STRILETUL - Pareri pro si contra
Raspunsuri - Pagina 2
mirela68 spune:
Mirena reduce mult ciclu (de asta e indicat si in menoragii) .
La mine l-a redus de tot!
Dupa montare am avut mici sangerari cam 2 luni, apoi ciclu a disparut in totalitate.
Mirena este un DIU cu eliberare de hormoni care intretine mucoasa uterina, nu o lasa sa se ingroase... cam asa ceva...
Roxana Claudia spune:
Mirena am si eu de aprox 3 sapt. Inainte de asta am avut si Cooper T dar l-am scos pt a ramae insarcinata. A fost ok si cu acela.
Am avut acum sangerari vreo 2 sapt (asa zisul Spotting) insa a trecut desi dr a zis ca poate dura pana la 6 sapt..La inserare a fost ok, nu doare mai mult decat la un control obisnuit. Mi-a mai zis ca este cu eliberare de hormno si ca diminueaza pana la min PMS iar menstruatile vor fi reduase pana la lipsa, in unele cazuri. Mi-a explicat ca in mom in care il scoate vine menstruatia in mod normal. Daca nu am sangerari nu inseamna ca nu ovulez. Si cu asta basta. ![]()
Roxana mami de
Robert (18 feb 2008) si
Catalin (5 iunie 2006)
elyanne spune:
Da, Mirena scade durata menstruatiilor... asta dupa ce te obinuiesti cu el / daca te obisnuiesti cu el.
Dr. meu a ajuns la concluzica ca Mirena e indicat doar celor care au probleme cu menstruatia: f. abundente sau foarte neregulate perioadele (60 de zile, apoi la 30 de zile etc.) Si mai mi-a dat cateva exemple... n-am retinut, ca deja nu ma mai intereseaza...
Acum daca restul vor sa-si puna (cum am fost si eu), nu inseamna ca e contraindicat... dar ai sansa sa patesti ca mine...
Mi-a mai spus ca de curand Schering testeaza un nou sterilet cu eliberare de hormoni cu o cantitate injumatatita... deoarece au ajuns la concluzia ca Mirena are o cantitate cam mare si ca trece si in organism, no se elibereaza doar local... asa cum vroiau...
Pai asa iau pastile anticonceptionale... daca hormonii tot "misuna" prin tot corpul...
Nici despre noul sterilet cu eliberare de hormoni nu mai vreau sa aflu... mi-a ajuns o experienta negativa...
Karra mi-am amintit... la inserare eu am avut sangerari destul de abundente... si nu mi-a dat prin cap sa-mi iau un absorbant... noroc ca era intuneric cand m-am dat jos din masina si aveam pantaloni negri
Tu sa nu faci ca mine ![]()
La extragere eram pregatita... dar atunci abia daca a curs ceva... depinde de fiecare cum reactioneaza... dar mai bine sa fii pregatita...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
elyanne spune:
Despre mirena...
http://www.fda.gov/medwatch/SAFETY/2008/May_PI/Mirena_PI.pdf
"Cyst on the ovary. About 10% (1 out of 10) of women using Mirena will have a cyst on the ovary. These cysts usually disappear on their own in a month or two. However, cysts can cause pain and sometimes cysts will need surgery."
Eu gasisem altceva cand am cautat motive sa scot mirena... pt. ca m-am gandit ca asta e cauza chistului meu... dar tot asta era continutul raportului ... e cam mult 10% ... intr-adevar acolo scriau ca f. rar au dimensiuni de 6-10 cm, sa sa fie neovie de interventie chirurgicala... dar o femeie din 10 e cam mult...
Si eu ma hotarasem sa pun Mirena in locul steriletului clasic tot pt. ca citisem ca este f. sigur (99%) ... altfel ajunge la nebuni daca as lua-o de la capat cu un bb mic... deci exclus bb
Daca ar fi dupa mine, cat de speriata sunt de lucrul asta... acum as pune sterilet clasic... si as lua si ac
Cred ca s-ar cruci doctorul 
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Adela P spune:
Si pe mine ma bate gandul sa-mi pun Mirena, de fapt doctorita mea mi l-a recomandat ca fiind bun, insa eu am probleme de alta natura atunci cand fac uz de hormoni din afara, imi scade apetitul la
de fapt nu doar ca scade ci devine inexistent. Am incercat si pastile (nu mai retin cum se numeau ca e ceva timp de atunci), ultima oara am folosit Nuvaring si cu toate ca alte reactii adverse nu am avut imi lipsea lipsa apetitului ca zic asa. Acum nu mai iau nimic de ceva timp si folosim doar metode de bariera, apetitul meu e inapoi la normal ceea ce ma bucura insa as vrea sa gasesc totusi o metode mai sigura si sa nu-mi tot fac probleme de la o luna la alta. Voua cum v-a afectat steriletul pofta de "viata"
?
Tecky spune:
De 2 luni de zile am si eu montat sterilet Cooper si sunt foarte multumita de el.Nu am simtit nimic cand mi l-a montat,toata procedura a durat 10 minute.Chiar mi s-a reglat menstruatia de cand am steriletul pus.
kity2004 spune:
Am decis sa imi pun si eu Mirena dupa 2 cezariene. L-am pus acum citeva zile la 6 saptamini de la cea de a doua cezariana. Inserarea a fost destul de dureroasa si durerile mari au persistat citeva zile acum s-au diminuat, in schimb nu am avut singerari decit f putin dupa inserare . Sper sa rezist cu el si sa nu am reactii adverse.
Vreau sa le intreb pe fetele care au avut sau au Mirena daca s-au ingrasat de la el , ca asat e tot ce mi-arlipsi dupa cele 20 kg din sarcina.
30 sapt+ si Iza ( 4 ani)
ellinia spune:
Eu am trei saptamani de cand mi-am pus cooper. Si tot de atunci sangerez, in unele zile mai mult, in altele foarte putin. Am avut si dureri, cateodata chiar mari. Nospa nu prea a avut rezultate, am incercat cu voltaren supozitoare dar nu prea le suport. Vorbeam cu cineva care si-a pus recent sterilet si imi spunea ca a sangerat vreo luna... Doctorita mi-a zis ca, daca nu mi se opreste intr-o saptamana sa revin la control. Ah, si iau calciu cu D3, trei pastile pe zi. Si mi-a mai spus ca prima menstruatie o sa fie foarte abundenta. Sper sa scap mai repede de sangerarea asta, imi facusem tot felul de scenarii in cap, imi inchipuiam infectii si alte chestii... Ati sangerat vreuna asa de mult?
kity2004 spune:
As vrea sa readuc in atentia voastra acest subiect si sa ma ajutati putin cu ceva sfaturi . Am scris in decembrie 2008 ca am decis sa imi pun Mirena la 6 sapt de la a 2-a cezariana, fiind , conform medicului cea mai buna metoda de contraceptie ( nu am voie AC din cauza tensiunii) . In primele 2 saptamini am avut ceva dureri dupa care au urmat 4 luni de singerari , de ajunsesem la disperare. Medicul m-a sfatuit sa mai am rabdare sa nu i-l scot. Dar dupa cele 4 luni , CM dureaza aprox 10 zile ( inainte era max 4) , destul de abundent si dureri cit casa. Acum chiar nu stiu ce sa fac medicul spune ca nu a mai intilnit caz ca al meu ca sigur o sa se regleze , ca sa mai astept . A mai patit vreua din fete care a avut Mirena asa ?