Gravidute si mamici de Constanta (37)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

neatza!

in primul rand: FELICITARI SI MULTA SANATATE SI TOATE CELE BUNE PENTRU RALINA&BB SI PENTRU JOJO&SAMBURELUL!!!
ralina, ai luptat mult pana sa ajungi sa-ti tii minunea in brate, sper ca totul este bine si esti o mamica fericita!
mamacita, multumim pentru vestile emotionante!
jojo... iti doresc sa ai parte de o sarcina usoara si frumoasa, ca destul o sa-ti fie greu cu doi prichindei, dupa...

.....am pus si eu niste probleme serioase (cel putin pt mine) in capitolul trecut... si in afara de umflatel si andreb, cu care am vorbit pe mess, dar nu m-au putut ajuta, nimeni nu mi-a raspuns...
deci, revin:
-ma sperie tare stridorul lui antonio; de fapt, mi-e teama sa nu cumva s-o fi dat in laringita... mi-e frica sa nu se sufoce sub ochii mei... are fractiuni de secunda cand am impresia ca ramane fara aer... ce sa fac?!
dna dr dumbrava mi-a recomandat sa-i dau lui anto granule de arum triphyllum si echinacea (oare nu-i prea mic pt echinacea?) si... calciu... dar nu mai am rabdare sa vad efecte pozitive.... deja ma intreb cu groaza daca vom scapa vreodata de respiratia asta grea, suieratoare... si Dne fereste-ne sa ne intoarcem la spital, ca eu clachez.....
-femeia pt curatenie... chiar am nevoie de cineva... si nu pt chestii prea dificile... un aspirat, sters praful, spalat gresie/faianta/geamuri... eu efectiv nu mai am timp pt asta, ca mai mult mi-ar placea sa le rezolv singura, decat sa munceasca cineva strain in casa... d-asta am si tot amanat sa-mi gasesc pe cineva, desi am simtit nevoia de ajutor inca de cand eram cu burta mare...

am inceput sa observ ca sebi este gelos si sufera in tacere... mi se rupe sufletul cand il vad asa... desi stiam ca este posibil sa se intample si asta, tot m-a luat pe nepregatite...
...cum se manifesta? ...pai... imi solicita insistent atentia exact in momentele cand sunt cu anto in brate (fie ca plange sau il alaptez) sau se lipeste de mine si ma pupa de la albeste, cand ma prinde, el, care fugea de pupat si de imbratisari...
nu reusesc sa scap de sentimentul de vinovatie ca nu mai pot fi doar mamica lui sebi, in sensul ca oricum o dau, o intorc, o sucesc, tot trebuie sa ma impart in doua, pt doi copii... adicatelea... simt ca povestea cu dragostea se multiplica, nu se imparte... este doar o pacaleala... ca fizic.... ca timp, efort, atentie, gesturi, dragaleala, munca (chiar si bani) totul se imparte.......
mamicile cu doi copii, help! cum gestionati voi situatia? doar pe mine m-a luat valul?

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

ah, am omis ceva important:

Angi, felicitari pentru primii pasi singurel ai lui Pupi!!!!

[edit pt ca am papat litere la micul dejun]

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

neata si de la noi.
ralina, felicitari de bebe.sa fiti sanatosi.
kris, felicitari pentru pupi.
adina, ai perfecta dreptate in tot ceea ce ai scris.
alina,eu am vazut ca ai scris in capitolul trecut dar nu stiu ce sa-ti zic.poate mamicile cu 2 copii te pot sfatui mai bine.daca o fi sa am si eu 2, apelez eu dupa aia la tine.cum mai e sebi?i-a trecut?

