Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009(92)
Raspunsuri - Pagina 12
lisa79 spune:
mire nu e prea prietenoasa azi.
adevarul e ca aici in state nu se rocomanda nimic,nici un fel de pastila,eu am avut dureri de dinti mari si mi s-a zis sa rabd,ca ea (doctorita) nu imi recomnda sa iau pastile. si eu am no-spa de acasa,dar nu am luat nici una. sper sa nu am nevoie.
32S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 8 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
bebelusi spune:
Draga mea Miere, eu nu am luat nici o pastila pe toata perioada sarcinii in afara de elevit , fier, calciu si duphaston la inceput in primele luni. e prima oara cand apelez la No spa. Nu stiu ce sunt alea contractii pentru CA E PRIMA OARA cand simt ce simt. Nu inteleg ce vrei sa zici cu 5-6 pe ora pentru ca la mine e burta INCORDATA INCONTINUU deci nu pot spune ate sunt pe ora,

. Acum a stat intinsa in pat si am senzatia ca il simt pus pe DIAGONALA, poate de-aia simt ceea ce simt. Mie in saptamana 28 la control mi s-a spus ca este cu capul in jos.
30+
Vlad Mihai
AMR 10 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Leditia spune:
La multi ani tuturor romanilor de pretutindeni.
Alina,stiu ca tu si inca cateva fete aveti DPN-ul fix de Craciun sau Revelion si poate ati fi mai indreptatite sa va plangeti pe aici,dar la mine nu e doar teama de nastere,cum am vazut ca au inteles fetele..sunt multe temeri,nasterea,cum o sa fie bb, (tot ce-mi doresc e sa fie sanatos),cum ma voi descurca cu alaptatul,cu bb,cu baita..cu totul.Eu sunt singura aici si iubitul meu e mai mult la job,deci va trebui sa ma descurc singura.Deci sfatul tau de a avea pe cineva acasa care sa ma ajute e bun,dar nu-l pot pune in practica din pacate.
Ma rog,sunt multe intrebari pe care mi le pun in legatura cu nasterea,dar mai ales in legatura cu ce va urma..asta ma nelinisteste si de aceea nu ma mai pot concentra pe Sarbatori,in special pe faptul ca vine Craciunul pe care-l astept inca de anul trecut de pe 26
dec.
Billy,ma bucur ca tu nu esti stresata cu nimic,este excelent ca esti asa calma.
.
Cred ca lumea te suna sa vada ce faci,cum mai esti,daca ai nascut,nu cred ca sunt rau intentionati..poate doar insistenti.![]()
Pusyketa felicitari pt bb,sa fie sanatos.
aryia,pot sa te intreb ce-ti face la o consultatie dr de lasi 460 ron de fiecare data?Mi se pare enorm...
In legatura cu unghiutele si rosul lor,chiar este o vorba de la tara,deci "babism",sa zic asa..Cica nu ar fi bine sa i le tai ca-i tai norocul,de aceea mama trebuie sa i le roada,in somn parca..Nu mai tin minte nici eu,dar in mod clar chestia asta este foarte frecventa la tara.
Nu e nici o suparare,fiecare face cum crede.Sunt femei care pun manusi,altora le e teama sa le taie unghiutele cu forfecuta,fie ea si de bebei si le rod unghiutele..si tot asa.Unele folosesc samponele,altele isi spala copilasii cu ceaiuri si diverse produse de la plafar,unele folosesc scutece de unica folosiinta,altele prefera sa-i infaseze..deci eu zic ca fiecare face cum crede ca-i mai bine pt copilasul ei si pt ea.
Eu am si forfecuta speciala pt bb si daca n-o sa ma descurc o sa-i iau manusi,de ros nu ma apuc...dar intr-un fel sau altul ne vom descurca si cu unghiutele.Vedem noi la momentul respectiv ce metoda alegem.
Porumbita sa folositi sanatosi lucrusoarele.Imi pare rau ca ti-e greata,dar consoleaza-te si tu ca mine,ca nu mai e mult si trec si astea.
tenzika eu nu am auzit pe nici un dr(ca dupa gura lumii nu ma iau) ca ar fi bine sa nasti la 7luni si nu la 8.E o aberatie.Orice dr iti va spune ca bb e mai bine si mai sanatos daca se naste cat mai aproape de termen!Intr-o luna de zile plamanii se mai matureaza,mai pune sunculita pe el,se dezvolta destul de mult in timpul asta.
Maine merg si eu la dr.ginecolog si-mi vad si sufletelul la eco.
