Gravidute si mamici de Constanta (37)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deiutz spune:

Buna ziua si de la noi. Stiu ca n-am mai scris demult, insa va citesc din umbra

Pt doamna insarcinata cu gemeni nu mai am hainute pt copii, le-am dat, la fel si hainele de gravida, dar pot sa contribui cu un leagan, o scoica si un centru de joaca. Daca sunt binevenite, nu stiu, spuneti si facem intr-un fel si vi le dau.

Angi, eu am intarcat-o pe Ilinca pentru ca ajunsese sa se trezeasca de 5-6 ori pe noapte sa pape. Ea nu se satura. Am intarcat-o brusc. Si tot asa, nu accepta niciun fel de biberon, nici suseza, nici lapte praf. Isi facea sila singura, icnea cand il simtea in gurita. In ziua aia a plans de foame, mi-a adormit mititica cu ceai initial, obosise de atata plans. In final, dupa-amiaza mi-a acceptat laptele Milumil, dat cu biberon si tetina de la Chicco (pt inceput tetina nr1, pt a curge laptele mai incet). Am optat pentru tetina de la Chicco pentru ca imita sfarcul, sau cel putin asa se spune.

Apropo de lapte...cat lapte trebuie sa bea un copil la 10 luni? Ca Ilinca mea ar manca numai lapte...mananca cate 240 ml dupa fructele de la 10, dupa amiaza, seara inainte de somn si dimineata in jur de 05.00...E prea mult?? Ea mananca lapte dimineata si dupa amiaza inainte de somn..altfel nu vrea sa doarma, plange...

Si inca ceva...Va rog ajutati-ma...De la 1 ianuarie vreau sa renunt la concediul de ingrijire...Ce acte imi trebuie pentru a primi in continuare stimulentul acela de 1 mil? Unde trebuie sa le depun? Si dupa ce ies din concediu voi primi pana la 2 ani 3 mil sau cat?
Multumesc frumos,va si va doresc multa sanatate voua si copilasilor.

Deiutz, mami de Ana Ilinca (02.02.08)

http://community.webshots.com/album/562601418QZDGPr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Incerc acum sa si raspund asa, cui mai tin minte, k am citit vreo 12 pagini din urma si nu stiu ce am mai retinut...

In primul rand am retinut k am de dat un miel de paste Andreei de Tania

...apoi am mai retinut-o pe Ina cu vesnica ei problema, greutatea lui gabitu...Eu cred k este foarte foarte bine oricat ar lua in greutate...
nu poti compara cu alti copii oricum.Chiar daca sunt niste grafice in care trebuie sa-i incadram eu tot cred k fiecare copil are un ritm propriu.Unii acumuleaza mai mult in perioada alaptarii, altii incepand cu diversificarea, altii nu se ingrasa orice le-ai da...si tot asa .De exemplu darius al meu la 2 luni avea 7 kg si Briana abia spre 6 luni a ajuns la greutatea asta.Important e aiba starea generala buna si sa fie sanatos!

aaa... mi-am amintit si de tema propusa de dady
Da...si eu sunt printre norocoasele care nu trebuie sa faca prea mult efort sa-si convinga sotul sa o ajute...Unele prietene spun k l-am "dresat bine", dar si eu, k si lulu, cred k e rezultatul muncii soacra-mi, nu al meu dar si felul lui de a fi.Eu doar am stiut sa intretin chestia, adica sa-l laud permanent pt ce face, sa fiu multumita cu cat/cum face sa nu-i impun sa faca, ci doar sa-i sugerez, sa ma alint( adica sa ma pisicesc)daca totusi vreau ceva si el nu vede k trebiue sa faca...si tot asa....
Am realizat k nu trebuie sa tip( desi mai fac si de-astea uneori )dar mai ales m-am convins k ei nu gandesc k noi si nu vad lucrurile din aceeasi perspectiva desi privesc din acelasi loc spre acelasi obiect si de aceea trebuie sa le atragi tu atentia...

asa...altceva...
...aha..sa-i sugerez adinei (Isidora) sa-si faca un blog daca nu vrea sa se apuce de scris carti...
...sa o felicit pe Menuet k a gasit metoda de a fi din nou cu noi
...sa ii spun lui mav k antonio seamana din ce in ce mai mult cu sebi si k sunt niste dragalasi...
....nu imi mai amintesc altceva...
va pup

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Buna ziua si de la noi.

Sint dupa o noapte si juma` de zi de stat linga "fundu`" lui Gabi la propriu. Mi-a facut o diaree cu crampe si urlete de ... sint zombi. Acum s-a linistit. Chiar si retro va rog sa-mi spuneti si mie voi cu ce tratati aceasta probl.

Ultimele pagini mi-au amintit de ce fac orice, de ce oricit as fi de suparata sau de vesela va citesc si imi vars oful aici... Gesturile voastre sint atit de frumoase.

Incerc si eu sa ma alatur voua. Pentru Umflatel poate reuseste cineva sa adune banutii. Iar ptr mamica cu gemeni o sa incerc sa dau ceva banuti... desi luna aceasta va fi iar o luna grea ptr noi... macar putin.
Legat de hainute de gravi, Mav ce avem noi s-ar putea sa nu-i vina... sint micutze. Haine de bebiti... doar ce adun de aici... Dar mai vorbim.

Jojo si Menuet am vazut ca mi-ati raspuns legat de greutate... acum iarasi ingrijorarea mea mare minora legata de adevarartele probleme.

Mav multumesc ptr articol. O sa intru astazi. Ma "ardea tare buza".

Tot astept normele sa vad ce si cum. De 2 luni sintem doar pe salariul lui tati si toate rezervele le-am cam cheltuit cind am avut necazul cu tata Acum ma pregatesc de pomama de 40 saptamini si iar voi avea cheltuieli... dar sa fim sanatosi... ca le-om rezolva noi.

Va pupam si ne auzim.

Interesant subiectul despre harnicia barbatilor nostrii... adica acum imi vine ca o manusa, avind in vedere ca eram cam suparata pe el... sa-mi mai ridice moralul. O sa revin cind sint mai linitita.

Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

ina, stiu ca iti ardea buza, dar nu stiu cat te ajuta linkul, ca e doar video cu stirea aparuta la protv, nu gasesti si normele acolo... ma rog, poti sa le cauti singura

ralina, sunt cel putin doua modalitati sa-l faci pe un bb sa ragaie... ori pus pe umar si batut usurel pe spate (inteleg ca asta nu va iese), ori (manevra valabila si atunci cand se ineaca bb cu lichid) il pui cu burtica pe genunchii tai, ii sprijini capul cu mana (in caz de inec cu lichid, chiar ii ti-i capul mai jos putin decat trunchiul) si la fel, il bati usor pe spate.... mie, personal, imi iese mai bine a doua varianta; tati e maestru la prima...
da-mi adresa ta de email, sa-ti trimit ceva ce merita citit!

mada, bine ati revenit! imi pare rau de muci...
da, anto a inceput sa 'semene' cu fra-su la varsta lui... cu 'exceptia' ca e mai... blond, mai chel, mai falcos si are ochi albastri, spre deosebire de seb

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Inca ceva...cum fac sa imi schimb si eu semnatura?

Mergi la inceput

Daca tot am timp...ne trece cineva si pe noi in listuta?

Eu - 17 iulie
Ilinca - 02 februarie

Multumesc!

Mergi la inceput

de fapt, mai stie cineva emailul comun /eu am uitat si adresa si parola/? sa trimit acolo... despre alaptat, ingrijire bb....

Mergi la inceput

daca sunteti de acord... propun sa ne facem si un user comun pt DC... mamicidecta de ex... ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Mav am incercat ambele variante ,la prima am tinut-o si o ora fara rezultat la a doua doar 30min.Am mai incercat sa o opresc din mancat si sa scoata aerul....i-am pasat-o lui tati dar i-a gasit urechea si a inceput sa-i manance urechile la propriu
Adresa mea e st_alina@hotmail.com
Multumesc

Mergi la inceput

ralina, ti-am trimis cursul de alaptare si ingrijire a copilului mic-by dr culcer.

Mergi la inceput