Dati flori si bomboane educatoarelor de Craciun?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noa

Cea mai convenabila varianta din punctul meu de vedere si pentru ele si pentru parinti, este stransul unei sume de bani, care sa fie oferita intr-o felicitare, din partea clasei.Ganditi-va ce salarii de mizerie au.Flori si bomboane le trebuie lor? Da, stiu, dispare tot farmecul cadoului frumos impachetat si legat cu fundita, dar asta e, traim in Romania. Ele sunt mai multumite de o mie de ori, stiind ca mai au acolo o bruma de bani in plus de sarbatori. Si pentru parinti e si mai bine.Cu 5o RON(atata strangem noi anul asta),sa fim seriosi, ce ai putea sa cumperi pentru doua educatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sunt suficiente ,Simona,florile si bomboanele atata timp cat nu ies din normal(adica nu sunt extravagante).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri

loryi1974 da, nici nu am de gind altceva.
Intrebam cind si cum se dau. Incercam si noi la serbarea de Craciun sa impartim bomboane.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Nu stiu de ce v-ati inflamat asa!Cine a spus ca suma respectiva reprezinta spaga?Voi daca primiti la serviciu o prima de Craciun o considerati spaga? Eu,nu.O consider doar o rasplata si o apreciere din partea sefilor a muncii mele.Si, fara ipocrizie, sunt mult mai multumita decat daca as primi un cozonac sau o sticla de sampanie.
Noi asa am procedat(la gradinita de STAT)si anul trecut si au fost foarte multumite.Dar fiecare face ce vrea.
Nu stiu de ce, la doctori, nu mai suntem asa oripilate sa ne ducem cu plicul...

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iu_lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noa

Nu stiu de ce v-ati inflamat asa!Cine a spus ca suma respectiva reprezinta spaga?Voi daca primiti la serviciu o prima de Craciun o considerati spaga? Eu,nu.O consider doar o rasplata si o apreciere din partea sefilor a muncii mele.Si, fara ipocrizie, sunt mult mai multumita decat daca as primi un cozonac sau o sticla de sampanie.
Noi asa am procedat(la gradinita de STAT)si anul trecut si au fost foarte multumite.Dar fiecare face ce vrea.
Nu stiu de ce, la doctori, nu mai suntem asa oripilate sa ne ducem cu plicul...

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Dar cum se numeste?Credeam ca angajatorul ofera bonus nu parintii.
Pana acum la doctor(la stat)nu mi s-a intamplat sa ma opreasca asistenta sa-mi zica sa dau un bonus la doctor ,asa cum mi s-a intamplat la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirciulix spune:

absolut de acord cu Noa. de ce sa nu ii oferi femeii ceva ce ii este in mod sigur util, o suma pe care o va folosi asa cum crede ea de cuviinta, decat sa ii aduci bomboane sau tot felul de chestii care poate ii folosesc, poate - mai sigur - nu? mai ales ca imaginatia parintilor nu e intotdeauna prea bogata si toti se gandesc la cosmeticale, parfumuri, etc. - se aduna de o drogherie. putem fi mai pragmatici, decat sa o dam sus si tare cu "eu nu dau spaga". nu e spaga, pentru ca prestatia persoanei nu e conditionata de suma oferita. astept sa fiu improscata cu rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu cred ca e o practica normala la gardinitele de stat.
Ne place, nu ne place, asta e. Si nu cred ca parintii de la respectivele gradi au curaj sa nu dea.
Mie nu-mi place si asta e unul dintre motivele pentru care am copilul la particulara. Dar nu e cazul sa sarim la gatul celor care au copilul la stat si dau cadouri mai substantiale educatoarei si nu numai ...

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Eu cred ca e o practica normala la gardinitele de stat.
Ne place, nu ne place, asta e. Si nu cred ca parintii de la respectivele gradi au curaj sa nu dea.
Sorana si Monica (6 ani)

