Dati flori si bomboane educatoarelor de Craciun?
Raspunsuri - Pagina 4
Cristina_C spune:
iu_lia, nu mi se pare injositor ca pun cutiuta aceea pentru mici donatii - e ceva obisnuit aici. In plus, cutiuta e discreta, nu ti-o baga nimeni sub nas, nu sta nimeni sa te urmareasca si sa vada cat scoti sau daca scoti ceva din buzunar.
E OK pentru mine. Ceilalti parinti, ingrijitoarele, educatoarele nu se amesteca. Fiecare isi vede de treaba lui, nu apar discutii, comentarii, suspiciuni, nu se organizeaza nimic la comun, nu se fac liste cu donatorii, si, ce-i mai important, copiii sunt, oricum, tratati la fel.
iu_lia spune:
Cristina C ,mie, personal mi s-ar parea umilitor sa se puna o cutie unde oamenii sa doneze bani pentru mine sub pretextul ca am salariu mic sau mai stiu eu ce.Sa nu uitam ca sunt platite pentru munca prestata cu copiii,cand semneaza contractul stiu cu cat vor fi platite,nu sunt luate cu arcanul,vin de bunavoie. S-a ajuns la niste aberatii,mai ales in orasele mici,de exemplu din banii stransi s-a luat masina de spalat la doamna,sau zestre la fiica-sa etc.,in conditiile in care multe din aceste mamici spala cu mana dar e de neconceput sa nu dea.Ce nu reusesc sa pricep este ce spera sa obtina cu asta,daca ar fi copii la scoala m-as gandi ca vor note mari ,dar asa?
Cristina_C spune:
Nici eu n-as fi dat bani daca mi-ar fi cerut cineva, cum adica sa hotarasca alti parinti cati bani sa dau eu pentru un cadou comun (masina de spalat
) sau, mai rau, sa-mi ceara chiar educatoarea sau ingrijitoarea?
Calculam asa - la cati bani se strang si la cate educatoare si ingrijitoare sunt, fiecareia ii revine, in cel mai bun caz, vreo 30 de euro, din care 3 ii dau eu. Si ii dau din placere, nu din obligatie.
Si e si echilibrata treaba, judecand la rece. Si copilul meu primeste, de ziua lui, cand este sarbatorit in grupa, un cadou tot de pana in 3 euro si mai primeste si ceva de Iepuras.
Am mai spus - flori si felicitare mi se par arhisuficiente.
Noa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sirimie Noa, in alte tari nu se pune problema sa dai bani ca si cadou, sau sa dai vreun cadou unuia care iti face un serviciu pentru care platesti. Cadou faci la prieteni si cunoscuti, nu faci la cei care iti vind vreun serviciu. Or gradinita iti vinde tie un serviciu, fie ca e de stat fie ca nu. Eu personal am schimbat gradinita pentru ca o educatoare imi cerea spaga, imi tot batea apropouri ca nu are timp de copilul meu. Daca tu ca parinte dai bani/creme etc educatoarelor, sufar eu ca parinte care nu are de gind sa le dea, daca ele fac parte din categoria celor care cred ca asta li se cuvine. Ca idee, eu am semnat o chestie ca nu am sa dau cadouri educatoarelor de la gradinita. Mi s-a parut interesanta abordarea pentru Romania, si mi-a placut. Eu nu am intrebat aici despre spaga sau cadouri creme etc. Ci doar daca se practica sa se dea educatoarelor flori sau bomboane (ma gindeam la bomboane pentru ca e in ton cu sarbatorile) si unde se dau. Nu consider ca daca duc o cutie de bomboane si il pun pe Vladut sa o dea educatoarei, e spaga sau "atentie". Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei |
Intrebare: daca Doamne fereste te internezi in spital, ai curaj sa nu dai bani la medici?
Iar ce spui tu ca in alte tari" nu se dau bani si cadouri", uite ca nu se aplica chiar peste tot( vezi ce a scris mai sus Cristina C. legat de cutia respectiva).
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Cristina_C spune:
Inca o data, la gradinita noastra e vorba de cativa euro pe care parintii ii pun in cutie numai daca vor. Medicilor chiar nu trebuie sa le dai bani, o faci doar daca nu esti asigurat si platesti din buzunar consultatia sau interventia. Medicamentele pentru copii, date pe reteta, sunt gratuite, nasterea, la fel, nu platesti in plus, intra totul in asigurare. Cateodata, in semn de multumire, unii parinti sau pacienti fac un mic cadou sau duc flori educatoarelor, respectiv medicior - dar in nici un caz bani in plic. Ceea ce conteaza este ca se poarta cu tine la fel de bine si fara aceste mici atentii la care nici macar nu se asteapta, cred.
Androix spune:
Noa, vad ca ma ocolesti: te semenzi pe plic? Sunt parinti care mustacesc dar totusi urmeaza trendul? Sunt parinti care refuza sa dea?
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
iu_lia spune:
[/quote]
Intrebare: daca Doamne fereste te internezi in spital, ai curaj sa nu dai bani la medici?
DA,am curajul,chiar am fost internata de trei ori cu copilul si n-am dat nimic.Ce-i drept nu stiu ce as face daca ar fi ceva foarte grav insa la doctor nu dai atata spaga si cu aceeasi frecventa cu care dai la gradinita:mos Nicolae,mos Craciun, 1 martie,8 martie,Pasti,sfarsit de an(calculeaza cate 50 de lei la 30 si ceva de copii si imparte la 2 educatoare). Din cate stiu spaga la doctor in caz de operatie e undeva la 100 euro.
sirimie spune:
Eu nu am vrut ca intrebarea mea sa se transforme intr-o discutie despre spaga.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noa Iar ce spui tu ca in alte tari" nu se dau bani si cadouri", uite ca nu se aplica chiar peste tot( vezi ce a scris mai sus Cristina C. legat de cutia respectiva). |
Si un ghid iti cere bani intr-o cutie pusa la iesire, in strainatate. Ala e "cadou"?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Androix spune:
Hai ma, ca io nu vroiam sa fac scandal: chiar eram si sunt inca intr-o situatie de kkt si vroiam ajutorul vostru. Acu ce dreq fac? Mustacesc dar urmez trendul sau refuz sa dau? Pentru ca lista stiu sigur ca se va face.
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia