Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (93)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Eu va intreb altceva. Burtiera pt dupa nastere v-ati cumparat! Eu am vazut intr-o farmacie si in niste pliante, insa n-am nici un habar ce nr tre luat.........nici sa te stranga, de sa nu poti respira! apropo, cum se aleg burtierele astea?

MONICA 34+ si voinicul mamii DENIS CRISTIAN

AMR 6 saptamani Ole, Ole... Hai Bebelule!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Aaaa, am uitat sa va zic. Dupa bona ne-a lasat si profa de engleza, are niste probleme in familie si nu mai poate sa continue lectiile
Stie careva o profesoara de engleza care sa faca ore cu copii?

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 33+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Am vrut si eu sa merg sa-mi fac vaccinul ala,ca mi-au iesit peri albi cu el..din cauza minunatei drite de fam,dar mai ales a asistentei, care e de-o pricepere ceva de groaza..Si uite asa m-au tinut pe drumuri,vino in sapt 34 sa-ti faci programare.In sapt 34,pai stai ca nu stiu daca ai voie sa faci,ia-ti hartie de la dr ginecolog,ca nu stiu daca ai voie sa-ti faci si nu-mi asum raspunderea..Iau hartie de la dr ginecolog,sun sa ma programez ,ca deh,asa mi se zisese.."aaa pai nu aveti nevoie de programare,da nu veniti mai bine sapt viitoare?"Pai nah,asta trebuie facut si el in anumite sapt,plus ca se mai face o doza in sapt 36-37 si apoi la nastere sau dupa,ca n-am inteles eu bine....Si-mi zic azi dim,hai sa ma duc sa-l fac,dar n-am ajuns foarte departe si m-au luat niste dureri de m-am intors acasa.
Azi-noapte am dormit 4 ore si alea adunate si am avut vreo 2 contractii de m-am trezit din somn de durere,tocmai cand abia adormisem..
Am fost la dr aseara,cred ca se recunoaste in tonul meu faptul ca stau prost cu psihicul azi si-s suparata..
L-am vazut pe bb la eco,conform diametrului biparietal e mai mare cu 5 zile fata de varsta lui(o fi capos ca ta-su!),dar are 2100gr.Dr a zis ca si greutatea e ok sa nu-mi fac griji caci eu sunt micuta.Apoi am vorbit de nastere putin si mi-a zis ca-s cam mica pt nastere normala,avand si bazinul micut.M-a chemat pe 13 sau pe 17 sa-mi scoata firul,am optat pt 13 ca sa poata veni si al meu cu mine ca mi-e teama ca merg singura.Deci pe 13 scot firul,ce zi ..13Pe 13 imi recolteaza si probe pt streptococul B si tot atunci o sa-mi faca un control mai amanuntit sa vada cum sunt si oasele bazinului.
Bb meu e cam jos,e fixat intre oase pe acolo deja si pregatit.
Acum ea a zis ca ma poate lasa sa nasc normal si daca nu merge imi face cezariana.Ei bine mie nu-mi convine deloc situatia asta,caci nu-mi surade ideea de a trece printr-un travaliu,de a-l chinui si pe bb daca bazinul meu e mic si nu permite o nastere normala,iar apoi sa ma si taie si sa stau sa suport si o cezariana.Prefer una din ele si sincer as prefera sa-mi zica dinainte ce si cum,adik am bazinul mic,nu crede c-o sa fie ok o nastere normala la mine,ok,atunci n-o facem si facem din start cezariana.Nah,si uite asa numai ganduri si ganduri mi-am facut toata noaptea.A ramas sa stabilim mai bine detaliile astea pe 13.Nah,pana atunci sunt in ceata totala..
M-am saturat de mers la dr,de alergat dupa analize,dupa medicamente,dupa rezultate la analize..si de dat o gramada de bani.Vreau sa nasc,sa fie bb bine si sa nu mai vad medicamente in fata ochilor,ace,injectii..vizite peste vizite la doctori,analize peste analize,plase intregi de medicamente cumparate lunar si inghitite(bleah!)..etc etc.
Cam atat despre mine,imi pare rau ca nu am un ton mai vesel si sper sa nu va indispun.

POZE CU NOI
Minunea mea
34+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 6 SAPT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui mvb

Jasmi eu am groaza cand vine vorba de cosmetice...ma stiu pe mine ca am pielea sensibila si stiu cum e........deci Sanosan se gaseste in Carrefour?....pai maine sotul ajunge in Carrefour Suceava si o sa ia si el sapun si o crema de corp........si binenteles praji la caserola!

Am auzit si eu de chilotii astia, gen scutec, insa ezit sa cumpar!poate oi avea noroc sa dau peste niste infirmiere sufletiste care sa ma ajute!

Da, sunt mai multe produse Sanosan decat cele pe care le-am enumerat eu, va putea lua ce consideri tu necesar de-acolo

Cat despre scutecele alea, cred ca totusi voi lua un pachet, pentru orice eventualitate ...

Jasmi 29+ cu
way to go, BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Leditia ma bucur ca BB David e bine si grasunel.....faptul ca e cam jos, asta inseamna ca tre sa stai cat mai mult in pat, nu? Tratament cu utrogetsn mai iei sau ti la oprit? ziceai ca pana in sapt 34 o sa iei....
Bag seama ca nici BB-le tau nu o sa fie f mare la nastere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

asa

aici e un eco model antic si nu zice ce greutate are copilul - vom sti imediat dupa nastere dar i-a masutat diametrul capului - 96 mm- si a zis ca daca acum 2 saptamani la mures avea 2.440 sigur o sa fie pe la 3.500 sau peste la nastere. important e sa aiba peste 3 kg din punctul meu de vedere, ca am eu o obsesie sa fie pe la medie, nici sub nici peste.

porumbita - nu stiu de site, eu ieri am fost la centrofarm si aveau si ceva pt gravide centura si din acelea pt dupa nastere. astea pt dupa pe care le-am vazut sunt reglabile.

vaccinul antitetanos nu e o chestie de moda - se face preventiv, pentru cazul in care instrumentarul folosit la nastere nu este perfect steril caz in care poate afecta si mama si copilul. avand in vedere ca din tetanos se moare u zic ca merita facut. nu suntem in lumea a treia, dar ganditi-va numai la scandalul de acm cateva luni cu ata chirurgicala nesterila. si asta se foloseste si la nastere naturala si la cezariana.

seni sunt scutece de adulti.

34+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:

Alinuk da-ne niste sfaturi in legatura cu sapunelele si cremele pe care sa le folosim la BB...tu de care ai folosit la TEO?
Eu nu sunt pt surplus de cosmetice la BB, insa la cap. asta nu am luat nimic....am vrut sa iau sapun Sanosan, dar nu am gasit in farmaciile noastre? Pe Teo il dadeai cu ulei de corp?

Sa stii ca Sanosan am folosit - in Carefour si Cora mai ieftine decat in farmacii. Exista shower shampoo (asa ceva) adica sampon si gel de dus (capac albastru sau mov) intr-o sticla (de plastic)http://www.bebe lusultau.ro/detalii.php?cod=SN10
(scoti pauzele ..ca ma baga la reclama mascata)

si crema in alta (capac roz)
http://www.bebe lusultau.ro/detalii.php?cod=SN02
(la fel cu pauzele)

Ideea este ca eu am folosit moderat crema mai ales..in ppimele trei luni clar, iar apoi mai rarutz...si pt ca urma vara si cald fiind, am preferat sa las pielea copilului sa respire.
Unele mamici fac masaj la bb cu ulei de masline, mie personal mi se pare ca imbacseste pielea (eventual daca ar fi sa agreez ideea, i-as face masajul asta inainte de baitza...ori el prefera masajul dupa baitza)

in fine, cred ca depinde si de pielea copilashului...poate pe care de multe ori noi o obisnuim intr-un fel sau altul

Ideea este, din ce am itneles ca unele uleiuri, creme (ex gama Johnson) sunt mai acide pt unii bebelusi care pot dezvolta alergii

Buritere pt dupa nastere, bune, am folosit. Sunt in piata din acelea ieftine care fac treaba la fel de bine ca si cele Sano (parca asa se cheama) din farmacii ...si care sunt de 5 ori mai scumpe ca cele din piata. Marimea o iei si tu mai mare cu un nr fata de cat purtai inainte (oricum are un arici si e reglabila). Eu port S in general, acum XXXXXXXXXXL, iar burtiera am luat-o M.

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:

Leditia ma bucur ca BB David e bine si grasunel.....faptul ca e cam jos, asta inseamna ca tre sa stai cat mai mult in pat, nu? Tratament cu utrogetsn mai iei sau ti la oprit? ziceai ca pana in sapt 34 o sa iei....
Bag seama ca nici BB-le tau nu o sa fie f mare la nastere!

Nu mai iau utrogestan.Mi s-a zis sa-l iau pana in sapt.34,eu l-am luat pana in 33.Nah,mi se luase si de ala..Mai iau doar aspenter si nospa,gynipral doar la nevoie(adica dureri mari care nu cedeaza la nospa)
Referitor la greutatea lui bb,nu stiu cat va fi bb la nastere ca nu stiu cand o sa se nasca,deci nu ma pronunt momentan c-o sa am bb mic sau mare la nastere :).Una ar fi daca s-ar naste la termen si alta daca se naste mai devreme.Important e sa fie sanatos si sper sa se mai grasuneasca nitel pana la nastere,care sincer sper sa se produca dupa sapt 37.

Eu am luat cearsafuri absorbante de la happy,sunt 5 buc intr-un pachet si sunt mari 60 pe 90.Am luat sa fie in casa,o sa vad la ce le folosesc,ori sub cearsaful meu,ori sub cearsaful lui bb,ori in taxi..

POZE CU NOI
Minunea mea
34+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 6 SAPT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

erau unii de la fiore pt negravide porumbita si langa ei unii de la o firma pe care nu o stiu pt gravide si lauze

34+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

din pacate nu pot ajunge la 3
a trebuit sa reprogramez o intalnire la care nu pot lipsi si imi e imposibil sa ajung pana acolo si apoi sa ajung in timp util la cursul de lamaze...

ufffffffffffffffff

Mergi la inceput