FIV 205
Raspunsuri - Pagina 14
oanademunck spune:
Eu m-am dus efectiv cu lsiuta de intrebari dupa mine. I-am intreabt exact cum spuneai tu luca, cum e posibil ca dupa 44 d zile de inhibare si 2 sapt de stimulare sa produc un ovocit??,De ce mi s-a zis 5(si au continuat sa zica 5 inclusiv dupa ET??)? De ce nu scria nicaieri de endometrioza? Cum e posibila atata je m'en fout'ism pt ca daca eram o persoana care sa nu-mi pun prea multe intrebari eram acum programata la a treia incercare (pe care oricum au programat-o la sf lui februarie, mi-au dat si medicatia dar om vedea ce va fi pt ca asa nu!!). Va zic statea cu creionul pe hartie si zicea aici e ceva ce nu se leaga, am deschis eu discutia despre un deficit de faza luteala (pt ca am si secretii maronii inainte de ciclu) si atunci a inceput sa sune in stanga si dreapta de venisera 5 si faceau sudoku pe hartia mea. Si colac peste pupaza, la intrebarea omului meu, cum as putea sa-mi imbunatatzesc spermograma se raspunde, a pai e ok mai bine nu aveti cum , dvs v-ati facut treaba macar din un ovocit unul a fost fecundat si transferat.....am fost la un fir de ata aproape de a nu avea iarasi embrioni.
I-am zis 'take your time' analizati ce se paote, taiati daca e cazul dar ma ingrijoreaza lispa de comunicare dintre palierele acestui spital. Nu este posibil ca eu sa astept o ora dupa punctie informatii pe care daca nu le ceream eu se pierdeau, nu e posibil sa scrie unu pe hartie 4 ovocite, unu sa-mi zica 5 si sa fie doar 1, fetelor credeti-ma nu exagerez nimic este ce mi se intampla mie in buricul Europei. Le-am zis tot ce am avut pe suflet diplomatic dar sa vada ca nu-s tampita si ca inteleg foarte clar ce se intampla si ca mai ales vreau rezultate si un tratament uman nu de vaca in stal la gramada
Catalina, mie mi-a venit pe 12 noiembrie ultima oara si acum astept maine poimaine sa-mi vina.Banuiesc insa ca este normala o mica intarziere a menstrei dupa fiv, am citit despreasta si daca nu intarzie mult nu e niumic grav. Apoi daca intrazie se poate sa fie si vreo sarcina, mai stii! Pupsici multi sper ca ti-ai mai revenit!
Luca, mie imi fac doua interventii una pentru chist mi-au spus ca il deschis, il spala si apoi il ard astfel incat sa se asigure ca nu mai apare (deci o laparo) si paoi o alta procedura la nivelul colului uterin si a uterului dar numele a fost in olandeza si nu stiu sa-l traduc!
pusici
claudia79 spune:
Oana dar de unde stii ce este chist endometriozic?cate luni l-au urmarit la echo? si eu fac mereu chisturi pe ovare si inainte de laparoscopie mi s-a pus dg de chist endometriozic pt ca endometrioza explica infertilitatea indelungata.Pana la urma era lichid pe o trompa si chist de 4 cm pe cealata, nici urma de endometrioza, ei la echo nu vad natura lichidului din chist vad doar daca este solid sau lichid!
Iti urez bafta cu ei, e bine ca ai descoperit ca au gresit si au erori de comunicare dar nu te baza ca nu mai fac numa ca sunt acuma spasiti fata de tine, si eu am crezut asta despre anumiti medici se pare ca acolo unde exista pb de comunicare ele se repeta si catodata solutia este sa schimbi medicul.Tu stii cel mai bine du-te la second opinion pune in balanta si intre timp incearca sa te relaxezi sarbatorile astea! Drum bun acasa si Sarbatori Linistite!
goldi spune:
Oana, poate ca inhibarea a fost prea puternica si stimularea prea slaba.
Si eu cred ca au recoltat 5 ovocite din care doar unul a fost matur.
Dar atunci de ce nu au mai asteptat si pierdeai ovocitul mai mare, dar poate castigai altii din esalonul 2 ?
oanademunck spune:
Cata, buna intrebare asta cu de unde stiu de chist! Dupa punctie am intrebat ce s-a intamplat cu chistul daca a fost punctionat sau ce s-a intamplat. E si a inceput maratonul, mai intai erau ocupate asistentele nu ma puteau ajuta, apoi cand s-a catadicsit una sa imi ia dosarul nu scria nimic(cica e normal sa nu scire nimic...adica de ce sa cosnumam hartie aiurea..)apoi doctorul care imi facuse punctia era ocupat si intr-un final au aflat de la asistenta care a fost la punctie ca este endometriozic -io stiu cum si-or fi dat seama?mi s-a zis ca un chist obinsuit are o anumita culoare la ecograf si unul endometriozic alta culoare credeti-ma am uitat amanuntuyl asta al culorii). I-am zis azi doctorului, sunati intrebati nu se poate sa ma credeti pe cuvant de cercetas adica daca eu va zic ca am cine stie ce minune voi ma credeti doar asa ca jur pe rosu? a zis ca oricum se pregatesc de endometrioza si il vor lua ca atare pt ca oricum trebuie starpit de pe acolo).
Goldi , asa mi-a zis docotrul ca inhibarea a fost prea lunga si stimularea prea slaba! dar daca vezi taticu ca stimularea este prea slaba mareste doza prietene nu-ti fie frica ca-s rutinata!mai din ce scriu imi dau seama in ce comedie burlesca sunt, o sa credeti ca-s vro fraiaera care se lasa la mana doctrilor dar chiar nu e asa. La faza cu 5 ovocite da 1 matur am inteles, dar zi fratele meu asta si in ziua et nu , citez' ati avut 5 ovocite din care au fost icsi-ate TOATE au rezultat 2 embrioni din care doar unul indeplineste conditiile de a fi transferat!Nu pe bune citeau din alt film, nu stiu ca m-au intrebat de 70 de ori numele deci banuiesc ca se stia! abia astept sa ma duc sa vorbesc cu alt medic ca simt ca turbez, imi vine sa schimb tzara pe cuvant!
claudia79 spune:
dar ti l-a punctionat la fiv sau mai e acolo?ai mai facut echo acuma la vizita asta post ivf?
oanademunck spune:
Pt ca le-a fost frica de endo nu l-au punctionat, m-au crezut pe cuvant ma, eu nu am de-a face cu doctori normali crede-ma ca plang acum si-s suparata foc pe mine nu pe altcineva abia astept sa vina 20 sa mavad cu celalalt doctor care este si preieten cu prietena mea cea mai buna si la care nu am apelat pāna acum pt ca e in franceza si departe am zis sa fac la pomu laudat si na... Au zis ca nu este chist obisnuit si ca oricum ar fi il deschid spala si ard!
claudia79 spune:
eu nu am de unde sti dar sunt intr-o sit similara cu un chist aparut la stimulare de care am auzit prin ziua 5 apoi nu mi s-a mai zis nimic de el, si am vazut cum trateaza ei chisturile, ca si pe ceva neimportant. pt ca in mod normal ar trebui facuta punctie la chist in timpul stimularii nu doar la punctie pt ovocite. Pt ca cateodata chisturile pot fi secretoare de hormoni care pot da peste cap intreg ciclul, sau folosesc hormonii care ii bagi in tine si speri ca vai cati foliculi o sa ai. Medicii fiind interesati doar de cati embrioni fertilizeaza pt ca deh! e mare clinica de fiv, nu mai baga in seama pb "minora a chisturilor cel putin asa a fost in cazul meu.