Abia astept.Iar sapt asta ma apuc sa-i spal lucrusoarele lui bb,daca nu nasc luna asta nu e bai,le mai spal inca o data.Mai am de luat cadita si diverse chestii de la farmacie si gata,am bifat tot de pe lista.![]()
Lisa, ce fain ca a nins la voi..Sambata trecuta incepuse sa ninga si la noi,dupa ce plouase toata ziua si credeam ca fac cununia pe zapada...Si culmea,desi era frigg rau si batea si un vant rece eu ma uitam la fulgi si ma bucuram mai rau ca un copil.![]()
O seara placuta tuturor.
POZE CU NOI
Minunica mea
34+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 6 SAPT.
miereamara spune:
Mey, nu va suparati pe mine
! Bebelusi nu m-am referit in mod special la tine, am vb la modul general si tb sa fiti de acord cu mine ca in orice post unde se vorbeste de contractii urmatorul cuvant pomenit este no-spa
.Daca tu simti ca intr-adevar e ceva in neregula, suna doctorul sau mergi la ER, mai bine asa, fiecare femeie e unica si corpul ei raspunde intr-un alt mod.
Sorry dc am fost cam dura!nu asta fuse intentia mea, dar asta mi-e stilul, spun omului in fata ce gandesc, nu sunt prea diplomata.
C'mon, cheer up everybody
!
Edit: va invidiez pt zapada....aici nu a mai nins de 40 de ani.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Alina1976 spune:
Porumbita, KIDEX-ukl incepe pe 4 decembrie si se termina pe 7 decembrie. Este la ROMEXPO si parca pavilioanele 18, 19, 20...Program de la 10.00 la 17.00 (sau la 19.00). Vezi ca au site. De acolo iti poti downloada si invitatia si nu mai platesti intrarea ![]()
Pentru greata ia cu incredere METOCLOPRAMID! Mie mi-a zis Dr ca pot lua daca mi-e rau, nu afecteaza bebe si nici pe tine.
Bebelusi, ce panicoasa esti mamaaaa
Pai nu vorbiram noi acilea ca dopul gelatinos nu este complet alb, ci are o culoare rosiatic-maronie?!
Iar cu burtica este normal sa se intareasca la varsta asta a sarcinii, Mire ti-a explicat foarte bine cum e cu contractiile BH. Te rog, stai linistita. O sa fie bine, o sa vezi. Incearca sa te agiti mai putin...si nu mai face eforturi care nu sunt neaparat necesare.
Iris, mda...e clar, e chestie generala deci...credeam ca sunt eu mai dilie cu teama asta..Trebuie sa gandim pozitiv si totul o sa fie OK. Am mai nascut o data ce Dumnezeu!! Si nu am murit!
A doua oara o sa fie mai usor, sunt convinsa.
Ma bucur ca BB 2 e bine....deci pana la urma chiar nu stii daca e FETITA sau BAIETEL? ![]()
Mire, FELICITARI pt cat de mult te informezi despre sarcina si nastere. Sunt putine ca tine care vor sa stie ce se intampla cu corpul lor. Se vede ca te-ai documentat. 
Billy, ma bucur sa aud ca te-ai mai eliberat si poti sa intri mai des pe net. Legat de durere....am o vaga senzatie ca stiu despre ce vorbesti ![]()
Mai e putin si gata!!...
Si stii ce, esti TARE si de APRECIAT! Ai un moral de NOTA 10!!! BRAVO!!! Esti pe gustul meu 

Tine-o tot asa.
35+ cu
ADINA-IOANA
AMR 5 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Leditia spune:
Miericico,no-spa e pt dureri,nu pt BH,e o diferenta si ma gandesc ca dr care prescriu no-spa le si explica pacientelor in ce conditii sa-l ia.Nu cred ca-l ia cineva ca are contractii BH,care vba aia nu dor,dar si astea prea dese iar nu-s bune..deci cred ca tot dr are un cuvant de spus aici.
POZE CU NOI
Minunica mea
34+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 6 SAPT.
Alina1976 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Leditia La multi ani tuturor romanilor de pretutindeni. Alina,stiu ca tu si inca cateva fete aveti DPN-ul fix de Craciun sau Revelion si poate ati fi mai indreptatite sa va plangeti pe aici,dar la mine nu e doar teama de nastere,cum am vazut ca au inteles fetele..sunt multe temeri,nasterea,cum o sa fie bb, (tot ce-mi doresc e sa fie sanatos),cum ma voi descurca cu alaptatul,cu bb,cu baita..cu totul.Eu sunt singura aici si iubitul meu e mai mult la job,deci va trebui sa ma descurc singura.Deci sfatul tau de a avea pe cineva acasa care sa ma ajute e bun,dar nu-l pot pune in practica din pacate. Ma rog,sunt multe intrebari pe care mi le pun in legatura cu nasterea,dar mai ales in legatura cu ce va urma..asta ma nelinisteste si de aceea nu ma mai pot concentra pe Sarbatori,in special pe faptul ca vine Craciunul pe care-l astept inca de anul trecut de pe 26 |
LEDI, ce simti tu este perfect normal!! Nu te ingrijora prea mult insa, o sa vezi ca multe chestii le vei face din instinct. Sigur ca sunt si multe pe care nu o sa stii daca le faci bine, cum sa le faci..etc. Zici ca o sa fi mai mult singura?! Sotul tau nu-si poate lua o sapt libera sau doua? Mama, soacra ceva?!

35+ cu
ADINA-IOANA
AMR 5 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
miereamara spune:
Leditia imi pare rau ca te contrazic, dar No-spa este clorhidrat de drotaverina, care este un antispastic care actioneaza asupra spasmului musculaturii netede. Deci actiunea principala nu este de calmare a durerii, calmeaza durerea prin intermediul calmarii musculaturii, dc te uiti pe prospect nici macar nu are indicatie pt sarcina sau contractii. Se recomanda utilizarea lui cu prudenta in sarcina si nu se recomanda utilizarea lui in timpul alaptarii.
Nu am spus ca no-spa e prescris pt contractii BH, am spus ca parerea mea este ca femeile insarcinate apeleaza f usor la no-spa, chiar si in conditiile in care au contractii care ar tb sa fie normale.
Aidan
Porumbita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Fetelor, cred ca s-a scris aici de zeci de ori: este normal sa avem contractii BH, mai ales in ultimul trimestru. Se pregateste uterul pt travaliu, uterul este un muschi caruia ii tb exercitiu, ca sa stie ce sa faca in momentul travaliului. Contractiile sunt periculoase atunci cand sunt mai mult de 5-6 pe ora, sunt dureroase, duc la scurtarea colului, si nu se opresc dupa ce bei apa si te intinzi in pat pe partea stanga. Nu mai exagerati cu no-spa-ul ala, la orice contractie mica, hap, inghititi un no-spa... Si contactiile astea au rolul lor, acela sa pregateasca uterul pt nastere. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album Aidan |
miere nu-s contractii dureroase, sau cu strangere de burta, ca am experimentat si din alea... la mine acum se face burta tare cand si cand (iar noaptea decate ori ma scol e tare) insa de vreo 2-3 zile simt o greutate deasupra liniei chilotului si efectiv ma "taie" durerea dc trebuie sa ma intorc de pe o parte pe alta, sau ma ridic... plus ca burta sa lasat vizibil in jos, adica pana si babatemiu a remarcat ......
si evident cum ziceam si in mesajele anterioare imi e o greata infinita....
dar nu seamana deloc a arsurile pe care le-am experimentat acum cateva zile si care au trecut cu trucuri invatata la prima sedinta de Lamaze...oricum cu moralul ma simt multtttt mai bine de cand am renuntat la vechea docotora (desi am asa un pic de teama ca ma pregatisem psihic pt spita lprivat unde te duceai cu buletinul si aia era si aici tr sa ma duc cu bagajul facut, etc)
oricum ar fi insa sunt ferm, da FERM decisa ca eu pana in ianuarie NU NASC....
bb robert tr sa stea cumintel acolo pana dupa Sf Ion....
alina mersi mult de tot pt info; sper sa luam de la Kidex ce mai avem pe lista
miereamara spune:
Porumbita, cred ca durerile pe care le descrii tu sunt din cauza ligamentelor care sunt intinse, uterul crste f mult, mai ales in ultimele 2 luni cand copilul se dezvolta cel mai mult, plus ca toata greutatea apasa acum pe col.
Si eu am astfel de dureri, mai ales noaptea cand ma ridic din pat, plus tot felul de dureri ascutite pe care le simt chiar in vagin (si care banuiesc ca sunt normale), durerile de bazin sunt date de faptul ca incepem sa ne dilatam (sa se mareasca bazinul pt a face loc copilului, e un intreg mecanism care se sincronizeaza si care nu poate sa faca fatza chiar asa, fara nici un pic de durere sau discomfort.
Asta este parerea mea, nu am pretentia ca detin adevarul universal, normal, am mai spus fiecare femeie e unica, dar....toate aceste lucruri sunt descrise in cartile si cursurile pt pregatirea nasterii si eu am preferat decat sa ma stresez inutil sa ma documentez si sa citesc cat mai mult despre procesul sarcinii si al nasterii.In felul asta ma simt mai pregatita si stapana pe situatie.
Aidan