Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(15)
Raspunsuri - Pagina 5
laurraa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flavia_alt Buna fetelor, Sa aveti un we cat mai frumosssss. Laura, de ce ai insuficienta respiratorie? Ai cumva astm? Eu am bronsita astmatica alergica, iar cand am insuficienta respiratorie, care se manifesta mai mult seara, trebuie sa incerc sa adorm doar intr-o parte si sa stau cat mai sus cu capul ( imi pun 2 perne ). Si ceaiurile ma mai ajuta si trebuioe sa stau cat mai linistita. pup dulceeee pe toate 12+ |
Nu am astm, desi banui ca asa ar fi.L-am intrebat pe dr:"daca am astm?" si a zis:"ei prostii..." dar oricum ce poate sa imi recomande?
Multumesc tare mult pentru sfat o sa incerc si eu cu perna.E tare enervant in primul rand sa nu poti respira.Si ceaiuri, de care? Ce o sa facem noi de la 7 luni in colo cand caram burtica?
14 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB
laurraa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV Laura, daca ai miopie este destul de riscant sa nasti natural, dar banuiesc ca o sa analizezi cu doctorul tau raportul risc/beneficiu . Am auzit si eu ca injectiile astea sunt tare dureroase, dar era o metoda de a fi facute, sau foarte repede sau foarte lent, nu mai tin minte. Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" |
sa dea Dzeu sa fie bine in final.
Exact! Doctorul meu a sta 10 minute pt 2 ml injectabil; trebuie facut incet.Noroc ca-s pacienta preferata de a stat atat ca ma simteam si eu aiurea la un moment dat pt deranj, in fond exista asistente dar nu a vrut.Foarte incet tbuie fcaute sa nu doara; impropriu spus "sa NU doara" caci ele dor oricum, insa cu o intensitate mai scazuta daca sunt facute lent
14 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB
CarlaV spune:
Laura, uitasem sa-ti spun de insuficienta respiratorie, eu n-am probleme de nici un fel, dar la ambele sarcini in primele luni am avut insuficienta respiratorie, este normal, inima trebuie sa se obisnuiasca sa pompeze cu 50% mai mult sange. Ce am observat eu este ca nu mai pot dormi pe partea stanga, cum ma asez cum o ia razna inima.
mamica oana, inteleg foarte bine cazurile de cezariana din motive medicale. Ai mare dreptate ca nu se compara spitalele din provincie cu cele din Bucuresti, DAR m-am saturat de cele de aici si de doctori! Prefer de 100 ori sa nasc ca pe vremea bunicii sau ca la tara (ma rog, in conditii de igiena) decat sa mi se rada in nas 7 luni cand spun ca vreau sa nasc natural si fara epiziotomie. Pe maica-mea o deranjeaza taietura de la nastere de zeci de ani, si i-a facut-o un mare profesor pe atunci. Eu am vizitat o multime de doctori din capitala in primele 7 luni de sarcina si toti mi-au ras in nas cand am spus cum vreau sa nasc, cica nu e optiunea mea. Au zis ca la prima sarcina este obligatorie epiziotomia si unii au zis ca-mi trebuie cezariana ca am bazinul prea mic. Aberatii! Daca nu mi-am latit fundul de la stat pe scaun nu inseamna ca nu are loc copilul sa iasa.
Asa ca prefer un spital de provincie unde nu se inghesuie nimeni sa ma taie daca nu trebuie neaparat.
Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
bettyR spune:
CarlaV, nu cred ca tine de provincie sau capitala, tine mai degraba de medici si politica spitalului. De ex, la cluj la Gine1 unde am nascut eu, am auzit ca nu fac cezariana decat in cazuri de urgenta si se incurajeaza nasterea naturala fara epidurala, inclusiv pe mine m-au dus cu presul ca-mi pun epidurala, adica am vrut sa cumpar si dr mi-a zis ca are el una de urgenta, dar a venit doar cand aveam dilatatia 9. Pe de alta parte, aici la Bistrita cunosc o fata care a vrut sa nasca natural si nu cred ca ar fi fost vreo problema, ca e si zdravana si mare, dar a speriat-o dr ei, a zis ca e mare copilul si ca e f greu sa nasti si a pus-o sa se hotarasca in cateva zile pt cezariana, altfel nu ar fi asistat-o la nastere. Deh, s-a dus dr la ora de, a primit o suma mai mare de bani ca asa se practica, deci ... oricum e rau la noi ca nu te poti baza pe medici. Dar mie mi se pare ok doctorul meu si am incredere in el si merg de obicei pe mana lui, adica sigur o sa imi zica sa nasc natural si de data asta. Nici nu stiu ce tot masoara pe acolo la bebe, imi scrie in carnetul de gravida, dar e cunoscut ca bun ecografist si am incredere ca imi spune daca ceva nu e in regula. Abia astept sa merg marti la eco, ca eu is opusul tau, adica nu mi rau deloc, si parca nu mi se pare normal. Sper sa iti revii si tu incet, incet.
Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
blue77 spune:
Salutare la burtici
vad ca se tot dezbate nastere naturala vs cezariana, pe aici nu alege pacienta , cam 85% sunt nasteri naturale si restul cezariene impuse de situatie.
Eu am nascut natural, dar am fost o norocoasa, am nascut repede cam in 3 ore de la declansarea contractiilor, am avut epidurala deci n am simtit durerea si cand dilatatia era maxima chiar cu peridurala am smtit ca trebuie sa imping si Marc era cu noi dupa 20 de minute.
Pt mine a fost totul perfect mai ales ca clinica era privata si astia nu stiau ca sa ti mai faca.
Asa ca eu am amintiri placute si daca e posibil o sa nasc si acum natural.
Stiu ca nu e cazul la multe altele, totul depinde de gradul de durere pe care il ai , de noroc si tot asa.
Fiecare stie cel mai bine ce i trebuie, clar ca te refaci mai usori dupa nastere naturala, eu eram ca noua dupa, imediat dupa nastere eram plina de energie insa asta e cazul meu.
Aici nu te taie , te lasa sa te rupi si atunci cica refacerea e mai repede...in fine
Cine stia cum va fi a doua oara.
Eu cand eram pe forum in 2004 cu fetele de atunci stiu ca nu se facea epidurala in Ro in spitale, fara, nu stiu zau daca as mai fi repetat figura...
Ce e mai important decat aceasta discutie e ca nasterea naturala infricoseaza, insa o sa vedeti cum totul vi se va parea asa de normal veti sti exact ce aveti de facut, cred ca e totul inscris in codul nostru genetic, atunci nu o sa mai aveti teama, e tare ciudat sentimentul.
Pupici
NOI 14 + 2 si Marc (28.08.2004)
bebe2
CarlaV spune:
Betty, experienta mea cu doctorii din Bucuresti a fost proasta, pana in luna a 7-a cand am gasit doctorita cu care am nascut. Din pacate lucrurile s-au schimbat de acum 2 ani si tare ma tem ca va trebui sa incep iar sa caut doctor.
Am o prietena care pana la 4 luni de sarcina nu a simtit absolut nimic, facea ecografii saptamanal si isi intreba doctorul daca e sigur ca este gravida . Acum are un baietel superb.
Sunt sigura ca si la tine va fi la fel de bine, n-ai idee cat te invidiez ca nu ti-e rau . (eu azi am vomat de mi-au sarit capacele, desi luasem doar 2 guri de apa si 1cm de cascaval, era sa nu mai ajung la baie, desi e foarte aproape)
Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
strunfita spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui CarlaV
N-am zis ca am avut o nastere usoara, a durut de parca ma faceam mii de bucatele. Cu toate astea, n-am nevoie sa-mi controlez cuvintele cand spun ca EU CRED ca cele mai mari dureri nu-ti mai lasa energie pentru urlete. Asta e parerea mea, a altora poate fi alta, e normal, dar n-o sa-mi cenzurez parerile atata timp cat cred in ele. Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" |
Scuza-ma ca te contrazic inca o data, nu cred ca e prea dragut cand spui "femei urland la nastere si injurand in stanga si-n dreapta, mi s-a parut mai mult de show". Spune-mi si mie pentru cine ar putea sa faca femeile acelea "show"?
Si crede-ma ca eu pana acum nu am auzit pe nimeni zicand "am nascut ca o doamna". Mai ales ca cine a trecut printr-o cezariana, stie ce inseamna.
14+ si Bogdan (04.02.2005)
Poze1
Poze2
beatricegabi spune:
Buna seara si bine v-am gasit tuturor ! Ma bucur ca exista acest site pt. mamici si viitoarele mamici.Bucurie tuturor!
bettyR spune:
strunfita, ti-am admirat baietelul, e mare si frumos. Si eu is de acord ca nu urla femeile degeaba sau de show, ca eu nu am zbierat asta e alta poveste, eu nici nu respiram ca ma certau ca ii crestea pulsul f tare la fetita, dar eu nu am mancat si dormit 2 nopti. Dar am auzit niste urlete de mi-a inghetat sangele de frica cand a nascut o tipa inaintea mea, nu cred ca putea sa fie regizat. Si la cluj majoritatea nasteau fara epidurala, parca nici nu se facea mare diferenta intre cele care aveau medic si care nu, chiar vb in salon dupa, ca a nascut cineva mai de la tara f bine si frumos, tot la fel s-au purtat cu ea. Atata a fost bine pt confortul psihic ca eu cunosteam moasa de la cabinet si m-a pus pe minge, mi-a facut masaj, si cum nu mi-a iesit placenta a fost bine sa fie doctorul meu. Nu cred ca o sa ma lase sa fac cezariana ca nu prea ii lasa seful clinicii, si nu as vrea sa il schimb.
Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
flavia_alt spune:
laura sunt bune orice fel de ceaiuri. Ce ai in casa. Pe mine ma mai calmau. Inainte sa fiu gravi luam cate un puf de spray si in 2 sec eram ca noua, dar acu nu mai e voie.
Am si uitat sa intreb la doctor daca acest lucru are vreo legatura cu felul meu de a naste, dar nu prea cred, nu?
Inainte sa raman gravi ma gandeam ca eu vreau sa nasc cu cezariana, acuma insa nu mai gandesc deloc asa si daca nu sunt probleme vreau natural.
Noapte buna la toate si sa visati numai ingerasi.
12+