Dati flori si bomboane educatoarelor de Craciun?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noa imi pare rau dar un cadou sub forma de bani este inacceptabil pe post de cadou. Sper sa nu te superi dar eu asa gandesc. Eu nu as accepta sub nicio forma bani de clienti (nu ca mi s-ar fi oferit vreodata ) in timp ce flori si bomboane imi place sa primesc si mi se pare chiar dragut.
Sunt convinsa in cazul meu (la particulara) ca nimeni nu ar accepta bani iar eu as fi revoltata daca ar accepta.
Pe de alta parte, fiind mutumita de cum se ocupa de Monica, mi se pare un gest frumos sa duc un aranjament de Craciun (sau o floare) pe post de "multumesc".

Matahut - bravo tie. Eu cred ca as fi dus cadouri daca asa se practica. Si nu-mi convine deloc, asa ca am ales din start "particulara" pentru ca nu ma vedeam pe post de "luptand cu sistemul" de frica de a nu se razbuna pe copil ... Dar ar trebui sa multumim celor ca tine, poate intr-un viitor vor fi de luat in considerare si gradinitele de stat pentru cei care nu vor sa dea bani drept cadou .... sau nu vor sa traiasca cu frica in san ca "nu am dat destul" si se va repercuta asupra copilului.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

E adevarat ca atunci cand spui cadou iti vine in minte o cutie frumos impachetata.Dar sa nu uitam ca si la nunti, se ofera bani pe post de cadou si nu se mai minuneaza nimeni.Dimpotriva! Exista chiar acele casute stilizate und ese depun plicurile. Eu n-am spus ca e normal sau anormal, urat sau frumos! Nu stiu cum e!Am spus doar cum procedam noi, parintii de la aceasta gradinita.Atat.Bine, rau, urat, frumos, ele, sunt clar, mult mai multumite asa. Bineinteles ca fiecare face ce doreste si ce simte.Eu pentru asta am intrat in discutie, dar acum ma retrag pentru ca am obosit sa explic care e diferenta dintre spaga si oferirea unei sume de bani in locul unui cadou oarecare.
Sa aveti Sarbatori frumoase!

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iu_lia spune:

Nici eu nu am dat bani desi alti parinti asa au facut.
Nu stiu cat de mult le-a deranjat pe educatoare faptul ca n-am dat,n-am simtit din partea lor nici o nemultumire,copilul nu mi-a zis ca ar fi fost tratat altfel decat ceilalti copii insa pe ingrijitoarea care mi-a cerut sa dau bani pentru cadouri am simtit-o ca s-a schmbat in sensul ca daca ne intalneam imi evita privirea, se facea ca nu aude cand o salutam,asa ca n-am mai salutat-o.
In schimb cei mai deranjati au fost unii parinti iar bunica unei fetite (fosta profesoara si directoare de scoala,acum pensionara)i-a interzis acesteia sa se mai joace cu fetita mea pe motiv ca sunt recalcitranta(stiu sigur pentru ca nepoata ei a povestit si mi-a mai zis si altcineva dintre parinti).Nu am facut scandal,galagie ca nu dau,pur si simplu i-am spus ca nu mi se pare corect sa dau bani educatoarelor.Asta a fost anul trecut pana acum n-am auzit nimic de stransul banilor dar nu-i timpul trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La gradinita unde merge copilul meu se face un bradut si alaturi se pune o cutie pentru donatii unde cine vrea, doneaza, cine nu, nu, bineinteles, anonim si unde in nici un caz nu se doneaza substantial, ci simbolic. Stiu asta pentru ca, la sfarsit, pun un anunt: "Multumim pentru suna de "x" euro!", care nu e mare, raportata la 100 de parinti cati sunt in toata gradinita. Suma si-o impart educatoarele intre ele. Mici cadouri - bomboane, parfumuri si altele de genul asta se mai ofera, am mai vazut, fie din placere, din recunostinta sau doar din interes, fiecare cu motivele lui, dar mai rar flori, desi florile mi s-au parut intotdeauna cadoul cel mai potrivit pentru toate ocaziile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pe mine ma intereseaza la plicul comun, sau cadoul cumparat in comun se pune si lista cu parintii participanti?

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Pe mine ma intereseaza la plicul comun, sau cadoul cumparat in comun se pune si lista cu parintii participanti?

s-ar putea pune sub forma de semnaturi pe o felicitare...
probabil ca daca n-ai contribui nu te-ar ierta ceilalti parinti.
mi se pare o prostie asta cu banii in plic... e spaga, orice ati zice voi...
mai degraba luati o bijuterie de aur cu banii respectivi.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Noa, in alte tari nu se pune problema sa dai bani ca si cadou, sau sa dai vreun cadou unuia care iti face un serviciu pentru care platesti. Cadou faci la prieteni si cunoscuti, nu faci la cei care iti vind vreun serviciu. Or gradinita iti vinde tie un serviciu, fie ca e de stat fie ca nu.

Eu personal am schimbat gradinita pentru ca o educatoare imi cerea spaga, imi tot batea apropouri ca nu are timp de copilul meu.

Daca tu ca parinte dai bani/creme etc educatoarelor, sufar eu ca parinte care nu are de gind sa le dea, daca ele fac parte din categoria celor care cred ca asta li se cuvine.

Ca idee, eu am semnat o chestie ca nu am sa dau cadouri educatoarelor de la gradinita. Mi s-a parut interesanta abordarea pentru Romania, si mi-a placut.

Eu nu am intrebat aici despre spaga sau cadouri creme etc. Ci doar daca se practica sa se dea educatoarelor flori sau bomboane (ma gindeam la bomboane pentru ca e in ton cu sarbatorile) si unde se dau. Nu consider ca daca duc o cutie de bomboane si il pun pe Vladut sa o dea educatoarei, e spaga sau "atentie".

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

"Pe mine ma intereseaza la plicul comun, sau cadoul cumparat in comun se pune si lista cu parintii participanti?"
Sigur ca se ataseaza chipurile o felicitare cu parintii care au contribuit! Si apoi sa vezi cum sint comentati aia care nu au contribuit si cum se straduieste educatoarea sa nu-l trateze altfel pe kupilul ai carui parinti nu au dat un leut (sint si asemenea educatoare, din pacate).
Cat despre banii pusi in plic... clar nu inseamna spaga, dar nici cadou nu inseamna. Mie una mi se pare umilitor, oricata nevoie ar avea cei ce lucreaza in invatamant. De banii respectivi se poate cumpara o bijuterie din aur sau din argint, de bun gust, sau un cosh consistent, cu bomboane, cozonac, vin, cafea etc.
Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iu_lia spune:

[quote]citat din mesajul lui Cristina_C

La gradinita unde merge copilul meu se face un bradut si alaturi se pune o cutie pentru donatii unde cine vrea, doneaza, cine nu, nu, bineinteles, anonim si unde in nici un caz nu se doneaza substantial, ci simbolic.

Imi vine in minte cutia milei sau acele cutii de la supermarket unde donezi pentru copiii handicapati,orfani etc. Chiar in halul asta se pot umili incat sa puna o cutie in care parintii sa le doneze o suma de bani. La noi in oras,la intersectii sunt panouri unde scrie"Nu dati bani cersetorilor".Pe cand asemenea panouri si in gradinite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

iulia - ca la noi la nimeni, nu te-ai lamurit pana acum.
asa si la spital, nimeni nu e de acord cu spaga, toti ar vrea sa se renunte la bani dati doctorilor, dar cand e vorba ca au ei nevoie de ceva, tot dau... asta e problema noastra, nimeni nu vrea sa dea startul la terminarea cu spaga, cu banii dati cadou sau cum vreti sa-i mai ziceti...
indirect avem si noi (cei ce nu dau bani) de suferit, pentru ca in subconstient persoana in cauza (educatoarea, doctorul) tot fac diferente intre cei ce dau si cei ce nu dau.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput