Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (135)
Raspunsuri - Pagina 11
Mirtha spune:
Nup. O las sa se foiasca si sa se invirteasca cum vrea.
In afata de faptul ca am grija sa o pun cind la un capat , cind la altul al patutului nu intervin. Pe o parte nu o pun decit cind o alaptez. In rest sta pe spate si la tati pe sta pe burta.Adica.... stau burta in burta !![]()
| Citat: |
| citat din mesajul lui malinas Am vazut ca Mirtha vorbea de modul de culcare a bebelusilor in patut. Eu il pun pe bebe David pe o parte, cand la un capat al patului cand la celalalt, dar in timpul somnului se agita si ajunge pe spate cu capul intors pe o parte. Voi cum procedati, spijiniti capul bebelusului astfel incat sa stea cu fata in sus? Sau il lasati liber sa stea cum ii vine bine?Doctorita mi-a zis ca nu e bine sa doarma pe spate cu capul intors pe o parte...asa ca sunt un pic cam incurcata, ca nu pot sa-l pazesc pe bebe non stop sa vad in ce pozitie doarme. _ "You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand Mama de bebe David http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872 |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
bertha spune:
Salutare!
Mamici dragi, vad ca vorbeati despre raceala si alaptare, dar am ratat capitolul respectiv![]()
Darius e racit de o sapt (asta pe langa voma+diaree)
, nu prea ne-am inteles sa stea in carantina, dar micuta pare ok, deocamdata. In schimb, de azi de la pranz ma doare gatul rau, am baut o tona de ceai cu lamaie si am luat si un paracetamol, am vazut ca e permis. Ce pot sa ma iau? Merge Strepsils sau Tantum Verde sau orice altceva? Vreau sa-mi treaca repedeeee si sa nu ajunga si la Ioana.
Amalia, Ioana face kk si de 10 ori/zi, da' am citit ca e normal. Darius facea o data la cateva zile, cica si asa e normal. Face lichid, cu mici "bucatele" mustar. A! si f zgomotos, o aud si daca nu-s in camera
De cateva zile face mai verde. Asta m-a pus pe ganduri, data fiind boala lui Darius, da' vad ca si alti bbi fac asa. Tati o numeste "mancatoarea lu' tata de pampersi".
Ii pare rau ca n-am mai scris de atata timp, dar pur si simplu m-a terminat Darius cu bolile lui, tuseste de o luna, iar sapt trecuta a luat-o, asa cum v-am spus cu voma+diaree+febra, cred ca a luat ceva de la gradi. Am stat cu inima cat un purice sa nu ia si mititica ceva, sper sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine pt episodul asta.
Pupici pt burtici, mamici si bebici!
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Mirtha spune:
Hmmmm s-ar putea sa fii dat peste o vasole mai veche , caz in care fierbe mai greu. De regula ,ca sa nu am surprize de genul asta , o pun de seara in apa si a doua zi nu mai sunt asa probleme cu fiertul.
!
Ca sa salvezi situatia si sa nu iti mai faci nervi in plus poti apela la mincarea semipreparata!![]()
| citat din mesajul lui babyzapi Fetelor m-a mancat undeva azi sa fac mancare si dintre toate mancarurile posibile tocmai ciorba de fasole m-am gasit sa prepar...pt prima oara in viata mea. De 5 ore fierb la fasolea aia nenorocita si nici acum nu a fiert ca lumea ...dupa ce ca sunt obosita rupta am mai stat si toata ziua in bucatarie...daca in 30 de minute nu fierbe o arunc la gunoi ca nu mai pot de nervi ...scuze ca sunt off-topic.Isabela de Raphael Nicolas ![]() Primul nostru ![]() |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:
Berhta eu am luat : pracetamol , Tantum Verde , ceai cu multa lamaie , cartofi cu spirt la gat si Oscilococcinum.
Mi-am mai cumparat , din sugestiile fetelor , dar nu a fost nevoie sa apelez la ele : Bioparox pt. gat , Homeogene si Homeovox. Snatate si tie si puiutului !
Noaptea , cind sa declansat durerea de gat , am mai luat Strepsils si am baut si un Fervex - care zica-se nu ar fi asa indicat pt. ca scade productia de lapte. Un pliculet ....nu a facut nimic.![]()
| citat din mesajul lui bertha Salutare! ![]() Mamici dragi, vad ca vorbeati despre raceala si alaptare, dar am ratat capitolul respectiv , nu prea ne-am inteles sa stea in carantina, dar micuta pare ok, deocamdata. In schimb, de azi de la pranz ma doare gatul rau, am baut o tona de ceai cu lamaie si am luat si un paracetamol, am vazut ca e permis. Ce pot sa ma iau? Merge Strepsils sau Tantum Verde sau orice altceva? Vreau sa-mi treaca repedeeee si sa nu ajunga si la Ioana.Amalia, Ioana face kk si de 10 ori/zi, da' am citit ca e normal. Darius facea o data la cateva zile, cica si asa e normal. Face lichid, cu mici "bucatele" mustar. A! si f zgomotos, o aud si daca nu-s in camera ![]() Ii pare rau ca n-am mai scris de atata timp, dar pur si simplu m-a terminat Darius cu bolile lui, tuseste de o luna, iar sapt trecuta a luat-o, asa cum v-am spus cu voma+diaree+febra, cred ca a luat ceva de la gradi. Am stat cu inima cat un purice sa nu ia si mititica ceva, sper sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine pt episodul asta. Pupici pt burtici, mamici si bebici! ![]() Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze |
Mirtha mama de Eva
babyzapi spune:
Mirtha pai am lasat-o de aseara la apa...si tot nenorocita e fasolea asta. Bine ca am facut si putina salata de boeuf asta asa ca sa nu ramanem nemancati azi ![]()
Bertha multa sanatate lui Darius 
Isabela
de
Raphael Nicolas 
Primul nostru 
Mirtha spune:
E clar : e foarte veche. Si mie mi s-a intimplat si pina ala urma tot in cos ajuns. ![]()
| citat din mesajul lui babyzapi Mirtha pai am lasat-o de aseara la apa...si tot nenorocita e fasolea asta. Bine ca am facut si putina salata de boeuf asta asa ca sa nu ramanem nemancati azi Bertha multa sanatate lui Darius ![]() Isabela de Raphael Nicolas ![]() Primul nostru ![]() |
Mirtha mama de Eva
mamiseli_11 spune:
| citat din mesajul lui malinas Am vazut ca Mirtha vorbea de modul de culcare a bebelusilor in patut. Eu il pun pe bebe David pe o parte, cand la un capat al patului cand la celalalt, dar in timpul somnului se agita si ajunge pe spate cu capul intors pe o parte. Voi cum procedati, spijiniti capul bebelusului astfel incat sa stea cu fata in sus? Sau il lasati liber sa stea cum ii vine bine?Doctorita mi-a zis ca nu e bine sa doarma pe spate cu capul intors pe o parte...asa ca sunt un pic cam incurcata, ca nu pot sa-l pazesc pe bebe non stop sa vad in ce pozitie doarme. _ "You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand Mama de bebe David http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872 |
Ruleaza un prosop mare de baie si pune-l la spate ca sa nu se mai intoarca. Cred ca e buna si perna aia de gravida cum are Mirtha.
Edit: Abia acum am vazut ca intrebai cum sa stea capul cu fata in sus, sugestia mea merge la cap intors intr-o parte.
Mihaela
de
Miruna CosminaPozele mele
mamiseli_11 spune:
Si revin la subiectul cum sa doarma bebe, fetele mai ziceti si voi ce stiti de pozitia corecta la somn ca mie in spital mi-au spus sa o culc cand pe stanga cand pe dreapta ca sa nu regurgiteze si sa inspire laptele, iar pe spate doar cu mine de fata ca sa o supraveghez. Tu Mirtha ziceai ca nu e bine pe o parte. Eu cum mai culc copilul ca nu mai inteleg nimic?
Mihaela
de
Miruna Cosmina
Pozele mele
diana21 spune:
Va multumesc pt. raspunsuri! Deci am scapat de un pitic, nu are capul prea mare
, a mai ramas piticul cu respiratia. Oricum, maine ma duc la cardiolog cu bebe pt. ca de cand mi0a zis dr. aia in spital ca are suflu sistolic, nu mai am liniste! Babyzapi, voi nu va duceti? Ca si piciul tau parca are un suflu, nu?
Mav, mersi de explicatii, o sa incerc si asa! Insa eu nu am pus husa de la sport pe carut, e doar cadrul (pe ala pun si landoul). Deci
, pun husa inainte de a monta scoica?
| diana, bb tudor sta bine in scoica voastra? parca tot chicco aveti si voi, nu? noua ne-a zis pediatra sa nu o mai folosim deocamdata, caci este prea adanca si bb sta rau cu coloana in ea... aluneca si ii vine barbita in piept... si nu e ok. cica trebuie ca si capul sa fie pe aceeasi axa cu coloana... |
Da, numai in scoica sta in masina si cu centura pusa. Nu concep sa il duc altfel, nici macar pana la colt. Stiu cazul unei fetite pe care "a ucis-o" propriul tata
...statea in spate fara centuri, avea cinci ani...of!Eu am luat un colacel din ala de burete care se pune in jurul gatului si asa nu-i mai fuge in toate partile. Si ce daca sta ghemuit? In burtica nu statea tot asa? Plus ca prefer "sa-l chinui" in scoica decat...
Scaunelu; a;la a fost conceput pt. a fi folosit de la nastere. Iar bebe Antonio a fost chiar mare, gandeste-te ca Ianca a avut patru kg la doua luni, iar eu am pus-o in scoica din prima zi, de la 2.300 g.
..........
Ramo, Cherie

!!!_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
si a bebelushului Tudorel
Dialoguri strumfesti
mamiseli_11 spune:
Diana habar n-am cum e cu circumferinta capului versus torace si nici n-am de gand sa aflu ca deja de cand ai postat tu cu respiratia am inceput sa numar si eu sa vad cate sunt pe minut si vad ca o iau razna.
Asa ochiometric din ce spui, creste copilul in ritmul lui si nu dupa carti, asa ca nu te mai stresa.
Mihaela
de
Miruna Cosmina
Pozele mele

...dupa ce ca sunt obosita rupta am mai stat si toata ziua in bucatarie...daca in 30 de minute nu fierbe o arunc la gunoi ca nu mai pot de nervi