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

'neata!
vodca taie greata !??
ca paracetamolu' ma cam lasa balta...

mav, ASA VA FI SI DE ACUM INAINTE. adica il va apuca pe sebi dragaleala si nevoia FIX cand esti cu antonio. isi testeaza pozitia si puterile si iti testeaza tie dragostea. evident ca va trebui ceva timp sa ajungi si tu, si el la un echilibru (nepotul meu cel mare a reactionat la fel cand tat-su il lua pe serban in brate -si vorba aia, era verisorul de la constanta, dar sufla saracutul si in iaurt dupa ce s-a trezit cu un frate mai mic). si aviz, e posibil ca daca tu nu reactionezi dupa cum se asteapta el, sa devina agresiv fata de antonio. explica-i de fiecare data ca il iubesti, ca pupicurile lui inseamna foarte mult pentru tine, ca uneori nici tie nu iti place sa stai asa, tot timpul cu antonio in brate, dar ca este doar o perioada si dupa ce mai creste un pic o sa fie loc destul pentru amandoi.
ti-as recomanda sa citesti Francoise Dolto, e o psihanalista de copii foarte valoroasa.

despre stridor, eu ti-as recomanda sa o cauti pe Mokika, Theo al ei a avut stridor, poate ea te poate lamuri cu intrebarile. si daca ai fost la dr., cred ca poti merge si pe mana dumneaei.

mada, sa ne intalnim sa-ti returnez ante-mergatorul (ca sa-i spun asa), am gasit la kaufland o chestie asemanatoare la pret asemanator si am profitat de sf. andrei si am facut achizitia. oricum, cu oricare dintre ele merge cu mare viteza si nu-l pot tempera oricum, de cazut in nas a reusit cu amandoua, iar daca tu spui ca briana se pregateste sa o ia in doua picioare, cred ca ti-ar fi util.
multumesc tare mult de gest, i-a prins bine sa aiba unul, se 'dadea' dintr-un capat in altul si apoi cand ajungea la margine il apucau dracii ca s-a oprit, trebuia repede-repede sa il intorc. acuma s-a mai cumintit.
da' oricum, a luat-o si el in picioare, e tare madnru, face cativa pasi si apoi cu ochii la mine, sa nu ratez momentul
intrebare: are sens sa il mai plimb prin casa legat cu hamul??

pupici, am o zi cam plina azi. si racita.

Mami de dom' inginer (15.01.2008)
paralelipipedic -eine kleine blog
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Luca de Roxx!!! Sa cresti mare si sanatos ,sa cresti frumos si sa-ti bucuri parintii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

La multi ani Luca!
Roxx, sa-ti traiasca juniorul, sa fie sanatos si fericit!

Mav, imi pare rau ca nu stiu ce sa te sfatuiesc cu celelalte probleme legate de stridor, medicam, curatenie!..
De ce simti tu acum cu Sebi, mi=e teama mie cand ma gandesc la al2lea bebe! de-aia am zis ca mai astept un pic, macar cat e Filip mic sa nu-l privez de atentia mea totala! se pare ca daca e sa ne gandim asa, niciodata nu o sa fie momentul potrivit! poate cand ar avea cel mare vreo 18 ani! eu cred ca DOc stie bine ce spune, asa ca, eu as asculta-o pe ea! si as incerca sa nu-mi mai fac atata sange rau! bucura-te de baietii tai, si iubeste-i asa, cum poti, cat poti de mult, si sunt convinsa ca Sebi intr-un final, va intelege ca il iubesti si va trece peste aceste momente! si da, daca tati si-ar face timp sa stea cu Antonio intr-o anumita parte a zilei, 2-3 ore, ca sa te poti ocupa exclusiv de Sebi, ar fi f bine si pt el si pt psihicul tau!

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Marinarul vesel, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Mav:
-am trimis PM legat de femeie si curatenie. Cred k vei primi aceeasi recomandare si de la Adina si dela Angi
-Despre stridor ti-am zis si eu mai demult sa vb cu Mokika si cu D-na Soescu.Imi pare rau k altceva nu stiu sa-ti spun.
- legat de gelozie, sunt multe de spus, desi situatiile noastre sunt putin diferite, Sebi fiind mai mare ( cred k e un avantaj pentru tine).
Citeam in " Si tu poti fi Supernanny" despre chestia asta.Cu cat diferenta dintre frati e mai mica, cu atat gelozia primului nascut e mai mare.
Darius a avut o pauza in criza lui de gelozie, acum luand-o de la capat,dar nu in acelasi fel. Inainte nu suporta sa o vada pe briana in brate la taica-su. Apoi cand am ramas numai eu cu ei acasa a inceput gelozia si pe mine si facea la fel k sebi. M-am gandit k Briana fiind inca micuta nu simte asa tare nevoia de atentie si afectiune permanenta, asa k rup din portia ei si ii ofer lui darius.
Niciodata nu o alint pe ea fara sa-l am si pe el in prejama si sa-i ofer pupicuri si vorbe frumoase , cu mult mai multe decat ei.Daca ma surprinde cum ma joc cu ea..imediat ii vad o grimasa de tristete si mi se rupe sufletul...
In schimb acum briana a crescut, vrea si ea atentie si joaca. A inceput sa atenteze la jucariile lui si aici e marea problema cu care ne confruntam acum... trebuie sa ne jucam impreuna si sa-l fac sa inteleaga k toate jucariile sunt ale lor si nu numai ale lui. Am reusit sa-l fac sa-i cedeze si ei cateva, dar nu si pe cele "de suflet"
Vorbeai de sentimentul vinovatiei pe care il simti...La mine au trecut 7 luni si inca il am....Nu stiu de ce, dar mi se rupe sufletul de darius cand il neglijez putin si il vad afectat. In schimb nu simt acelasi lucru si fatza de briana (poate pentru k ea nu-si manifesta tristetea, nu pentru k as iubi-o mai putin)
Tu ai un alt avantaj pt k Sebi merge la grdinita pana la ora 16, cand vine si Costi acasa, deci nu trebuie sa te ocupi concomitent de amandoi. Cand vine el, incearca sa-l lasi pe Antonio cu Costi si daruieste-te exclusiv lui sebi. Alterneaza cu costi episoadele si poate nu va mai simti distanta dintre voi...
Nu incerca sa-i explici teoretic cat de mult il iubesti; arata-i-o!
Nu ii spune lui sebi sa nu mai faca galagie sau sa nu se mai joace k-l deranjeaza pe antonio, pentru kva prinde ura pe el.
Nu ii cere sa renunte la nimic in favoarea lui antonio
Implica-l tot mai mult in activitatile tale, chiar si in bucatarie, nu neaparat in cele legate de micut, caci altfel se va vedea"folosit"
Darius, la inceput ducea cu drag pampersul lui si al brianei la cos, dar de la un timp pe al brianei nu il mai duce sub nici forma...
Lauda-l foarte mult pe sebi, chiar si epntru nimicuri, da-i recompense..la noi tine mai ales cu dulciurile..
Nu stiu ce altceva sa-ti mai spun pt k foarte mult depinde de la copil la copil de la personalitate la personalitate.

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Am raspuns in acelasi timp cu Mada, dar pe departe, ea stie ce zice , fata de mine, care sunt mai mult cu teoria! dar sa stii ca eu invat de la voi..pt mai tarziu!

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Marinarul vesel, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Jojo: m-ai vazut si nu m-ai tras de maneca? bataitza...Ai mai facut la fel si alta data in parc....
S-ar putea k eu sa ma fi uitat la tine ,dar de fapt sa nu-mi fi dat seama k ne cunoastem... mai ales cand sunt cu amandoi copiii, lumea se uita la noi cam ca la urs...ii privesc si eu, le zambesc uneori, dau din umeri alte ori si merg mai departe...
S-ar putea si prin cartier sa ne intersectam, dar sa ma tragi de maneca alta data.
Ma gandesc si la Umflatel k suntem vecine si s-ar putea sa ne fi intalnit de nenumarate ori si sa nu ne fi bagat in seama...

In schimb tot in real aseara m-am intalnit cu Tina,si sotul, in cautarea lui Mos Nicolae...Erau fericiti k reusisera sa plaseze copii...

Luca de Roxx sa fii sanatos si sa o pui pe mami sa ne mai scrie despre tine tin cand in cand...

Angi: stai linistita cu premergatorul daca pupicu il foloseste...La noi oricum e prea devreme, doar voiam sa-l incerc...
La fel si Doc: Inca nu-mi trebuie pseudopremergatorul nostru...Briana nu stie inca sa se agate cu manutele de el. Trebuie sa o tin au, altfel e cu "roatele" in sus in 2 secunde...

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata

Mergi la inceput

andicu..suntem pe-aceesi unda....

am uitat sa va spun k de maine voi lua o pauza de forum de vreo saptamana pentru k pleacam la soacra-mea...
Cip trebuie sa fie in bucuresti toata saptamana viitoare si nu ma incumet sa raman singura cu copiii

Mergi la inceput