eczema la bebei - vol I

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Ange, voi stati mai bine decat mine si Andrei.
Asa a inceput si la Andrei, cate una pe ici pe colo pe fata la o luna, dar acum... dezastru. La Andrei s-au inrautatit odata cu diversificarea. Am reusit cat de cat sa le fac sa se mai care de pe fata cu Trixera dar ieri i-am introdus marul facut la aburi si astazi arata iar ca dupa razboi pe fata plus ca i-au mai aparut pe piept si pe spate. Acum iar s-a naruit cerul pe mine.
Totusi o sa continuu cu marul ca n-am alta alternativa. Nu pot amana la nesfarsit.

Numai bine
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Roxana,
de ce nu opresti tu alimentele solide pentru puiutul tau? Toate sfaturile despre diversificare la copiii cu probleme alergice/dermatologice duc spre aceeasi concluzie: intarzierea cat mai cu putinta posibil a introducerii alimentelor solide.
Bebelinul meu are 8 luni peste o saptamana si e hranit numai cu lapte. Am inceput sa-i dau cereale cand avea 6 luni jumate, a mancat vreo 10 lingurite in total in decurs de vreo 3 saptamani, am incercat apoi cu fructe si legume, dar n-a fost chip. Nu stiu daca i-au placut sau nu, dupa reactiile lui inclin sa cred ca nu, iar pielea nu arata deloc bine, prin urmare am stopat orice aliment strain. Ieri a baut o lingurita de suc de pere, eveniment mare in viata lui din ultima perioada.
Asa ca eu ma gandesc ca nu e nici o problema daca nu mananca fructe si legume, atata timp cat e satisfacut cu lapte (sau nu e?). Stiu copii care au crescut cu lapte pana la un an si chiar mai mult. E adevarat ca acum e perioada cand accepta cel mai usor introducerea alimentatiei solide, dar nu e o regula. Puiul meu cel mare a trecut pe lapte de vaca dupa un an si 3 luni, pana atunci cred ca a mancat in total vreo 2 cartofi, 5 mere si cam tot atatea fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Pai daca le opresc cine-mi garanteaza mie ca mai tarziu nu va avea aceleasi reactii ca acum? Eu sper ca introducandu-le organismul se va obisnui cu ele la um moment dat si pielea isi va reveni. De fapt cred ca asta se si intampla la majoritatea copiilor de vreme ce reactiile dispar in jurul varstei de 1 an jumate. Ma rog, asa imi explic eu.
In afara de asta, chiar daca leziunile astea sunt atat de suparatoare, trebuie sa incercam sa asiguram copilului o alimentatie cat de cat diversificata pentru a se dezvolta normal, copilul creste si nevoile lui cresc.
Si copilasul tau cel mare e alergic? Daca i-ai introdus solidele mai tarziu n-a mai avut probleme cu alergia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Juniorul e alergic la iarba, alergie care a intervenit dupa ce am schimbat statul si, urmarindu-l, mi-am dat seama ca numai iarba din anumite parcuri ii face rau. Am strans si mai mult cercul si am concluzionat ca sunt 3 parcuri de unde ne intoarcem cu nasul infundat si roseala pe piciorute, iar ele se afla in aceeasi arie, prin urmare sunt tratate de aceeasi echipa de la spatiile verzi locale. Cred ca de vina sunt chimicalele cu care se trateaza gazonul, pentru ca iarba din padure si din orice alta parte nu i-a provocat niciodata o reactie alergica.
Praslea inca nu-mi dau seama daca e alergic sau eczema e de alta natura, pentru ca nu i-am facut nici un test pana acum (celui mare i le-am facut, dar stiu ca nu sunt 100% concludente). Oricum, ma indoiesc ca e ceva legat de alimentatie, cum spuneam, el nu mananca aproape nimic altceva in afara de lapte matern.

Succes si sa scapati cat mai repede, prin orice metoda o veni vindecarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Salut Ange si Ela si Bubi si Iubibubi si toata lumea. E ceva timp de cand tot plang si rad cu voi, am hotarat ca e timpul sa dau un semn de viata. Stefan al meu (3 luni)are aceasta dermatita nesuferita de pe la 1 luna si ceva si numai nu mai scapam de ea. S-a intins cam peste tot si-l mananca groaznic. E foarte nelinistit din cauza asta, iar pe frunte s-a zgariat asa de rau ca daca ne vad aia de la child abuse, ne iau la intrebari :-((. Mda...Cu Ioana (2 ani 4 luni)n-am avut problemele astea asa ca asazisa experienta de pana acum nu ma ajuta. Cum era? Cap rosu, pereti albastri. Am incercat tot soiul de "tratamente". Concluzia de pana acum: ulei Johnson pe corp-nu, sampon Johnson la baie-nu,sapun de musetel-nu, hidrocortizon doar daca are o eruptie rea, ulei de trei-frati-patati si galbenele in apa de baie-da, crema Aveeno aplicata pe pielea umezita in prealabil cu apa sau ceai-da. Nimic atat de relevant incat sa scapam de belea. Eu il alaptez. La un moment dat am avut senzatia ca a avut un flare up dupa ce-am mancat eu niste peste. Asa ca pa-pa peste. De 3 zile am renuntat la lactate. Cica trebuie sa nu le consumi 2 saptamani ca sa dai proteinele afara din sistem. Sa vad daca asta rezolva ceva. Intre timp iau Ca lactic. Doctorita nu crede ca bb ar face alergie la mancarea pe care o consum eu, dar cum nici nu are vreo solutie racnet, incerc si eu ce pot. Sper sa nu fac rau la bb care are si colici dupa aproape fiecare alaptat.
Cam atat pe azi. Apropo, eu cu cat citesc mai mult cu atat stiu mai putin si ma apuca disperarea. Oare sunt eu nebuna?
Pupici la toata lumea.

Mergi la inceput

De la babe, dar merge foarte bine: pe fatza il dau cu lapte productie proprie si pot spune ca e singurul loc unde are acum pielea mai fina si nu asa de uscata.
A...de 2 zile avem umidificator. Sper sa ajute.
Sa auzim de bine.

Mergi la inceput

Fiindca totdeauna mai este acea picatura care sa umple paharul, Stef are si o eczema seboreica pe cap. Aici folosim ulei Johnson. Aveti alte idei?
Gata, nu va mai cicalesc pe ziua de azi :-)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

antoioana,nu ne cicalesti deloc
uleiul johnson nu stiu cat de bun este la dermatita.la noi nu a mers chiar deloc,ba mai mult ne-a facut rau!!!
si noi am avut bubite pe cap si suntem cheliosi si se vedeau atat de urat!!! dar le-am dat cu ulei de amande si s-au carat relativ repejor.Incearca si tu!

la noi eczema de pe fatza a disparut,apar cateva bubite dar nesemnificative si care nu se dau in spectacol,insa cea de pe piept si burtica este urata tare!!!
problema este ca doarme pe burtica tot timpul,se freaca de premergator cu burtica aproape toata ziua,cand sta in tzarc,sta pe burtica...numai de mancat nu o face pe burtica.in rest tot ce face o face pe...burtica!!! pana acum vre-o doua luni il fortam sa stea pe burtica din cauza torticolisului si acum nu reusesc sa-l obisnuiesc pe spate.culmea mai cu bebeii astia!
acum suntem constipati de la banana.ce sa-i fac sa iasa afara?! tare se screme saracul si nu iese nimic...si asta de mai bine de 24 de ore!

mona,la voi petrecerea tine 3 zile si 3 nopti ca-n povestile cu ilene cosanzene si cu fetzi frumosi?!?! pe unde umbli?

sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

danielac,ti-am citit povestea de la "nasterea pe glob"
incredibil! nu ma pot opri din plans...
ce face diana,cum mai e eczema de pe obrajori?
hai cu vesti bune

