Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (138)
Raspunsuri - Pagina 9
monicus spune:
La multi ani pentru puitzul tau... draga Olivia26 sa iti traiasca si sa fie sanatos.. sa va minuneze viata si sa fie ascultator...
sa aveti grija de voi... te
Citat: |
citat din mesajul lui Olivia26 Dandu, stai calma, bine ca-mi mai zice si mie cineva ca-s vie ca daca ma uit in oglinda, nu-s asa sigura Si mie mi-e teama de mastita, de aia te-am intrebat, bine ca a trecut. Puiul meu implineste azi o luna si cred ca are un puseu de crestere ca de pe la 5 dimineata l-am tinut numai la tzitzi, nu ma lasa sa fac nimic...na ca iar plange... Olivia super happy de www.flickr.com/photos/24386067@N08/3079370393/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008 Lucrusoare bebe Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present! |
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta 37+
AMR 3 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png
Otiliav spune:
citat din mesajul lui alra hello! fusei. monitorizarea ok, bebe bine, dr nu a mai venit. a zis la telefon ca daca nu nasc pana luni sa ma prezint luni la 8 cu bagaj cu tot ca sa ma nasca in caz ca nu nasc in we. asistentele mi-au zis ca ori imi rup membranele ori imi pun perfuzie. am intrebat daca ruperea membranelor doare si ambele asistente prezente au zis ca nu da nu pareau convinse. ba, io am auzit ca doare, ziceti adevaru? cica eee, tu ai dilatatie mare, nu e asa ca la dilatatie mica. deci - doare au ba?? (astept raspunsuri avizate ) ALRA 39+ Vacanta cu Laura in Romania |
Am venit repede, repede de la cumparaturi sa vad daca ai scris. Nu stiu daca-i o regula dar dupa cytotec au inceput contractiile subtirel, nici foarte dureroase nici intervale mici, cam la 20 de minute adica incercam sa ma odihnesc intre ele. In schimb dupa ce mi-au rupt apa (ca nu pot crede ca s-a rupt din greseala fix in timp ce-mi controla dilatatia) a inceput distractia cea mare de ma tineam de pereti de pat de durere si nu mai puteam merge in timpul unei contractii. Eu m-am internat cu dilatatie 2, apa s-a rupt la dilatatie 4 si cel mai nasol mi s-a parut travaliul intre dilatatie 4 si 6. Ca la dilatatie 6 au incercat sa grabeasca travaliul si a facut seful de sectie o manevra "dilatatie manuala" si am ajuns repede la dilatatie 10 dupa aceea.
Asa ca te sfatuiesc sa ceri epidurala cum incep contractiile ca nu se stie ce urmeaza.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 39+
Pozele noastre
alra spune:
mersi otilia, se pare ca nu mai imi da pastila. eu sunt rea de durere deci nu ma gandesc de 3 ori sa cer epidurala.
eu sunt multumita de aranjamentul asta pana acuma. maine am termenul si apoi la 2 zile voi naste deci e super ok, mai ales in conditiile in care am dilatatia asa mare si am pierdut deja dopul.
voiam sa va zic de laura... eu in ultima vreme nu ma mai joc cu ea ca inainte caci zac. si noaptea daca se scoala merge taica-su la ea, el o schimba in caz de caca, etc. luni marti si miercuri insa am tinut-o acasa deci a stat cu mine mult si ne-am inteles perfect. ieri a venit obosita rau de tot de la scoala/cresa si nu m-a lasat sa pun mana pe ea nici sa o dezbrac. seara la culcare in mod normal o pupam si eu si tati, si ieri NU a vrut sa o pup!! isi intorcea capul! mama cat m-am suparat pai daca plec 5 zile in spital si ma mai vede si cu bebe ce ne facem?? azi de dimineata insa eram prietene
ALRA 39+
Vacanta cu Laura in Romania
Otiliav spune:
citat din mesajul lui andreyutza fetele care ati nascut prin cezariana, am si eu cateva intrebari la cat timp dupa operatie v-a venit laptele? cu cate ore inainte de opertie nu ati mancat? in cate zile v-ati recuperat dupa operatie? Minunea din viata noastra!!! Criss http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png 37+ Matei |
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 39+
Pozele noastre
Lapte am avut dupa 4 zile, prima nastere. Insa nu-i o regula.
Eu am mancat cu 2-3 ore inainte de operatie niste croissante cu ciocolata, eram dilatata complet si nu iesea bb iar doctorita m-a pus sa pap ceva poate reusesc sa imping mai bine. Dar am avut anestezie generala.
Recuperat , hm, grea intrebare, in functie de materialul clientului si pragul de rezistenta la durere al fiecareia. Am inceput sa merg bine in a treia zi, in a 5-a zi am urcat 2 etaje in spital, in a 12-a zi am urcat in tramvai sa merg sa-mi scoata firele, singura pana la cabinetul doctoritei. Din pat am inceput sa ma ridic fara dureri cam dupa o luna parca.
