Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (138)
Raspunsuri - Pagina 14
crismargrg spune:
Buna seara dragelor,
Ma mir si eu ca in cele din urma am reusit sa mai intru sa mai scriu 2 vorbe ca de citit va mai spicuiesc asa cate putin in timp ce alaptez. Noi in mare suntem bine, tocmai ce am implinit o luna dar ne chinuim cu amaratii astia de colici care ne fac zile fripte si nopti albe...
Va felicit pe toate proaspetele mamici si tin pumnii celor care urmeaza. Alra, Otilia, voi primele, voi primele da? Amandoua odata, da? Ca sa nu va mai disputati intaietatea...
Si pentru ca tot vorbeati de botezuri, ati auzit cumva daca exista biserici cu incalzire? Sunt foarte stresata din cauza temperaturii din biserica si de aceea nici nu am stabilit data.
Va pup pe toate si astept numai vesti bune din partea voastra.
crismargrg
de
Bianca Alexandra 02 nov
spiridusul spune:
In timpul primului an de viata, copilul reactioneaza cel mai bine unui mediu cald si iubitor. In construirea unei relatii puternice si sanatoase este esential sa raspunzi la plansul bebelusului si sa il iei in brate .
De retinut ca ceea ce urmeaza reprezinta doar niste generalitati, fiecare bebelus este unic, si un bebelus sanatos poate atinge un reper mai devreme sau mai tarziu decat media.
La sfarsitul primei luni dezvoltarea bebelusului este caracterizata de :
-isi ridica capsorul pentru perioade scurte de timp
-isi misca capul intr-o parte si cealalta
-prefera sa priveasca chipul cuiva decat orice alta forma
-face miscari sacadate cu bratele
-Isi duce mainile la fata
-are reflexe de miscare puternice
-poate vedea la 10 cm distanta
-raspunde la zgomote puternice
-clipeste la lumina puternica
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
carmendu spune:
spiridusule- multumim pentru informatii. mai vrem.![]()
carmen
lui Victor 15 noiembrie 2007
pozele noastre
andreyutza spune:
otiliav, madutza, mar ysa, lauramiron, Mirtha, mamiseli, diamisha, carmendu,
va multumesc mult pentru informatii si sustinere.
otiliav, doc. meu nu e Tutunaru ci Pana de la Giulesti, cel care m-a operat si acum trei ani. nu stiu ce sa spun, doctorul a spus ca decizia finala e a noastra dar el recomanda cezariana pentru a nu risca nimic, nici o complicatie, nimic.
sunt foarte confuza si dezamagita pentru ca-mi doream sa nasc natural.
Mirtha,
nu ma supar ca m-ai incurcat cu alexutza, stai linistita, cum sa ma supar pe super femeie Mirtha. stii ca mie asa imi place sa-ti spun.
lauramiron, gata, scot agitatele pentru maine.

nastere usoara, bebe sanatos si frumos si refacere rapida. asteptam vesti.
Minunea din viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
37+
Matei
Olivia26 spune:
Ia uitati voi cine da ordinele la noi in casa. M-a ruuupt azi petrecerea continua [omulet care rupe tzatza]. Noroc ca de acum am scapat pana luni de schimbat pampers si scos aer 
http://www.flickr.com/photos/24386067@N08/3084421831/in/set-72157610614218627/
Acum merg sa-i facem baitza.
Steliana, super info

Olivia
super happy de
www.flickr.com/photos/24386067@N08/3079370393/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008 
Lucrusoare bebe
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
babyzapi spune:
S-a calmat si Sufletelul meu mic, doar asa scurte reprize de liniste am avut azi, dar presimt eu ca o sa doarma la noapte ![]()
Si de ce ziceam eu inainte ca seamana cu Basescu? O poza de la nastere vorbeste de la sine, o aveti mai jos :
http://good-times.webshots.com/photo/2520627860103625916TlBBmt
Si o super poza facuta ieri unde i-am furat un zambet...acum porecla Base e data uitarii :
http://good-times.webshots.com/photo/2639903830103625916BWCENG
Isabela
lui
Raphael Nicolas 23.10.2008 
Primul nostru 
Andy08 spune:
Madutza, Lauramiron, Alexutza, Otilia, Amalia, Mav, Monicus, Anes, Mirtha, Andreyutza, Babyzapi, Diamisha, Olivia:
si multumesc mult pt. sustinere.
Ne-am mai linistit un pic, am sunat la o companie de alarma si vin sa ne-o instaleze in cateva zile, am strans prin casa...e groaznic sa-ti vezi casa ravasita si umblat prin lucrurile tale...dar asta este. Trece!
Oceanborn, Alra, Otilia, Darling:

Andy
38+
spiridusul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmendu spiridusule- multumim pentru informatii. mai vrem. carmen lui Victor 15 noiembrie 2007pozele noastre |
toata polologhia este trecuta, luna de luna LA SEMNATURA.....
cum imi era lene sa caut in blog, am intrat direct de aici; si am zis sa dau cu share....

La alexandru eram disperata.. citeam tot ce gaseam pe net, cartzi, reviste... asa am inceput jurnalul de bebelush..... cum gaseam ceva interesant treceam acolo
acum mi-e lene sa citesc si ce am scris io, daramite sa mai scriu ceva
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
babyzapi spune:
Olivia se vede cine da ordine la voi in casa
ce va admonesta mititelu' cu degetelu'...va dadea noile directive nu? E un scumpic tare dragalas 
Isabela
lui
Raphael Nicolas 23.10.2008 
Primul nostru 
spiridusul spune:
io rad de mine...
va compatimesc, pe bune.. io am bebelush cuminte se trezeste doar 1 data pe noapte.. papa,si adoarme
e drept ca ziua sta mai mult in bratze...
dar, asta e rasplata pt ca am patzit la Alex.
acum citesc si eu cat eram de disperata
iata programul unei zi;e de lucru:
Ca sa impartim si bune si rele, sa va relatez o zi din viata noastra. Ghid pentru viitoarele mamici si nu numai.
5 AM Trezit, papica, somnika
8:30 Bebelusul se trezeste, Mami il schimba, stau de vorba 2-3 minute
8:44-9:15 Bebe papa, si dupa aceea somnik iar.Mami profita de linistea din casa si executa diverse treburi casnice, plictisitoare de relatat aici.Tot acum mananca o eugenie+ 2 biscuiti si bea vreo 2 cani de ceai
13:45 Iar trezirea, schimbat, papat... Pentru ca Mami a hotarat sa treaca la program de indopat, bb primeste un biberon maaaare. Bietul copil, cu chiu cu vai, inghite vreo 80 ml.
14:30 e vremea sa iesim in parc, Ne echipam, si fuga pe usa!Bebe in brate la Mami, imbracat in fasul iepuras.
14:30-16:30 Bebelusul doarme bine merci la Mami in brate. Mami se mai plimba, se mai aseaza pe banca...pana i se face foame, asa ca se indreapta spre Fornetti, si cu bb in brate mananca pe bancuta din alt parc, ca doar nu or sta 2 ore in acelasi loc...
Locuitorii din blocurile vecine sunt niste nesimtiti: au gatit... fripturi, tocanite, naiba stie ce, dar miroase demential.
Mami se opreste prin piata, si face ceva cumparaturi.
16:45 Ajungem acasa! Mami se hoataraste sa parfumeze aerul cu o fripturica la cuptor. Il lasa pe bebelus in patut, in iepuras, k sa nu il trezeasca si face un calcul scut, ar trebui sa mai doarma vreo jumatate de ora. Mai bea un ceai, si incepe sa trebaluiasca. Curata 5 cartofi si taie 3. .... CE ZI MINUNATA. Copil cuminte, nani- nani pui, sa vezi si ce friptura gustoasa avem la cina, sau pranz, ce-o fi asta.... Se aude ALARMA din dormitor.... OOO s-a trezit.
17:00- 17 :25 Printre tipete si chiuieli, Bebe manaca ceva ceva, oricum, destul de putin.
17:30 Abandonarea printului adormit in patut
17:35 mami mai taie un cartof, mai bea un ceai
17:36 ALARMA, Se pare ca nu a adormit.... Normal, doar a mancat putin...Mami prepara un biberon pe care Alexandru il scuipa cu dispret si apoi incepe sa planga. Evident, e prea cald, de-aia nu il vrea. MAmi raceste biberonul... IAr il scuipa... O fi prea rece acum? Poate nu ii este foame...
17:45-18:00 Plimbareli prin casa... poate are ceva aer de scos si d-aia plange. Dupa 15 minute Bebe face ca porcusorul, MAmi este in culmea fericirii (pentru un ragait)... Gata , se linisteste. Of, greu este sa fii bebe. Atata scandal pentru o ragaiala..
18:05 Puiutul ajunge iar in patut...Mami incinge cuptorul.termina cu cartofii, condimenteaza carnita.... ALARMA
18:25 Hai mai Mami, ce ai patit? Bebelusul plange.Mami il ia in brate, Da... trebuie schimbat, clar. Mami opreste cuptorul! nu de alta, dar si-asa e cald in casa
Schimbam scutecul,ne facem maimutica si mergem in baie la spalat, Apoi facem un pipi- fantana arteziana, udam patul si pe mami... Mama nu se supara. bebe cu ochii mari cat cepele... iar plange, deci nu era treaba cu scutecul....
18:45-19:45 Urmeaza program de lugu-lugu. tinut in brate, plimbat de colo colo, leganat in scoica, leganat pe picioare, mangaiat, pus pe burtica, iar plimbat.... pana la urma se linisteste.
19: 45 Mami arunca nemernica de friptura in cuptor. Finally
20:00 Alarma
20:00-21:00 Iar program de lugu lugu... din cand in cand mami mai verifica mirosul din casa.. nu miroase a fum, inca Bebelusul plange de plictiseala, plange de nervi, plange de foame, plange ca asa are chef......
20:30 Mai manca jumate de biberon.la final il arunca elegant dintr-o miscare de manute si isi continua programul de agitatie
21:00 Mai bine ii Facem o baie, Poate asa se linisteste. Mami il suna pe Tati sa vada pe unde este. Vesti proaste.. nu a plecat inca spre casa. deci varianta asta pica. Mami opreste resemnata focul la faimoasa friptura. E si maine o zi! Poate a iesit ceva de friptura asta totusi...si se hotaraste sa faca marea porcarie.. leganatul pe picioare. Cu ochiimaaari. bebe nu ma i izce nimic, sta linistit, mai inchide ochii mami il pune in pat, iar setrezeste, iar il leagana...
22:30 Ajunge si Tati acasa... puiul doarme, intr-un fel.... doar leganat
23:00 Mami il aseaza pe puiut in patul mare, intre Mami si Tati. Urmeaza o noapte linistita... se mai trezeste la 1(cand reuseste si Mami sa manace fripturici) si la 5.
CAm asta a Fost.
Altadata va povestesc si o zi mai linistita... Sper ca nu peste treizeci de ani :).
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus