Pepenasi de iulie - august 2008 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Hai ca dupa atatea mamici cu copii care dorm sau care nu se supara ca li se scoala copiii noaptea intra si o mama denaturata in peisaj, asteptand sfaturi sa nu o ia razna.

Fetelor, sunt in butoi rau de tot si asta din cauza oboselii. Eu sunt un om din ala superplictisitor care pana la bebe ura sa piarda noptile, eu dupa o nunta sau un revelion sunt ca batuta ca nu reusesc sa recuperez somnul in timpul zilei.

De cateva saptamani Luca nu se culca nici mort inainte de 23.15, iar de cateva zile se scoala de n ori pe noapte, are cate o ora in care sta treaz si e f. vesel cat stau cu el da daca nu e in brate sau nu stau in pozitie de drepti langa patutul lui e scandal. De ex. programul nostru de aseara: mancat 140 ml lapte praf (mai mult n-a vrut nicicum) ora 22, culcat ora 23 (eu superfericita ca s-a culcat macar cu un sfert de ceas mai devreme ca de obicei), trezit 00.30, trezit 1.45 papat san, trezit 4.15., trezit 5, de la 5 la 6 program plans, tzocait, ros pumnii, plans, gemut, trezit 7.15 papat san, trezit 8, acuma inca doarme da nu mai pot eu. Mentionez ca in rest nu vrea mancare ca si cand il mai puneam la san in afara de orele mentionate plangea de numai. Oricum de cate ori mananca noaptea din 2 in 2 minute plange si trebe sa sar in pozitie verticala sa-l bat pe spate si sa-l linistesc. Am incercat intr-o noapte sa-i dau lapte praf ca ma gandeam ca va dormi mai adanc da nu l-a vrut, a plans de numai pana i-am dat san.

Iar ziua e tot agitat, doarme vreo 2-3 reprize, uneori chiar si o repriza de 2-3 ore legate, dar de la la ora 19 nu te mai intelegi cu el, scanceste si plange tot timpul daca nu stai langa el si nu-l iei in brate. Nu stiu ce sa mai fac cu el. Eu abia mai am lapte, probabil din cauza oboselii, m-am gandit ca de aia are somnul usor ca nu e burtica plina. Dar inainte de culcare ii dau bibe pana se satura, insa noaptea nu il accepta. Si in timpul zilei ii dau deja mai mult bibe, ca san nu prea mai este decat la vreo 2 jumatati de mese. Ma gandesc sa-i introduc cerealele seara da multe ati spus ca n-a functionat. Am mai incercat sa-i mut ora la baita, degeaba.Ce sa fac???

Va rog daca puteti sa-mi dati solutii care sa nu-l includa pe sotul meu, ca el e un alt motiv al depresiei mele, o singura data a stat numai spre dimineata cu Luca si m-am dus in alta camera, iar el s-a apucat sa-i schimbe pampersul, de i-a trecut tot somnul la copil si a inceput sa faca un scandal de s-a dus si somnul meu, desi i-am zis ca nu-i mai schimb noaptea pampersul tocmai pe motiv ca ii fuge somnul . Si apropos de sot, sambata m-a vopsit si pe mine maica-mea, ca sa arat putin a fiinta umana de sarbatori, ca nu m-am mai vopsit din luna a 8-a, iar cand l-am rugat pe sot sa stea putin cu Luca pana ma vopsesc remarca lui (binevoitoare, a spus el) a fost ca alta data sa “incerc sa-mi rezolv problemele in timp ce doarme copilul”. Asa ca nu vreau solutii care sa-l includa pe sot.

Incep sa cred ca oi fi eu mama denaturata de numai copilul meu face din astea, ca a fost o perioada, intre 2 luni jumate si 3 luni jumate cand nu facea asa, dormea mai bine si era mai linistit, nu stiu ce-oi fi facut, poate din cauza ca ma tot cert cu sotul si sunt nervoasa, l-oi fi agitat si pe el, da v-am zis, eu fac urat de tot la oboseala si asa obosita n-am fost in viata mea. Oricum, dimineata cand ii vad mutrita zambareata uit toata oboseala, insa noaptea o luam de la capat si stau cu el in brate si plang, ca nu mai pot. Iar timpul zilei stau numai cu el, ne jucam, cantam, ne pupam, incerc sa-l obosesc sa doarma si el noaptea, dar degeaba. E un copil tare vesel cat timp stau langa el, doar cand il las putin singur e jale.

Pleeease, da-ti-mi sfaturi ca nu mai stiu ce sa fac. Daca credeti ca ma plang degeaba, puteti sa ma si zgaltaiti putin, ca nu ma supar. Ca fiind in depresie poate ma cred iar cea mai oprimata fiinta din lume.

Scuze pt. mesajul lung da trebuia sa ma descarc undeva.

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

moni, daca se trezeste atat de des, poate cere diversificare????
sa stii ca poate sa fie agitat si din cauza voastra. daca voi va certati...mai ales daca mai si alaptezi!

of, am si eu niste suparari dar incerc sa ma abtin....

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

POZE

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michellab spune:

Moni nu stiu ce sa zic... eu ii dau Raisei cereale in toate biberoanele si asta de la 3 luni.Si are 4 mese pe zi, noaptea nu se trezeste sa manance.Programul de masa e format, mananca tot la 5 ore 5 ore 30.Si in timpul zilei doarme destul de bine.Iar la ora 9 seara deja plange ca vrea baita si dupa baie mananca si somn pana dimineata in jur de 8.
Eu zic sa incerci cu cereale dar nu te descuraja daca nu vezi la inceput nici o schimbare, la Raisa s-a vazut dupa vreo 3 zile.
Si sa incerci sa fii mai calma in prezenta lui.Poate ca de asta e si el atat de agitat ca te simte pe tine nervoasa
Cat despre sot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

GINI...Merci frumos!!!
Irina mea a inceput sa pape un picut de suc de morcov...nu foarte mult,ca eu nu prea sunt de acord cu sucurile...dar asa ne-a recomandat pediatra.
De fapt ideea era ca mi-e teama sa inlocuim o masa de lapte cu o masa de suc...mi se pare aiurea...noroc ca ea dupa suc ,cam la 40 de minute cere si lapticul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Moni dar programul de peste zi cum e? Aveti un program relativ fix (orar ma refer)? Din propria experienta iti zic ca diversificarea nu rezolva programul haotic de noapte, noi avem deja 7 sapt de diversificare si aseara a fost prima noapte cand s-a trezit doar o singura data. Singura conexiune pe care o pot face este ca a scazut tzitzi dramatic iar eu de lene ma incapatanez noaptea sa-i dau doar san (efectiv nu am energie sa ma scol noaptea din pat sa fac bibe). Eu am ales insa strategia lu' Biri cu "taci si inghite c-o sa bocesti peste cateva luni dupa bb mic si neajutorat care cauta tzitzi cu gurita mica "

Ce-mi trece prin cap ca solutie la voi, de fapt pt tine, este ori chemarea unei mame cateva dupa amiezi ca sa te mai remontezi tu, o tura la mall cu bebe cu tot, cu bibele dupa voi - face minuni o tura de cascat okii, trust me si mai putin frecush cu husbandu, da-i ignore cateva zile, inchipuieti ca e in delegatie si esti on your own.

Despre noi: bebelinda sanatoasa tun, mama dogita, cu muci pina la brau

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!
Mi se pare mie sau iar au disparut cateva persoane de pe forum?Asteptam sa revina!
Ooka frumoase pozele cu Sofi.
Ingry ce brad frumos are micutul Alexander!
gallyb noi nu mai avem probleme cu ochisorii.I-am facut interventia acum 2 luni.Frumoase pozele cu Xenia.
Flo promit ca saptamana asta imi fac timp 10 minute sa trecem pe la voi sa ne pozam.
Didi haioasa poza cu Aida.
Moni of nu stiu ce sfat sa-ti dau.Si eu cand o alaptam pe Ralu ma trezea de 3-4 ori pe noapte si a 2-a zi eram franta.De cand ii dau formula se trezeste doar o singura data si dupa ce papa se culca la loc.Sper ca si Luca sa-si regleze somnul de noapte ca cel mai obositor este pt tine.
Fug sa fac putina treaba prin casa si sa gatesc ceva rapid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salut

Moni, imi pare rau ca esti asa amarata, eu cu sfaturile mai slabut ca sofi e cuminte cuminte, insa ca o idee asa, atunci cind purci era nelinistita tot asa spre seara ca atunci ii apuca pe ei nervii (ca sunt obositi, si baia ii oboseste, ori au colici) incercam sa o tin ocupata. Cand se trezea pe la 6 sau 7 dupaamiaza, ii faceam masaj, gimnastica, ne jucam cu jucariile, astea cit era calma si nu bocea, baie ii fac mai devreme, in jur de 6.30-7.00 ca vlad nu o spala iar eu ma organizez mai bine singura si dupa, de efort de regula pica lata, asta cam dupa 2 ore jumate de stat treaza.

o mai luam in carut prin casa si-i prezentam casa sau o tineam langa mine cit gateam, acu vezi si tu, dupa mine ar putea sa fie doua cauze, una mancarea ca tu ii dai si san si astia mici lipiti de mama mananca mai des si atunci e normal sa se trezeasca iar pentru faptul ca adoarme atat de tarziu seara, eu cred ca nu e suficient de obosit, adica e bine merci, fresh si pus pe scandal si admirat peretii de la inaltime.

Ideea sa te mai ajute cineva mi se pare foarte buna, mai ales din cind in cind ca altfel o sa clachezi si o sa iti revii mai greu.

iar cu sotzul..nu stiu ce sa spun ca la mine, vlad sta foarte mult cu ea, eu il las sambata acasa si merg la cumparaturi, insa si la el mai sunt unele probleme, insa eu il las cu ea si cu asta basta, pentru ca tb sa se descurce, adica pur si simplu plec si il pun in fata faptului implinit.

Tu stii, ca am mai vb pe mess, eu am avut probleme, si in general nu stii ce ti se poate intampla si atunci mai bine stiu amandoi sa aiba grija de cupil, cel putin asa gandesc eu..

pupici si fruntea sus mamico

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

TECK - si a mea e cam la fel cu suzeta, spre deosebire de Eliza care nu a tinut-o nici 10 minute pus cap la cap in toata "cariera" ei de bebelus. Totusi, cand Erika a avut muci, a refuzat suzeta complet. Chiar daca avea nasul curat, tot nu mai vroia suzeta. Ma astept sa faca la fel si cand i-or iesi dintii.
Asa ca nu cred ca se poate spune ca daca acum vrea suzeta non stop inseamna neaparat ca o vei dezvata greu. Si in fond... daca va iubi suzeta si mai tarziu, aia e. N-o sa stea cu suzeta pana la liceu, asa ca nu te preocupa de acum

GINI - ce drojdie pui la cozonac? La mine in carte scrie ca se pune pulbere. Dupa gramaj, cred ca pui drojdie proaspata. Ia confirma la mama, ca ma apuc si eu de un cozonac la masina Ce program folosesti? Ala de 3 ore si 50 de minute?
Nucile cand le pui? Ca eu am facut painea aia cu nuci si le-a sfaramat complet, ziceai ca e paine integrala!
Ciupercile la abur le fac absolut normal. Le poti umple cu absolut ce doresti. Ori numai coditele tocate, ori un amestec cu putin sunculita, verdeata... la final pot pune si un mic cubulet de cascaval sau parmezan ras... Te poti juca absolut oricum. Eu am facut reteta aia de la Marina cu ton... o minunatie!

MONI - eu am o reteta care sa il includa pe sot, astfel
- dai un pumn in nas la sot, ca nu ai facut copilul singura, si nu l-ai facut pentru tine si atat! Asta daca vrea sa se dea mare vreodata cu baietul lui!
- dupa ce dai un pumn in nas la sot, lasa-i chilotii nespalati un timp, camasile necalcate, etc... > Motiveaza ca in timp ce dormea copilul te-ai vopsit, ti-ai facut manichiura, stuff...!
- as completa peisajul si cu un frigider gol, nu de alta, dar copilul n-are nevoie de mancare iar tu, pun pariu ca mananci putin. Ia-ti cate o pizza , o saorma, sau o ciorba la borcan de la cel mai apropiat restaurant din cartier. Nu te va costa mai mult de 10 lei pe zi. Ceea ce compenseaza de departe efortul tau.

Eventual, poti face un tabel pe un flipchart improvizat. Pune o coala pe usa frigiderului, trece orele si activitatile, iar dedesubt o rubrica de "suspendate". Treci la "suspendate" chilotii sotului.
Prezinta-i flipchartul cu un bat cat mai lung, ca sa fie inspaimantator, si cu ton de profesoara NeFe.

Dupa ce ai rezolvat cu astea, aprinde-ti o tigara (fumezi?) bea o cafea, invita-l si pe el, si discutati argumentele.

Daca nici asta nu merge, incearca sa gasesti un mic babysitter. Aveti prin bloc vreo fetita de scoala? Daca da, pariu ca ii plac bebelusii. Pentru o suma modica, "angajeaz-o" sa vina la voi cate o ora pe zi, doua, sau la doua zile, si sa vezi ce funny va fi!

Daca puiul tau e unul care cere atentie, n-ai ce face. Fii langa el. Sau gaseste pe cineva care sa poata fi langa el cand tu nu poti.
Eu am experimentat chestia asta cu Eliza. Nici acum nu sta singura, mai ales seara. Pana si la baie vrea sa mearga unul din noi cu ea! Si are 5 ani si aproape jumate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Revenim si noi dupa un weekend busy.
De citit am citit sa vedem si cat am retinut ca mi-e ca se inchide acusi minunatia asta de laptop.
Cristina da mai e ruigbista fiicamea. Ce titulatura avem.
Boti uff insanatosire grabnica cum ai racit?
Anna multumim de vin bun, bun. La noi chiar merge ca aici e totul inghetat efectiv.
Ileanna si la noi e cum a zis si Biri i-am dat lui Ari lapte praf noaptea mult timp o sg data se trezea pe la 3 si papa. Cu bisfenolul tu faci cum crezi ca e mai bine pt puiutz. Si eu strig aici de nspe zile ca vreau poze cu ginerica si nici nu ma gabi in seama.
Moni uff aiurea cel putin legat de sotz si eu l-as kilari oleaca iar legat de bebe ce sa zic si faptul ca voi sunteti nervosi si agitati simte si el si preia si ek energia asta negativa, acuma si eu zic ca Boti ca sa vina mama sua cineva sa stea putin cu bebe sa reusesti cat de cat sa te recreezi si poate iesi si putin din casa ca e adevarat ca face minuni la pisic. Poate si gingiile si dintisorii, poate numai faptul ca e atm agitata in casa si preia si el, cine stie. Sper sa treaca perioada asta rapid si sa va reveniti cat de curand.
Uff cam atata am avut timp si mi-am adus aminte merg s adau papa la printesa mare si apoi vin sa vad pozele noi ca am vazut ca se vb de zor nevoie de poze noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Mada...sau Xena..sau cine vrea...sa-mi deschida si mie un capitol la dariusica al meu???.."Sufletul credintei"

Multumesc!

Lupta cu kg
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

Mergi la inceput