Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (115)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

mamii,multumesc...si tie
fii-miu a dormit bine la pranz,deocamdata e bine,sa vedem pe seara si la noapte,tare mi-e mila de copilul asta,asa confuz va fii pana se va mri si va intelege.
acum iesim,ma duc sa iau din cadourile pentru Craciun,stiu ca e devreme dar am zis sa nu ma imbulzesc si sa iau la preturi mai acceptabile...plus ca mai trece din timp.

mai da luna unde e,chiar mi-e dor de postarile ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Citat:
citat din mesajul lui karligutza

Oana (ghinetz) multumesc! sunt curioasa la ce frecventa mai alaptezi acum.. si cum ii dai sa bea iaurt la 5-6 dimineata? rece de la frigider si cu biberon sau cum? ca ma gandesc la el ca e na, buimac de pe somn si dintr-o data vine iaurtul rece si la canita.... ... ori bineinteles ca ma insel eu undeva, de asta ma opresc din presupuneri... in rest bafta! cat mai tine intarcarea?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Ai presus aproximativ bine. Iaurt bea din cana. Cana-cana, adica nu cu cioc sau pai. Uneoir bea apa cu cana cu pai. Alteori mananca un pufulete, un biscuit, depinde. Mergem la geam, ne uitam dupa caini. Na, nu pot sa spun multe, suntem abia la o saptamana de la intarcare. Din care 3 nopti au fost cu scandal de la vaccin. Sper insa sa se dezobisnuiasca de a se mai trezi.
Buimac nu e, ca apuca de se trezeste. Sigur, daca ar fi acceptat biberonul ar fi fost mult mai simplu. Ca i-l dadeam asa, aproape adormit. Iaurtul i-l scot de cu seara sa-l am la indemana.
Acum nu mai alaptez deloc. Am incercat si varianta ...treptata. Ajunsesem sa nu-i mai dau ziua san deloc. Da, e varianta recomandata si pe buna dreptate. la noi insa n-a mers. Nu ca ar fi copilul defect, ci pur si simplu s-a pliat pe o perioada cu multe probleme asa ca am revenit la san. Acum am decis sa il intarc brusc. Nu e asa greu pe cat asteptam. Nu e nici usor...Am plans mult in ziua respectiva mai ales ca nu am avut asa, un alaptat de adio. sa ma uit la el si sa vad mereu chipul lui fericit la mine la san. Dar, trebuia sa o fac si pe asta. La Victor nu cred ca ar fi mers in veci sa renunte singur. Poate pe la 4-5 ani.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

Sonia are nevoie urgenta de noi

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

oana..scz ca ma bag..Dar tati nu te poate ajuta ca atunci cand Victor se trezeste sa manance noaptea..cat timp il tii tu sa il readormi el sa faca repede laptele poate poate merge?La mine a functionat.Adica si eu m-am chinuit sa ii dau biberonu vreo 2 luni..ma gandesc ca acu la varsta asta sunt s mai incapatzanatzi.
Noi noaptea facem asa...Adik eu il iau in brate si incerc sa il calmez..si tati face biberonu cu lapte.Altfel s-ar trezi de tot pana fac eu laptele.Eventual sa ii adaugi si cerealele ''preferate''.Uff cred ca m-am bagat ca musca, banuiesc ca deja ai incercat toate astea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Karli, merci c-ai intrebat de fete. Ma tin e cateva zile sa va scriu 2 vorbe si uite ca n-am apucat. Fetele sunt bine, au fost putin racite dar in limite normale; Sarah a facut si febra si cred c-a durut-o urechea insa acum e bine, sper sa nu fie nevoie sa ajungem la dr. Observi ce relaxata sunt, da? uneori ma uimesc pe mine insami cu atitudinea asta.Ines face numai prostioare; iubeste incaltamintea si umbla in permanenta prin casa cu cate un pantof(evident murdar); intr-o dimineata s-a dus direct la usa, a luat un adidas de-al meu apoi a venit la noi in pat (inca dormeam) si a inceput sa-l loveasca pe taica-su'. E o nebunie sa te trezesti dimineata cu adidasii pe buze. Ieri dimineata nu-i gaseam ghetele si da-i si cauta,si cauta, si cauta...erau in dulap, in cutia cu ceapa. Azi a plecat la gradinita suparata ca n-am lasat-o sa ia un pantof de-al lui Ovidiu. Si multe altele...Mai nou face puzzle, ma rog, daca se poate numi puzzle: desface bucatile de parchet cu degetul apoi incerca sa le puna la loc insa asta facea si Sarah la varsta ei si nu mi se pare mare chestieAre vreo 3 bebelusi si 2 ursi pe care ii iubeste la nebunie si cand nu plimba pantofii plimba ursii si bebelusii cu pricina si tipa de mama focului pt. ca sunt multi si nu poate sa-i tina pe toti in brate in acelasi timp. Seara isi bea laptele cu ei in brate de-ti este practic imposibil sa-i gasesti gurita printe jucarii; in plus ma atentioneaza ca si "bibi" face nani si tre' sa vorbesc in soapta.Si itorioara cu Sarah si Ines: acum cateva zile Sarah avea o jucarie in mana pe care Ines,evident, i-a smuls-o. Sarah s-a suparat si a inceput sa planga. Ines a inceput si ea sa planga pt. ca stia ca urma sa cedeze jucaria. Eu de regula nu intervin cand se certa amandoua pt. ca de cele mai multe ori, ca sa fac pace, ar trebui sa nedreptatesc pe una dintre ele, asa incat eu le spun cum ar trebui sa procedez si le trimit sa-si "vorbeasca" singure si sa gaseasca singure o solutie. revenind la conflictul cu pricina, Sarah a venit la mine sa-mi spuna ca vrea jucaria asa c-am trimis-o la Ines spunandu-i " du-te la Ines, priveste-o in ochi si spune-i ca vrei jucaria care era la tine in mana". ea s-a dus la sora-sa (furioasa fiind), i-a cuprins fata cu palmele, a privit-o in ochi cateva secunde, apoi s-a impresionat asa tare de lacrimile lui Ines incat i-a spus " oof mai Ines, joaca-te tu, nu sunt supaiata pe tine, ok?" A strans-o in brate, a pupat-o si a plecat impacata. Mor de dragul lor, va dati seama.Fiana, va doresc multa bafta si acomodare usoara. Vreti sa ramaneti definitiv sau temporar?Alina. a, n-am citit chiar toate paginile trecute si n-am inteles bine. Ai dat examenul de rezidentiat?Ghinet,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

valen, ma bucur mult sa te recitesc. lui ghinetz trebuie sa-i urezi bafta la intzarcat!!!!!

ghinetz, deci esti la faza langoasha? stai sa vezi cand s-or face sosete.....asa cum bine zicea Simo: "doo sosete cu doo sfarcuri erecte"!. imi pare rau de reactiile adverse. naiba sa le ia de vaccinuri. si intzarcat si vaccinat......saracu copil si saraca de tine, ca tu le-ai tras pe toate...uite o !!!

musso, te cred ca ti*e greu, dar .....fii barbata! ca oricum n-ai incotro

alina.a.sanatate lui eli!

la noi s-a intamplat o minune minunata : andrei mananca cereale cu lapte, ci lingurita si bea lapte cu sticla cu tzutzuroi.nici nu-mi vine sa cred cand il vad. da Doamne sa-i tzina naravu!
va pupam.....

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ghinetz
Am plans mult in ziua respectiva mai ales ca nu am avut asa, un alaptat de adio. sa ma uit la el si sa vad mereu chipul lui fericit la mine la san. Dar, trebuia sa o fac si pe asta. La Victor nu cred ca ar fi mers in veci sa renunte singur. Poate pe la 4-5 ani.

asa am patit si eu, in dimineata cand l-am alaptat ultima oara, am bocit de sarea camasa dupe mine! ziceai sa e sf lumii! ce ti-e si cu mamele astea........

Din batrani se povesteste , ca-n tot anu negresit
Mos Craciun cu drag soseste, niciodata n-a lipsit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Mamii, pe str turda stau eu, vis a vis de parcul regina maria.
cristina [hi] ma bucur sa te "revad"

Astazi am scos-o si eu jumatate de ora pe Ana Maria pe afara A dormit tot timpul si inca o ora si ceva dupa ce am ajuns acasa.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Valen si eu mor de dragul fetelor tale
ghinetz Este foarte bine ca a inceput sa bea deja din cana normala Victor. Ingrid mai bea cand are chef, apoi mai da pe ea, sau toarna apa in farfuria cu mancare dupa care toarna continutul din farfurie pe masuta ei. Sunt dati in care se ridica si se pune cu fundul in mancare, sau imita ca vrea sa iasa din scaun si paseste pe mancare... viata nu poate deveni mai interesanta.
karligutza Multumesc pentru intrebare! Ingrid este o dulce, a devenit foarte activa... nu prea reusesc sa ii fac poze ~desi as vrea eu. Am pus cateva poze si filmulete noi in albumul ei.ubesc aceasta perioada din viata mea. Fiecare minut pentru mine este ca un dar Dumnezeesc. Nu mi-as putea dori nimic mai mult [ola]. Cred ca cunosti si tu sentimentu. Ratustele salbatice au venit pe lac cu zecile. Uneori putem numara si 30 de rate pe lac. Ratusca si ratoiul domestic au un pui mare deja si se plimba pe lac toti trei. Te imbratisez si o pup dulce pe frumusetea ta. Mai povesteste-ne si tu de ea, te rog.
Barzuca25 perioada asta este perioada in care copilasii nostri incep sa descopere lumea tot mai mult. Ei tipa pentru ca sunt foarte fustrati. Incearca sa te pui in locul lor. Imagineaza-ti ca ai fi intro lume de vis, cu tot felul de lucruri interesante pe care nu le-ai vazut niciodata. Un lucru mai frumos si mai interesant ca altul. Toata lumea din jurul tau are privilegiul de a atinge si a se bucura de majoritatea lucrurilor, dar cand vine vorba ca tu sa atingi ceva, eroul tau favorit striga "Nuuu, nu bla bla bla, nu bla bla bla" tu nu intelegi aceste discriminari si te fustreaza nedreptatea. De exprimat nu te poti exprima pentru ca nu cunosti limba care se vorbeste in jurul tau, asa ca in afara de a tipa nu prea ai alta varianta. Sincer si eu as fi fustrata sa fiu in locul lor. Eu am aceeasi parerea ca si dr. Harvey Karp autorul carti "The Happiest Toddler on the Block" si anume DACA VREI SA PRIMESTI RESPECT, TREBUIE SA IL DAI. In situatii de astea eu de obicei ma pun la nivelul lui Ingrid, incerc sa am ochii putin sub nivelul ochilor ei si imitind cam 30% din fustrarea ei si tonul voci ei ii repet de 3-7 ori: "Ingrid vrea, vrea vrea. Ingrid vrea acum." Folosesc propozitii simple si chiar daca nu intelege ceea ce zi (desi stiu ca acum intelege sensul acestor cuvinte) poata sa inteleaga prin tonul voci pe care ii spun. Dupa ce se opreste din plans ii spun "dar NUUU, Ingrid, nu ne putem juca cu paharul ca ne taiem la mana (apoi ii dau alta alternativa) dar daca vrei mama iti citeste cartea asta cu cainele care face Ham, ham, ham" si ma fac ca o musc de burtica cu degetele. Mai simplist vorbind, eu ii arat lui Ingrid ca o inteleg, ii inteleg fustrarea dupa care ii ofer o alta alternativa. Ea se simte respectata si intelesa, eu sunt linistita ca nu tipa. Sa nu crezi ca am venit eu cu ideiile astea, le-am invatat din una din cartile pe care le am citit. Sunt sigura ca fiecare dintre noi v-a face ce crede ca este mai bine pentru el si copil. Mult noroc!
Eu va doresc o zi minunata tuturor!

Ingrid; filmuletul lui Ingrid

www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Merci Mychydutza. O urare mai tampita nu cred ca puteam sa-i fac; sper macar ca n-a apucat sa citeasca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valen

Merci Mychydutza. O urare mai tampita nu cred ca puteam sa-i fac; sper macar ca n-a apucat sa citeasca.

esti culmea.......acu ghinetz o sa fie curioasa ce i-ai urat!!!

Vine,vine Mos Craciun

Mergi la inceput