trebuie, de cineva care stie!
Alinuk,
Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!
ralucutza32 spune:
Salut, sunt o burtica noua aici, de ceva timp va urmaresc si tresa recunosc ca timpul trece mai repede si mai placut cu voi chiar dc nu am fost activa, am gasit o gramada de informatii din schimbul vostru de experienta si m-am hotarat sa va scriu. Am si eu un pitic pe creier....urmeaza sa nasc la inceputul lunii februarie la Caritas si ma intrebam dc ma puteti ajuta cu opiniile voastre. Am citit si la alte foumuri despre spaga la nastere iar parerile si experientele sunt diferite. As vrea sa stiu si eu estimativ care ar fi spaga pt o nastere normala: doctor, rezident, anestezist (dc se ajunge acolo), toaletari si asistente. Astept raspunsul vostru. Multi pupici la burtici
.
Raluca.
miereamara spune:
I am ecstatic!!!
Am primit assistantship-ul inapoi, se pare ca am reusit sa ii conving, mai trimisesem un email la departament sapt trecuta, desi nu mai aveam nici o speranta.....si azi mi-au spus ca imi acopera tuition-ul, health insurance (Yupiiiii) si un small stipend de 500 de dolari pe luna!
Nu imi vine sa cred, nici ca se putea cadou mai frumos de Craciun, am scapat de griji!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
alinuk spune:
Miere da de baut!
bravo! felcitari! I-ai vrajit!
Alinuk,
Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
Nimic nu-i intamplator!
bebelusi spune:
Referitor la epidurala, sa stiti ca si eu o sa optez pentru ea, din cate m-am documentat eu am aflat ca si suferinta si durerile ii pot face rau copilului.
Alina vrei sa zici ca are cordonul infasurat in jurul gatului? Si la mine e la fel, a zis medicul ca nu e nici o problema ca el se joaca cu cordonul in timpul asta. Mie mi-a zis ca e important cum este in momentul in care nasti....asa ca stai linistita. Eu zic s anu iti mai faci griji deocamdata, stai linistita. 
31+
Vlad Mihai
AMR 9 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"