Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (95)
Raspunsuri - Pagina 11
DarkBendis spune:
Iulia, asa e, si eu am cativa amici in aceasi situatie... copiii lor nu vor sa vorbeasca romaneste. La noi o sa fie si mai greu, caci 80% din amicii nostri sunt scotieni, iar in afara de "intalniri romanesti" la care mai particip foarte rar peste tot se vorbeste engleza...sunt lamurita ca "Huckleberry" a noastra va fi scotianca ce are sange romanesc si nu invers ... dar as fi tare trista sa nu reusesc sa o invat romaneste, sa nu se poata intelege cu neamurile din Romania, stiu cate lucruri interesante nu ar cunoaste. Oricum, ce e clar e ca voi face tot ce pot, am sustinerea neconditionata a sotului si atat a familiei mele, cat si a familiei lui.
Mai sunt fete in gasca in aceeasi situatie ca a mea, ma intreb?

Dark Bendis
35+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 5 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Editez ca vad ca iar mananc litere... as manca eu papica da' fir-ar sa fie ele de heartburns!
cami_antonia spune:
TATI DE DARIA MULTUMIM DE STIRIIIIII ... ERAM INTR-O MAXIMA ASTEPTARE ... AZI M-AM RUGAT MULT PT ELE SI MAINE VOI FACE LA FEL .... DOAMNE AJUTA SA FIE BINE ....
FELICIA multumim de interventie .... cand ma gandesc ca in timp ce nasteai tu sau la putin timp dupa eu si jasmi aflam in aceeasi zi ca suntem gravide parca nu-mi vine a crede cum a trecut timpul ... te mai asteptam cu sfaturi cand poti aparea ....
iuliacris bine ai venit .... si parca mai era cineva ... am uitat numele .... offfffffff .... oboseala de gravida .... asta e ....
lisa eu am cautat pe net sa vad cateva filme cu nasteri ca sa stiu la ce sa ma astept si culmea .... mie fata de ce ma asteptam mi s-au parut relativ ok .... fara tipete si alte chestii naspa .... dar iti inteleg temerile pt ca si mie mi-e frica dar de durere prea mare .... si de respiratie ....
fetele sunt zombi .... ca si ledi pe care o 
azi am stat toata ziua pe spalat si calcat ... nu mai pot ... am fugit la somnic ....
pupici la toata lumea
si sa va aduca Mosul ce va doriti ...
Maine mare sarbatoare ... LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CE POARTA NUMELE SFANTULUI NICOLAE ....
30+
ANTONIA IOANA
AMR 10 SAPTAMANI

Camelia
lisa79 spune:
iulia,bun venit printre noi
.sarcina usoara in continuare
mire,eu ma bag.sa nu fie duminca dimineata ca mergem la biserica si vorbim in tara,dar in rest oricand la orice ora.
crisspoliss,de acord cu atentiile pt dariuta.si eu vreau sa particip,plus ca ma impresioneaza taticul de fiecare data cand ii vad dalmei nickul citesc cu sufletul la gura
dark,stai flexata,ca eu am avut ditamai herpesul la buza de jos(prima data la buza inferioara) ,durerors foc,si mi-au aparut 2 unul dupa altul,d-na doctor a zis sa nu ma stresez dar sa nu pun mana la gura si dupa aia la domsoara ca nu e bine! si sa bei multe multe lichide sa treaca repede,mie in 3 zile mi-au disparut.
deci am fost la cumparaturi,am cumparat asa: 2 suzete(simpatice foc),1 cutie de pampers pt noi nascuti de 40 de bucati,bune pt copii pana la 10 pounds.1 cutie tot de scutece bune intre 8012 pounds,huggies, sa vad care imi plac mai mult,paduri pt tzitzi(Doamne da sa am lapte mult si sa le folosesc) si gata. am cumparat nuia care am facut-o cu zapada din aia din spray si niste dulciuri pt al meu.
oare el uita?
nu am stat foarte mult ca e asa de frig aici -10 grade celsius...imi ingheata curutul afara,dar trebuie sa mai fac si miscare.
la noi nu se pune problema de a nu vorbi copii limba romana,mai ales ca noi ne vom muta inapoi in tara anul viitor. oricum,sunt total de acord ca un copil sa vorbeasca mai multe limbi. mama e maghiara,al meu frate vorbeste si citeste si scrie in lb maghira,eu nimik
, ca nu s-a tinut mam ade capul meu. asta e,tot a ei sunt![]()
32S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 8 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
DarkBendis spune:
Lisa, eu stau... da' nu-s eu cea cu problema la buza... apropos, din cate am citit ma indoiesc ca e herpes... da' nu-s medic deci chiar nu ma pot pronunta. Bun lucru cumparaturile... felicitari si la mai multe. Pampersi inca nu ne-am hotarat de care luam...am intrebat fetele din UK si mi s-a recomandat Pampers pentru nou nascuti galben sau verde... trebuie prospectata si "cestiunea" asta.
Maine e zi mare... comandam caruciorul... si foaie verde-n bat nu ai de lucru fa-ti
... acu' problema noastra e daca luam rosu sau negru. Plus culoarea la carseat. Da' pana maine trebuie sa ne hotaram hi-hi ca nu se mai poate... se naste Huckie si noi inca nu avem "trasura" pentru ea. Voi ce parere aveti? Uite aici din ce avem de ales (e vorba de "pachetele" care includ si carutul, si scaunelul si restul accesoriilor):
http://www.pramworld.co.uk/index.html?pageTitle=Bugaboo&pageDesc=&action=search&submit=go&maincatID=&searchtype=catID&quicksearch=495
Fetelor, si eu sunt pe aici in caz ca facem o "surprizuta" Dariutei 