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

fetelor dragelor,
in sfarsit apuc sa va scriu... tare obositor a fost, cu pregatelnitze ce-au tinut aproape 2 saptamani, apoi ziua cea mare, apoi ziua de dupa... si cu bb mereu cu si dupa mine :)). stiti voi cum e. dar acum ma simt mult mai bine si mai aproape de Dumnezeu. as fi vrut sa mergem acasa pentru evenimentele cu pricina, dar mi-a fost frica de cum o sa reactioneze bubitele lu' bb... mai bine mergeam pentru ca, in afara de linistea pe care o am ca am fost la biserica si ne-am crestinat toti 3, ceremonialul in sine, slujba, preotul, atmosfera au lasat mult de dorit. asta e cand nu esti la tine acasa... poate a fost si vina noastra ca n-am prospectat "piata", dar ne-am hotarat brusc si am cam mers la "plezneala". in fine, bine ca le-am facut pe amandoua, ma simteam cam "pacatoasa" :).

acum sa revenim la ale noastre, din pacate. Andrei s-a speriat asa de tare la "faza" cu bagatul in apa, a urlat ca niciodata si a fost foarte agitat. bineinteles ca a doua zi s-a vazut pe piele (fata, manute, picioruse). asa ca am luat-o de la capat... pe corp nu i-au mai aparut asa de foarte mult timp si chiar credeam c-a scapat, dar... eh, iar va trebui sa-l mustelesc din plin. poate ca am gresit si dandu-l cu cortizon (ca sa arate bine in poze), vremea a fost foarte rece si uscata, l-am scos din ritmul lui, cu crema nu l-am dat decat de 2 ori in ziua respectiva, nici nu mai stiu care a fost exact cauza. cred ca toate la un loc. azi bubitele de pe corp s-au mai estompat, insa pe fata arata de parca l-au atacat matele... a! si inca ceva, ca tot vorbeati de "premiera absoluta" - i-au aparut 2 pete la cutele de la gat, tare urate, chiar mai urate ca cele de pe fata... vaaaaaaaaaaaaaai, ce m-am saturaaaaaaaaaat!!!!!

apropos de alimentatie, roxana si lexi, eu sunt de principiu ca "solidele" trebuie introduse cat mai tarziu posibil, fie ca e vorba de un copil atopic, fie ca nu. sistemul lor digestiv e inca in formare, n-are rost sa-i dam de lucru in plus. Andrei al meu s-a dezvoltat foarte bine, analizele de sange (de rutina) i-au iesit bine si n-a mancat pana acum prea multe "chestii". mai mult verzituri, lapte, cereale si carne de curand. cred ca au ei timp sa manance de toate o viata intreaga, n-are rost sa ne grabim sa le diversificam alimentatia dintr-o data, "la gramada". si mai cred ca, daca un aliment le da reactii negative (alergice), singura solutie este eliminarea lui si incercatul din nou mai tarziu. organismul sigur nu se va obisnui, ba din contra, va fi si mai rau. daca prin eliminare si introducere treptata, mai tarziu, exista o sansa de "vindecare", aceasta sigur este 0 daca "bombardez" organismul cu ceva pe care-l percepe ca alergizant. eu nu cred ca e o solutie administrarea de antihistaminice daca stiu clar ca piersica, de ex., ii face rau, doar pentru ca, vezi Doamne, e un aliment foarte important in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului :)). hai, ca parca sunt coana leana, chimist de reputatie mondiala, vorbind despre alimentatia stiintifica, in sala caminului cultural din cocarlatele de vale... :)). intelegeti voi ce-am vrut sa zic.

ioana, vorba corei, sa-ti spun "bun venit"? parca nu-mi vine... inca un cap albastru printre noi... si Andrei al meu a avut cojite de cap, dar am scapat de ele relativ repede (2-3 luni), fara un tratament special - doar pieptanare "serioasa" dupa fiecare baita. pe bubitele de pe fata am dat si eu cu lapte productie proprie, dar n-a mers...

cora, unde esti?!?

cami, fetelor, mersi inca o data pt. urari si pentru gandurile bune!

va las acum. am scris cat pentru 3 zile de pauza... :))

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput