Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009(92)
Raspunsuri - Pagina 13
Leditia spune:
Alina,soacra-mea lucreaza,e profesoara,pleaca dimineata si vine seara acasa,mama mea e la sute de km de mine,iar iubitul meu tocmai si-a schimbat job-ul,deci nu-si poate lua liber,mai ales ca cei la care s-a angajat acum au foarte mari pretentii de la el si vor sa imbunatateasca foarte multe in cat mai scurt timp.
Si vezi tu,de citit citesc foarte multe,am si o oarece experienta cu copiii,dar nu cu copii asa mici,insa bb asta e mic,e al meu..Stiu ca e normal sa-ti pui intrebari si nu-s singura cu temeri gen "ma voi descurca?" sau "e bine cum fac?",dar una e sa citesti si alta e sa te vezi cu bb acasa,singura,nestiind ce si cum.
Chiar vorbeam cu cineva ieri si ii spuneam ca n-am avut emotii niciodata atat de mari,nici la bac,nici la admitere,nici nicicand..ca ma simt de parca as fi in fata celui mai important examen din viata mea si mi-a raspuns ca este cel mai important "examen",caci o sa dau nastere unui bebelus si nimic nu se compara cu asta,c-o sa devin mama,ca lumea mea se va invarti in jurul lui si e normal sa am asa emotii,caci totul se va schimba..si mai ales nu va mai exista EU sau NOI(adik eu si sotul) si EL,bb,intai el si apoi Noi,aici incluzandu-l evident si pe bb.![]()
Gata,ca nu vreau sa plictisesc audienta...azi sunt mai vorbareata.![]()
POZE CU NOI
Minunica mea
34+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 6 SAPT.
Porumbita spune:
pai tot in carti si pe net citesc si eu... si de ex dc apar durerile astea de sale + diaree + greata + durerile alea la pelvis nu e prea grozav ca pot semnaliza apropierea declansarii travaliului (ceea ce nu e de dorit la 31 de sapt);
da sper sa fie totul ok
miereamara spune:
Porumbita, in cazul asta ar tb sa mergi la medic.
Sper sa nu fie totusi cazul de preterm labor.
In clinica Mayo, sunt niste tabele cu simptome diverse, (la sfarsitul fiecarei luni) si cand ar tb sa suni medicul, vezi dc ai ceva din ceea ce e descris acolo si este urgent.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Leditia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Leditia imi pare rau ca te contrazic, dar No-spa este clorhidrat de drotaverina, care este un antispastic care actioneaza asupra spasmului musculaturii netede. Deci actiunea principala nu este de calmare a durerii, calmeaza durerea prin intermediul calmarii musculaturii, dc te uiti pe prospect nici macar nu are indicatie pt sarcina sau contractii. Se recomanda utilizarea lui cu prudenta in sarcina si nu se recomanda utilizarea lui in timpul alaptarii. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album Aidan |
Nu m-am exprimat eu bine,tocmai ca relaxeaza musculatura uterului este bun pt contractii dureroase sau nu(ma refer si la alea nedureroase dar foarte dese).Orice medicament se ia cu precautie in sarcina si doar prescris de medic,nu doar nospa-ul,dar cand un dr il prescrie nu-l prescrie sa se afle in treaba.Parerea mea.
Chiar joi am fost la hematolog care nu este de acord deloc cu medicamentele in sarcina si totusi de nospa si in general de antispastice nu mi-a zis nimic(s-a luat de tratamentul pt hemoroizi de ex),ba din contra a zis ca e foarte bine ca le iau.Prefer sa ascult parerea a 3 dr care stiu mai bine decat mine.Crede-ma ca si eu mi-am pus mii se intrebari avand in vedere cate medicamente am luat sarcina asta,dar pana la urma mi-am zis ca dr aia au totusi o facultate de medicina in plus fata de mine si stiu mai bine.

POZE CU NOI
Minunica mea

AMR- CEL MULT 6 SAPT.
CADIA spune:
Seara buna fetelor!!!
Vad ca este capitolul "problemutzelor"![]()
Si noi acum ne-am intors de la spital, unde am fost s-o monitorizam pe bebelina.Intrasem in panica, pentru ca nu am simtit-o miscandu-se nici ieri, nici azi-noapte si nici azi.

Asa ca am dat fuga la camera de garda si tptul este Ok (sau pare ok) slava Domnului.
Acum, de cand am ajuns acasa, am mancat ceva si a inceput baletul de ca-mi era asa de dor.![]()
![]()
![]()
Fii-mea s-a intors iar cu capul in sus.Sapt. trecuta era cu capul in jos si acum, hop iar cu capul sus.O fi luat-o ameteala de atata stat ca liliecii.![]()
![]()
![]()
Abia astept sa merg pe 10 dec la eco sa vad daca mai are cordonul in jurul gatului.
Si eu abia astept Kidex-ul.Alina, ai grija ca s-ar putea sa nu mai gasesti nimic daca mergi dupa mine.![]()
Va pupicesc pe toate
31+cu
CLARA
Leditia spune:
Cadia,ma bucur ca bebelina e bine.Azi si al meu a miscat putin,probabil si din cauza ca am fost ocupata cu diverse si n-am mai stat linistita in pat.Cum m-am pus in pat cum a inceput si el sa miste..m-am mai linistit.![]()
Referitor la dureri,eu abia ma intorc de pe o parte pe alta,parca ma taie cineva,asa ma doare,plus durerile de spate,de bazin,intepaturile jos..
Acum stiu ca aceste dureri sunt normale, caci corpul se pregateste pt nastere..nu stiu daca si cele din zona inghinala sunt normale,la mine sunt ca niste cutite asa si teama mea e sa nu se intinda firul ala si sa stea in tensiune,in rest le iau asa cum vin,incerc sa nu ma stresez.Cred ca sunt asa stresata cu firul asta si cu tensionarea lui sau mai rau, de cand am citit povestea de nastere a Dianei21 de la odiseea de nov-dec..
POZE CU NOI
Minunica mea

AMR- CEL MULT 6 SAPT.
IRINA.C spune:
Vad ca v-a povestit absolut corect ce a patit Monica la odiseea de sept oct Miere, ce-mi place mie optimismul Irinei si picioarele ei pe pamant...moama ce-mi vine sa te adopt , asa as vrea sa fiu si eu!
Am fost intreabata cum o sa nasc...vreau sa spun ca nu am o motivatie f exacta , e ceea ce simt: cezariana cu epidurala asta intentionam.Stiu ca nasterea naturala este cea mai "naturala" si va respect pt asta, recunosc ca eu am si tromboza venoasa profunda si asta cam contraindica , dar si dc nu era cred ca eu optam pt aceiasi varianta
.
Acum stau in sufragerie in timp ce dincolo sunt bormasinile parchetul...nu va imaginati ce prafalau s-a putut face de la un amarat de parchet...si eu tot asa aiurea ma simt..obosita , sfarsita , zici ca am dat la jug...eu stiu ce sa mai cred...aproape 33 sapt da parca prea dorm pe mine.Unele ziceti ca nu puteti dormi , io cad lataaaa.Si am energie cat pt o matza lesinata.Am zis ca m-a topit raceala...de fapt cred ca sunt un cumul de factori...de la alergatura propriu zisa pana la consumul nervos in a renova o casa care nu mi apartine si numai pe bucati si fara sa -i arunc prea multe soacra mii si mutandu le de colo colo

...am 6 scaune de masa pe care NU am unde sa le pun stau cu ele in sufragerie lipite de biblioteca
si o masa...iar vbesc doar de mine.O sa par o egoista.
Va pup io azi tre sa l sun pe nenea dr sa vaz cand ma cheama sa ma vada...saptamana asta in orice caz.
bb mic
POZE
32+
lisa79 spune:
io nu stiu cum a stat a mea azi-noapte,da cand am mers la WC ,ma durea intre titi,ca si cum ceva apasa acolo.am mangaiat zona si a fugit
. oricum mama nu se supara pe ea
!
eu acum ma imbrac bine sa merg in parc(forest preserve) care e langa mine si are un rau undeva se strang o garamda de rate. asa ca painea ce ne ramane nu o irosim
,o sa va pun o poza cu ratele cand vin.
pupici
32S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 8 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
BillyBilly spune:
Ledi orice mamica ar trebui sa se emotioneze cand este pe punctul de a da viata unui omulet, si asa cum a zis si Alina este perfect normal sa te simti asa. Mie spre exemplu imi dau lacrimile de fericire, nu de stres sau frica. Citesc pe la fetele de nov-dec si stii ce spun? "Am citit o gramada inainte de nastere despre ingrijirea bb-ului si acum parca mi s-a sters toata memoria, nu mai stiu nimic!". Dupa parerea mea este pt ca ne bazam f mult pe info din afara noastra cand ar trebui sa o cautam mai mult in interior, in instincte. Ma intreb cum s-au descurcat atatea generatii de mamici inaintea noastra care n-aveau nici pe sfert atata info cat avem noi astazi? Este ok sa ne informam, dar sa pastram proportiile in importanta. Adica, nu stiu, vad ca mai mult ne speriem decat capatam incredere.![]()
Alinuto pai eu am mai spus, mie nu mi-e frica de dr in general si apoi stiu ca ce va fi sa fie, va fi, fie ca eu ma stresez sau nu, asa ca las lucrurile sa se intample. Adica traiesc momentul de ACUM. Mai incolo om trai si om vedea, le rezolvam pe toate la timpul lor, ce rost are sa-mi stric si ziua de azi si pe-aia de maine? Eu am observat de-a lungul timpului ca mintea regizeaza niste scenarii muuuult infioratoare comparativ cu realitatea. Trebuie doar sa nu le confunzi: imaginatia cu realitatea.
Catalina
36+
Ana-Maria ingeras de 
AMR 4 saptamani 
http://bd.lilypie.com/cFtxp2.png
CADIA spune:
Catalina, esti suuuuuper tare si ai mare dreptate, trebuie sa luam lucrurile pe rand asa cum vin.Dzeu le aranjeaza astfel incat sa le putem face fata cu bine.

Ledi, cred ca e mai mult teama de necunoscut, dar vei vedea ca totul va fi bine si cand ne vom tine puiutii in brate vom uita de toate :durei, nesomn, ganduri "negre".
Eu inca nu stiu cum o sa nasc, as vrea sa nasc natural (cu epidurala), dar sa vedem daca isi da pitica cordonul jos si sa vedem ce ne sfatuieste si dna dr.
Lisa, ce bine de tine.Asteptam poze.
31+cu
CLARA