Eu am curajul. Nu mi se pare potrivit sa fac cadouri personalului gradinitei. Am dat in cateva randuri pana am realizat ca nici lor si nici mie nu ne-a priit. Ele asteptau bani sau cadouri consistente, eu asteptam ca ele sa se bucure de gestul facut. Dezamagire de ambele parti. De 1 martie le-a confectionat cea mica cate un martisor. De 8 martie le-a dus cate o zambila si cate o felicitare facuta si mai ales semnata de ea. A, si am mai dus flori atunci cand cea mica si-a dorit acest lucru (au fost 2, 3 situatii in 3 ani cand vazand niste floricele frumoase mi-a spus ca ar vrea sa ii duca a doua zi doamnei un buchetel si am facut-o). Anul asta nu voi duce nimic de Craciun. Sunt suparata si dezamagita de prestatia personalului gradinitei. Nu as da din suflet.
De fapt si de drept nu vad nici un rost sa cadorisim personalul gradinitei cu ocazia Craciunului. De ce???? Asta inseamna Craciunul? Craciunul inseamna intr-adevar daruire, bunatate. Dar oare noi daruim, in adevaratul sens al cuvantului, acele parfumuri, creme de corp, bani etc etc?
Nu ii condamn pe cei care o fac, dar trebuie sa recunoastem ca ceea ce se spune despre copii "cum ii cresti, asa ii ai" este perfect valabil si in cazul profesorilor, doctorilor, functionarilor etc. Si cel mai trist lucru este ca cel care a fost corupt (in cazul de fata, educatoarea) ajunge sa nu mai realizeze ca ceea ce primeste nu este dat cu tot sufletul si in spiritul daruirii (sau daca realizeaza la un moment dat nu ii mai pasa) ba chiar sa considere ca i se cuvine, ca este un drept nescris al sau, asa incat cei care nu tin seama de el nu sunt priviti cu ochi prea buni. Dar s-a mai scris mult pe forum pe tema asta.
In concluzie,
Sirimie, DA, se dau flori, se dau bomboane, se dau parfumuri, se dau creme, se dau plicuri cu bani. Intotdeauna vor fi unii care vor da - unii mult mai mult decat te gandesti tu ca ar putea da. Tu fa ce iti spune tie sufletul, credinta, felul de a fi si de a gandi. Eu nu am gasit nici o ratiune de a da neconditionat "cadouri" personalului gradinitei cu ocazia Craciunului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirciulix

absolut de acord cu Noa. de ce sa nu ii oferi femeii ceva ce ii este in mod sigur util, o suma pe care o va folosi asa cum crede ea de cuviinta, decat sa ii aduci bomboane sau tot felul de chestii care poate ii folosesc, poate - mai sigur - nu? mai ales ca imaginatia parintilor nu e intotdeauna prea bogata si toti se gandesc la cosmeticale, parfumuri, etc. - se aduna de o drogherie. putem fi mai pragmatici, decat sa o dam sus si tare cu "eu nu dau spaga". nu e spaga, pentru ca prestatia persoanei nu e conditionata de suma oferita. astept sa fiu improscata cu rosii.

mami de Teo (12 mai 2006)

Din tonul tau nu inteleg prea bine ce sustii. Eu nu dau spaga si nu intentionez sa o fac. Sa dai flori la sfirsitul anului scolar e spaga? Intentia mea nu e sa ma asigur ca e kupilul bine tratat, ci sa facem ceva frumos ce fac si altii, pentru ca sint sarbatori.

Daca aveam de gind sa platesc educatoarele nu intrebam aici cum se face....

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Draga sirimie, e clar ca n-ai inteles nimic!Suma de bani oferita este un CADOU colectiv,din partea parintilor de Sarbatori, drept MULTUMIRE ca s-au ocupat asa cum trebuie de copiii nostri.Nu cerem nimic in schimb! Si mai clar:in loc sa cumparam 25 de cutii de bomboane sau 25 de buchete de flori ACEIASI bani ii punem la un loc intr-o felicitare si-i oferim in ideea ca fiecare dintre ele sa-si cumpere ceea ce-si doreste si sa considere acel obiect ca fiind un dar de Craciun din partea noastra.De ce sa le luam noi ceva ce poate nu le foloseste la nimic sau ceva ce deja au? Asta e ideea! Ce-o tot tineti una si buna cu spaga?Nu e obligatoriu sa multumim in felul acesta, dar noi asa simtim.Cu siguranta, daca lucrurile nu vor mai sta asa si nu vom mai fi multumiti n-o sa le mai dam nimic.matahut a spus foarte bine:fa ceea ce simti tu! Daca ti se pare absurd sa dai ceva( orice!), nu da. Daca simti nevoia sa daruiesti ceva, fa-o!Dar un cadou(fie el si in bani)nu inseamna spaga decat daca conditionezi oferirea lui de obtinerea unor avantaje personale. Ceea ce nu e cazul!

M-am facut mare!

Mergi la inceput