Cancer la san stadiul 3

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

sper din toata inima sa fie o eroare! oricum ma rog pentru tine, Dumnezeu sa-ti ajute Lina!

"...mama prostilor e mereu gravida!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

lina draga , cred ca asta este un foarte bun raspuns si te ajuta sa iei o decizie ... ca sa vezi si tu cu cat profesionalism se lucreaza pe aici.
... si nici macar nu le pasa

Aida
Poze cu noi
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Cat de greu este sa recomanzi ceva cuiva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Deci cu recomandare am ajuns la dr Stroescu si rezultatul a fost eronat
M-am dus tot cu recomaandare marti la prof Blidaru si m-a si internat pentru interventie, adica o alta punctie, pentru ca anterioara fusese pe langa nodul

M-a chemat in cabinet si atentie, mare atentie, sa stiti si voi si mai ales sa decideti, asta daca poti!!!! si mi-a prezenta variantele adica ma vor adormi cu anestezie generala, vor incerca sa faca o punctie in nodul si DACA NU SE POATE VOR EXTIRPA NODULUL. Cu riscurile de rigoare aferente unei interventii chirurgicale.
Intrebare sunteti de acord?
Raspuns semnat si parafat DA
Pai puteam sa raspnd altfel? sunt eu medic sau specialist?

aveam eu o oaresi care indoiala, ca de exemplu:
daca tot ma taie sa scoata nodulul, de ce nu ma taie de tot? face acum o interventie apoi chimio si apoi alta interventie

Dupa aceeia am vorbit cu cineva de la Renasterea si mi s-a spus ca este o eroare sa faci asa ceva, ca trebuia luata analiza din ganglion, apoi chimio si apoi intervenit pe san!

Nu umblat acolo si pa...

Si uite asa voi intra de maine pe chimo intensiv, ca sa repar pagubele produse de taietura.

Si sunt si necajita si inspaimantata ca, deh te gandesti, daca am accelerat cu mana mea toata povestea...

dar, o sa scap eu, dar uite cam asa e.

Si stiti mai e ceva : ce vina are ala de m-a trimis la unul sau la altul?
Ca oamenii au vrut sa imi faca un bine. Ce stiau ei ca va gresi careva?
Dar se simpt jenati si vinovati pe degeaba de intreaga situatie

Ca sa va mai inveselesc, spuneau toti, dar absolut toti medicii, ca nu stiu de unde povestea asta cu toti bolnavii care devin vegetarieni, ca e o stupizenie.
Ca organismului ii trebuie putere ca sa se lupte cu boala si cu tratamentul.

Ca daca tu il lipsesti de ceea ce este el obisnuit si il haituesti cu diete, apoi ii ma bagi si otrava=chimio, saracul corp intra in selectie naturala, scapa cine poate.
Ei, cei de la Bucuresti spun ca trebuie sa te alimentezi. Nu stiu daca Clujul merge pe aceeiasi carare, sau pe cararea naturista de detoxifiere.
insa vedeti, iar trebuie sa alegi...
banuiesc ca fiecaruia ce i se potriveste
va iubesc si va tin la curent, ca maine...chimio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Ma bag si eu ca musca....Sa-i vad eu pe medicii care se declara oripilati de vegetarianism ,in caz de Doamne-fereste, da boala peste ei,nu se apuca si ei de regim si de orice aud de la orice baba,numai sa scape,ca doar oameni suntem cu totii si deocamdata nu e prea clar nici cu cauzele si nici cu tratamentul?Parerea mea!
Eu sunt de parere,hai nu excluzi toata carnea,ramai numai pe peste si carne de pasare de curte,garantata ca a fost hranita cu graunte.
Ce sa mai zic,SANATATE MULTA ,LUCIDITATE si PUTERE de lupta cu boala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Lina, mult noroc maine la punctie.
Si nu te mai gandi ca ai facut tu ceva gresit, ca ai accelerat tu ceva. Asta e, toti trebuie sa luam decizii in viata si o facem cat de bine putem, dar trebuie sa cceptam si faptul ca uneori ceea ce ni se intampla nu este sub controlul nostru.
Iti doresc din tot sufletul sa-ti spuna maine ca a fost alarma falsa.
Daca totusi va trebui sa incepi chimio, nu uita ca noi suntem aici sa te sustinem.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lina , exista mai multe metode de abordare chrurgicala , nu una singura ! In functie de rezultatul din analiza tumorii!!!!!!!!! si subliniezaici tumora , se face tratamentul chimio daca este nevoie de el .
Nu ai accelerat nimic, stai linistita.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

1. Lina, chimioterapie inainte de operatie se face NUMAI daca este nevoie, adica in cazul in care tumora este f mare si e necesara micsorarea ei pentru a se putea face o operatie cat mai buna. Daca nodulul poate fi extirpat prin abordare directa, inseamna cu nu ai nevoie de chimioterapie pre-operatorie (asta in cazul nefericit in care se confirma diagnosticul de malignitate). Asta e de bine, chiar de foarte bine, as putea zice.

2. Medicamentele pentru chimioterapie sunt otravuri destinate sa omoare celulele maligne sensibile. Ideea este ca teoretic cancerul s-ar putea vindeca prin tratamentul chimioterapic, cu conditia ca medicamentul sa fie administrat intr-o doza suficient de mare. Practic, o doza suficient de mare ca sa VINDECE boala ar omori pacientul. Deci vorbim despre niste otravuri foarte puternice, este esential ca organismul sa fie cat mai puternic ca sa reziste la ele. Mai cititi o data ce a scris Aida (), si veti vedea cat de folositoare sunt sau nu dietele astea naturiste.

3. Acelasi lucru este valabil si pentru radioterapie. Ea poate vindeca boala (daca tumora este sensibila la raze), cu conditia sa folosesti o concentratie suficient de mare de radiatii. O astfel de concentratie insa distruge si alte tesuturi decat cele maligne, provocand uneori efecte adverse extrem de grave. Asta este marea dilema a medicilor oncologici: tratamente exista, dar ele sunt foarte toxice pentru organism. Tot interventia chirugicala si extirparea raului de la radacina ramane de baza.

4. Daca punctia a iesit negativa (fiind posibila inteleg o eroare in prelevarea materialului biopsic), cum Dumnezeu au pus medicii respectivi diagnosticul de cancer in stadiul 3? Stadializarea este un lucru mult mai complex, fiind obligatorie, printre altele, investigarea ganglionilor loco-regionali. Oricum faptul ca tomografia si celelalte analize ti-au iesit bine este EXTRAORDINAR DE BINE.

Inca ceva: chiar daca este vorba despre cancer, nu intotdeauna este nevoie de extirparea totala a sanului. Se poate face si o extirpare partiala, la fel de eficienta din punct de vedere terapeutic. Bineinteles, asta numai chirurgul specialist poate decide cand e posibil si cand nu. Vreau sa zic ca, daca Blidaru decide sa scoata tot nodulul, nu inseamna neaparat ca dupa un timp va urma si o a doua operatie. Este foarte posibil sa fie suficienta numai asta.

Of, intr-adevar, te innebuneste faptul ca parca nu poti avea incredere in nimeni, fiecare zice altceva, te poarta de la un medic la altul, e o nebuloasa si o confuzie totala. Chiar ca daca ai bani merita sa pleci prin alte parti sa faci tratamente.

Lina, multa bafta, ai incredere, vei trece peste toate cu bine!

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lina, matusa mea acum 9 ani: cancer neinfluentat hormonal, invaziv/agresiv.

Medicii din Cluj au propus intai radioterapie, apoi operatie, cei din Timisoara, invers. A mers pe mana celor din Timisoara, ea acolo locuind. I-au extirpat doar nodulul si ganglionii care apoi s-a constatat ca nu erau afectati. A facut apoi radioterapie si acum e bine, isi face analize si investigatii periodic.

Stadiul a fost declarat 1b.

La tine nu stiu cum au pus stadiul 3 doar pe baza mamografiei si ecografiei, inteleg.

Doamne ajuta sa te faci bine si sa iei deciziile cu noroc!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Lina, sunt ravasita de acest subiect
multa sanatate iti doresc, si multa putere sa treci peste acest necaz, vad totusi ca ai un psihic bun, eshti optimista si luptatoare si asta te va ajuta foarte multi sa te faci bine intr-un timp cat mai scurt
te pup si ma voi ruga la DD sa te ajute

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Deci, prima punctie a fost gresita ca era de pe de laturi.

A doua punctie care de fapt a fost extirparea nodulului cu probe date la analize, a iesit maligna clar.
Acum astept alte rezultate care deriva tot din acea biopsie, dar rezultatul preliminar asta e!

Gradul aplicat de doctor Nitipir a fost asa "la prima vedere" ca zic, din experienta ei si din faptul ca era prins un ganglion, nu era bazat pe o analiza.

Gradul real va veni dupa rezultatul complet la toate analizele ce i se vor face nodulului scos.

Este foarte adevarat ca nu spun 2 doctori la fel, cred ca se mai si "mananca" intre ei, dar pana la urma am apucat pe cararea asta si merg pe ea.

Nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat la operatie ca nu am "fost acolo" decat ca pacient inert, poate a fost ok ce a facut el???? poti sa stii...

Ct a fost abdominal si toracic,si arata ca nu este nimic pe nicaieri, ceea ce e de bine si cica ar fi trebuit si pelvis, ca tot erau in zona,
dar va veni o alta investigatie, alti bani alta distractie.

Azi am facut prima serie de chimio, am stat 3 ore la perfuzie, mi-a pus si citostatice albe si rosii , cica o doza mai mare in prima faza, Maine merg la hidratare

Surprinzator , inca nu ma simt rau, azi am macat niste salata, am baut suc de fructe si ceai, asa mai lejer.
Nu stiu de cand incep sa apara reactiile adverse.

Si mi-am cumparat cizmute de Mos


Mergi la inceput