Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 6
Raspunsuri - Pagina 11
catalina2307 spune:
Bia - lasa tu povestile dureroase, incearca sa nu te incarci cu greutatea lor si bucura-te de bebitzul tau , gandeste optimist si ai incredere in Dumnezeu. Este suficient pentru o graviduta.Si mai ales la inceput de drum
.
miki-miki spune:
Catalina
f util site-ul care l-ai dat tu. Mi l-am salvat la favorite.
Fetelor in dieta mea am inclus si 4 mere/zi.
"Merele mancate in timpul sarcinii au afecte pozitive asupra sanatatii copiilor
Copiii ai caror mame au mancat multe mere in timpul sarcinii au mai putine sanse sa se imbolnaveasca de astm, sustin cercetatorii.
Proiectul realizat de catre Universitatea Aberdeen a chestionat 2000 de viitoare mame despre obiceiurile lor alimentare si au urmarit starea de sanatate a copiilor timp de 5 ani.
Cercetatorii au descoperit ca femeile care au mancat 4 sau mai multe mere pe saptamana in timpul sarcinii au avut un risc la jumatate fata ce cele care au mancat mai putine mere ca aibe copii cu astm.
Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o legatura intre cantitatea mai mare de peste mancat in timpul sarcinii si mai putine cazuri de eczeme la copii in primii 5 ani de viata.
Merele sunt oricum legate de o mai buna sanatate a plamanilor in cazul adultilor, probabil datorita proprietatilor lor antioxidante, iar untura de peste care contine grasimi Omega 3, se stie deja ca are efecte benefice asupra sanatatii.
Este totusi dificil sa se stabileasca o cauzalitate clara intre dieta mamei si sanatatea copilului, avand in vedere numerosi alti factori care implicati in starea de sanatate a copilului."
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki
8+
catalina2307 spune:
Miki or fi merele utile dar nu pot sa mananc sub nici o forma. Nu plac si gata.
Site-ul este util, da. Eu acolo am facut morfofetala data trecuta (am facut si aici) iar prin comparatie.....nu exista comparatie. Si culmea.....mai ieftin decat la noi.Oricum am fost impresionata.Ma intrebam oare de ce la noi nu se poate si la altii da.
ayda_m spune:
MIKI-MIKI..mmmm, mie-mi plac merele tare mult
, e bine ca am aflat ca sunt bune, ca la cate liste cu mancaruri interzise mai sunt.,..in schimb mie nu-mi mai place deloc pestele...pana acum 3 sapt mancam cu mare pofta dar de atunci...sa nu vad deloc peste..si nu e bine, ca pestele e bun pt bebe...
Pupici tuturor burticilor 

Ayda
8+
miki-miki spune:
Catalina
nici mie nu prea imi plac , eu mananc mere de la socri din livada , netratate dar sunt niste alea mici chichiricioase, cu lovituri pe ele dar f gustoase. La servici simt nevoia sa rontai cate ceva si deci o sa pap mere uratele
.
Ayda
este recomadat pestele oceanic pt ca are omega 3 dc nu poti manca at cumpara-ti capsule cu omega 3 de la Dopell Hertz (alea pe care scrie ulei de somon cu vit E) si iei 1/zi deocamdata. Vezi, poate iti plac icrele de somon
si rontai o lingurita /zi.
Eu mi-am preparat ieri icre de crap (astea nu au omega dar aveam pofta) si au iesit asa buneeee ca acum imi ploua in gura cand ma gandesc la ele.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki
8+
anne-marry spune:
buna fetelor.
in primul rand BUN VENIT noilor mamici de zmeurici din burtici 

si multumesc tuturor fetelor care ne-au urat de toate pt prichindelul teodor. a fost f frumos la gradi, bineinteles ca mi-au dat lacrimile ca deh....asa sunt eu mai sensibila
...ce s mai...a fost f frumos. amintiri placute.
noi ne pregatim sa mergem la ginecolog si la endocrinologie, sper sa le acopar pe toate astazi, k maine sa nu mai merg la valcea (eu stau la babeni la 18 km de oras)..nu e mult de mers, dar e timp pierdut ... si maine dim sa merg la medicul de fam sa ii duc toate analizele si consulatatiile etc
va las acum. m-am cam obosit cu atata mers azi, si am fost is la servici cateva ore, si ma cam doare spatele si burtica putin. va pup si ne vedem on line deseara.
de mcrisa stie cineva ceva?
anne-marry mamica lui
teodor alexandru si
10
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
andreea_1979 spune:
Buna fetele ! Am si eu o intrebare la voi ! Se pot lua pastilute ci omega 3, am auzit ca-i face nine lui
?
7+
blanca000 spune:
Maine ma duc la control si incerc sa imi fac o listuta cu ce sa il intreb pe dr., caci fara listuta ma pierd si uit ce vreau s aintreb.
Am pus pe lista cateva intrebari, dar as mai vrea ceva idei de ce sa il intreb..sa nu uit eu ceva.
7+
Bubi mic
Bubi mic poze
Nunta noastra 2004
mcrissa spune:
anne-marry sunt bine pot sa spun.atata timp cat stau in pat nu mai sangerez si nu ma mai doare burtica.cam plictisitor, dar fac orice numai sa fie bebe bine.mi-am comandat azi cateva carti de pe internet ca sa am ce citi sa treca timpul mai usor.
aveti o viteza la scris, tare greu sa ma tin dupa voi, dar o trece si perioada asta si recuperez tot.am citit despre polemica voastra despre alimentatie, dar eu voi continua sa mananc din toate cu moderatie, mai putin produse de origine animala neprepartae termic (eu stiu ca icrele sunt considerate niste oua crdude si nu ai voie in sarcina)
jojo
banuiam eu ca pregatesti ceva, dupa intrebarea de la noi la subiect.ma bucur foarte mult ca suntem colege aici
Doamne ajuta sa fim bine!
Bulina mea
Cristina, graviduta fericita
10+
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
era24 spune:
Buna fetelor!Nu am mai intrat de mult,abia am reusit sa recuperez tot ce ati scris.De vreo saptamana toata ziua am greata,dureri de san,si ma simt tare rau,numai sunt buna de nimic.As sta toata ziua in pat.Ieri a inceput sa ma doara rau spatele,si azi continua burtica,asa ca mi e cam frica sa nu fie ceva probleme.La medic sunt programata pe vineri,si e doar medicul de familie,nu stiu cand voi ajunge la vre un ginecolog,ca e tare complicat aici in spania.Imi puteti spune si mie pana la cate saptamani exista riscul de a pierde o sarcina? as vrea sa stau linistita,ca tare mult mi am dorit acest bb,si mi e atat de frica.Daca sunteti vreuna din oradea sau din zona,va dau un sfat.Sa nu faceti greseala sa mergeti la doamna dr Ninulescu,din cauza ei era sa mi pierd primul copil.Pana nu i am dat 400de euro,nici nu sa uitat la mine,cu toate ca eram pe punctul de a naste.
pentru burtici.
7+