Trebuie sa ai vointa si iti revii mai repede cu conditia sa fie si operatia bine facuta, sa tolereze si organismul interventia.
Am uitat sa te intreb cu ce te ajuta cezariana in cazul endometriozei cu care te lupti tu? Eu parca am retinut ca doctorul tau este Tutunaru.
madutza spune:
La multi ani Simina si Monica!
Bertha si Amalia, asa este cu cupilul 2. Si la mine la fel. Dupa ora 13:00 s-a dus linistea. Trebuie sa ii gasesc mereu activitati. E nasol ca este si iarna, ca vara as fi iesit cu amandoua in parc ore intregi. Tati nostru vine mereu tarziu, la 8-9 si ea nu vrea sa petreaca timp cu altcineva. As mai trimite-o la un loc de jocaca, ceva. Maine cred ca ii trimit in oraselul copiilor si duminica la teatru de copii (asta este traditia lor oricum).
Azi am intrat si eu in pantalonii vechi, dar cu burta flescaita de rigoare. Dupa anul nou o sa ma duc iar la masaj si incep reflexo.
Azi-noapte am avut un cosmar. Am visat ca Andreei i-am descoperit o boala foarte grava. Nu spun ce, ca mai sunt si gravidute pe aici. E clar, sunt stresata.
Laura, contractiile sunt dureri ca ca la ciclu.
Mav, ce de evenimente pe capul tau. Stiu ca iti doresti sa faci pe toata lumea fericita si sa ii impaci pe toti. Incearca totusi sa o lasi mai moale, macar anul asta, ai o scuza. Eu le-am spus apropiatilor ca mai usor cu cadourile anul asta. N-am timp sa ma ocup si sotul oricum nu imi impartaseste opinia cu facut cadouri tuturor. Si eu iau motul finutei, pe 24 decembrie. Or sa vina la noi, doar finii si gata. Nu ii iau rochita, ii iau doar scaun de masina, ce isi doresc ei. Si in aceeasi zi organizam si Mosul pentru copii (vin mai multi la noi).
Andreyutza, nu se mananca cu 12 ore inainte. Mi-a venit colostrul dupa 1-2 zile de supt. Prima zi cand te scoli din pat e mai greu, apoi dn ce in ce mai usor. Cu cat te misti mai mult, cu atat iti revii mai repede. Dupa 1 sapt nu mai ai deloc dureri. Asa a fost la ambele operatii. Vorba Otiliei, depinde de materialul clientului.
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
mar_ysa_28 spune:
fetele care ati nascut prin cezariana, am si eu cateva intrebari
la cat timp dupa operatie v-a venit laptele?
cu cate ore inainte de opertie nu ati mancat?
in cate zile v-ati recuperat dupa operatie?
Pai...lapte am avut imediat dupa operatie cand inca eram la terapie intensiva iar ed a doua zi de cand mi-a dat-o pe pitika la san a supt foarte bine...am avut ceva probleme ca era pitika rau si nu prea avea putere sa traga si 3 zile i-am dat si completare dar dupa aceea am mers exclusiv pe san chiar daca la inceput trebiua sa ii dau f des...acum e bine si are muuuuuulte scaune pe zi
Eu am nascut la ora 12 si nu mancasem de seara....mie mi s-au rupt memebranele la 7 dimineata, poate fetele cu cezariana programata stiu mai bine...
Dupa operatie perfect mi-am revenit in 4 zile insa dupa prima zi m-am ridicat si am mers...a doua zi mi-a fost destul de greu cu mersul dar dupa 3 zile mergeam aproape perfect, de cand am ajuns acasa nu am mai avut probleme.
