eczema la bebei - vol I

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

hop si eu pe aici! nici noi nu prea bine, avem din nou bube urate si rosii, dar nu ma mai impacientez (dar ma cam manca palma sa incerc Elidel-ul).
Asa cum au venit asa o sa si plece!

Am doua cauze posibile: am reinceput sa-i dau banana (ange mai amana!) si cereale cu cacao. Una din astea ne-a dat inapoi cu eczema.

Ange,

dupa cum spuneam mai amana cu bananele, sunt super alergizante! Pentru constipatie la noi merge cu : Lactulose (daca gasesti) sau ceai musetel pe stomacul gol. Bafta ca stiu ce se chinuie si Mara cateodata!

Lexi,

cred ca totusi la 8 luni de zile bb mai are nevoie si de altceva in afara de lapte, cel putin asa scrie in toate cartile pe care le-am citit eu. Doctorii tai ce zic?

Antoioana,

bine ca te-ai hotarat sa ni te alaturi, o sa vezi ca si numai sa povestesti despre ce te doare si deja e mai bine, nu fetelor?

Mona,

sa va fie de bine!
poate ne auzim cu toatele pe chat odata, ce ziceti? stabilim o ora? azi?

Pupici la toata lumea!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

NOTA: daca pierdeti subiectul sa stiti ca o sa gasiti un link catre el in pagina de index...

si sper sa scapati de eczemele astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

da, da, vreau si io pe chat!!! cand?

cora, s-ar putea sa fie cerealele cu cacao. banana cica e ok s-o dai dupa 10 luni sau chiar un an. eu inca nu i-am dat. cred ca astept sa treaca anu'... daca nu deranjeaza prea tare, mai amana elidel-ul. am capatat o asa frica de el... :)

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

mamicilor din liga impotriva bubitzelor,am o propunere
haideti sa ne intalnim pe messengerul de la yahoo(daca nu aveti adresa de yahoo va invit sa va faceti macar numai pt. asta) pt. ca aici pe dc merge tareee greu si plus de asta nu ne nimerim toate odata.
eu messengerul de la yahoo il am non stop deschis,vorbesc acolo cu "mamicile de mai" si ma simt extraordinar de bine stiind ca am atatia prieteni in jur. va astept!
ange_maiarobi@yahoo.ca

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

iubibubi primeste felicitarile aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16584

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Eu cred ca frigul si schimbarea de vreme sunt de vina pentru re-aparitia bubitelor, uscarea pielii si altele din astea din registrul "asa nu". Prin zona noastra mai si ploua o gramada (in ultimii ani, ce-i drept, nu chiar asa), deci umezeala in aer cat cuprinde, fond alergen ridicat si mai stiu eu ce alte minuni.
Suntem, in continuare, fara nici o crema si nimic actionat din exterior, am ramas pe pastilutele cu ulei, remediul homeo si cam atat. Si-am mai observat ca nu-i fac bine locurile aglomerate, i se inroseste pielea si sta asa pana iesim din locul respectiv.

Bubi, ma gandesc si eu cateodata ca laptele nu-i mai e de ajuns la varsta asta, pentru ca are nevoie de alte si alte substante nutritive, insa, momentan, chiar nu am ce-i face, pentru ca nu primeste aproape nimic. O saptamana a fost pe antibiotic pentru infectia de la urechiusa, timp in care scaunul a fost tare aiurea, era de consistenta siropului de amoxicilina, doar culoarea era diferita de la o zi la alta. Cred ca floricica lui intestinala a avut de suferit si ne-am chinuit vreo doua zile cu iaurt de bebei, in prima zi a luat o gurita, a doua zi nici macar p-aia.
Sa nu crezi ca n-am incercat mancaruri solide, insa s-a oprit dupa ce le-a incercat cam pe jumatate din ele (legume si fructe). Apoi a inceput sa le scuipe, nu ca un semn ca nu-i plac, ci mai mult ca o revolta ca i se da altceva si nu mai suge.
Doctorita pediatra e tare multumita de dezvoltarea lui, suntem in standardul normal de grafic la capitolul baietei, iar rabdarea mea e in limite normale, mai asteptam un pic si incercam la loc. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Ange, de unde fac rost de uleiul de amande? N-am mai auzit de asta. Ce este "amande"? Si Andrei are niste coji tare urate pe cap, plus pielea inflamata.

Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Si nu sunt cam galbioare cojitele alea de pe capusor?
Si noi am avut, dar le-am dat gata in ceva timp. Am incercat doua variante, cred ca a doua a tinut: la inceput, ii dadeam cu ulei (de la Johnson) pe cap, sau crema de corp (Eucerin), asteptam o jumatate de ora, dupa care, la baita, il frecam incetisor cu periuta de dinti. Se lua in cea mai mare parte, dar se faceau la loc in cateva zile.
Solutia a doua a fost masarea pielii capului cu acelasi uleias, pana intra de tot in piele (sau aproape de tot, ca taaare alunecos mai e uleiul asta). Asa se pare ca am scapat si, de atunci, nu ne-au mai vizitat.

Succes si sa ne spui cum s-au dus, cand s-or duce.

Mergi la inceput

roxeete,scuze pt."amande".nu ca am uitat romaneste,ci pur si simplu nu mi-am dat seama cand ti-am scris...
deci,amandele sunt migdalele noastre.Aici se gaseste un astfel de ulei de migdale.Nu pot sa cred ca in Ro nu este!Incearca!Noi cam in 2 sapt. cu uleiul asta am scapat.Il masam bine,mai mult baie-i faceam cu ulei pe capusor,il lasam cam o ora si apoi la baita il frecam incet cu un prosopel mai rigid.Dupa baie tamponam cojitele(bubitele)din nou cu uleiul asta.Faceam treaba asta de 2 ori pe zi.Incearca!
Sa nu-i zgarmeni cojitele cu unghiile tale.Chiar daca te scot din minti mai bine vino aici si da cu capul albastru decat sa i le zgarmeni.Pleaca ele singurele nu-ti face atatea griji!

lexi,si eu sunt de acord cu diversificarea dupa 6 luni.cu cat intarzii mai repede cu atat bebe va refuza mai mult noile alimente.plus de asta pot aparea carente majore la una,la alta...
Si eu m-am luat cu mana de cap cand am citit lista alimentelor alergene.daca stai sa te gandesti,practic nu avem ce sa le dam sa pape bb nostrii la varsta asta...
eu insist si-i dau sa pape cam tot ce se da la varsta lui.e real ca fac multaaaa atentie si cantitatile sunt mici,dar incerc!trebuie sa descopar de la ce facem bubite!
Banuiala mea este ca nu alimentele sunt buba,ci ceva din mediu!!! dar,oare ce?!?!?!

mona,si noi avem cutele de la gat rosiiii...cred ca nu-i eczema in nici un caz!cred sau ASA vreau sa cred!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Nu, sa nu spuneti ca acea roseala de la gat este tot eczema! :-(( Refuz sa cred. Bb nostru e cam grasutz, mai degraba cred ca se incalzeste mai mult decat trebuie. De 2 zile apelez la o metoda extrema: ii leg pur si simplu capetele manecilor ca sa nu se poata atinge de fatza. Fiindca isi face brazde de la atata scarpinat. Si surpriza: fatza este alba alba fara urme de bubitze. Si pe fatza nu-l dau cu nimic inafara de laptele meu. Asa ca ma gandesc eu: poate fi o chestie de contact? Sa fie pielea supersensibila din cauza ca este uscata? Nici nu stiu ce sa mai zic. Maine cred ca ajung la doctor. Poate vin cu noutati?!
Ma bucur tare mult ca pot vorbi cu voi. E minunat. Macar sa nu innebunesc singura...pe bune, si-asa stau numai pe acasa...parca am niste prieteni Degetezel bagati in calculator.
Pa!

Mergi la inceput