GEMANUTZELE SI FULGII DE ZAPADA!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Lora!!!Ma descurc eu cu fata mea...
Blackgirl, cand ai ifose ...da i le scot eu zilele astea...caci trebuie sa muncim toti si apoi sa stam toti.
Sunt calma , am rabdarea paianjenului...si cand prin la g..a hap...

Doina Bita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Ma mananca degetele (macar de-ar fi palma stanga, sa primesc si io ceva bani ) si tot mai scriu. Stau ca pe ace (ca trebuie sa fiu la munca in jumate de ora si nici imbracata nu sunt), insa nu rezist... De-ar fi sa va fac poze cu imaginea de pe fereastra mea... ati veni la mine!

Lora, poate imi mai dai ceva vesti legate de nastere! Am cos-ma-ruri! Deja burta danseaza independent de mine (chit ca-i mica ) Ma gandesc sa dau totusi niste bani in plus si sa nasc in clinica privata (mai ales ca pot beneficia si de nasterea in apa, lucru UNICAT in Romania), insa asta ar insemna sa schimb al treilea ginecolog in 8 luni! (cica oricum sunt la un ginecolog vip local ) Da' tot io vin si ma sucesc si spun ca mai bine de banii respectivi ii cumpar ceva bebelinului, ca si la maternitatea locala imposibil sa nu ma descurc (la n...a, i-am rezolvat surorii mele conditii, am asistat la nasterea nepoteilor live, si a fost tratata super ok, fara sa dea faliment) insa mi-e FRICA!!! Cu mine cine sta, cine va umbla dupa mine, cine ma va strange de mana in travaliu si in momentul nasterii? Sotul, exclus! Un fricos clasa inatai, sa nu auda de medicamente/spitale/medici!

Doina, io ca nora m-am dus sa bat covoarele soacrei in Braila unde nu stau (mi s-a parut normal, mai ales ca sotul meu este super ginere pentru mama), mai trimitem bani/ medicamente/ii platim ceva facturi de la distanta! Si niciodata nu m-am gandit ca este datoria ei sa ne dea, ne este suficient ca o stim in putere si sanatoasa! Mama, alta mancare de peste... Este cu ajutor reciproc, ea da, noi dam! Mai lucram la faza cu fiecare cu casa ei (ea cam incurca borcanele), la cum se impart obligatiile in 2 si nu doar drepturile (sora-mea ), insa per asamblu este ok! Cred ca lumea mea se va prabusi fara ea, la fel cum sunt sigura ca lumea ei se va prabusi fara mine! De asta inca nu am plecat in alte zari, de asta am turbat la propriu in toamna cand am suspectat-o de-o boala aiurea si efectiv am tarat-o dupa mine pe la n doctori si n analize! De asta, ma inchin cu mare respect in fata ta, esti o MAMA adevarata (ai dovedit-o pentru Dan), te-ai sacrificat si inca te mai sacrifici pentru copiii tai! Dumnezeu sa-iti dea sanatate, putere si doresc ca intr-o zi cei din familia ta () sa te aprecieze la adevarata ta valoare! Pentru mine, esti deja un monument de rabdare si un om exemplar!
La fel ca Aida!

Inchei totusi cu o rugaminte la toate mamicile de pe aici: sa va faceti timp sa-mi povestiti in cateva cuvinte momentul nasterii, citesc, stiu, invat, sfatuiesc alte viitoare mamici la cabinet, insa cand vine vb de mine sunt blocata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Black, eu o nastere ca a mea doresc tuturor mamicutelor din lume! Cu toate ca medicul a spus ca nu a fost f. usor, mie asa mi s-a parut, pentru ca eram pregatita pentru ce era mai rau - psihic, vb. - ma refer la dureri, mi se parea ca o sa ma doara de nu o sa pot suporta, asa imi imaginam eu nasterea si totusi nu-mi era frica deloc, ma gandeam doar la copilut, m-am dus ca la un control de rutina acolo, fara pic de teama, ma gandeam ca oricum ar fi, trece repede si apoi imi tin minunea in brate!!! Nu m-a durut f. tare decat cateva minute inainte, contractiile nu sunt asa insuportabile cum se spune, totul e sa controlezi tu durerea si nu ea pe tine...in fine, mie nasterea nu mi se pare mare scofala, sincer, trebuie sa ai incredere in medic si personalul de acolo, ei stiu cu siguranta sa-si faca treaba f. bine. Eu am nascut in Iasi, la maternitatea de stat, am dat bani, ce-i drept, nu mi s-au cerut, i-am dat de placere, pentru ca toti s-au purtat exemplar. Nu as alege o clinica particulara daca ar fi s-o iau de la capat. Am incredere, totusi, in spitalele de stat, asa cum sunt..dar drept e ca am avut parte de un medic extraordinar - un OM DEOSEBIT, caruia ii datorez totul, pentru ca inca din prima luna m-a facut sa privesc nasterea ca pe ceva natural, simplu, minunat...o sa scriu mai detaliat cand o sa am timp, pentru ca a fost si amuzanta ziua aia pentru mine... Crede-ma, totul o sa fie bine, e o experienta extraordinara, de neuitat...e cea mai mare minune ce ne e dat sa traim!

Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Lora, asteptam cu tot sufletul orice postare pe aceasta tema! Nu am mai plecat la munca, ninsoarea, plus ca maica-mea este in Arad sa-si viziteze fratele bolnav (nu se stie daca mai apuca anul acesta! ) m-au facut sa stau pe loc acasa... Nasterea... as putea scrie romane... am vazut nasteri naturale la primul copil/ al optulea copil, insa urletele/zbieretele de durere nu am cum sa le uit... Un camp de batalie, chit ca primesc si ocitocina, si diazepam, si antialgice... Nu mi-e frica de durere (poate si-o face si medicul meu de familie mila, mai ales ca la ea am lucrat ultimele 14 luni) si poate, poate trec cu bine peste travaliu.. insa mi-e teama de senzatia aceea, ca esti a nimanui, ca nimeni nu se intereseaza de tine (), ca nimeni din cei dragi ai tai nu conteaza... De-ar trece zilele acelea repede, ca vantul, sa nu am timp sa analizez/sa compar, sa-mi dau seama ca si singura ma pot descurca, ca pot sa am grija de Dragos al meu, ca desi voi fi mamica pentru prima data, voi fi the best... Nu stiu daca ma fac inteleasa, al meu spune ca-mi place sa ma alint, nu intelege cum mie poate sa-mi fie frica, ca eu deja le stiu pe toate

Si sincer... aceasi atitudine am vazut-o si la munca, la medicul meu de familie... Cum? Taman tu sa-ti pui astfel de probleme?! Ai un medic super, stii ce urmeaza, stii cum decurge o nastere, cum sa ai grija de un nou-nascut si tot tu te plangi!

Fetele, eu tot la voi apelez! Nu am scris pana acum nici macar la odiseea corespunzatoare, nu ma intereseaza pareri profesioniste (de astea tot am auzit), mu vreau nici sa ma panichez, insa cum fac sa ma acomodez cu cel de-al treilea membru in familie??? Deja al meu se plange ca eu sunt suficient de deranjanta, ca nu-l las sa doarma suficient, ca ma plang mai mult decat este cazul (), ca prea vreau multe lucruri pentru cel mic in avans, ca mai este timp dupa.... Ca, ca etc. inclusiv sora-mea imi spune ca s-a descurcat cu mai putine decat mine, ca pretentiile mele sunt doar atat: pretentii, cum adica sa dau examen de specialitate la nici o luna dupa nastere (cui las copilul???), si sa merg la munca dupa 6 luni (imposibil!!!) Noroc ca am mare incredere in mine si ca stiu ca pot sa fiu a naibii de ambitioasa cand vine vb de mine sau de proiectele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Blackgirl, ca mame asa...suntem sa ne sacrificam...nu mi se pare nimic mai mult ca as fi facut fata de toate mamicile...este greu sa cresti trei copii singura cu sotul, dar pana la urma cine m-a pus???nu eu si cu sotul am vrut trei copii???A fost greu dar frumos.Numai sa nu vrei intr-o casa nu ai ce sa faci...iar cand esti 5 oameni mari, la masa, cu spalat...bine ca au iesit masinile astea automate..caci altfel era vai de noi femeile...
Acum sa vorbim putin despre nastere: eu am nascut toti trei copii natural.Nu erau ca acum atatea injectii sa nu ai dureri la nastere si totul a decurs bine.Nu ai de ce sa iti fie frica.Si dupa aia sa vezi tu ce frumos o sa fie.O sa te descurci cu tot!!!!eu sunt sigura de asta
Va pup pe toate fetele!!!!!

Doina Bita

Mergi la inceput

Black, vorbeste inainte cu medicul tau sa te invete cum poti controla tu durerile...nu ele pe tine! Fir-ar ele sa fie, pai ce...or fi ele mai tari ca noi, care suntem mame??? Black, esti mama, poti muta si muntii din loc daca trebuie pentru copilul tau...ti-e teama de o nastere??? Pai trebuie sa faci fata, pentru ca asa iti ajuti puiul mic si drag sa vina pe lume...e minunat sa ai parte de asa ceva, am asa emotii cand iti scriu...totul sta in puterea ta si, cu ajutorul lui Dumnezeu, totul va fi bine! Eu, una, am ascultat 200% ce mi-a spus medicul meu sa fac in momentele alea...stii cand e dureros? Daca el spune nu impinge si tu o faci, atunbci da, doare, dar daca faci fata si nu impingi atunci cand nu e cazul, totul e ok...nu zice nimeni ca e usor, dar nici foarte greu nu e...fii tare, totul o sa fie bine, crede-ma...iar senzatia primelor minute de dupa nastere e unica...te simti atat de bine cum n-ai crezut vreodata ca te-ai putea simti..primele clipe cu copilul tau alaturi sunt unice, deosebite...
Eu mai aveam putin si nasteam acasa...sotul din dotare era alb ca varul si a zis ca daca in momentul ala nu plecam la spital, lui i se face rau...deci sa nu mizez pe ajutorul lui......eu nu voiam sa plec la spital ca ziceam ca sigur alea nu-s contractii - cu toate ca erau regulate, din 4 in 4 minute - zicveam ca eeei, cred ca am ceva crampe, cine stie...imi imaginam ca la nastere te doare de urli...ei, nu-i chiar asa, e usor sa tipi din orice, dar trebuie sa te si controlezi putin, nu? Eu nu voiam sa plec de acasa fara sa mananc piept de pui, asa mi se pusese mie pata atunci..
Hai ca urmarea ti-o povestesc maine, ca am una bucata copil care sare si tipa langa mine la multi ani traiasca..nu's ce a apucat-o...

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Mai intai treaba:

Flerul tau natural iti permite sa comunici cu usurinta cu cei din jur. Ai carisma si asta ii face pe toti ceilalti sa fie atrasi de tine ca de un magnet. Astazi vei observa ca toti te vor rasfata si iti vor face viata mai usoara. La locul de munca esti preferata colegilor. Daca esti invitata la un eveniment social in aceasta seara asigura-te ca ti-ai pus la punct o tinuta eleganta perfecta.

si

Nu totul inseamna bani. Cateodata realitatea are de a face cu integritatea si ceea ce trebuie sa suporti tu in viata de zi cu zi. Nu fi prea dur(a) cu tine, mai ales daca stii ca inima iti spune altceva. Inconjoara-te cu oameni cu care stii ca poti face o echipa, fie la munca sau scoala, fie la distractie.

Acum... trebuie sa va multumesc pentru impresii, Doina si Lora! M-au ajutat in sensul ca m-am (mai) calmat! Toata noaptea am stat cu gandul la ce ati scris voi si m-am simtit cam... (mai ales fata de Doina, 3 nasteri naturale este chiar o mare realizare).

Lora, ai descris foarte bine situatia! Si chiar mi-ai dat curaj (nu-i putin lucru), insa tu ai avut mare incredere in ginecologul tau (200%, cum ai spus), ceea ce este EXTRAORDINAR sa ai parte de confort psihic!!! Eu sunt cam in ceata in privinta asta: imi fac griji daca nu-mi vine la nastere, daca nu apuc sa-i spun de epidurala, mi se pare nasterea un fenomen pe care-l nu pot controla!
Ai fost insa mortala cum ai descris situatia cu sotul tau, cu poftele alimentare , cat de simple ti se pareau contractiile! Esti o femeie deosebita si am invatat de la tine ca succesul este zambetul pe buze in orice situatie! Sper sa nu-mi inghete zambetul pana nasc!

Pupici si o zi calduroasa!

Mergi la inceput

Ma bucur ca te-am putut ajuta...
Eu nu am facut epidurala, mi-e mai frica de o injectie decat de nasterea propriu-zisa, pe cuvant...
Medicul nu e unul renumit, nu am cautat unul dupa faima, ci unul care sa stiu sigur ca vine la nastere si unul care sa puan suflet in ceea ce face - slava Domnului, eu am avut norocul sa-l gasesc - cu toate ca zicea ca daca mai fac unul el pleaca in America, numai sa scape de o pacoste ca mine (glumea, bineinteles), am ramas buni prieteni, faptul ca m-a ajutat neconditionat a contat mult. Era tare amuzant, ma facea sa rad mereu, chiar si pe masa de nastere - zicea fata, eu ti-am zis sa impingi, nu sa razi...asta dupa ce trantea cate o poanta...a fost f. relaxanta atmosfera. A, mereu zicea ca el nu are incredere in femei, ca toate il trezesc in toiul noptii sa nasca sau nu-l lasa sa plece in concediu - eu i-am promis de la inceput ca nasc cand o fi el de garda. Zicea: las' ca va stiu eu, asa ziceti toate, n-am incredere...ei bine, chiar cand era el de garda am nascut! In ziua aia ma plimbasem pe jos tot Iasiul impreuna cu al meu sot...mai aveam o contractie mica, mai stateam putin, iar ne plimbam...cred ca si asta m-a ajutat. Cand m-am dus la spital imi era rusine sa intru la internari sa zic ca eu cred ca nasc...credeam ca alea nu-s contractii si ma fac de toata rusinea, ma trimite inapoi acasa...am stat frumos la rand dupa toate femeile venite la consultatie - ce-i drept, se uitau cam ciudat la mine si imi tot ofereau locul sau ma rugau sa intru inainte..eu: nuuu, ca eu nu nasc, doar ma doare burta, nu cred ca ma simt prea bine... La 4 ore dupa internare am nascut, mai grea mi s-a parut ultima jumatate de ora, ca in rest...ma plimbam intruna pe acolo, faceam inventarul saloanelor si ma plangeam in dreapta si-n stanga ca mie mi-e foame si medicul nu-mi da voie sa mananc....cata cruzime!!!!
A, dupa internare mi-a facut imediat o injectie de dilatatie, a zis ca ajuta, iar in timpul nasterii, dupa ce s-a declansat nasterea adica, mi-a bagat calciu la greu. La fel, a zis ca ajuta. Dupa ce am nascut una bucata copil negru si cu mult par si miscator, in timp ce i se facea toaleta, se uita medicul meu la ea si zice: e clar, seamana cu tine...ii e foame, deja e cu degetul in gura! Si mie imi era, dar nu m-a lasat sa mananc alte 2 ore dupa...mi-am scos eu parleala apoi, lasa...
In fine...eu vorbesc daca ma provoaca cineva....nu mai termin...
Concluzia e ca nu e chiar asa grea nasterea, ai sa vezi, crede-ma pe cuvant! Si daca nu o sa vina medicul tau, ce??? Nu mai sunt altii? Ai sa vezi ca totul o sa fie bine, dupa n-o sa intelegi de ce ti-a fost teama! Nu e usor, nu zic ca asa ar fi, dar nici greu nu e...e altceva, e ceva nou, e alta senzatie, durerea nu e la fel cu una cunoscuta, de aia nimeni nu o poate descrie...mie mi se pare mai degraba greu de suportat o durere de la o taietura, sincer!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
black nu ti-am raspuns ieri pt ca am fost cu alex la urgenta, iar a facut 40 febra si am facut un set de analize care a iesit bine, si eram pre obosita aseara, am adormit la 9.30 cu el in brate.
despre nastere... ce sa iti scriu
am ramas insarinata ca asa am vrut, nu a fost o intamplare, insa eu credeam ca pot cu toate, dar na oi fii gemana da nici chiar asa, au icneput lunile de somnolente, stari de voma, dureri de cap, nu le puteam controla si catodata imi era asa ciuda, dar nu ma plangeam ca doar is o fire puternica, nu....
apoi toata lumea zice ca nasterea e cumplita, dureroasa, groaznica, si astea toate erau femei invidia e la loc de cinste, ba expresii ca nu sunt singura femeie care naste, ca durerile is normlae, ba mi-o zis ca o vecina ca la cat is de rea o sa am dureri marisi ce frustrata era cand i-am povestit ce usor a fost.
eram panicata, nu dormeam noaptea, eram la urgenta de cate ori mi se parea ca misca putin, ca misca mult, ca nu misca, adica dupa 7 luni cu o medie de 2 ori pe saptamana, asta fara controale sau medic de familie.Nu am fost la cursuri prenatale deloc, din acelasi motiv frica, panica, etc si imi pare rau acuma dar data viitoare sigur nu lipsesc.
Toate fetele din octombrie si noiembrie isi tineau copii in brate numai alex nu venea, deja eram si mai panicata, ma gandeam unde o sa rup apa, ce o sa fac, cum is adevaratele contractii, cum o sa stiu ca nasc'Eu nu aveam pe cine sa intreb, mama nu am iar soacra
Duminica inainte sa nasc am fost la biserica, m-am spovedit, am dat o tura intr-un moll, lumea se dadea la o parte, eram cat un elefant de mare, aveam 100 de kile la 1.68 si umblam cu adidasii lui marius numaru 43, eram imensa, da eram mandra de burtica mea, cu toate ca sotul se astepta sa intru intr-o stare de depresie sa nu vreau sa ies din casa datorita aspectului.Dimpotriva, eram cea mai fericita mamica.Vreau sa iti spun ca am condus pana luni seara, mergeam la un curs cate 3 ore in fiecare seara, marti dimineata am rupt apa, marius intrase in alerta, eu faceam dus linistita, m-am apucat de dansat inainte sa iesim din casa, la spital cand le-am spus de apa sau bucurat, au zis ca mergem 3 acasa si nu ii mai stresez cel putin 9 luni de acum inainte, ma cunostea toata lumea, de la portar, paza, imfirmiere si medici cuc are imi beam cola sau un suc cand ajungeam la ei.
Aveam contractii, nu ma dilatam am dus-oa sa o zi, dar nu iti inchipui ca erau mare lucru, eu la orice durere mica fac caz, dar acum nu ma durea nimic, am luat nospa si gata, am primit ocitocina sa pot dilata, aveam contractii regulate, ma uitam la marius si ii ziceam ce intensitate erau, maximele erau 160, dar nu m-am plans deloc.Nu dilatam bine deloc si am avut o nastere provocata, cand mi-au rupt punga cu lichid am simtit o intepatura si la 5 minute mi-au pus epidurala si nimic mai mult.Aveam chef de glume, radeau doctorii de mine, eu eram tare, aveam sa mi tin in brate iubirea vietii mele.Oricat de mult ne iubim sotii, dar nu se compara cu a aduce pe lume un copil, sa vezi primele momente cad cu ochii aia lor micuti, deranjati de atata lumina, necunoscut, iti arunca o privire dulce si iti spun MULTUMESC MAMA CA M-AI DUS PE LUMEblack, dragoste la prima vedere, nu se compara cu nimic material, iti spun eu ca stiu despre ce e vorba, mai ales ca nu avem 22 de ani, vedem altfel lucrurile.
asa ca hai sus cu moralul, ca te asteapta cel mai important moment al vietii, si trebuie sa fii pregatita.
Noi aici suntem doar eu si marius, nu avem pe nimeni, soacra nici macar nu s-a oferit sa vina, la 15 zile marius m-a lasat singur cu el, rata trebe platita, si nu venea cate o saptamna.Sa stii cand ai copii le stii pe toate, cum sa ii faci baie, toata lumea te sperie, e asa usor, cum sa il schimbi, cee el mancare.Alex dormea cu mine si imi era frica sa nu urc pe el,toate stii sa le faci, odata cu ansterea apar niste stari speciale, stii tot ce are nevoie si cand , nu iti fa grija.
Acum relaxeaza-te , asculta muzica, plimba-te, dormi si mai ales viseaza.
Eu i-am cumparat o gramada de lucruri lui alex, bine ca apoi nu le-a folosit toate, nu lua multe ca poate o sa si primesti, si oricum cresc asa repede ca nu ai timp sa le folosesti pe toate
sper ca nu te-am plictisit prea mult, dar sunt sigura ca o sa fii cea mai buna mamic din lume penstru ingerasul tau
cat despre soti, nu pune la suflet ce zice, in perioada asta esti mult mai sensibila la orice, starile emotionale sunt maxime, asa ca relaxeaza-te si totul o sa fie bine
off topic, cumnatul meu cu liceu si nu face nimic, iar al meu cu 8 anid e faculta, de la parchet, zugravit, mobila, instalatii, inclusiv tencuit parchet la cluj si sapa, avem noroc de barbati ndemanatici, sper sa fie si alex tot asa, a inceput cu parchetu unde s-a descurcat bine, zic eu

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

mai aveam un pic si incheiam capitolu atata am scris

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput