Azoospermie - cap 26 -

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Chez Marie si eu cred ca nu e bine sa bagi hormoni dc analizele sunt bune.
Luca pe aici in zona Olteniei sunt multe superstitii, nu e bine sa-i spui copilului pe nume pana nu il botezi, nu e bine sa ii cumperi nimic(hainute, patut....) pana nu nasti. Cred ca si cu hainele de e la fel si eu mi-am cumparat cateva bluze la care acum ma uit cu ura, nu-mi vine sa le mai imbrac cu toate ca sunt la moda.
Important e sa nasti, ai tu timp dupa aceea pana la botez sa le gasesti numele Te uiti la fetisoara lui si vezi ce nume i se potriveste sau ii alegi numele cum fac chinezii, dai drumul la un lighean pe scari si ce sunete scoate ala e numele Ti-am citit povestea, sunt sigura ca data trecuta din cauza uterului septat s-a produs nenorocirea dar acum dupa ce il vei inlatura complet nu va mai fi nici o pb la tine.

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

April o sa te caut sa-mi dai ajutor la alegerea numelui at cand o sa fie, sper sa fie

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

ChezMarie, am citit povestea voastra de 2 ori. Din pacate nu am decat intrebari. Credeam ca am inteles cat de cat ce inseamna diagnosticul asta de azoo, insa postarea ta m-a aruncat in ceata.

1. inteleg ca la voi s-au gasit spermatozoizi, insa ca mobilitatea este compromisa. De ce trebuie facuta biopsia? Nu se poate face ICSI fara biopsie, cu spermatozoizii recoltati prin metoda clasica? Sunt imobili sau sunt morti deja -adica e vorba de necrospermie?

2. ai zis ca ati fost la Matei. Asta trebuie sa facem si noi maine. Ati facut spermograma cu toti markerii (fructoza, carnitina, ce mai face ea ca inca n-am ajuns sa stiu exact ...) sa vada daca nu e vorba de o obstructie?

3. inteleg ca toate analizele hormonale sunt OK. Nu inteleg de ce la un FSH de 6 s-a recomandat stimularea cu gonal. Care ar fi explicatia medicala? Eu aici nu vad logica..

Sper sa reusiti sa va faceti un plan de bataie cat mai repede. Asta incercam si noi. Noi am aflat prin septembrie si in afara de analize multe-genetice, hormonale, repetat spermograma ...mai mult n-am inaintat. Mie mi se pare ca ne "miscam incet"...dar asta e ...important e sa ne miscam. Maine ne vedem cu Matei si miercurea viitoare mergem la Damian la consult urologic. Dupa ce ii ascult pe toti...tre sa fac si eu planul... ca husbandul saracul...executa tot ce planific eu.

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Mikisorule , ia lasa superstitiile deoparte si fa-ti planul dupa cum simte sufletelul tau.Si eu am auzit de atatea ori ca aia nu-i bine, ca aia nu se face, ca aialalta aduce ghinion...si recunosc ca mult timp m-am chinuit si eu sa nu fac pe "aia" sau "aialalta" doar ca sa fie bine. Dar cred ca e vorba mai mult de importanta pe care o dam noi interior unui lucru si semnificatia pe care i-o asociem decat de chestii "magice" ...

Cat despre optimism-heheheeeee, pic si eu pe jos de nu ma vad. Insa pentru ca eu sunt "omu cu planu" in familia noastra incerc sa ma ridic si sa ma gandesc mai departe ce e de facut. Vorbesc uneori singura cu mine: " hai fato, ca nu e chiar asa, mergem mai departe, vedem noi ce-o fi " (noi adica eu si cu mine )

Deci inca o data: OPTIMISMUL e in noi,trebuie doar sa il aducem la suprafata!

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Andra – planuri mari deci pentru anul asta … sa dea DD sa fie bine si sa iasa toate cum iti doresti
Miki – eu cred nu ca nu trebuie sa visezi, ci nu trebuie sa mai fii negativista. Si atat. Stii ca ai corp bun de facut copii deci …cu toata increderea inainte
Bitzy – ce faci puisor ?
Chezmarie – foarte interesant, uite fix acelasi lucru l-am intrebat si eu : daca sotul meu are toate hormonalele ok, mai are sens Gonalul ? si mi s-a spus ca oricum are un impact bun asupra spermatozoizilor, si in plus sigur nu are efect negativ la barbati. Am insistat mult cu asta si m-a asigurat …
Fetelor, in spiritul <Tara arde si baba se piaptana>, va anunt ca si eu mi-am definitivat cele doua nume pt a doua fetita (nu stiu daca am spus Luca, eu imi doresc gemeni, mai exact doua fetite – ca mi s-ar parea prea de poveste sa am fetita si baietel dintr-o lovitura). Si mai mult, mi-am gasit si nume de baietel, ceea ce mi se parea imposibil…
April – si eu incerc sa gasesc explicatia medicala la Gonal pe hormonale normale …

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChezMarie spune:

Draga April,
La ecografia testiculara facuta de Dr. Voinea Sebastian, pe care vi-l recomand cu mare incredere, de la Spitalul Fundeni( daca vreti un nr de tel, sa imi spuneti), acesta a decoperit ca exista o obstructie mai veche si ca volumul testicular scazuse semnificativ. Prima intrebare bineinteles a fost daca exista vreun tratament. Raspunsul a fost ca nu, deoarece problema este mai veche si niciun tratament nu ar mai putea schimba ceva, mai ales ca scazuse volumul testicular. Atunci am auzit pt prima data de TESA si MESA, respectiv punctia in epididim si biopsia testiculara. La acel moment nu se stia excat care din ele va functiona. Spermatozoizii prelevati din testicul se criogenizeaza si se efectueaza FIV-ul cu ICSI. Ne-a indrumat insa sa stam de vb cu Dna dr. Matei care a avut o cu totul alta parere si anume tratamentul cu Gonal. ICSI nu s-ar putea face cu speprmatozoizii prelevati pe cale naturala, dat obstuctiei si faptului ca volumul este ffff mic si calitativ nu sunt buni...La ultima spermograma a iesit ca doar 10% ar fi mobili si 90 % imobili. Nu stiu ce sa mai cred. In vara a iesit mult mai prost, respectiv 100% imobili (necropsermie). Nu imi explic cum este posibil ca numai in cateva luni, fara vreun tratament, spermograma sa se schimbe. Chiar ma gandeam ca zilele aceastea sa mai efectueaza o spermograma, insa nu la clinica la dr matei la genesys, ci la medlife. imi este teama ca uneori analizele ies cum vor ei sa iasa..ma ref la dr.
Nu vreau sa fiu rea si lipsita de incredere, insa am intalnit si am auzit atatea cazuri incat mi-e tare greu sa am incredere oarba in doctori, mai ales cand este vb de o problema atat de delicata.
Despre gonal nu stiu ce sa zic...stiu doar ca sotul meu nu va mai urma acest tratament. Dr Marinescu mi-a explicat ca nu este deloc indicat sa se faca aceste injectii, avand in vedere ca FSH nu este chiar mic si ca nu ar avea nici un efect si mai mult de atat il poate da peste cap din pct de vedere hormonal. Cu toate aceastea, pana astazi cand am vb cu acea cunostinta eram hotarati sa faca injectiile, insa mi s-a mai spus inca o data acelasi lucru ref la tratamentul cu gonal..... Mai mult de atat, acum cateva zile am scris la clinica Kaali din budapesta si am intrebat daca tratamentul este bun si uitati raspunsul: "Stimulation may work if the FSH were very low. In most cases it makes no difference"(Peter Kovacs MD, Kaali Inst IVF Center, Budapest,Hungary,info@ivfpregnancycenter.com).
Luni ma duc sa ma intalnesc cu prietena mamei mele, pt ca tot atunci va deschide si clinica si am sa va tin la curent cu directia in care vom merge noi.

Probabil sotului tau ii va prescrie tot Gonal. Va fi monitorizat dupa fiecare luna va face spermograma sa se vada evolutia.....Sa imi scrii ce ai facut...sunt curioasa.

Bafta tuturor..va pup si somn usor.

Citat:
citat din mesajul lui april16

ChezMarie, am citit povestea voastra de 2 ori. Din pacate nu am decat intrebari. Credeam ca am inteles cat de cat ce inseamna diagnosticul asta de azoo, insa postarea ta m-a aruncat in ceata.

1. inteleg ca la voi s-au gasit spermatozoizi, insa ca mobilitatea este compromisa. De ce trebuie facuta biopsia? Nu se poate face ICSI fara biopsie, cu spermatozoizii recoltati prin metoda clasica? Sunt imobili sau sunt morti deja -adica e vorba de necrospermie?

2. ai zis ca ati fost la Matei. Asta trebuie sa facem si noi maine. Ati facut spermograma cu toti markerii (fructoza, carnitina, ce mai face ea ca inca n-am ajuns sa stiu exact ...) sa vada daca nu e vorba de o obstructie?

3. inteleg ca toate analizele hormonale sunt OK. Nu inteleg de ce la un FSH de 6 s-a recomandat stimularea cu gonal. Care ar fi explicatia medicala? Eu aici nu vad logica..

Sper sa reusiti sa va faceti un plan de bataie cat mai repede. Asta incercam si noi. Noi am aflat prin septembrie si in afara de analize multe-genetice, hormonale, repetat spermograma ...mai mult n-am inaintat. Mie mi se pare ca ne "miscam incet"...dar asta e ...important e sa ne miscam. Maine ne vedem cu Matei si miercurea viitoare mergem la Damian la consult urologic. Dupa ce ii ascult pe toti...tre sa fac si eu planul... ca husbandul saracul...executa tot ce planific eu.

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChezMarie spune:

Si inca ceva...Gonalul este indicat, insa nu pentru o perioada foarte mare. Sotului mei i-a recomandat 3 luni de injectii zilnice.
Oare este bine sa bombardezi organismul cu ceva ce el are deja...si are de ajuns??? Si eu am atat de multe intrebari....daca as stii cu siguranta ca i-ar face bine...cred ca i-as face singura injectiile de 10 ori/ zi daca ar fi nevoie.
Fiica unui medic care se invarte in aceasta "lume", mi-a spus intr-o zi un lucru, pe care fiecare il interpreteaza cum vrea...totul este o afacere, medicii castiga foarte mult de pe urma medicamentelor recomandate pacientilor. Nu inseamna ca daca iti prescrie un medicament, aceasta va avea efectul dorit. De cele mai multe ori, cand problema este mai veche, medicamentul nu isi mai face niciun efect si atunci dam vina pe organsim...ca nu a raspuns sau reactionat si nu ne gandim ca de fapt tratamentul nu era potrivit.
Dupa ce ca eram intr-o ceata care parea ca nu se mai termina....a trebuit sa aud si aceste cuvinte....
ce e bine si ce e rau numai Dumnezeu stie. Sper doar printr-un fel sau altul sa ne ajute pe toti sa facem alegerile bune.

Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Pisix poti sa-mi spui si mie la ce nume te-ai gandit pt fetite sau eventual pt baietel?

Fetelor, va citesc mereu si sper sa va vedeti visul cu ochii cat mai repede

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

miki,te felicit pt optimismul tau sigur asta te v-a ajuta sa reusesti,iti doresc mult succes pt cand vei fi pregatita sa incerci din nou
pisix,de abia astept sa te vad pe baricade,iti doresc succes in alegerea clinicii

eu mi-am repetat anal de secretie vag,culturi de col si papanicolau si astept raspunsul sper sa fie ok ,ca la sf lunii ianuarie sa incep stimularea pt inca o IA la Sibiu(a 6a si e si ultima)sper sa am noroc sa nu ajung la FIV

va doresc succes la toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Buna dragele mele, remember me?

Am trecut pe la voi sa va urez un AN EXCELENT, care sa va aduca vesti bune, multumire sufleteasca, sanatate multa si apropierea sau implinirea celui mai fierbinte vis la vostru

Ma gandesc la voi si chiar daca nu mai scriu prea mult, sunteti mereu in rugaciunile mele

29+ Ana Bianca

Mergi la inceput