Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 6
Raspunsuri - Pagina 22
anne-marry spune:
buna .....
am revenit..am dus prichindelul la gradi, si am gatit ceva, am facut ordine prin casa,...si am niste ameteli.........de la utrogestanul pe care il iau oral, k a zis dr sa nu il bag intravaginal ca sa nu mai zgarman pe acolo, datorita problemelor care au f]ost. dar ce sa faci....face parte din frumusetile sarcinii ...nu?
am si eu o nelamurire ...alta
... am cumparat de la farmacie acid folic....ca pana cum gaseam acidfol...acifolul erau niste pastilute miciiiiiiiiiii de tot , albe , si erau parca de 5 mg...sper s anu ma insel, si luam una pe zi....acum, acidul folic, este intr-o cutie diferita, cu capsulenegre si subtirele, nu pstile, si sunt de 1 mg...si scrie pe el sa nu depasesc doza zilnica reomandata de 0.4 mg...eu cum il iau tot o capsula pe zi? mai ia cineva capsulele acestea???
eu acum plec la o sedinta. ne vedem deseara. spor la scris si ........ BUN VENIT NOILOR MAMICI DE ZMEURICI DIN BURTICI.
anne-marry mamica lui
teodor alexandru si
11
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
alfa_anca spune:
anne-mary mie dr mi-a spus sa iau o pastila de 5mg pe zi sau 2 de 1mg. La inceput nici eu nu am gasit acifol si am luat exact ce spui tu, capsule negre subtiri si lungi de 1mg si luam 2.
Anca
de gandacel Elena (03.11.2007) si
9+
blanca000 spune:
Eu iau acid folic de 1 mg, sunt tot capsule jumatate roz-jumatate bleu...cate una pe zi, asa mi-a recomandat dr.
L-am intrebat de vitamine si alte analize pe care a zis ca mi le da dar sa mai asteptam. Urmatoarea consultatie+eco va fi peste o luna, undeva in ianuarie chiar pe la 12 saptamani cand vom face si eco morfo-fetala I.
Incerc sa ma programez si la eco la dr. Herghelegiu pentru acesta eco. Stiu ca el nu mai e disponibil deja dar am o sansa undeva....voi incerca sa profit. Tot la Herghelegiu am reusit sa ma programaez pe 18.03.09 cand va fi perfect pentru eco morfo-fetala II. Apoi vom mai vedea....
Azi am anuntat la servici, ma rog..pe seful cel mare inca nu caci nu a fost pe aici deloc...a fost foarte emotionant..mai ales ca suntem aproape numai fete (sau ma rog procentul este mai mare).
In rest toate bune...aaaa...mai putin o pereche de pantaloni care imi veneau asa fix si mulati frumos..mi s-au descusut la fund si logic ca sunt imbracata cu ei la servici...deh! creste fundu' si burta si eu refuz sa accept si m-am inghesuit in ei de dimineata ![]()
7+
Bubi mic
Bubi mic poze
Nunta noastra 2004
PatriciaArdeleanu spune:
Multumim pentru primire.
Bia, si siropul de patlagina stiu ca e bun, dar este expectorant.
eu ca simptome am: sanii sensibili si grei, mai ales seara, un nod in gat, insomnie de vreo 4 nopti si balonare dureroasa si nu mi-e prea foame.
si la prima sarcina m-au omorit insomniile, dar poate e mai bine asa decit sa mor de somn toata ziua, iar varsaturile au inceput pe la 6 saptamini si au tinut....toata sarcina. sint curioasa acum cum va fi; partea buna e ca nu am luat greutate mai deloc in sarcina, dupa ce am nascut eram chiar mai bine decit inainte de a fi gravida. acum am greutatea pe care am avut-o la inceputul primei sarcini;
Acid folic iau de 1 mg- capsula albastra. stiu ca ce e surplus se elimina.
Patricia
s5 si Rebecca
05.02.2005
jojo_miha spune:
Eu stiam ca sunt probleme cu acidul folic si cand am gasit de 5mg am luat 5 cutii
.
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si 
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
PatriciaArdeleanu spune:
eu mi-am cumparat o cutie anul trecut cind am inceput sa incercam
(mai am vreo 4-5 pastile, dar sint valabile pina in 2011). nu stiam ca sint probleme.
Unele prenatale contin si acid folic din cite stiu.
mie la prima sarcina nu mi-au priit prenatalele, imi provocau si mai multe varsaturi, asa ca am luat numai acid folic simplu, asa cred ca voi lua si acum.
Patricia
s5 si Rebecca
05.02.2005
alinutza78 spune:
Buna fetelor
Am revenit...cu 2 intrebari:
- numarul si tipul de ecografii pe perioada sarcinii.
Din ce-am citit de pe forum am vazut ca sunt o serie optionale, o serie recomandate celor peste o anumita varsta si unele obligatorii.
Mie doctora mi-a spus sa fac urmatoarele echo:
1. ecografie transvaginala cat mai repede - m-am programat dar tocmai pe 30 decembrie ca nu am gasit loc mai repede;
2. 11-13 saptamani - eco si bitest;
3. 16 saptamani - eco si triplutest;
4. 22 saptamani - ecografie de morfologie fetala.
Acum voi ce spuneti: sunt normale, ar mai trebui sa fac asa macar ptr linistea mea sau sunt suficiente??
- mai am o intrebare legata de momentul anuntarii sarcinii. Intrucat sunt casatorita de mai mult de 6 ani si am 30 de ani si mama si soacra..si toate rudele...se asteapta sa ne punem si noi pe treaba si sa facem un copil. Stiu ca le-ar bucura vestea enorm, insa eu am simtit dorinta asta a lor mai mult ca o presiune..de parca as fi pusa in fata unui examen. Si ma tot gandesc ca ba sa stept pana pe 30 la prima ecografie sa vad ca totul e ok, ba sa le spun saptamana viitoare cand ajung in provincie (ca nu mai rezist). Voi cand le-ati spus celor apropriati, ma refer la parinti, frati/surori, cumnati si care au fost motivatiile voastre pentru alegerea momentului?
O seara buna tuturor
Alina (graviduta in aproape 6 saptamani...mai am putin ma edific cu emoticonul de graviduta ca se pare ca neuronii mei valabili su intrat in concediu de maternitate
)
bia28 spune:
Buna fetelor,
Mie mi-a cam disparut pofta de mancare, nu stiu ce s-a intamplat, de unde acum 2 saptamani imi venea sa mananc si fata de masa...acum mananc ceva dimineata si doar gust dupa-amiaza cate ceva, f. putin.
Vroiam sa va intreb de ce nu am voie sa mananc branza feta? ca mie imi place tare mult.
bia28 spune:
Astazi l-am rugat pe sotul meu sa-mi ia un suc natural acru, ma innebunesc acriturile in ultimul timp si mi-a luat un suc 100% natural de lamaie, fara altfel de adaosuri, am luat o gura cu pofta, am crezut ca imi pica limba............
Bianca
11+