Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 6

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Catalina o sa fac DT si morfofetala in sapt 13 ca sa intru si in intervalul dr mele.
Blanca dr mai poate fi gasita la spital unde are ecograf dar mie nu-mi spusa sa o caut acolo ci sa fac unde vreau eu ecografele. Poate pe viitor o caut in spital , o sa vad eu.

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Am votat subiectul, imi scapase, merci ca ne-ati reamintit!

Si eu am fost surprinsa de cate ganduri negre am citit pe-aici, nu trebuie acuzate mamicile, mai ales ca multe au trecut prin incercari insa fetelor, haideti sa gandim pe viitor, si nu doar sa reactionam la impulsuri. Nu inseamna sa neglijam simptomele in caz de, dar sa le inventam.... ne-ar trebui un curs de gandire pozitiva.

Vad ca tot invocam pe Dzeu pe aici, da asa e tot ce vrea El se intampla, dar cu o conditie: daca noi suntem in comunicare cu El si Ii incredintam bb-ii nostri, ca asa e simplu sa nu facem nimic si sa ne linistim cu faptul ca tot Dzeu face ce vrea.

Think positive! :)

Nix, imi place semnatura ta, ar trebui sa traim toti gandindu-ne la asta.

9+

Mergi la inceput

Catalina, citisem deja pagina pe care ai postat-o, merci. Insa eu intreb daca ecografiile, vad, f. detaliate si moderne, sunt doar asa sa iti furnizeze informatii sau pot preveni sau "repara" ceva. Ca Doamne fereste (poate fi adevarat sau sa se insele medicul) dar daca vine la tine... doamna bb are sindrom de Down... care e rostul? Iti zice la 11,14,22 saptamani... ca sa ce? Aici incerc sa caut rostul acestor ecografii. Intr-un astfel de caz cred ca sansele ca sarcina sa evolueze la fel de bine sunt mai reduse, pt. ca acea mama nu mai e la fel si sunt convinsa ca gandurile si apoi atitudinea ei duc numai la inrautatirea sarcinii, nici vorba la ameliorarea situatiei. Oricum o sa mai investighez si merci mult de informatii, nu acuz nimic, insa vreau sa fiu convinsa ca e ceva bun si nu doar asa sa ma las dusa de curentul noutatilor.
Si mai stiu, ignoranta nu salveaza, nu vreau sa inchid ochii si sa zic ca totul e bine!

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Motana - este alegerea fiecareia dintre noi daca face acest test sau nu. Pentru mine sa stiu daca copilul va avea sindrom Down este ceva mai mult decat a face ceva de dragul noutatii. Daca in urma acestui test vei afla ca riscul de sindrom este foarte mare se recomanda amniocenteza. Daca se adevereste ca acel copil are sindrom ,este alegerea mamei daca pastreaza sarcina sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Am trimis fara sa termin :).
Deci....de reparat nu repari nimic. Dar decizi cand fatul are 14 saptamani daca vrei sa aduci pe lume un copil cu sindrom Down sau nu. Eu as spune nu.
La 22 saptamani poti afla daca copilul tau este sanatos sau are probleme care necesita interventii chirurgicale de exemplu ,imediate...asa ca in momentul in care copilul vine pe lume si are o malformatie cardiaca nu alergi de tampit sa gasesti un chirurg bun, il ai deja pregatit.Deci cum spuneam, fiecare decide cata importanta au toate aceste lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nix spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki-miki

Nix Fire albe am multe plus ca eu nu m-am vopsit de vreo 3 luni deci iti dai seama ce am la radacina. Mai stau pana fac 12 sapt si apoi apelez si eu la L'Oreal Casting , dar sigur prinde pe fire albe ca la mine nici vopselurile permanente nu prindeau. Henna ai folosit? Am vazut la plafar dar cred ca o pun degeaba in cap.

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki 8+

Miki-miki eu folosesc de ani buni Casting, si mi-a acoperit intotdeauna firele albe. Eu ma vopsesc in nuante de saten de obicei, si sincer nu am avut probleme cu "acoperirea". Uneori nuanta iese ceva mai inchis decat arata pe cutie, dar asta tine si de concentratia oxidantului si nuanta firului de par (uneori parul meu vrea sa faca cum vrea el).
Pentru mine in perioada asta e foarte important sa am grija de mine si sa ma simt frumoasa, si atragatoare (atat cat se va putea, desi am vazut muuuulte mamici cu niste burtici mari si sexy.. deci se poate!) si sa am grija de mine.. deci daca deja suferi din cauza firelor albe.. se rezolva in 20 de minute!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Am trimis fara sa termin :).
Deci....de reparat nu repari nimic. Dar decizi cand fatul are 14 saptamani daca vrei sa aduci pe lume un copil cu sindrom Down sau nu. Eu as spune nu.
La 22 saptamani poti afla daca copilul tau este sanatos sau are probleme care necesita interventii chirurgicale de exemplu ,imediate...asa ca in momentul in care copilul vine pe lume si are o malformatie cardiaca nu alergi de tampit sa gasesti un chirurg bun, il ai deja pregatit.Deci cum spuneam, fiecare decide cata importanta au toate aceste lucruri.

Catalina

Uau Catalina.. cunosc destule mame foarte fericite cu copii cu Sindrom Down sau cu alte afectiuni si mai si decat Down.
Ai dreptate ca fiecare ne dorim sa avem copii sanatosi si fara probleme.. In situatiile delicate insa, e foarte greu sa stii sa faci ce e "bine" (pentru cine pana la urma, pentru tine sau pentru copil?!).
Si pentru ca Dumnezeu este foarte foarte mult invocat atunci cand simtitm ca avem nevoie de el si trebuie sa ne ajute, cum ramane cu sintagma "ce-o vrea Dumnezeu?!"

Sa ne ajute Dumnezeu sa avem toate niste copii minunati si sanatosi si sa nu fim niciodata puse intr-o situatie in care trebuie sa iei o astfel de decizie.

Mergi la inceput

Motana multumesc!
ma bucur ca vibrezi si tu la un mesaj de a-ti trai viata din plin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Off , deci pasul urmator este DT si morfofetala din sapt 13. In afara de anal care mi le-a cerut dr nu mai tb sa fac nimic, nu? Mai fetelor, dupa ce umblam pe la dr ani de zile, reusim sa ramanem ar fi culmea sa aflu in sapt 13 ca bb are pb. DOAMNE FERESTE! Nu stiu ce as face dc as afla ca lui bb nu-i e bine. Gata cu gandurile negre, de acum gandesc pozitiv, sunt ca o floricica

Nix mai rezist o luna apoi ma vopsesc cu L'Oreal Casting. Imi petrec sarbatorile cu rudele , nu ma duc prin straini sa se minuneze de podoaba mea frum. Mai Nixule , ma facusi sa rad cand iti vazui DN-ul, pai cand ma duceam eu la scoala tu ieseai de la mami tau din burtik

Miki 8+

Mergi la inceput

Sa ai un chirurg bun la nastere in cazul ca stii ca bb are vreo malformatie da mi se pare chiar excelent, deci ar fi un plus.

Cat despre sindormul de Down, ce poti face la 14 saptamani? Il omori pe bebe? Stiam ca avortul se face numai in lunile mici, nu? Si chiar de ar fi, acuma ai o sansa, sa il distrugi din pantec, dar daca pe la un an apare cu autism sau mai stiu eu ce atunci il mai arunci la gunoi? Hmm aici mi se pare un pic morbid...

Eu nu ca sunt impotriva, no way, ci doar caut cat mai multe argumente pentru a ma convinge ca intr-adevar merita aceasta ecografie. Asa ca orice informatie extra referitoare la acest subiect imi este doar de folos, merci. :)

9+

Mergi la inceput