Cancer la san stadiul 3

Cancer la san stadiul 3 | Autor: linasobolina

Link direct la acest mesaj

Dragelor din pacate, iata ca revin in forta si apelez la ajutorul si sustinerea voastra!

Cele mai lungi si mai grele 20 de minute din viata mea au fost ieri, cand asteptam raspunsul de la mamografie.
Evident a aparut medicul si privirea ei a facut cat o mie de cuvinte, nu a trebuit sa mai zica nimic, am inteles!

Deci, sa va povestesc frumos si oraganiza: am fost la medic, ma duc anual, pentru ca ma durea ceva sub brat si aveam un nodul, ceva tare in san de 2 luni. Crezusem ca e o grasime in plus aparuta, un lipom , ceva
Si au urmat rapid, in serie: mamografie, echografie, oncolog-dr Cornelia Nitipir, Punctie cu biopsie la Babes, dr Cezar Stroescu, si diagnosticul: cancer gradul 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A cazut cerul pe mine! Nu credeam ca mi se poate intampla, MIE asa ceva! Eu cea care se duce cu cainele la doctor, care opereaza sobo de chisturi ovariene, eu cea care am un maxim respect fata de viata celor din jurul meu si evident si a mea!

Ei acum dupa ce am bocit o zi si o noapte, dupa ce i-am dat vestea sotului, asa ca de Mos Niculae, M-am mobilizat si am zis: ori eu ori boala!

Probabil voi avea de facut niste pasi, in Fundeni, de programat la dr Blidaru, internare, citostatice....

Ce vreau sa va rog: printre cele multe indicatii am primit si instructiunea stricta de dieta!!!:(:(:(
Absolut ingrozitor, pentru mine, care sunt si fomista si pofticioasa, mai ales ca vin sarbatorile

Cica nu am voie carne, lapte, cafea, dulciuri, citrice, ci numai legume si sucuri!!!!!

Deci EU ce voi manca?
Ma ajutati cu un sfat, meniu, ceva sa am un reper?

Si poate comentati daca aveti informatii cate ceva,din experientele voastre, despre doctorii pe care i-am vizitat de voie de nevoie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Mama draga ce durere ! groaznic, sunt alaturi de tine si sper sa ai multa tarie sa treci peste necazul asta.
Lasa dracului mancarea si vezi de orice regim este nevoie doar sa te faci bine!
Bea sucuri naturale, stoarse de tine, multe legume din piata nu de plastic, cauta in revista formula as tot felul de retete, cauta tot ce poti si sa te faci bine!
Asculta-i pe medici si mai incerca o serie de analize eventual la Cluj unde oncologii am auzit ca sunt buni.
Doamne da sa te faci bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Draga mea,

iti doresc multa sanatate si multa putere in lupta asta nedreapta.
Din pacate nu pot sa te ajut cu referinte sau recomandari de medici si spitale.
Vreau insa sa te ajut cu o selectie de articole pe care le-am salvat de-a lungul timpului- e destul de multa informatie, imi cer scuze de pe acum pentru postarea kilometrica. Sper insa sa te ajute in legatura cu dieta, care are o importanta mare in lupta cu cancerul. Chiar daca esti o pofticiosa, sa stii ca poti face modificari in dieta ta din convingere. Asa ca iti dau de citit.

Doamne ajuta!

CANCERUL si ALIMENTATIA (newsletter editura4u)

Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare

„Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.
„De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. „Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de „nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC.

Consumati cat mai multe fructe si legume
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. „Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.

Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon

Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Uitati carnea, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase si cereale complete:

Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - „E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele" , ne indeamna studiul EPIC. „Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza.
In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea.
Optati pentru o alimentatie variata
Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate...De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline.
Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san.

O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie.
„Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Si la fel, intreaga structura corporala.


un alt articol
Intrebari pe adresa medicului specialist Dr. CRISTIAN BOERESCU



- Cum se explica efectul protector al vegetalelor?
- Omul a aparut intr-un anumit cadru natural, iar de la facerea lumii, Dumnezeu i-a dat acestuia ca hrana „toata iarba ce are samanta... si tot pomul ce are rod in el"... Din pacate, foarte putine vegetale din cele pe care le mancam sunt naturale. Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai ades prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislatia actuala este mult prea permisiva cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar, in fiecare an, sute si chiar mii de coloranti alimentari spune multe despre deficientele si fraudele gr av e ale sistemului actual. „Galbenul de unt" (paradimetil - azobenzenul) , ca sa dau numai un singur exemplu, intrebuintat pana nu de mult pe scara larga, produce experimental la animalele de laborator cancerul ficatului (hepatomul malign). Iata pe scurt o demonstratie inversa pentru intrebarea dvs. si o pledoarie fierbinte pentru consumul produselor vegetale proaspete.
Semnalul de alarma a fost tras de specialisti de mai multi ani, iar presa tine sus steagul schimbarii pentru opinia publica. La astfel de presiuni, agricultura si alimentatia biologica tind sa se afirme tot mai mult, iar prin cercetari de ultima ora, nutritia se contureaza ca o perspectiva reala a unei noi terapii in boala canceroasa.
Produsele vegetale cultivate corect sunt aproape complet lipsite de toxicitate. De aceea realizeaza un inter-schimb firesc cu mediul intern celular si nu blocheaza deloc filtrele biologice ale organismului. Dimpotriva, multi microconstituenti naturali din legume, fructe, cereale, dar si din plante si-au dovedit deja rolul lor anticancerigen, in diverse colturi ale lumii. In paginile „Formulei AS" s-a scris si se va mai scrie inca mult despre potentialul de vindecare al fibrelor vegetale, antioxidantilor naturali, retinoizilor antitumorali, betacianinelor etc., despre usturoi, patrunjel, morcovi, grau, catina sau condimente, iar cazurile spectaculoase de vindecari prezentate de dvs. de-a lungul timpului au produs stupefactia lumii medicale de la noi si ii sustin cu o raza de speranta si optimism pe cei aflati in suferinta...
- De ce sa consumam legume nefierte?
- Acum 100 de ani, in orasul Zurich din Elvetia, doctorul Bircher-Benner demonstra colegilor sai ca „vegetalele in stare cruda si proaspete" au o mare putere de vindecare si reprezinta pentru oameni o hrana vie de cea mai buna calitate. Argumentatia se baza pe numeroase cazuri vindecate in clinica sa, dotata cu cele mai moderne laboratoare din acea vreme. Si nu se descoperisera inca vitaminele, enzimele, imunostimulatorii sau agentii antitumorali naturali. De-a lungul timpului, aceste adevaruri au fost afirmate raspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi si multi altii, dar din nefericire medicina actuala merge parca prea obsesiv intr-o directie gresita. Pentru a intelege rolul cruditatilor in prevenirea si tratarea cancerului, sa observam ca cea mai mare frecventa a bolii este intalnita la persoane in varsta de peste 50 - 60 de ani, la care componentele tisulare intra in procese lente de degenerare, iar astfel organele nu mai fac fata asaltului de toxine cancerigene de care vorbeam mai devreme. Intuim acum usor de ce curele de cruditati, posturile cu sucuri de legume si fructe, hrana vie sunt o speranta pentru cei disperati si sunt confirmate din ce in ce mai mult de ultimele comunicari stiintifice.
- Legumele si fructele de pe piata romaneasca au calitatea de medicament anticancer sau au suferit modificari genetice care le-au mortificat?
- Puneti aceasta intrebare la granita de vest a tarii si veti auzi un „da" pe sute de mii de voci din piepturile romanilor care vin de la munca din strainatate. Veti putea aduna relatari amanuntite despre parfumul, gustul, vitalitatea si savoarea fructelor si legumelor de la noi. Veritabile declaratii de dragoste pentru mere, prune, gutui, rosii, ardei etc. Personal, cunosc multi oameni bine situati in Occident care vin special in Romania sa faca o cura cu cruditati. Daca ministrul agriculturii ar avea inspiratia sa-i pregateasca pe taranii romani sa intre pe pietele europene ale produselor biologice, Romania ar mai deveni o data in istorie granarul (bio) al Europei, iar plugul, coasa si caruta trasa de cai nu ar mai fi atat de mult si inutil blamate. In Franta, doar 7% din agricultura este biologica, in Germania si Austria 13-16%, in Elvetia 23%, iar pretul la aceste produse este de 3-4 ori mai mare decat la celelalte. La noi, mai mult de 50-60% din agricultura depinde doar de ciclurile naturale de productie si de aceea cred ca daca am av ea azi autostrazi, turismul rural ar relansa economia. Intr-o societate bazata pe adevar si intelepciune, cercetarile care demonstreaza potentialul vindecator al dietei anticancer ar trebui utilizate la maximum in folosul boln av ilor, iar procesul de producere, preparare si comercializare al hranei sa fie coordonat cu mai mare grija.

Alimentatia anticancer


- Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot preveni imbolnavirea de cancer.


O terapie cu gust delicios! -



"Rezultatele cercetarilor noastre trebuie sa-si gaseasca drumul spre farfurii!"


La mijlocul lunii februarie, la Viena s-a tinut un congres la care au participat cercetatori de pe toate meridianele globului. Tema conferintei: alimentatia si cancerul. Concluzia unanima: cele mai eficiente remedii pentru stoparea acestei boli cumplite se gasesc in ... farfurie! Unul din doi bolnavi incurabili ar putea fi salvat printr-o alimentatie sanatoasa. Nu numai fructele si legumele contin substante bioactive, ci si cerealele, mirodeniile etc. Ele ne pot ajuta sa traim mai mult, in deplina sanatate. Va prezentam interviul acordat pe aceasta tema de prof. dr. S. Knasm†ller, unul dintre marii cancerologi germani, prezent la lucrarile conferintei.
Meniul oferit participantilor la conferinta de la Viena a fost de-a dreptul bizar: rulouri de salata verde cu sfecla, salata de andive cu radacina de tataneasa, fileuri de peste cu rozmarin, sarlota de lamaie cu sos de soc etc. Nu suna mai degraba a Plafar?
Bucatarul a transpus in realitate in mod exemplar rezultatele cercetarilor noastre. Multe din ingredientele folosite au proprietati anticancerigene. Meniul demonstreaza ca alimentatia anticancer poate fi extrem de gustoasa.


Si care sunt efectele ei?


Concluzia dupa ani indelungati de cercetare este ca un boln av incurabil din doi (sau din trei) ar putea fi salvat.
Stim de mult ca broccoli, dar si alte legume pot preveni aparitia cancerului. Aveti noutati?
Acum stim cum actioneaza ele. Anihileaza, de exemplu, efectul cancerigenelor, adica al substantelor chimice din mediul inconjurator si al conservantilor alimentari. Substantele existente in crucifere (varza, conopida, broccoli etc.) si cele din usturoi pot sa impiedice acest proces.
Stim ca a fost studiat efectul anticancerigen al verzei rosii si al celei de Bruxelles. Este efectul acesta benefic doar pe soareci?
Nu. Recent s-a constatat ca aceste legume din familia cruciferelor pot activa si la om o anumita enzima din ficat, care il protejeaza impotriva cancerului. Numele ei prescurtat este GST.
Este suficient doar sa mancam cat mai multe legume pentru a ne apara de cancer?
Nu. Ar trebui sa consumati si mai multe cereale, mai ales soia. In cereale ca: ovaz, grau, mei etc. exista o multitudine de substante anticancerigene. Mai cu seama in produsele din cereale integrale (uruiala si tarate nerafinate). In ceea ce priveste soia, ea contine hormoni naturali, care sunt o mare speranta pentru prevenirea cancerului de san.

Cum actioneaza acesti hormoni vegetali?


Reduc efectul estrogenilor proprii organismului. Ei impiedica celulele din tesuturile hormonodependente (de exemplu, din sani sau prostata) sa se transforme in celule canceroase.

Unele soiuri de cereale au un efect mai deosebit?
Produsele integrale, da. (In nici un caz faina alba.) O mare parte a substantelor active se afla in invelisul exterior al boabelor. Acestea stopeaza cancerul de colon.
Dar mirodeniile? Care e contributia lor la prevenirea cancerului?
In aceasta privinta s-au efectuat studii foarte interesante. Mirodeniile ajuta de fapt la "repararea" defectelor ereditare. Printre candidatii cu perspective stralucite se numara: vinarita, vanilia si scortisoara.
Exista si substante care provoaca "moartea" celulelor canceroase?
Resveratrolul din struguri si, in special, din vinul rosu poate declansa apoptoza celulei canceroase. In laborator s-a descoperit ca acelasi efect il are si varza de Bruxelles.
Deci un pahar cu vin rosu pe zi ne apara de cancer. Dar ce rol are radacina de tataneasa in meniul anticancer?
Radacina de tataneasa se compune in proportie de 30% din inulina, o fibra care fixeaza substantele cancerigene si le "impinge" spre canale, reducand astfel riscul imboln av irii de cancer la colon. Conform unor studii canadiene, cresterea consumului zilnic de fibre cu 13 g ar fi suficienta pentru a reduce la jumatate riscul cancerului de colon. Eficiente sunt, de asemenea, cerealele si morcovii.

Un alt medicament "gustos" impotriva cancerului este iaurtul...
Bacilii lactici din alimentele fermentate: varza acra, branza, iaurtul pot fixa si ei substantele toxice din intestin, care sunt, astfel, eliminate.
Ce parere av eti despre tabletele cu fibre din farmacii?
Nici una. Alimentele bogate in fibre contin si fenoli, care protejeaza membrana celulei. Acestia se gasesc mai ales in cerealele integrale si in tarate. Fibrelor tratate chimic le lipseste aceasta componenta, de aceea efectul lor este nul.


Cum s-a descoperit, de fapt, ca alimentatia influenteaza aparitia cancerului?


Prin studiile efectuate pe emigranti. In tara lor, barbatii japonezi sufera foarte rar de cancer la prostata, iar femeile japoneze nu prea fac cancer la san. La inceput, oamenii de stiinta au crezut ca acest fapt ar av ea legatura cu genele. Dar studiind emigrantii japonezi din SUA, ei au constatat ca numarul celor boln av i de cancer la prostata (este vorba de cea de-a doua generatie) este egal cu numarul americanilor boln av i. Japonezii eliminasera din alimentatia lor pestele crud, branza de soia si orezul, inlocuindu-le cu carne de vita si cartofi prajiti.
Studiile arata ca numarul vegetarienilor cu cancer digestiv este cu 50% mai scazut decat cel al consumatorilor de carne. Sa devenim, oare, vegetarieni?
Din cercetari nu rezulta ca boala ar fi produsa de carnea in sine. Valabil este urmatorul principiu: carnea de porc este nociva daca o consumam grasa si in cantitate mare. Supragreutatea sporeste si ea riscul imboln av irii. Recomandarea din clipa de fata este: cu cat mai putina carne, cu-atat mai bine. Maximum 80 g pe zi.


Ar trebui sa fim mai atenti si la tigaie?

Prajitul la peste 200 grade Celsius este tabu, pentru ca in suprafata maronie a carnii se formeaza substante cancerigene: carburile policiclice. In experimentele facute pe animale s-a observat ca aceste substante produc cancerul hepatic si cancerul glandelor intestinale si mamare.


Dar ele pot fi anihilate prin consumul de mirodenii?

Da. Condimentand cele 80 g de carne cu rozmarin, cimbru, salvie sau usturoi. Marinatele preparate cu ulei de masline, otet de mere, zeama de lamaie, usturoi, mustar, sare si zahar brun pot impiedica in proportie de 90% formarea combinatiilor nocive. Recomandarea mea: o felie subtire de gratar + cereale sau orez natural + legume verzi. Acestea contin clorofila o substanta anticancerigena.
Un studiu efectuat recent in China arata ca un consum regulat de varza (de crucifere, in general) reduce riscul cancerului pulmonar cu 38%. Putem sa fumam, daca mancam varza?
Un pachet de tigari pe zi inseamna un risc mult mai mare. Doar nefumand putem profita de efectul anticancerigen al acestor legume.


Exista o planta anume pe care o preferati?

Eu recomand cu caldura ceaiul verde (mult), care ne protejeaza de cancer pe mai multe planuri.
Cercetatorii americani au descoperit faptul ca o substanta componenta a ceaiului verde poate "nimici" tumorile, privandu-le de hrana.
Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentata cu sange, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii indeamna la continuarea cercetarilor. De la experientele in eprubeta sau pe animale pana la studiile efectuate pe oameni e cale lunga.

Farmacia naturii: Ucigasii cancerului

- Varza (si, in general, cruciferele)
Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.



Strugurii
Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.


- Rosiile

Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas, de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.


- Cerealele
Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul si in grisul nerafinate industrial.


- Citricele

Vitamina C previne cancerul. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc biofl av onoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.
Inapoi la natura!
Fiecare om se poate apara si singur de cancer, dar trebuie sa o faca imediat. Iata ce recomanda specialistii:
Alcool cu masura:
- barbatii: maximum 2 pahare/zi;
- femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul rosu care contine resveratrol.
Carne putina: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multa carne de pui sau peste, decat carne de miel sau de vita. Carnea nu trebuie prajita prea tare si se consuma bucatile mai slabe. Ideal: somonul, care contine acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
Fara grasimi animale: inlocuiti-le cu grasimi vegetale, mai ales cu ulei de masline. El contine acizi grasi nesaturati si vitamina E, care ne protejeaza de cancer.
Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Inlocuiti-o cu mirodenii si verdeturi, bogate in substante anticancerigene.
Multe cereale si leguminoase: expertii recomanda 600-800 g/zi, impartite in 7 sau mai multe portii. Optati pentru produsele integrale. Consumati zilnic produse din soia: lapte, branza (tofu), iaurt etc.
Multe legume si fructe: zilnic, intre 400-800 g, impartite in 5-10 portii. Substante bioactive se gasesc mai ales in crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) si in usturoi. Citricele contin vitamina C, la fel si merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.
Ceaiul verde: bautura ideala.
Zahar, aproape deloc: pentru ca ingrasa, iar supragreutatea sporeste riscul imboln virii de cancer. Inlocuiti-l cu miere !



April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Lina, imi pare rau ca treci prin asta insa vei fi bine, te vei mobiliza si vei invinge boala. Eu sfaturi nu am ,vroiam doar sa trimit niste energie pozitiva si multe, multe incurajari



"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Lina,

si eu sunt alaturi de tine si iti tin pumnii sa te faci repede sanatoasa.

si de cate ori simti ca nu mai poti si vrei sa te descarci, scrie aici. sunt studii care atesta beneficiile asupra sanatatii conferite de scrisul despre boala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Lina, important este ca ai ales si ai ales bine sa te faci bine!
Acu un an face soacra mea niste analize, la Iasi, ma suna cumnata mea disperata, diagnostic: cancer mamar gr.4 cu metastaze ficat, rinichi, plamani, concluzie finala a medicului "Degeaba a mai venit la spital ca nu mai are rost sa faca nici citostaticele!" In sfarsit, o preiau, "intram" la IOC, din nou analize, mamografie, biopsie, eco, radiografie...tot tacamul, diagnostic: cancer mamar gradul 2... urmeaza 9 cure de citostatice, operatie, 4 cure citostatice, ar trebui sa mai faca radioterapia, ieri a venit la noi, m-am bucurat enorm ca este bine, arata bine, se simte bine... ultima oara cand am vazut-o arata groaznic.
Deeeci, multa putere si curaj, de tine depinde.
Sanatate!

mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Mai doamnelor, cum sa mananc linte sau hrisca?
Cu sucuri sau salate de legume sa zic ca mai merge, dar seminte si tot felul de boabe de care nici nu am auzit
Si cafeluta mea de dimineata???????

Acuma serios, stiu ca: ori mancarea ori viata, ca sunt un om ce mai are o urma fina de neuron pe undeva inca neafectat, cred!

Insa, stiti, pe mine nu ma doare nimic, nu ma simt rau, e un pic cam ciudat sunt ceva de genul "bolnav grav dar sanatos" si stii cand ti-e rau zaci, te protejezi, insa la mine starea de sanatate "aparenta" e buna, organismul meu inca nu cere aceasta dieta.

Dar o voi tine. Mai e cred si vremea ce va veni, aia cu citostaticele cand ma voi simti oribil, si atunci adio si gandul de la mancare

Dar stiti ce greu e?????????????
O am pe mama care e batrana si a carui singur sprijin sunt eu. Ce ma fac cu ea?
Ar trebui sa ii spun sau oricum isi va da seama si singura.
Lasand la o parte ca are numai vecine vaduve carora le-au murit copiii fie in accident fie bolnavi. Si imi zicea intotdeauna ca ea nu ar rezista la asa ceva. Ei bine, ce ma fac cu ea?

I-am salvat viata de cateva ori numai in ultimul an, fiind langa ea cand era greu si gasind solutia. Acum, ce va face?
O sa ziceti ca si-a trait viata si asta e, dar...

Mai am o problema: sa ii zic Ioanei? Stiti, copilul meu cel adoptat care si-a gasit drumul inapoi la mama ei naturala si care se simte bin acolo, dar care si ea conta pe mine fiind sigura de mine si de protectia pe care pot sa o ofer (de la subiectul cu desfierea), credeti ca ii va pasa?
Adica nu in sensul ca sa fie aici, sa aiba grija de mine, ci doar sa o am asa, de drag.

Si sincer, ma gandesc ca dau coltu' ,oare cine imi va face si mie o pomana acolo? Ca sotul nu le are cu mortii si cu biserica,nu din rautate ci poate asa ca forma de protectie a lui.

Insa de mine isi va aduce cineva aminte?
Ca mortii cu mortii, vii cu vii!

Ce am lasat in urma?
Prieteni si multe vorbe bune, sfaturi si poate un mod de viata foarte intens.

Medicul zicea ca sa am grija sa ma feresc de stress, insa stresul este viata mea!
Simt ca sunt vie, ma agit sunt dinamica, traiesc intens, la maxim! Daca nu pompeaza adrenalina nu am pace.

Eu nu pot trai fara oameni, nu ma pot adapta la o viata in pustietate. Sotul meu s-a retras la Snagov sa aiba liniste sa scape de prosti si de stress.
Eu merg la el in we si de abia astept sa vina ziua de luni sa revin la viata de aici din capitala, asa cum e ea cu traficul infernal cu oamenii si problemele lor.
Sunt melodramatica?
Poate imi plang mie de mila ca nu stiu dk ma va plange careva. Si o sa incep sa imi faca si pomeni singura, asa cu "maini calde" cum se zice.
Am doi finuti care au un an, copilasii unor oameni necajiti, oameni ai strazii de care am grija, mai am o protejata, pe Maria la care tin si careia i-am facut o asigurare, nici nu stiu ce se va intampla cu ea. E cam greu cand faci planuri pe termen lung si brusc termenul devine scurt, trebuie sa ma resetez.
Dar poti sa stii? Drac mort ati vazut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui linasobolina

Drac mort ati vazut?

Intreaba si vei primi un raspuns!


Desi m-ai facut sa plang cu intrebarile retorice pe care ti le pui, perfect indreptatite, dar care acum nu-ti fac bine, in final vad ca esti optimista si asta te va ajuta enorm. Gandeste pozitiv, fii sigura ca vei reusi sa mananci si linte, si hrisca (pana la urma nu sunt chiar asa groaznice, te asigur), cafeaua este oricum un drog si pentru cei sanatosi, asa ca, mobilizeaza-te si hotaraste-te ce vrei sa traiesti. Sigur vei reusi.

Sanatate si sa auzim numai de bine!






"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Iti recomand de urgenta formula 3-2-1 ( anti cancer) de la Golden Neolife Diamite International, mai precis Carotenoid Complex,Flavonoid Complex si Cruciferus.


www.gnld.com


Crinuta si Rayan











Fara Dumnezeu nimic nu e.


extremly important


www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalau

traieste sanatos


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lina draga , daca eu am mancat linte poti sa mananci si tu , crede-ma!!!
Pt. neoplasme mai este indicata vitamina D si calciul , am fost acum la un simpozion si am aflat asta , nu stiu cat de cunoscuta este legatura dintre vitamine si neoplasme , dar merita sa incerci.

Acum , tii regimul , faci citostaticele , operatia , si vezi ce clasificare iese dupa operatie , dupa analiza EHP , ca in functie de aia iti da doctorul un tratament adecvat.
O prietena f. buna mie a aflat la 35 de ani ca are neo mamar . S-a dus la Cluj , ca doar acolo fac mastectomia si reconstructia in acelasi timp operator , neo gr. 2 , varsta tanara, neinfluentat hormonal , operatia a fost de ajuns, nu urmeaza nici un fel de tratament acum ,limfonodulii liberi.
Iti spun asta ca sa nu-ti pierzi speranta chiar daca te vad optimista.
Neoplasmul mamar are rata de supravieturire foarte buna , si de vindecare la fel.
Asa ca mananca toate "prostiile" alea din regim , strange din dinti si totul o sa fie ok.


"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Draga linasobolina, iti doresc multa sanatate si putere sa treci peste acest hop. Aici in Kiev cu greu gasesc malai-cel care exista zici ca-i sfaramat cu piatra, dar rafturile sunt pline de linte si hrisca. Si nici nu-ti spun cat m-am chinuit sa-mi aduc aminte cum se numesc... Iar tipele de aici ara beton. Si, poti sa razi, ma gandeam ca de la linte si hrisca. A...sa nu uit sucurile de fructe si legume naturale. In orice supermarket intri, intr-un colt exista un raion unde se vad sucuri care se pregatesc pe loc. Sunt extrem de scumpe, dar tot timpul e coada. Iar consumul de ceai cred ca e mai mare decat oriunde. Eu, bautoare inraita de cafea, am dat-o pe ceai Am mers la un restaurant si am mancat linte si mi-a placut. Daca al meu barbat a mancat asa ceva, poti si tu. Moralul sus si lasa pomenile, ca nu-s de tine.

Mergi la inceput