Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (96)
Raspunsuri - Pagina 11
ttenzika spune:
'seara fetele ce fac burticile, eu sunt putin necajitabebelina nu mai e asa activa, cateodata nu o simt 3-4 ore, apoi parca putin doar asa vag, fata de inainte cand nustiu daca trecea ora sa nu o simt, la voi cum e??? tot asa lenesa??? sr trebui sa ma duc la doctor???
33+
mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta!
Porumbita spune:
ttenzika e normal sa fie asa pt ca nu mai are f mult loc sa se miste...
naty stai linistita ca o sa fie fff bine... o sa vezi... psihicul conteaza si el ff mult... mie nu imi vine sa cred ca acum nu mai iau nimic (nici no spa nici utrogestan nici gynipral ) si ma simt ok (bine, ma doare cand se hotaraste bb sa traga cate una sub coste si noapte e o adevarata aventura sa dorm, (azi noapte am schimbat 4 pijamale ca eram leorca) insa de cand am renuntat la mirela popa si m-am linistit psihic se cunoaste (sper sa raman la fel de linistita si dupa controlul si ecografia de miercuri)... asa ca stai cuminte si o sa fie ff bine, o sa vezi
miere am luat deja 11 kg si ceva si is abia la 32 + 4; din pacate presimt o sa mai tot iau pt ca dau iama in dulciuri cam des si vine si o per plina de dulciuri... eu sunr mica de statura (1.57) si ma cam ingrozeste ideea ca mai am un pic si trec de 70 de kg...
lisa79 spune:
la mine nu e asa,dar cami a avut aceleasi temeri si cica e normal ca dupa cer se pozitioneaza sa nu mai aiba loc sa se miste asa de mult. mie d-na doctor mi-a zis ca trebuie sa o simt si sa numar.la numart nu stau,dar o simt in fiecare zi. eu zic ca daca misca nu trebuie sa te ingrijorezi,iti dai seama ca e deja mare si nu mai are loc sa joace fotbal,acum isi muta fundicul dointr-o parte in alta si atat. plus am citit undeva ca din luna a 8-a dorm 90% din timp.
merg la bucatarit ca am niste pofte tare ciudate, fericit e barbtul ca fac tot felul de bunatati.
33S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 7 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
Porumbita spune:
ms si pt raspunsuri miere ;
am postat si la fetele de decembrie sa vedem dc raspund...
32 +
ttenzika spune:
multumesc din suflet fetele, acum pot sa fac nani linistita, dupa ce am mai bagat inmine si vreo 4 merenu de alta dar il bagam si pe al 5-lea doar ca chiar ca nu mai pot, of hormonii astia de gravidacred ca o iau razna
poop dulce toate burticile si fug la nani ca pe scaun daca mai stau mult cred ca o sa plesnesc
33+
mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta!
szmonic spune:
va rog sa ma iertati ca eu sunt mai tot timpul cu capul in nori si uit ce citesc, chiar daca va citesc cu mare drag
Vreau sa va cer doar parerea la cele care veti naste natural: veti cere epidurala? Ce parere aveti despre subiect? Eu pana acum am auzit doar lucruri pozitive despre subiect, doctorul la fel a zis ca lasa la latitudinea mea daca vreau sau nu epidurala si pana acu cateva ore eram convinsa ca voi cere.
Dar exista niste articole -inclusiv pe aceasta pagina- care mi-au dat de gandit...
Acum, ca incepe sa se apropie ziua cea mare nu am putea sa abordam nitel subiectul? Voi ati vorbit cu dr pe tema asta? ce vi s-a spus, ce v-au sfatuit?: cu sau fara epidurala?
37+1
alinuk spune:
Porumbita incerc sa-ti raspund din prisma experientei mele, neavand pretentia ca sunt adevaruri universale
Citat: |
1. termometrul pt bb ati luat din cel de ureche sau cum am citit la cealalta odisee cel care se foloseste rectal? |
term rectal cu cap flexibil (medicii pediatrii in general asta recomanda si cand te intreaba ce temp are bb...asta rectala ar fi cea mai relevanta)
2. retroproiectoril vi se pare util? o amica imi zicea ca bb e fascinat de desenele de pe perete... |
poti alege o varianta de carusel cu luminitze stelutze pe perete
http://www.ba bycomfort.ro/uploads/prod_2113b.jpg
(scoti paua de dupa 'ba'..ca ma baga la recl masc)
3. sterilizatorul electric Chico vi se pare ok? ca pe la ne gandeam sa il luam... |
e ok...numai ca mie mi se pare ca ocupa loc in spatiu relativ mult si eu personal am sterilizat doar 3 luni..iar pt perioada asta nu mi s-a parut o investitie care sa merite, asa ca am folosit solutia Chicco (ajunge aprx o sticla la luna, cu tri sticle ..am rez pb sterilizarii)
4. geanta termoizolanta ati luat pt biberoane? |
da, e buna o geanta de carut iar daca are si o componenta termoizolanta e ok. Eu personal, pt ca am alaptat pana la 6luni, aveam laptikul la temp buna in orice situatie.
5 tetine de care ar trebui sa luam? dar suzeta? |
Cand iei un biberon in genere are si tetine. Recomand tetinele si biberoanele care au gatul larg (pot fi spalate biiiiine. Avent si Primii Pasi.
La suzete depinde de care accepta bb. Noi am savurat Avent.
6. pompa de muls mi se pare ultra mega complicat de ales; ma gandeam sa merg pe una manuala AVENT si dc nu merge sa trec pe cea electrica |
E buna! Eu cu asta mi-am facut treaba.
7. incalzitor de biberoane ati luat? ma refer la cele care ati alaptat si dupa ce v-ati intors la munca pt ca am citit ca laptele de mama nu tr pus la microunde |
Nu am avut si nici nu am dus lipsa. Asa-i, in niciun caz la microunde.
Se lasa la decongelat natural si apoi se poate pune biberonul intr-o cuva cu apa caldutza.
8. apoi are vreo importanta firma de la care sunt aparatoarele pt san? e ceva de care tr sa tin cont cand le aleg? |
Avent refolosibile. Eu aveam debit mare si mereu cu tampoane din astea de san. Dupa ce am consumat vreo 10 cutii Nuk ..am zis ca e cazul sa trec la din alea ce le pot spala. Un set de vreo 6 bucati costa aprc 25ron in Cora
Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
DarkBendis spune:
CU!
In prima faza a travaliului (acasa) pain-relief: masaj si relaxare, apoi la spital in bazin+ gas si oxigen, iar la dilatare 6/7 sau pe acolo epidurala. Oricum, cum ajung la spital am sa am grija sa-i anunt ca vreau (de fapt informatia exista in notele mele medicale) asa ca vor fi si ei pregatiti sa mi-o administreze - asa am fost sfatuite sa procedam, nu e ideea mea proprie si personala
Dark Bendis
35+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 5 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
lisa79 spune:
eu nu vreau epidurala,dar daca trebuie, o facem si pe aia
33S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 7 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
andre_ea spune:
Just, tu erai cu dr. Parvu. Nu retinusem exact cine merge la el. Eu am facut eco morfo la el si eco de trim III. Mi-a placut de el. Prima oara a descoperit chistul de plex coroid la bb si m-a linistit ca trece dupa 26 saptamani, ca in toata cariera lui n-a avut nici un caz in care sa nu treaca. A doua oara m-a linistit cu placenta care era normal sa aiba si lacune vasculare. Per total mi-a facut o impresie foarte buna, cu tot cercelul lui din ureche.
Alinuk, da' ai fost la multi gine, nu gluma. Dr. Ancar ce cusur avea? Si la Badiu cum ai ajuns?
Despre intalnire, eu pot oricand, dar o sa vin cu Tudor, ca-i mama la tara si n-am cu cine sa-l las. Si joi e ok pentru mine. Despre ora, zic ca e bine sa se pronunte fetele care mai merg inca la serviciu.
Porumbita, nu cred ca te ajut prea mult, dar hai sa zic si eu ceva: Chicco e firma buna. Nu cunosc sterilizatorul, eu am un fix cu Avent. Avent Isis, mie mi-a fost buna, dar n-am folosit-o intensiv. Am schimbat partile din silicon ca se ingalbenisera de la fiert (a folosit-o si sora mea). Sper acum cu sterilizatorul sa dureze mai mult.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 35+ am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta