Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 6

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna dimineata.
nu vreau sa devin paanoica...desi cred ca asa am devenit..am deschis si un subiect cu tema asta. ce cred ca m-a dat peste cap...nu stiu....in fine...desi dr nu a zis nimik, m-am programat la echo pe 19 decembrie.........pana pe 19 innebunesc. nu mai zic nimik. ma duc la dr de familie sa ii duc analizele. la noi sa faci beta hcg ... mai rar, la un alt echo performant fara programare care tot asa ma duce ca perioada de tip nu am ...iar emdicul de fam care are echo si cel putin i s-ar vedea inimioara batand si m-as linisti..nu vrea sa imi faca c zice ca deh doamen multe echo pana misca copilul cica dauneaza ... nu stiu de ce cred ea asa ... asa ca..mai fac un test de sarcina azi ... ma mai leg de faptul ca mai am greturi...nu le aveam non stop nici inainte...dar imi e sa nu fie imaginare...ca se paote si asa. va pup. ne revedem dupa ora 12.00

anne-marry mamica lui teodor alexandru si 10

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Anne Marry...linisteste-te ca bebe e bine. Il stresezi tu cu temerile, dar altfel e bine.
Aaaa....si sa nu uit: bunica mea e din Ladesti. Veneam la Babeni sa platim factura de lumina.

Eu nu fac morfo-fetala de trim I, fac eco normal. In ianuarie inainte de triplu test nu stiu ce fel de eco va fi poate aia e morfo-fetala (m-a programat doctorita nu eu, de-aia is aeriana).

M-am trezit tarziu sa ma programez la eco la astia cunoscuti asa ca sigura e doar morfo-fetala de 22 saptamani la dr. Pop.

Ca sa raspund la intrebare: nu sunt numai 3 doctori care fac aceasta ecografie...sunt mai multi..unii mai renumiti, altii mai putin.
De exemplu eu la dr. Pelinescu nu m-as mai duce. Am fost candva si nu mi-a placut.
Bine recunosc ca-s subiectiva, asociez si factorul uman la cel profesional ....dar totusi...per total...nu mi-a placut (din cauza ca-i cunosteam pe multi din acelasi domeniu si spital cu el, cat am stat acolo i-a barfit la greu...ca sa nu mai spun ca pe urma am aflat ca unele lucruri nu erau tocmai adevarate...asta pe latura umana...am mai auzit eu ceva si pe latura profesionala dar ma abtin pt. ca e doar o chestie auzita si n-am putut-o verifica).

Daca nu v-ati facut programare pana acum la unul din "monstrii sacrii", oricum e imposibil sa mai obtineti loc pt. eco trim I si aproape imposibil pt. trim II (asta daca nu aveti altfel de trecere pe langa ei).
La Herghelegiu, de exemplu, nici in aprilie nu mai gasea aia locuri libere (pt. mine era oricum prea tarziu). La Pop m-am rugat de tipa cu programarea de am reusit s-o mut la inceputul lui martie ca tot asa...imi propusese luna aprilie.

In concluzie...daca nu reusiti o programare la unul din ei, eu zic ca nu-i mare bai daca le faceti si la cineva mai putin cunoscut.

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Atat e de mare burtica10+
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna dimineata,dragi viitoare mamici!

Desi aveam eu asa o banuiala,dimineata mi-am facut testul si e pozitiv.Asa ca voi fi si eu mama de augusut 2009 .

Eu mai am o minune de fetita care este in clasa intii (are 6,8 ani)deci am mai trecut prin odiseea sarcinii.

Eu am inceput sa iau acid folic,cit luati voi?Eu am luat o tableta de 5 mg/zilnic.Astazi mai voi duce sa-mi cumpar si vitaminele pt gravide(Femibion),sunt cele pe care le-am luat in sarcina trecuta.
Eu saptamina trecuta luni am fost la doctora mea dar era prea mic ca sa se vada ceva.Imi voi face acum programare pt inceputul lui ianuarie.

Sanatate maxima tuturor si sarcini usoare!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

'Neatza si de la mine,

Eu azi merg la control+eco..nu mai am rabdare panala ora 17:00. Si pe mine ma trec tot felul de ganduri...mai ales acum de dimineata cand parca am mai strans o gaura la curea in loc sa o largesc....

Tot fara greturi si eu, sanii in continuare dor dar la inceput parca erau mai umflati si parca dureau mai tare, nimic prin chilot desi si eu ma uit mereu...offff. Dar nu ma pot abtine, citesc toate prostiile si visez numai aberatii...

Pana nu ajung la dr nu ma linistesc, sa vad eu cum e bobita mea....sa dea Domnul sa fie bine si sa creasca

7+

Bubi mic

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna dimineata gravidutze ! Ce mai e nou ? Blanca 000 ti-am promis ca-ti trimit o rugaciune pentru copilul care se afla in pantecele mamai . Iat-o : Trimis la - 03/12/2008 : 14:53:13
--------------------------------------------------------------------------------

RUGACIUNE COLECTIVA PENTRU A DOBANDI PRUNCI BUNI

CAPITOLELE:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,17,18,
19,20,21, 22

ISTORIA SI CALEA NOASTRA SPRE PRUNCII DORITI(scris de Anadomnica):
Acest topic a fost deschis in 27 iulie 2007 la initiativa lui cleopatra70(Claudia) care a dorit sa uneasca in rugaciune aspirantele la statutul de mamici de pe tot cuprinsul tarii si al lumii chiar! Astfel, drumul noastru pe calea rugaciunii a inceput prin indemnul Claudiei la "unire" spirituala la orele 21 ale fiecarei zile, fiecare in camara proprie, cu o lumanare de ceara curata aprinsa. A fost propus spre citire Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului urmat sau precedat de pomenirea numelor de botez ale aspirantelor. Pentru ca de-a lungul timpului s-au alaturat grupului acestuia minunat fete din toate colturile lumii (din Japonia pana in Canada si America) si datorita diferentelor mari de fus orar s-a renuntat la citirea acatistelor la o ora exacta,urmand insa ca fiecare aspiranta sa-si stabileasca singura timpul pt. rugaciune. Deasemenea, pt. ca multe fete au primit indemnuri de la duhovnicii proprii de a citi alte acatiste pentru indeplinirea dorintei arzatoare, s-a ajuns la concluzia ca fiecare fata va face canonul sau asa cum i-a fost randuit, citind acatistele "prescrise" de duhovnici, insa rugandu-se nu doar in nume propriu, ci in numele acestei intregi comunitati virtuale de aspirante.

Apoi au inceput sa rasara minunile rugaciunii colective: Claudia - initiatoarea acestui minunat topic - a anuntat printre primele starea noua de cu care a fost binecuvantata. I-au urmat la scurt timp alte si alte fete minunate care au primit darul cu credinta si care au continuat sa se roage alaturi de celelalte aspirante. Astfel a mai aparut o listuta de in prima pagina a topicului.

La inceputul primaverii lui 2008 au fost anuntate si primele nasteri binecuvantate! Asadar Domnul a facut Binecuvantare!

In lupta noastra, in afara de rugaciunea zilnica si de pomenirea numelor fetelor aspirante si gravidute fiecare fata incearca sa trimita pomelnice si acatiste cu numele noastre la manastirile si bisericile din jur. Doamne ajuta!

Minunile noastre: fiind un topic atat de special, nu puteau lipsi de aici minunile. Au dobandit darul Vietii intr-un mod deosebit si minunat:
- in primul rand Claudia care a initiat topicul si a dus munca de "constructie, sustinere (morala) si promovare"
- Aditi(Adriana-Olimpia) a devenit mamica fericita desi inainte de zamislire doctorii nu-i dadeau nici o sansa avand in vedere o prolactina mult peste medie. A tinut un canon timp de 40 de zile: dimineata Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si seara Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, a postit postul Sfintei Marii si minunea nu a intarziat sa apara la f. scurt timp dupa terminarea canonului
- in urma canonului dat de Parintele Iordache de la Biserica Sfantul Spiridon cel Vechi din Bucuresti - pe care fetele l-au tinut cu strictete - au primit darul vietii Suflet (Elvira) si Hera25(Adriana)
- de precizat aici si ainigriv (Virginia) care a primit darul sau in mod minunat exact inainte de pelerinajul din Grecia. Astfel pruncul sau a primit binecuvantare de la toti sfintii, mama sa nestiind ca in acest pelerinaj purta un sufletel in pantec care dorea si el sa se inchine Sfintelor Moaste.

Va rog,cine doreste sa se treaca pe lista!
Lista aspirantelor la un copilas prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:

Rugaciunea sotilor care nu au copii

Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin.

Acatiste folositoare pentru zamislire si nastere de prunci buni:

Acatist de multumire:"Slava lui Dumnezeu pentru toate"
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
Acatistul Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana
Acatistul Sfantului Ierarh Spriridon
Acatistul Cuviosului Parintelul nostru Stelian
Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul

Si Acatiste audio:
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Acatist de multumire:"Slava lui Dumnezeu pentru toate"

Carti:
"Sfantul Nectarie, Sfantul iubirii", de Iosif D.Agapitos
Carti de Danion Vasile

1.Etra(Cristina)
2.Cristianca(Anca-Felicia)
3.Leny(Elena)
4.Magduta10(Magda)
5.Andriushca()
6.Ysa26(Elena)
7.Alexela(Alexandra)
8.Anaoi(Ioana-Eugenia)
9.Aldolina(Eugenia-Viorica)
10.mmc_nd(Malina-Mihaela)
11.Nichi(Oana)
12.Kerstin(Cristina)
13.Iulita(Simona-Manuela)
14.dory_iancu74(Dorina)
15.Mihaela
16.Gaviotita(Angela)- ortodoxa
17.IreneCAM(Andra-Maria)
18.Gabrieluta(Mihaela-Gabriela)
19.Marryan(Mariana si Valeriu)
20.Gabrielarusu(Nicoleta-Gabriela)
21.Rony74(Veronica)
22.georgia_c(Georgiana si Gabriel-Martinel) - ortodoxa
23.mihaela amalia(Maria-Mihaela)
24.Maria68(Delia-Marta)
25.Dariela(Denisa-Mihaela)
26.Livsy(Ana-Livia)
27.81(-Elena)
28.Ryta(Aurica-Rita)
29.Dara(-Claudia)
30.Sandaa(Sava si Gavrila)
31.Kineta(Florentina)
32.Simonasima(Simona)
33.Oana_B(Oana-Teodora)
34.Gra26(Gratiela)
35.Daro6(Roxana-Nicoleta)
36.Ira79(Irina)
37.Bususbl(Isa)
38.Oana2006(Oana-Madalina)
39.Fulg(Ioana)
40.Rocsy2007(Roxana)
41.Montytaiana(Ana)
42.Tudormiha(Mihaela)
43.Pinguina(Ana-Maria)
44.Blanche(Bianca)
45.Rodicaosoian(Rodica)
46.Melusica(Mihaela)
47.Pysypisi(Cora)
48.Simona.Lali(Simona-Paraschiva)
49.Elle23(Elena) - ortodoxa
50.Irene-Mariana
51.Cocoleta(Nicoleta-Constanta)
52.Karelina(Monica)
53.Florelacri(Lacrimioara)
54.Anaconda2(Ana)
55.Daniela_xy(Irina si Constantin)
56.Lilica75(Elena si Ciprian)
57.sukisuki(Lucia)
58.gabi200(Ionela)
59.Alinata(Alina)
60.Anidaz(Adina-Nicoleta)
61.Gadaleane(Elena-Cornelia)
62.AndreeeaNogy()
63.Laura2008(Laura-Cristina si Iulian) - ortodoxa
64.Magdita(Maria-Magdalena si Iulian-Laurentiu)
65.Anadomnica(Ana-Domnica si Marius-Cristian) -ortodoxa
66.MaraAnisia(Mara-Iulia si Catalin Constantin) -ortodoxa
67.Shaki(Mihaela)
68.Silvi8 (silvia)
69.Alexia86 (Alexandra)
70.muchy (Alina-Simona)
71.Ruxandrada (Ileana-Ruxandra)
72.Doris_71 (Doinita)
73.Ingridut (Ingrid)
74.bb_wanted (Geanina)
75.mada23 (-Magdalena si Nelu)
76.medamaya1 (Florica si Cristian)
77.angi25 (Angelica)
78.katymana (Ecaterina si Marian)
79.verygu (Veronica)
80.unducthable (Diana)
81.LunaNueva (Alexandra-Ileana si Anastasios)
82.evanescence (Silvia-Cristina si Petru Alin)
83.anastacia (Cristina-Cleopatra si Cristian)
84.sucitul1 (Florica si Sebastian)
85.monica_1979 (Elena-Monica)
86.raculete (Iuliana)
87.luca2008 (Iuliana) - ortodoxa
88.rocsy2007 (Anamaria Roxana si Daniel)
89.mariaraluca (Maria Raluca si Ionel)
90.florela30(Florela si Aurel)
91.diazavate(Ana si Constantin)
92.fabiola73(Fabiola si Alin)
93.jasmine30(Adina Maria si pr.Marius Dragos) -ortodoxa
94.gabrielita_r(Gabriela si Victor)
95.ralucuza2000(Elena Raluca si Ovidiu Cristian)
96.mirela05(Mirela si Octavian)
97.Anaomaria(Anamaria si pr.Ciprian) -ortodoxa
98.ank24(Anca)
99.Zamfir.mel(Mihaela si Cosmin)
100.claudela(Claudia)
101.iaura21(Mihaela Aurelia)
102.caciantoni(Elena Cristina si Marius-Nicusor)
103.ralu27(Raluca)
104.analuci(Luciana)
105.winter(Alina-Valentina)
106.ingeras70(Iuliana si Florin) - ortodoxa
107.Dragaica(-Georgiana si Andrei)
108.Gianina34(Elena-Gianina si Mihai)
109.Ioanatugs (Ionica)
110.claudiaandor (Claudia Severina si Alexandru Relu)
111.mihaele(Nicoleta-Florina)
112.speranta2008(Gabriela si Ion)
113.krika(Antoneta-Cristina)
114.sandyprs(Alexandra)
115.ioana olaf(Ioana)
116.Sorinake (Sorina-Daniela si Marian)
117.Ge@n@(Geanina si Dorel)
118.nicoleta_8(Nicoleta-Ioana)
119.maria08(Maria) -ortodoxa
120.crinna_diana(Crina Diana)
121.KoraPop(Diana-Corina si Manta)
122.Alexa_(Solomonia si Aurelian) - ortodoxa rit vechi
123.cd_lavinia(Doina-Lavinia si Vasile)
124.stuart(Mariana)
125.crisis81(Cristina-Camelia)
126.Claudelle(Oana-Claudia si Ioan Ovidiu)
127.sufletel_80(Dorina si Bogdan Cristian)
128.jesika(Alina) - ortodoxa
129.housepoket480(Emilia-Madalina, Alexandru Constantin si Matei Alexandru)
130.ANITA75(Ioana)
131.happymum(Gina)
132.pogonici1977(Maria Irina)
133.elenii(Elena)
134.marijan90(Ana-Maria si Mihai)
135.Delphinas(Veronica si Mihai) - ortodoxa
136.cipicah(Delia, Dumitru-Ciprian si Ioana-Eleonora) - ortodoxa

Lista gravidutelor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:

RUGACIUNE PENTRU PRUNCUL CE SE AFLA IN PANTECELE MAMEI

Doamne,Cel ce ai zis oamenilor:"Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul",binecuvantand nasterea de prunci,arata mila Ta acestui prunc care se afla in pantecele maicii sale,si ajuta-l sa se nasca la vremea randuita de Tine.Da-i lui,Doamne,crestere fireasca,sanatate si putere.
Parinte Ceresc,Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii,poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui.Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare cand a purtat in pantecele ei pe Dumnezeiescul Prunc.Nu ne parasi acum nici pe noi,robii tai,ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale.Iar mai apoi,luminandu-l cu Sfantul Botez,sa il faci pe el un madular ales al Sfintei Tale Biserici,ca sa Te laude si sa te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.
AMIN.
Sa o faci ! Te va ajuta enorm ! 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna dimineata Miki! Cand ai timp arat-mi si mie cum sa fac sa-mi creez si eu PM-ul. Multumesc ! 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Andreea, ce bine ca ai postat aceste rugaciuni aici, multumim.

Mie imi place tare de Danion Vasile, si conferintele lui si cartile pe care le-am citit sunt foarte placute si instructive. Pentru noi, viitoarele mamici (crestine) cred ca e foarta buna cartea "Cum sa ne crestem copii", se gaseste in format electronic, gratis.

Si ca sa completez clubul paranoia , m-a intepat astazi burtica de cateva ori, o fi normal, in conditiile in care nu mai am crampe de prin saptamana a 6-a? Poate fi de la frig?

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Multumesc mult Andreea...

Fete, mai bine intreb la voi decat sa caut pe net si sa ma sperii aiurea. Si e bine sa stim de la cele "patite"....care sunt simptomele unei sarcini oprite din evolutie ??...

Nu dati cu rosii...nu ma certati..dar vreau sa fiu informata.

V-am spus ca ma gandesc la prostii, desi nu am avut nimic..nu sangerare, nu secretie mai nu stiu cum.., nu dureri mari, nimic...dar nu am nici greturi,sanii dor un pic,nu dureri de cap...nu ingrasat...sunt paranoica stiu ...si azi mai mult ca oricand caci ma duc la dr. si nu mai am rabdare....si sunt prostanaca

Vad ca am luat-o razna si eu si Anne Mary ...

7+

Bubi mic

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Andreea1979 ti-am scris la pag 10 dar cred ca nu ai vazut.
Fetelor eu am mancat icre ieri si alaltaieri facute de mine in casa, icrele nepreparate le-am cumparat de la alimentara. Au iesit tare bune si as manca mereu Am citit ca unii dr nu zic ca sunt interzise. Dc e crap de crescatorie credeti ca poate fi bolnav de listerioza?

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Jojo-Miha - multumesc f mult.

Motana - eu cred ca prima ecografie morfofetala este extrem de importanta.In urma cu 3-4 pagini am recomandat un link despre aceasta procedura si am si sugerat trecerea lui pe prima pagina cu site-uri utile. Sunt sigura ca acolo o sa gasesti toate raspunsurile pe care le cauti. Just in case

http://www.fetalmedicine.com/fmc/ultrasound/11-13-weeks-scan/

Blanca -cred ca nici una dintre "patite" nu doreste sa vorbeasca despre acest subiect. Este mult ,mult prea dureros. Si nu cred ca face bine nici uneia dintre noi sa auzim cum nu am mai simtit miscarea copiilor , cum am nascut si ne-au murit puii. Iar asa cum am mai spus nu exista un tipar al pierderilor de sarcina.

Alina - bine ai venit si sarcina usoara si la termen.

Mergi la inceput