STRILETUL - Pareri pro si contra
Deoarece nu am reusit sa caut in forum sa vad daca mai sunt subiecte asemanatoare, rog moderatorii s-l mut daca exista ceva de genul asta.
As dori sa-mi montez un strilet si as vrea sa aflu parerile voastre referitoare la acesta.
Am auzit tot felul de vorbe ca se mareste nr zilelor de menstruatie,ca ai dureri mult mai mari, ca poti face raceli , infectii des, etc.Asa ca vru sa aflu parerea celor care au......cum e?
Cum e cand se monteaza? doare, simti ceva/
Multumesc
Carmina
de
MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Noiembrie 2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
Raspunsuri
Lara spune:
Eu am avut si l-am scos inainte de termen. Mi s-a spus ca nu voi smti nimic la montat, dar pe mine m-a durut foarte tare. Probabil a fost si din cauza ca nu m-am pregatit sufleteste pentru durere, cine stie ![]()
Dupa care: mie mi-a marit nr zilelor de menstruatie, aveam uneori si 8 zile, de la 4 cate aveam inainte si ma durea si rau in primele zile, raceam mai des, ba uneori simteam si unde e chestia aia.
Banuiesc ca sunt una din exceptii. Eu auzisem doar lucruri bune, de asta m-am si hotarat sa optez pentru sterilet, dar se pare ca la mine nu a mers.
In schimb, cand am mers sa mi-l scot, ma asteptam la cea mai groaznica durere si.. a fost doar o mica intepatura si am scapat
Dupa asta, totul a revenit la normal.
Lara, mami de Ioana
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
elyanne spune:
Eu am avut Mirena... si nu am fost ok... am scos-o dupa 6 luni.
In afara de sangerarile intre menstruatii (care ar fi normale pana la 6 luni... ar trebui sa dispara in maxim 6 luni), eram mereu balonata, cosuri pe fata, dureri de ovare vreo sapt. inainte de menstruatie... si nervi cat cuprinde inainte (n-am patit-o niciodata pana atunci... am zis ca nu e adevarat)... plus un chist la un ovar de 7 cm, aparut brusc si dintr-o data... cam mare coincidenta, mai ales ca eram a doua pacienta a dr., cu mirena, care a patit la fel... Asa sa zicem ca-i coincidenta... dar restul nu...
Dupa ce l-am scos am scapat de dureri, nervi, cosuri, balonari... am trecut o perioada la ac... mai mult din cazua chistului... si sa ma reglez dupa sterilet... dar nu pot sa iau la nesfarsit...
Despre inserare... pe mine nu m-a durut... am simtit ceva, evident... cam ca la un control obisnuit... La mine a durat maxim 10 minute... Mai mult a durat extragerea, pt. ca se ascundeau firele de control...
Acum dr. mi-a recomandat (daca mai am de cand sa ma introc la sterilet) Multiload Cu 375 Intrau.-Pessar de la Essex Pharma... este sterilet clasic, nu ca Mirena cu hormoni, dar este in forma de pocoava, nu de T. Conform studiilor nu ar avea dezavantajele celui in forma de T, adica sangerari ambundente, marirea perioadei menstruatiei, si durerile aferente...
Problema e ca nu se gaseste la noi, mi-a zis sa-l caut in Austria, Germania...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
miky81 spune:
Buna. Am si eu sterilet de 6 luni si imi este foarte bine. In primele 3 luni , pana s-a acomodat organismul cu el am avut menstruatia mai abundenta, dar in ultimele 3 luni am o menstruatie fixa, adica o zi fixa, ceea ce nu am avut nicioadata. Eu sunt foarte multumita de el.
ellinia spune:
Eu mi-am pus chiar aseara. Din cele cu fir de cupru, denumirea exacta nu o mai stiu. Doctorita m-a asigurat ca la modelul asta nu a avut plangeri sau alte chestii. Mi-a zis ca am sa sangerez putin da' chiar nu am sangerat aproape deloc. Timp de actiune - 8 ani. Mi se pare cam mult, in opt ani cate nu se pot intampla... Si eu am auzit tot felul de chestii de la persoane cu sterilet, cu raceli, chisturi, infectii, dar mi-am zis sa incerc. Daca mi se intampla si mie, il scot si gata. Aseara incercam sa-mi dau seama daca-l simt
evident nu simt nimic. Am sa spun impresii dupa 2,3 luni.
karra80 spune:
Multumesc pt raspunsuri...si eu ar cam trebui sa merg azi sa-mi pun...inca nu stiu ce sa fac.....recunosc mi-e cam frica de durere...stiu ca suna aiurea mai ales dupa cate am indurat la nastere
ma hot pana dseara daca nu mai am timp o luna![]()
Carmina
de
MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Noiembrie 2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
roxanal spune:
Buna, eu am un sterilet...si am mai avut
dupa 2 nasteri, a optat ptr sterilet normal, fara eliberare de hormoni..la primul..dupa cateva luni pur si simplu mi-a cazut steriletul
..dr mea mi-a zis ca nu i s-a mai intamplat asa ceva
..si crede-ma ca ea e buna, nu e o dr de mana a 7-a sa nu stie sa-l puna
..ma rog...am mai stat cateva luni si l-am pus pe al II-lea...pana acum, si deja a trecut peste 1 an, nu am mai avut nici o problema..este adevarat ca s-au lungir menstrele cu o zi, chiar si 2, iar ca dureri, nu m-a durut prea tare cand l-a pus iar cand l-a si scos pe primul a fost si mai usor..dupa ce l-am pus am avut sangerari mai dese, dar au trecut..n-am racit mai des(adica n-am racit deloc
, cel putin pana acum..n-am facut nici o infectie..l-am si controlat, de 2 ori pe an, totul este in regula cu el...si cu mine
...daca iti este asa de frica de durere, poti sa rogi dr sa-ti faca o mica anestezie, nu ma pricep..as putea spune ca la pus, m-a "costat" cam 3% din durerea la nasteri
..succes
Qamar spune:
mai, fetelor, dar eu stiam ca Mirena scade durata menstruatiilor...
si eu ma gandesc f serios la optiunea asta, in urma cu 2 ani cand am nascut, medicul mi-a spus ca in momentul acela, Mirena e cea mai buna varianta...
acum care mai sunt in top?
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."
octopusu spune:
Si eu am de gand sa imi pun, peste vreo 3 luni. Am inteles ca steriletele moderne care elibereaza si hormoni, sunt mult mai sigure. Cam 99% siguranta. Eu de steriletele clasice am auzit ca nu sunt asa sigure, cateva fete au ramas insarcinate, purtandu-le. Acum, cred ca depinde si de organism, cat de mult le accepta.
mirela68 spune:
Eu am Mirena de un an si jumatate, totul e OK iar ciclu nu mai am deloc!
Inainte de Mirena, 5 ani am avut sterilet cu fir de Cu ; ciclu era regulat dar tinea 7 zile.
Mi Re La
ellinia spune:
Cum adica Mirela nu mai ai deloc? Poate doar putin asa, acolo... V-am spus ca eu mi-am pus aseara si ma mira faptul ca nu sangerez deloc. Dr. mi-a zis ca am sa sangerez un pic, si cand colo, ioc. Nici nu ma doare nimic. Poate am sa fiu si eu norocoasa si nu prea o sa mai am menstruatie.