Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 6

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna .....
am revenit..am dus prichindelul la gradi, si am gatit ceva, am facut ordine prin casa,...si am niste ameteli.........de la utrogestanul pe care il iau oral, k a zis dr sa nu il bag intravaginal ca sa nu mai zgarman pe acolo, datorita problemelor care au f]ost. dar ce sa faci....face parte din frumusetile sarcinii ...nu?
am si eu o nelamurire ...alta ... am cumparat de la farmacie acid folic....ca pana cum gaseam acidfol...acifolul erau niste pastilute miciiiiiiiiiii de tot , albe , si erau parca de 5 mg...sper s anu ma insel, si luam una pe zi....acum, acidul folic, este intr-o cutie diferita, cu capsulenegre si subtirele, nu pstile, si sunt de 1 mg...si scrie pe el sa nu depasesc doza zilnica reomandata de 0.4 mg...eu cum il iau tot o capsula pe zi? mai ia cineva capsulele acestea???

eu acum plec la o sedinta. ne vedem deseara. spor la scris si ........ BUN VENIT NOILOR MAMICI DE ZMEURICI DIN BURTICI.

anne-marry mamica lui teodor alexandru si 11

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

anne-mary mie dr mi-a spus sa iau o pastila de 5mg pe zi sau 2 de 1mg. La inceput nici eu nu am gasit acifol si am luat exact ce spui tu, capsule negre subtiri si lungi de 1mg si luam 2.

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu iau acid folic de 1 mg, sunt tot capsule jumatate roz-jumatate bleu...cate una pe zi, asa mi-a recomandat dr.
L-am intrebat de vitamine si alte analize pe care a zis ca mi le da dar sa mai asteptam. Urmatoarea consultatie+eco va fi peste o luna, undeva in ianuarie chiar pe la 12 saptamani cand vom face si eco morfo-fetala I.

Incerc sa ma programez si la eco la dr. Herghelegiu pentru acesta eco. Stiu ca el nu mai e disponibil deja dar am o sansa undeva....voi incerca sa profit. Tot la Herghelegiu am reusit sa ma programaez pe 18.03.09 cand va fi perfect pentru eco morfo-fetala II. Apoi vom mai vedea....

Azi am anuntat la servici, ma rog..pe seful cel mare inca nu caci nu a fost pe aici deloc...a fost foarte emotionant..mai ales ca suntem aproape numai fete (sau ma rog procentul este mai mare).

In rest toate bune...aaaa...mai putin o pereche de pantaloni care imi veneau asa fix si mulati frumos..mi s-au descusut la fund si logic ca sunt imbracata cu ei la servici...deh! creste fundu' si burta si eu refuz sa accept si m-am inghesuit in ei de dimineata

7+

Bubi mic

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Multumim pentru primire.

Bia, si siropul de patlagina stiu ca e bun, dar este expectorant.

eu ca simptome am: sanii sensibili si grei, mai ales seara, un nod in gat, insomnie de vreo 4 nopti si balonare dureroasa si nu mi-e prea foame.
si la prima sarcina m-au omorit insomniile, dar poate e mai bine asa decit sa mor de somn toata ziua, iar varsaturile au inceput pe la 6 saptamini si au tinut....toata sarcina. sint curioasa acum cum va fi; partea buna e ca nu am luat greutate mai deloc in sarcina, dupa ce am nascut eram chiar mai bine decit inainte de a fi gravida. acum am greutatea pe care am avut-o la inceputul primei sarcini;

Acid folic iau de 1 mg- capsula albastra. stiu ca ce e surplus se elimina.

Patricia s5 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Eu stiam ca sunt probleme cu acidul folic si cand am gasit de 5mg am luat 5 cutii .

Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
http://community.webshots.com/user/jojo_miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

eu mi-am cumparat o cutie anul trecut cind am inceput sa incercam (mai am vreo 4-5 pastile, dar sint valabile pina in 2011). nu stiam ca sint probleme.

Unele prenatale contin si acid folic din cite stiu.
mie la prima sarcina nu mi-au priit prenatalele, imi provocau si mai multe varsaturi, asa ca am luat numai acid folic simplu, asa cred ca voi lua si acum.

Patricia s5 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Buna fetelor

Am revenit...cu 2 intrebari:

- numarul si tipul de ecografii pe perioada sarcinii.
Din ce-am citit de pe forum am vazut ca sunt o serie optionale, o serie recomandate celor peste o anumita varsta si unele obligatorii.
Mie doctora mi-a spus sa fac urmatoarele echo:
1. ecografie transvaginala cat mai repede - m-am programat dar tocmai pe 30 decembrie ca nu am gasit loc mai repede;
2. 11-13 saptamani - eco si bitest;
3. 16 saptamani - eco si triplutest;
4. 22 saptamani - ecografie de morfologie fetala.
Acum voi ce spuneti: sunt normale, ar mai trebui sa fac asa macar ptr linistea mea sau sunt suficiente??

- mai am o intrebare legata de momentul anuntarii sarcinii. Intrucat sunt casatorita de mai mult de 6 ani si am 30 de ani si mama si soacra..si toate rudele...se asteapta sa ne punem si noi pe treaba si sa facem un copil. Stiu ca le-ar bucura vestea enorm, insa eu am simtit dorinta asta a lor mai mult ca o presiune..de parca as fi pusa in fata unui examen. Si ma tot gandesc ca ba sa stept pana pe 30 la prima ecografie sa vad ca totul e ok, ba sa le spun saptamana viitoare cand ajung in provincie (ca nu mai rezist). Voi cand le-ati spus celor apropriati, ma refer la parinti, frati/surori, cumnati si care au fost motivatiile voastre pentru alegerea momentului?

O seara buna tuturor

Alina (graviduta in aproape 6 saptamani...mai am putin ma edific cu emoticonul de graviduta ca se pare ca neuronii mei valabili su intrat in concediu de maternitate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia28 spune:

Buna fetelor,
Mie mi-a cam disparut pofta de mancare, nu stiu ce s-a intamplat, de unde acum 2 saptamani imi venea sa mananc si fata de masa...acum mananc ceva dimineata si doar gust dupa-amiaza cate ceva, f. putin.
Vroiam sa va intreb de ce nu am voie sa mananc branza feta? ca mie imi place tare mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia28 spune:

Astazi l-am rugat pe sotul meu sa-mi ia un suc natural acru, ma innebunesc acriturile in ultimul timp si mi-a luat un suc 100% natural de lamaie, fara altfel de adaosuri, am luat o gura cu pofta, am crezut ca imi pica limba............

Bianca 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

bia - cica nu e pasteurizata si e pericol de listeria.

Mergi la inceput