Dati flori si bomboane educatoarelor de Craciun?
Eu nu am mai prins nici un craciun la gradinita.
Se dau flori si bomboane educatoarelor cu ocazia asta?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Raspunsuri
anya spune:
Depinde ![]()
Daca ai copilul la gradinita particulara e suficient niste flori sau bobo.
Daca ai copilul la gradi de stat, exista varianta de a aduna banuti de la mai multe mamici si sa cumparati ceva pt. doamne, ingrijitoare. Daca nu se constituie acest "comitet", poti sa iei flori sau/si cioco, dar sa nu te miri ca vor veni unii cu pachete consistente. Teoretic, n-ar trebui sa conteze cine/cat a cotizat, dar in practica...depinde de educatoare.
(PS Eu sunt impotriva spagii, dar de Mos Craciun, la serbare, vor primi si Doamnele un pachetel de la Mos, asa cum vor primi si copiii - din partea clasei).
matahut spune:
Noi la gradi de stat vom duce probabil cate o cutie de bomboane, simbol al Mosului (intr-un an am dus bomboane, in altul cate un cozonacel)! Mi s-ar parea mult mai frumos ca cei mici sa confectioneze singurei daruri "personalizate"(felicitari, desene, mici obiecte din carton, hartie etc) pentru educatoare. Noi am incercat si varianta asta de martisor...dar sigur, martisoarele de la parinti au fost mai atractive pentru personalul gradinitei.Marea majoritate a parintilor vin cu pachete consistente, creme, parfumuri, buchete impresionante de flori etc etc. Educatoarele le "vaia o pauzasc", iau ce le place si ce nu le place dau mai departe ingrijitoarelor, femeilor de la bucatarie, de multe ori chiar sub ochii copiilor si ai parintilor. E un spectacol de prost gust, care insa nu stiu cum ar putea fi ocolit atata timp cat mentalitatea este cea care este. Stiu...apreciem munca depusa de educatoare, nu dam din obligatie, ci din placere etc etc, sigur, fiecare are dreptul sa faca ce vrea. Din fericire, noi nu am dat peste educatoare care sa faca diferente intre copii in functie de greutatea cadoului primit.
vaia o pauzasc = de la verbul "a vamui"! Nu inteleg ce se intampla, nu imi ia cuvantul, mi-l preschimba in "vaia o pauzasc"
Noa spune:
Cea mai convenabila varianta din punctul meu de vedere si pentru ele si pentru parinti, este stransul unei sume de bani, care sa fie oferita intr-o felicitare, din partea clasei.Ganditi-va ce salarii de mizerie au.Flori si bomboane le trebuie lor? Da, stiu, dispare tot farmecul cadoului frumos impachetat si legat cu fundita, dar asta e, traim in Romania. Ele sunt mai multumite de o mie de ori, stiind ca mai au acolo o bruma de bani in plus de sarbatori. Si pentru parinti e si mai bine.Cu 5o RON(atata strangem noi anul asta),sa fim seriosi, ce ai putea sa cumperi pentru doua educatoare?
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Deus spune:
La noi in grupa sunt 9 copii din care unul este al unei angajate din gradinita! Daca strangem bani nu se strang sume mari asa ca ?
Plus chiar este normal sa le dam bani? sunt angajate exact ca si parintii care isi duc copii acolo? Habar nu am dar cred ca este o mostenire de pe vremea lui Cioci si parca nu-s impacata cu plicu ! Asta il invat pe al meu copil ca trebuie cumva impulsionati oamenii in-afara salariului?
Platesc 1000 de lei la gradi pe luna si cred ca este o suma frumoasa.
sirimie spune:
Eu nu vreau sa le dau bani sau cadouri. Eu sint contra spagii, nu dau "atentii" la nimeni.
Doar bomboane sau flori, la toata lumea de acolo nu numai la educatoare. Daca asa se face, eu nu stiu. Pentru asta am intrebat.
Si daca le ducem bomboane, cind le ducem? La serbare?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
iu_lia spune:
Sunt foarte curioasa ce "salarii de mizerie" au educatoarele de trebuie mereu sa prezentam plicul.Iar daca salariul este asa mizerabil de ce lucreaza ca educatoare,ca nu le tine nimeni cu forta.Personal sunt contra acestui obicei si sa nu uitam ca mai sunt parinti cu un salariu mult mai mic decat al unei educatoare si cu facultate,care muncesc mai mult de 8 ore pe zi.
ingridnen spune:
Am luat deja din Metro pentru fiecare educatoare cafea (este o cutie promotionala de la Jacobs), o cutie de trufe si un vas mic de sticla pentru lumanare (este decorat cu motive de Craciun)
Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni
nona_denis spune:
Eu ma gandeam la cate o cutiuta de bomboane ( ceva gen Raffaelo sau cele in forma de clopotel)si probabil o felicitare. Cu florile, nu stiu, dar ma ganesc ca nu e omeneste posibil sa ajunga pana acasa cu 27 de buchete, asta in conditiile in care nici una din educatoare nu au masina. Am vazut cam cate flori se strang la o serbare.
La serbarea de sfarsit de an s-au strans bani pentru cadouri , eu nu am stiut, copilul era mai nou si nu cunosteam ceilalti parinti si nici ei pe mine. Ideea e ca dupa serbare mamicile s-au luat la bataie din cauza cadourilor. Decat asa, mai bine lipsa....
Mami de Denisache
anya spune:
Flori: nu e obligatoriu buchet, poate fi si un ghiveci pe care daca nu-l vrea acasa il poate lasa in clasa si copiii pot invata sa ude florile, sa aiba grija de ele... La noi la gradinita, fiind un corp de cladire nou, am fost choar rugati, daca avem flori prea multe acasa, sa mai aducem la gradinita.
Bani: mie mi se pare destul de "urat" obiceiul cu bani. Oricum, la noi, educatoarele nu primesc bani. Am dat bani ingrijitoarelor si portarului (ca sa faca pe Mosu - adica extrajob). Eu am cumparat casute de ciocolata si cozonacei (nu dau marca sa nu fie reclama) iar ai mei copii si-au dorit sa duca colegilor "ceva" si le-am luat globulete de ciocolata ca sa duca colegilor. Eu voi duce pachetelele saptamana viitoare. Celalalta saptamana sunt serbarile si va fi balamuc.
sorana spune:
Eu in loc de flori le voi lua un "aranjament" de Craciun. Flori la serbarea de vara. In plus o cutie de bomboane sau ceva similar, simbolic mai mult decat costisitor.
La serbare se dau, de fapt serbarea e un fel de "sfarsit de semestru" asa ca atunci e momentul cel mai potrivit.
Oricum iau fix acelasi lucru la toata lumea. Toata lumea inseamna educatoare, directoare si doamna care serveste masa (pentru ca e foarte draguta si se roaga de dimineata de fi-mea sa ia macar un sandwich, fi-mea refuzand categoric mancarea de dimineata) ![]()
Monica e la particulara, nu se pune problema de "spaga" sunt convinsa ca nu se vor face diferente dupa marimea pachetului.
Dar un aranjement de Craciun (am vazut eu niste saniute frumos decorate cu conuri de brad si globulete) cred ca e un simbol frumos si un "multumesc" celor care se ocupa de copil.
Sorana si Monica (6 ani)