[/quote]
Proaspata mamica cu fetita dulce Leyre Alexandra
Fotografii noi cu printesa noastra http://www.flickr.com/photos/32020823@N08/
alexutza_26 spune:
Eu la prima nastere am facut inducere...si la dilataatie aproape 4, mi-a rupt membranele, cu o inglita destul de mare, exact asa arata instruumentul ala, nu a durut, mai mult a fost o senzatie de usturime/arsura prelunga......dar a fost resimtita doar vreo 30 sec pana a inceput apa sa curga suvoaie...ca pe urma au inceput durerile alea crunte...si oricum nu mai simteam nik
citat din mesajul lui alra hello! fusei. monitorizarea ok, bebe bine, dr nu a mai venit. a zis la telefon ca daca nu nasc pana luni sa ma prezint luni la 8 cu bagaj cu tot ca sa ma nasca in caz ca nu nasc in we. asistentele mi-au zis ca ori imi rup membranele ori imi pun perfuzie. am intrebat daca ruperea membranelor doare si ambele asistente prezente au zis ca nu da nu pareau convinse. ba, io am auzit ca doare, ziceti adevaru? cica eee, tu ai dilatatie mare, nu e asa ca la dilatatie mica. deci - doare au ba?? (astept raspunsuri avizate ) nu mai stiu ce si cui voiam sa raspund, revin mai incolo ca ieri m-a facut fi-mea sa plang, ca tot vorbeati de copchilu mai mare ALRA 39+ Vacanta cu Laura in Romania |
Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006) si 39+ Theodora
PRINTZUL
AMR 7 ZILE
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
lauramiron spune:
Andreyutza, la prima cezariana a fost asa:
- laptele mi-a venit a doua zi, dar putin binenteles....insa am pus-o la san asa putin cat a fost. Imi aduceau asistentele sticluta cu laptele praf si, dupa ce o luam de la san, ii dadeam in completare biberonul
- tin minte ca am mancat normal la pranz, in jurul orei 13-14, apoi pe la ora 15 mi s-a rupt apa, am fugit la spital si sigur ca n-am mai mancat nimik. M-au operat la ora 20 seara, deci au fost vreo 6-7 ore. Inainte de operatie mi-au facut clisma, care nu e nasoala deloc.
- sincer,eu m-am recuperat extrem de repede, in sensul ca m-am ridicat din pat imediat ce m-au adus in salon, am tinut-o in brate incepand de a doua zi aproape non stop, dupa o saptamana am mers la o zi onomastica......conteaza mobilizarea, TREBUIE sa te ridici din pat si sa mergi singura!!
Acuma....sa vedem maine la cea de-a doua cezariana, sper sa fiu la fel de curajoasa......sincer, chiar am emotii destul de mari, am un nod maaare in gat!!
citat din mesajul lui andreyutza fetele care ati nascut prin cezariana, am si eu cateva intrebari la cat timp dupa operatie v-a venit laptele? cu cate ore inainte de opertie nu ati mancat? in cate zile v-ati recuperat dupa operatie? Minunea din viata noastra!!! Criss http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png 37+ Matei |
Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 39+ 5 cu Caterina Nicole
alexutza_26 spune:
Andreyutza - iubita - inca nu...as vrea io sa scap asa repedeee, dar s epare ca ne place in burtik la mami
Otilia - cum adik manevra de dilatatie manuala??? Intreb pt ca si aici in PLoiesti , in cazul in care nu as ajunge la Bucuresti, moasa am inteles ca practica dilatatia manuala ca sa nu ma chinui......adik ce in timpul contractie umbla pe col???sau cum???
Olivia -sa iti traiasca grasanul alias falcuta!!!!! imi dau seama cat de obosita poti fi de azi dimineata....
Mirtha - cred ca te refereai in mesaj la Andreyutza...nu la mine, caci eu vreau 100%naural cum a fost si prima nasere, fara epidurala!!!!! asta daca se poate si nu apare alt inconvenient!!!!
Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006) si 39+ Theodora
PRINTZUL
AMR 7 ZILE
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
Mirtha spune:
Da , bineinteles ca la Andreuytza ma refeream dar cu ochii impaienjeniti si frinta de oboseala ....Am corectat in cuprinsul mesajului care este trei sferturi bolduit nu stiu din ce motiv . Am apasat aiurea pe vreo comanda. Ce sa mai sunt cazuta rau ! Andreuytza scuze iubita ! M-am corectat imediat ce am realizat. Muulllta bafta. Sper sa te ajute informatiile furnizate de fete. Cu cit sunt mai variate , cu atit ai mai putine sanse sa te intilnesti cu vreun factor supriza. Sa nu uiti sa inarmezi corepnzator impotriva depresiei post-partum mult mai frecvent intinita la mamicile care nasc prin ceza.Otilia a tot avertizat in privinta ei , fetele nosatre in mare prte au confirmat prezenta ei deci ai grija cum gestionezi problema ca de stiut sti de prezenta ei.
Alexutza ouauu ce curajoasa ! Sa iti dea D-zeu sa nu ai nici un impediement pt. nastere vaginala si naturala ! Sunt impresionata de curajul si determinarea ta !
Da, dilatatia manuala inseamna sa iti umble la col pe contractie si sa incerce sa-l dilate prin miscari circulare.
citat din mesajul lui alexutza_26 Otilia - cum adik manevra de dilatatie manuala??? Intreb pt ca si aici in PLoiesti , in cazul in care nu as ajunge la Bucuresti, moasa am inteles ca practica dilatatia manuala ca sa nu ma chinui......adik ce in timpul contractie umbla pe col???sau cum??? Mirtha - cred ca te refereai in mesaj la Andreyutza...nu la mine, caci eu vreau 100%naural cum a fost si prima nasere, fara epidurala!!!!! asta daca se poate si nu apare alt inconvenient!!!! Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006) si 39+ Theodora PRINTZUL AMR 7 ZILE Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!! |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0