In cazul nostru foarte putin probabil sa ne mutam in Romania, dar s-ar putea sa ajungem sa locuim in Italia la un moment dat... si atunci aia mica va fi nu bilingva, ci trilingva ![]()

Dark Bendis
AMR 5 SAPTAMANI!!!!!
lisa79 spune:
dark scuze ca te-am confundat
,da am motiv bun:GRAVIDA!!!!!!
32S+
miereamara spune:
Dark, eu as lua rosu.
Diapers eu am luat Huggies si Pampers, no 0, pt newborns (80 de bucati), am citit ca in primele saptamani se consuma si 10-12 bucati pe zi.. Oricum am inteles ca se trece rapid la no 1.
Azi am mai luat niste cosulete de rachita tot cu tema winnie the pooh, daca tot am lenjerie asortata. As vrea sa iau si o lampa si o paturica din aceeasi colectie. Tot zic ca am ajuns la capatul listei dar mai gasesc cate ceva. Aspirator nazal am luat din acela recomandat de Lisa, electric, dar din pacate va ajunge tocmai in ianuarie ca nu il mai aveau in stoc acum. Cosmetice pt bebe: Aveeno. Crema de sani inca nu am luat, dar am tot ce trebuie pt alaptare: pompa, biberoane, breast pads, pungi de stocare pt lapte, perna de alaptat. Crema de galbenele am adus din tara ultima oara doua borcanele. In rest avem cred prea multe chestii: un aparat care imita zgomotele auzite de bebelus in uter si care cica il linisteste, mobile, play yard, scaun de masa, carucior, doua car seat
, swing, sling, ....etc, etc, sa vedem ce o sa folosim din toate astea.
Si eu sper sa vorbeasca copilul romaneste, dc o sa mearga la cresa de la sase luni va fi un pic mai greu, dar nu imposibil.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
lisa79 spune:
fetelor ceva reteta de seafood stiti? al meu e amator si maine e dezlegare la peste. am cumparat niste shrimps,scallops si mussels,vreau sa fac ceva combinatie din astea. stiti careva ceva reteta?
multumesc
32S+
DarkBendis spune:
Lisa, uite aici oarece:
Seafood Tomato Spaghetti
Ingrediente (pentru 4): 400gr spaghetti sau linguine, 6 lingurite de sos pesto rosu, 250gr shrimps curatati, "cooked" (deci nu din cei cruzi)si decongelati, 8 bucati de surimi facute bucatele daca ai, 4 lingurite de patrunjel proaspat tocat, o lingurita de "fulgi" de chilli uscati. (eu cand gatesc reteta asta pun de toate, adica din tot ce am: shrimps, surimi/crab sticks, mussels la gramada si nu ma zgarcesc la cantitati)
Se gatesc pastele si se scurge apa. Se amesteca cu sosul pesto, shrimp-ii si surimi/mussels/scallops/ce o fi. Se lasa la foc mic, amestecand cam 1-2 minute, sa se incalzeasca bine. Se amesteca cea mai mare parte din patrunjel si "fulgii" de chilli, iar cu restul se "garniseste" la servire. Daca "fulgii" de chilli sunt prea "hot" pentru gustul vostru, inlocuiti cu piper dupa gust(eu una asa am facut).
Mai stiu si alte retete, dar nu-s de post (noi nu postim si nu prea sunt sigura ce se poate manca sau nu ... banuiesc ca lactatele, branzeturile etc nu pot fi consumate in perioada asta).
Miere, atata vreme cat tu si Luc veti vorbi NUMAI romaneste cu Aidan, el va invata romaneste... toata treaba e sa fiti "consistent" Crema de galbenele o sa-i zic mamei sa-mi aduca si mie. Aspirator nazal inca nu am luat, musai sa vad ce gasesc (am pompita in setul de "grooming" dar banuiesc ca nu e de ajuns)

Dark Bendis
AMR 5 SAPTAMANI!!!!!
lisa79 spune:
dark
32S+
crisspoliss spune:
Lisa, din cate stiu nu e ok sa mananci si tu scallops si mussels, shrimpii nu sunt rai, dar restul e daunator in sarcina.
Dark, si la noi va fi triligv copchilu'. Sotul e hotarat sa vb numai ruseste cu el, eu numai romaneste, si asa il ametim de cap. Deja fiecare si-a facut colectie de materiale de copii in limba proprie, adica filmulete, desene, carti, alfabet.Am o gramada de prietene a caror copii vorbesc nu stiu cate limbi, si vad ca functioneaza...atat tot sa ne intelegem noi intre noi. Eu stiu ceva ruseste, iar sotul stie ceva romana..dar nu suficient pentru o conversatie in amanunt...om vedea.
Miere, sunt de acord cu intalnirea...poate punem si de o clatita..asa, mai virtuala![]()
Crisss
32+