eczema la bebei - vol I

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

Roxana,
am auzit ca, pt. mancarimi, functioneaza baile cu faina de ovaz (eu asa-i fac baie lui Andrei). fierbe niste faina (tarate) de ovaz in apa (vreo 10 min, apoi pune capac si mai las-o juma' de ora acoperita) si pune-i niste comprese pe fata, dar vezi ca "fiertura" (apa doar) sa fie aproape rece (apa calda da mancarimi si mai puternice). apoi da-i cu crema imediat. repeta operatiunea cat de des posibil.

tu cu ce-i speli parul? poate si samponul sa fie de vina pt. bubitele de pe scalp. cica "laureth sulfate" (nu stiu traducerea) face tare rau la eczema. eu nu folosesc sampon deloc, il spal peste tot cu un "cleanser" lichid (mustela, soap-free) si pun o picatura doar pt. intreaga baita.

am uitat sa-ti spun: pune si niste sare de mare (daca gasesti) in apa cu taratele. are efect calmant.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

Cami,
s-ar putea sa ai dreptate cu glaxal base-ul - ori e o coincidenta pur si simplu (adicatelea am "nimerit-o" chiar intr-un mic puseu), ori pielea s-a obisnuit cu mustela. oricum o intorc, povestea asta cu bubitele aduce a telenovela - exact cand nu te astepti afli ca insurateii sunt de fapt frati dupa tata, iar matusa din guatemala e de fapt mama unuia dintre ei. la naiba!

Dana,
multumim de urari! sa dea Dmnezeu sa fie bine. la voi cum se mai prezinta situatia? cu giardia cum stati?

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Ange,
Si Andrei tot de la o luna are eczema asta. Si el a avut pe cap si inca mai are dar mai putin. Arata foarte urat. Sa inteleg ca Robert a scapat de cele de pe cap. Felicitari!
Eu inca ma astept sa-i reapara din moment in moment. Pana atunci ii dau cu Trixera si pe cap.
Medicamentul pe care i-l dau acum e Ospamox, antibiotic. E destul de rau, temperatura, nas infundat, stare generala proasta, plans toata ziua. Maine ma duc din nou la dr. O sa cer sa-i faca niste analize ca nu mai vreau sa-i dau antibiotic asa de-aiurea, mai ales ca am terminat un flacon de suspensie si nu i-a trecut inca. Nu e singura data cand observ ca eczema asta se agraveaza cand ii administrez diferite medicamente nu neaparat antibiotic. I-am dat de ex. si nurofen pt. copii si la fel s-a intamplat.
Il spal cu Atoderm Moussant, un gel de dus care nu degreseaza pielea, dar uite ca am aruncat cutia si nu stiu ce contine, iar pe tub nu scrie.
Iubibubi, m-am gandit si eu sa-i pun in apa tarate dar nu stiam daca-i bine ori ba asa ca pana la urma am lasat-o balta. Daca zici ca-i face bine, poate am sa incerc.

Multumesc

Mergi la inceput

Ange, sunt curioasa, ce mananca Robert acum la varsta de 6 luni? Mie mi-e si frica sa-i mai introduc ceva in alimentatie lui Andrei acum cand i-au mai trecut cat de cat pe fata. Sunt constienta ca nu pot amana la nesfarsit. Acum ii dau legume fierte mai mult si lapte. Deja are 5 luni si cred ca e vremea sa mai incerc si alte alimente, dar habar n-am ce. Daca ma uit pe lista cu alimente alergene, toate sunt mai mult sau mai putin alergene. Tinand cont ca si tu a trebuit sa-i faci o dieta hipoalergenica i-a afectat cresterea, adica a luat putin in greutate? Te intreb pt. ca am impresia ca Andrei stagneaza. Nici nu l-am mai cantarit si am zis ca nu-l mai cantaresc decat la 6 luni. Acum vreo 2 sapt. avea 6,850 kg.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Roxette, si bebelinului meu i s-a accentuat eczema in perioada cand a luat antibiotic (amoxicilina, pentru o infectie la urechiusa, degenerata dintr-o raceala). Uscaciunea care era pana atunci s-a transformat, de la prima doza de antibiotic, intr-o roseala, cu mici punctulete pe ici, pe colo. Era mai accentuata in zona gatului, sub barbie si la pliurile manutelor, coatelor si genunchilor.
S-ar putea sa treaca la cateva zile dupa ce stopezi antibioticul, noi asa am patit.
Si, ca sa ma bag si in intrebarea pentru Anj,

Ange, sunt curioasa, ce mananca Robert acum la varsta de 6 luni?

iti spun ca noi nu mancam decat lapte de mami la varsta asta, asa ca-i exclus sa se accentueze de la mancare (doar daca nu are vreo legatura cu ce mananc eu, dar am incercat si varianta cu dieta obligatorie in caz de alergii/eczeme si tot n-a mers).
Dupa cum ma vad, sunt foarte incurajatoare azi... :-)

Mergi la inceput

Lexi, foarte bine ca te-ai bagat in discutie :). De fapt, nu e o intrebare numai pentru Ange.
E foarte bine ca mai ai laptic si intr-adevar tu mai poti amana diversificarea. Nici eu nu cred ca ar ajuta un regim la tine, in primul rand tr. sa mananci bine ca sa mai ai laptic si de-acum incolo.
Chiar ma gandeam daca e doar imaginatia mea sau chiar se poate inrautati aspectul pielii din cauza medicamentelor. Daca si tu ai observat inseamna ca e ceva la mijloc. Chiar astazi am terminat tratamentul cu antibiotic, ca si Andrei a fost racit bine. In timpul asta i s-au inmultit leziunile mai ales pe corp, pe la incheieturi, in conditiile in care nu i-am mai introdus nimic nou in alimentatie. Astazi i-am reintrodus marul, de data asta facut la aburi. Sa vedem daca sunt reactii. Chiar daca sunt nu am de gand sa renunt la el, ca ar insemna sa nu-i mai dau fructe deloc si nici asa nu e bine.

Numai bine,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

hop si anj cu un raspuns
draga mea roxette,joi Robi al meu va face 6 luni.Ti-am spus ca pacostea asta de eczema a facut-o prima oara la o luna.Totul a inceput cu o bubita aici,una colo,alta dincolo pana am devenit pliniii de bubitze...
I-am dat tzatzica pana la 3 luni+ formula "enfalac".Apoi am trecut pe soia pt. ca un tare bun pediatru mi-a spus"madame,baga soia daca e alergic cupilu,ca asta-i rezolvarea!". Si draga mea roxette,la doua sapt. dupa lapte soia ne-am umplut din cap pana in picioare de bubitze.Si pe spate avea,incredibil!!! Treaba asta a durat vre-o luna buna de zile,apoi au inceput sa se fixeze in pct. strategice:fatza,piept,incheieturi.
Pe la 4 luni eczema de pe fatza s-a mutat pe piept.Pe fata este inca bine,cu mici bubite dar faraaa puseu,fara asprime exagerata.Robi arata ca un copil de la tara care este lasat mult in frig afara.Rosu in obrajori!
De mancat mancam asa: cereale de orez(numai milupa),mar,para facute la aburi(nu fierte),morcov,cartof dulce,dovlecel galben.Cam astea-s! Am incercat fasole verde si nu ne-a tinut.Acum de 3 zile am incercat banana si vad ca e ok.Toate astea,fructele si legumele sunt numai organice si din borcanele heinz.Unele le fac pe aburi,altele din borcanele.
Laptele este "similac".As incerca "alimentum" dar mi-e frica sa nu faca iarasi vre-o explozie.Deocamdata mancam atat,avem doar 6 luni!La 5 luni jumate avea 6,450kg.E real ca nu se ingrasa ca la carte dar,asta e...
De 2 zile am trecut la crema"atoderma".Asta pt. eczema de pe piept care este naspa.Chiar nu are de gand sa se care!!!De faprt are doua pete:una intre tzatzele si alta pe burtica.Astea doua sunt unite de n bubite mici,rosii si aspre...
Pe fatza continuam cu crema noastra care ne-a consacrat "glaxal base"
Oricum sunt tareee fericita ca de ceva bucata de timp la fatza aratam omeneste si pe burtica,nu se vede am inebunit,v-am spus eu?!?!
pupici,mai vorbim.maine am examennnn...

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

iubibubi,sa-ti fie de bine!
si hai odata sa ne povestesti cum a fost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Iubibubi, la noi pata de pe obraz este tot asa, ba apare, ba dispare...
acum de cand e mai frig e mult mai pala, nu mai e rosie se observa din ce in ce mai putin, dar asa cum am zis eu am lasat-o in pace...
cu giardia, nu stiu inca, nu am repetat analizele, i-am dat 5 zile Flagyl, apoi 5 pauza si inca 10 zile Helmiflores. acum facem 10 zile pauza si mai dam inca 10 Helmiflores dupa care repetam analiza.

Cum a fost la botez!?

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput