GEMANUTZELE SI FULGII DE ZAPADA!
Raspunsuri - Pagina 4
blackgirl0 spune:
Ce ma bucur ca v-am provocat la discutii! In sfarsit, ne comportam si noi ca niste gemanutze guralive!
Olim, Lora, o fi si zodia de vina, insa observ cateva puncte comune in povestile voastre: faptul ca desi (poate) erati panicate in sarcina (ca mine de altfel ), in momentul nasterii ati fost foarte detasate, destinse, calme! Ceea ce cred ca este foarte important! Si niste gravidute frumoase, mandre, iar ca mamici si mai si! Ce n-as da si io sa am parte de-o nastere usoara, in 3 timpi si 4 miscari (imi pare rau Olim ca la tine travaliul a durat ceva timp, de asta mi-e cel mai tare teama). Din pacate (sau din fericire) nu merg nici eu la cursuri prenatale (vb ta Olim: o mamica are totusi instincte bune si stie ce/cand/cum trebuie sa se ocupe de copilasul ei), m-ar bate gandul insa pentru sot (chit ca-i obisnuit sa schimbe pampersi/ sa adoarma/sa legene/sa faca baita la un sugar, avand experienta cu nepoteii) .. ma gandesc ca la fiul sau altfel se va pune problema, sa nu se piarda cu firea... Exagerez iar, nu?!
Nu mi-e frica strict de nasterea propriu-zisa, de durere, de statul in Maternitate (imi dau singura seama ca nu am cum sa scap de ele, in definitiv vorbim de cateva zile, ce vor fi super ocupate de emotii/noutati). Probabil ca nici nu-mi voi da seama cum trece timpul! Dupa... este problema! Nu voi fi singura (cica ma mut la mama 1-2 luni pentru ajutor , care mama este bine intentionata, insa fixata pe ideile ei). Cateodata as prefera insa sa pot spune: ma voi descurca singura, (Olim, bravo voua ca v-ati descurcat singurei chiar si in indepartata Spanie ), insa sunt constienta ca nu am cum. Si acum uneori ma simt depasita de lucruri, obosesc repede, (plimbari in oras ca Lora de unde??? ). Daca nu-mi garanteaza nimeni ca merg cu masina, nu ma deplasez nicaieri. Noroc ca la munca de voie de nevoie mai fac ceva ture pe acolo, plus un drum de 10 minute pe jos pana acasa. Numai am rabdare cu ceilalti, in locul Lorei as fi sarit in fata tuturor gravidelor la Maternitate! De unde atata bunatate/respect sa stau dupa ele??? Si acum daca am de stat cateva minute la o coada, devin incordata ca un arc! Sa ma contrazica cineva?? Doamne fer'! Numai la jinecolog sed mumos, ca stiu ca am nevoie de el si ma straduiesc sa fac impresie placuta!
Pe scurt, parerile din familia mea sunt:
- mama nici acum nu stie ce/cum a nascut, a fost taaaaaare demult (in alt secol dupa ea! )
- bunica, nici atat (ea oricum a nascut in alt secol, dupa mine! )
- sora mea imi spune sec: ai fost acolo, stii ce s-a intamplat!
- prietenele: una calda, una rece (dupa cum le-a fost norocul). La fel si unele "cliente" de la cabinet (cat am reusit si eu sa le trag de limba).
Oricum, in seara asta sunt muult mai linistita, si mult mai increzatoare in mine!
P.S. Scuze de off-topicul discutiei , stiu ca sunt si subiecte strict specializate, insa nu ma regasesc acolo (mai mult ma baga in ceata/ma panicheaza). De-ar fi sa bag in seama toate cele povestite, as lua-o razna! Cu voi, imi vine mai la indemana sa povestesc!
Noapte buna si vise frumoase!
doinabita spune:
Black, nu este femeie careia sa nu ii fie frica , sau sa aiba emotii la nastere...eu la a doua, la Catalin cand mi s-a rupt apa...m-am apucat de calcat rufe...credeti ca de harnica???nu de frica, imi cautam ocupatii si taceam nu ziceam nimic...La prima , nu prea stiam ce ma asteapta...iar cu a treia mi-a fost o frica ...caci imi spuse-se un doctor ca as avea stenoza mitrala si ca as putea muri...am asezat fiecare lucru la locul lui si ma uitam prin casa de parca nu ma mai intorceamdar a decurs totul bine.
Dupa te vei descurca foarte bine o sa vezi, totul vine de la sine, o sa fie ceva deosebit...nimic nu se comapara cu sentimentul pe care il ai cand iti tii puiutul in brate!!!!nimic in lumea asta ....mare...
Doina Bita
Mercedes spune:
blackgirl0-n am inteles cum vei naste normal sau cu cezariana?hai sa ti spun din experienta mea (am doua la activ).Am nascut normal si foarte repede amandoua sub 2ore aproximativ. Ideea e ca la ultima cu bia am nascut repede(mai pe inteles am primit calciu pentru declansarea sarcinii de cu seara dar d-soara tot geamana nu a avut chef sa iasa si ma rog a iesit a doua zi la ora 15.). Spuneam ca nasterile au fost rapide si mai ales la cea de a doua ca durerle in sine au fost sub 2 ore. Ce sa spun eu ma agitam si l sunam pe sot sa mi aduca hartie igienica in sala de travaliu, ma calmam rapid cand ma apucau contractiile ,... coboram din pat sa merg la usa sa iau hartia si nu ajungeam. Saracu sot, injuram de numa ca nu e in stare sa mi aduca hartia aia nenorocita si de fapt eu eram pe cale de a naste.
Cel putin la a doua nastere atata l am zapacit pe medic ca eu vreau sa nasc o data incat la 38+ de sapt m a chemat in garda lui si am nascut. Moasa mi a spus ca bine am facut si ca micuta va avea noroc... nu stiu ce vazuse ea sau de ce mi a spus asa dar mi a spus atunci ca am gandit bine(ea inainre de a primi calciu a zis ca nu e prea ok sa mi se dea daca copilul nu e pregatit inca).
Nasterile sunt unice si merita orice....
doinabita spune:
Miercuri, 10 decembrie 2008
Exploateaza oportunitatile aparute la serviciu, ai posibilitatea sa faci progrese considerabile. Iti largesti cercul de cunostinte. Viata amoroasa iti aduce numeroase flirturi. Te faci remarcat, insa se poate ca cineva sa reuseasca sa te invinga cu propriile tale arme. Ai o perspectiva destul de confuza asupra situatiei sentimentale, astfel incat nu ar trebui sa iei decizii importante. Gemenilor le fac bine activitatile recreative, legate de hobby-urile lor: muzica, plimbari, arta si altele.
Doina Bita
LoraG76 spune:
'Neata!!!
Black, o sa te descurci cu brio! Nici eu n-am avut nicio ruda, nimic, in Piatra sa ma ajute....mama era in Italia, soacra la Focsani...dar a fost mult mai bine, ca ne-am descurcat singuri aa cum am vrut noi. A, in maternitate am invatat de la o tiganca sa pun pampersul...
Doina, ce amuzanta ai fost cu calcatul rufelor!!
Olim, Mercedes, tare frumos ati povestit si voi!
Olim, e bine Alex? Mai face febra? Sper ca nu! Multa sanatate!
O zi buna la toata lumea!
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
blackgirl0 spune:
Pupici la mamici gemanutze, ca tare bine-mi prinde sa vad ditamai grupul de suport!
Olim, daca-ti spun ca m-am foit azi-noapte, de remuscari ca nu am urat insanatosire grabnica puiului Alex! Am fost atat de acaparata de problema mea, incat... Scuze! Sper ca a fost doar o viroza, chit ca asa de usor copiii fac niste temperaturi de speriat!
Mercedes, va fi (cum altfel?) nastere naturala! Mi-e frica de taieturi/anestezii/ cicatrici cheloide postoperator/ de mobilizarea greoaie de dupa... Si ma gandesc ca asa este normal si fiziologic, ca poate si lactatia vine mai repede. Povesti de groaza insa am auzit si cu, si cu... Nu prea m-as grabi cu nasterea, cand o fi sorocul este cel mai bine (desi am un mare fix cu zodia: sa iasa varsator, nu capricorn ). Ai fost o mare baftoasa! Auzi, doar doua ore de chin!
Doina, ai tu ce ai cu treburile gospodaresti! Chiar si inainte de sarcina? Si spui ca mai atenueaza din dureri? Poate incerc si io metoda asta! (ce, nu trebuie sa fie curat si in februarie? )
Lora, deci asa... o tiganca te-a invatat sa pui pampersul? Pai astea sunt cele mai experimentate, cu cei 'nshpe copii! Si banuiesc ca nici atatea probleme legate de nastere nu-si fac!
Horoscopul:
Poti sa fii provocat(a) astazi de cineva care te intereseaza in mod special. Poti sa inveti destule lucruri interesante despre ceea ce simti tu cu adevarat prin intermediul unei experiente amoroase. O problema cu o ruda ceva mai in varsta poate deveni o povara in curand daca nu-i vei acorda atentia cuvenita si nu o vei rezolva cat mai rapid.
si
Astazi, lasa-ti imaginatia sa te poarte spre taramuri necunoscute.
Mergi la muzeul de arta si relaxeaza-te printre picturile marilor artisti. Daca nu esti genul pasionat de arta, poate biblioteca va fi mai mult pe placul tau. Cert este ca iti doresti sa-ti extinz orizonturile de cunoastere si astfel de activitati te pot ajuta.
O zi mai calduroasa decat in calendar!
doinabita spune:
Mai fetelor, asa este horoscopul...daca ar fi dupa mine...mi-as lua o vacanta de vreo 2 ani de la treburile gospodaresti dar nu se poate...sau mi-as lua un robotel sa faca mancare, curat poate sa fie si de vreo 35 ani ...hai 40
Azi nu am de facut mancare
Va pupppppppppppppppppppppp!!!!!
Doina Bita
olim spune:
fetelor, multumesc alex este bine, acuma ne pregatim de mers la oras, facem 11 ani impreuna cu sotul si ne pregatim de sarbatoare plus ca maia vem si cateceva de rezolvat.
in rest suntem bine, va pupam pe toate si va dorim o zi excelenta
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex