IMI FAC CURAJ SA CONDUC (13)
Raspunsuri - Pagina 4
MadameBovary spune:
Am fost joi sa depun dosarul si tanti mi-a zis ca il depun in ziua in care il dau.. si mi s-a facut o frica brusc si nu l-am mai depus . Ma dusesem pregatita ca il dau a doua zi cel mai devreme, dar cand am auzit-o pe tanti de la ghiseu ca zice "azi" m-am blocat! A zis ca se mai poate si saptamana viitoare luni si marti, asa ca o sa ma duc luni si fie ce-o fi, il dau! Macar sa nu zic ca n-am incercat acum, inainte de sarbatori!
I never fake ... sarcasm
alexandraaaa spune:
Ioana, am rezolvat, dar ai dreptate, e alergatura imensa. Si cand ma gandesc ca teoretic asta ar trebui facut pentru fiecare zgarietura.
Acum vreo doua zile ne intorceam (eu si sotul) spre casa de la niste prieteni, insa eram cu ambele masini, pentru ca venisem din directii diferite. L-am lasat pe el in urma ca sa stabilesc eu viteza, nu de alta dar daca era el in fata, nu reuseam sa-l prind din urma . Era seara, intuneric, si pe strada foarte liber, asa ca mergeam destul de repede, si la un moment dat vad pe strada ceva ce mi s-a parut a fi o punga, insa abia in ultima clipa mi-am dat seama ca era o pisica moarta, peste care am trecut cu roata. Nu va spun cat m-am framantat tot drumul si cat m-am intrebat daca era chiar moarta sau .... in fine, toata seara n-am fost om. Sotul meu m-a asigurat ca era moarta dinainte si sa nu imi mai fac procese de constiinta, dar chiar si asa, e .... nu stiu cum sa spun, e trist. Am tremurat cu mainile pe volan pana acasa. Mi-am amintit instantaneu de un moment cand eram cu tata, el conducea si am calcat un caine care a tasnit brusc in fata masinii. Si acum vreo luna era sa patesc acelasi lucru cu un catel care a sarit pe trecerea de pietoni, si am pus o frana de a oprit cel din spatele meu la juma de metru de mine.
In fine, ca sa ajungem si la aspectele pozitive, in cateva zile se fac doua luni de cand am carnet, si am condus cam 800 km pana acum. Nu stiu exact pentru ca la inceput am condus amandoi aceeasi masina si nu am avut cum sa calculez. Ma simt tot mai sigura pe volan si din fericire primesc multe incurajari. Nici sotul nu mai sta cu gura pe mine mai nou, ma lasa sa conduc linistita.
MadameBovary, sa ne anunti cand dai examenul. Eu iti tin pumnii. Fa-ti curaj
alexa_m spune:
Revin si eu la subiect ...dupa multe luni. Au trecut 6 luni de cand am masinuta. Au trecut emotiile ...acum ma urc linistita la volan.Nu mai tremur, nu ma mai gandesc ce va fi. Singura problema o mai am cu parcatul, cand ma duc undeva trebuie sa gasesc un loc mai larg , in care sa am spatiu de manevra, ca sa pot sa ma desfasor Dar o sa o rezolv si asta zilele astea, pentru ca a venit sotul acasa si o sa ma invete el
Am avut parte si de aventuri. Tot felul de inconstienti pe drumuri...Pana acum am reusit sa evit tamponarile, si sper sa dea Domnul sa nu am parte de asa ceva nicicodata. Am mai facut si eu greseli...dar din fericire nimic grav...si incerc sa invat din ele.
A ajuns si prin service masinuta...dar nu din vina mea Sa va povestesc intamplarea: am avut ceva urgent de rezolvat intr-o alta localitate si trebuia sa fiu la prima ora acolo . Fiind destul de departe si neavand experienta la condus, l-am rugat pe fratele meu sa mearga cu mine . Am ajuns acolo si l-am lasat sa parcheze masina , pana am intrat eu intr-o institutie sa rezolv ceva cu niste acte. 5 minute a durat. Cand m-am intors o lovise. A parcat-o si a vrut sa se dea jos sa fumeze, dar nu s-a asigurat inainte sa deschida usa si a intrat cineva direct in usa. Va dati seama ce am simtit cand am iesit din cladire si am vazut lume adunata acolo...m-am socat...mi-am dat seama din departare ca se intamplase ceva. Eram presata de timp, asa ca dupa ce l-am certat bine, l-am lasat sa mearga la politie si m-am dus sa-mi rezolv problemele. Sa vedeti ce mielusel se facuse frate-miu. El , " marele guru al soselelor" , care se batea cu pumnii in piept ca nu a avut nici un accident vreodata...pe a mea a reusit sa o loveasca in parcare La intoarcere a fost chiar amuzant, pentru ca nu se mai inchidea usa, si a trebuit sa o leg cu centura de siguranta, dar si asa, la orice curba se deschidea. Si drumul plin de gropi, si curent in masina. Si nu a fost de ajuns, pentru ca apoi a trebuit sa mergem la Nurvil la Valcea sa ii schimbe usa. Si ploua cu galeata...si noi cu usa deschisa . A condus el, bineinteles.
Dar dupa ce am adus-o din service nu am mai lasat pe nimeni sa se urce la volan. M-am invatat minte.
Sfatul meu pentru fetele care sunt incepatoare este sa conduca cat de mult pot si constant ( adica zilnic, sau macar la 2 zile). Faceti-va curaj si mergeti singure unde aveti treaba si o sa vedeti ca faceti fata . Eu am invatat numai conducand singura. Cand eram cu cineva in dreapta conduceam prost. Ma stresau sau imi distrageau atentia. Singura gandesc mult mai limpede, ma concentrez mai bine.
Si alt sfat ar fi sa conduceti cu prudenta, incet, cu calm. Nu va repeziti, nu va agitati, nu va speriati, indiferent de situatie daca va pastrati calmul, o sa luati decizia corecta.Si acordati-va timp. Chiar daca altii sunt mai grabiti, eu imi vad de treaba mea.
Si, in plus, am observat ca am si un avantaj ca sunt femeie.
De multe ori mi se cedeaza trecerea. Deci mai exista si politete in Romania, nu numai mitocani.
MadameBovary spune:
A venit ziua cea mare pentru sala mea. Azi ma duc sa dau examenul si ... Doamne ajuta, ca mai multe nu stiu ce sa mai zic! Va anunt ce am facut si cum a fost dupa-amiaza!
I never fake ... sarcasm
cllaudia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MadameBovary A venit ziua cea mare pentru sala mea. Azi ma duc sa dau examenul si ... Doamne ajuta, ca mai multe nu stiu ce sa mai zic! Va anunt ce am facut si cum a fost dupa-amiaza! I never fake ... sarcasm |
Succes!
Sa vi cu vesti bune
POZE
Delphinas spune:
MadameBovary
Succes, fara emotii si cat mai sigura pe tine.
Sa vii cu vesti bune.
simt ca o sa capiez. nu pot sa scot masina cu spatele din parcare decat daca o bag in primul rand, iar in spate am trotuarul. sunt o multime de aiuriti care parcheaza cum le vine, nu tin cont ca trebuie sa iesi si tu cu spatele si nu ai loc. m-am chinuit intr-o zi groaznic de mult. sotu ma dirija numai aiurea(parerea mea) ca nu-mi iesea de nici o culoare. oricum nu am reusit. m-am enervat si am bagat-o inapoi si cand s-a eliberat am mai incercat. oricum multi ciufuliti care parcheaza dupa bunul lor plac. dar si eu am fost rea intr-o seara...am blocat pe cineva care parcase total aiurea. si cand sa plece...nu mai putea. si a claxonat omu bine...cand m-am simchisit sa ma uit pe fereastra. am coborat si mut masina. el se zbarlea la mine ca nu stiu sa parchez. asa ce m-a enervat. m-am pus tare in gura cu el. i-am explicat ca el este cel vinovat, ca nu a respectat legea "nescrisa" in parcarea respectiva. si sa-i fie invatatura de minte sa nu mai parcheze aiurea. mi-am mutat masina si el a plecat cu scartait de roti.
poze, Just Me
ambitioasa
MadameBovary spune:
Mda, din pacate, n-a fost sa fie acum. M-am dus ca o floricica la examenul asta si asa am si plecat dupa 10 minute... nu stiu, nu m-am mobilizat, nu stiu exact care a fost problema. Asta e, poate nu a fost asta momentul pentru mine si va fi data viitoare, la anu'... poate 2009 vine cu un permis in dinti la inceputul lui . Oricum, multumesc pentru sustinere, o sa trag mai tare pentru data urmatoare!
I never fake ... sarcasm
ioana_p76 spune:
Madame Bovary, imi pare rau..sper ca data viitoare sa fie bine pentru tine. Din cate inteleg eu, nu ai luat sala? Nu fii suparata, mai ia cartea la citit, mai fa chestionare si data viitoare vei fi as! Te
Alexa bine ai revenit!
Nu am timp sa scriu mai mult, tre' sa plec la servici, dar revin zilele astea. tuturor!
Ioana
animalutele mele iubite
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
http://.
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui Delphinas MadameBovary Succes, fara emotii si cat mai sigura pe tine. Sa vii cu vesti bune. simt ca o sa capiez. nu pot sa scot masina cu spatele din parcare decat daca o bag in primul rand, iar in spate am trotuarul. sunt o multime de aiuriti care parcheaza cum le vine, nu tin cont ca trebuie sa iesi si tu cu spatele si nu ai loc. m-am chinuit intr-o zi groaznic de mult. sotu ma dirija numai aiurea(parerea mea) ca nu-mi iesea de nici o culoare. oricum nu am reusit. m-am enervat si am bagat-o inapoi si cand s-a eliberat am mai incercat. oricum multi ciufuliti care parcheaza dupa bunul lor plac. dar si eu am fost rea intr-o seara...am blocat pe cineva care parcase total aiurea. si cand sa plece...nu mai putea. si a claxonat omu bine...cand m-am simchisit sa ma uit pe fereastra. am coborat si mut masina. el se zbarlea la mine ca nu stiu sa parchez. asa ce m-a enervat. m-am pus tare in gura cu el. i-am explicat ca el este cel vinovat, ca nu a respectat legea "nescrisa" in parcarea respectiva. si sa-i fie invatatura de minte sa nu mai parcheze aiurea. mi-am mutat masina si el a plecat cu scartait de roti. poze, Just Me ambitioasa |
ai avut noroc ca vecinii mei ,tuciurii, nu au masina.Ca nu scapai nebatuta!
Da' nu se stie niciodata.Daca le mai da popa Parcalabu banuti s-ar putea ca ei sa se aleaga cu un jeepan si tu cu o bataie.Ca tot e rupta din rai !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
Delphinas spune:
citat din mesajul lui gabriella1 ai avut noroc ca vecinii mei ,tuciurii, nu au masina.Ca nu scapai nebatuta! Da' nu se stie niciodata.Daca le mai da popa Parcalabu banuti s-ar putea ca ei sa se aleaga cu un jeepan si tu cu o bataie.Ca tot e rupta din rai ! Gabriela "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. |
stai cuminte draga mea....nu ma intimidez eu asa tare, mai ales cand am dreptatea in mana. ti-am zis ca am si eu o familie la parter, dar ai mei sunt mai cuminti un pic. in fiecare dimineata cand plec la serviciu, cobor vorbind cu sotu la tel, sa nu cumva sa patesc ceva cand ajung la parter. l-am gasit odata pe baiatu lu tanti tuciureasa domind pe hol si sforaia si m-au trecut toate caldurile.
spectacole mai frumoase ca mine nu face nimeni la volan sau prin parcare, si unde mai pui ca spectacolele mele sunt si gratuite. sotia unui coleg de la muzeu are o boala in a parca de-a-n doaselea...ma are asa un talent femeia aia, ceva de speriat. eu cred ca are reflexele incrucisate, pe bune. alta explicatie nu e. i-am zis colegului sa isi educe sotia, dar ea tot e. m-am certat odata cu ea, ea in parcare, eu la geam....frumos. 2 catze...sa zica multumesc ca nu am coborat la ea.
si mai am 2 probleme....la blocu din fata este o familie care are 3 masini...nu ar fi o problema, dar aia parcheaza numai aiurea, macar de si-ar ocupa loc si pt celelalte masini neajunse acasa, dar nimic. sa va povestesc...era loc in parcare cat china, vine mama cu prima masina, o parcheaza de-a hoartza...se umple parcarea cu alte masini. vine baiatu cu masina2, o parcheaza de-a curmezisu....vine tata cu masina3...s-a foit, s-a sucit loc nimic. da sa-l duca mintea aia creata sa le repozitioneze pe celelalte, nu tata. si gata. si mai fac si scandal daca ai tupeu sa ocupi locul din fata geamului lor. nu m-am putut abtine si am intrebat-o odata cand imi dirija mie parcarea: platiti cumva vreun loc de parcare si eu nu stiu? nu cred, asa ca legea junglei scrie pe aceasta parcare.
vai de mine ce o fi cu mine in dimineata asta? o fi de la petrecerea de aseara??? m-am bantzalit la petrecere la sotu la serviciu.
MadameBovary imi pare rau pt ieri. stii ce mi-a zis nasu meu cand am picat prima data? el a fost cred singurul care s-a bucurat ca am picat. si sotu in sinea lui, dar el nu s-a aratat ca ii luam capu de pe umeri. mi-a zis ca doar nu ma asteptam sa iau din prima. sa mai fac ceva ore si apoi sa ma prezint la examen. sa nu fiu suparata, asa prind experienta. un dulce de nas.
poze, Just Me
ambitioasa