Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(15)
Raspunsuri - Pagina 4
rnico spune:
ceau!
revenim si noi , dar e greu intre munca, casa si sooommmnnnn
referitor la cezariana versus nastere naturala.....
fiecare metoda are avantajele si dezavantajele ei
eu am facut cezariana pt ca a asa a impus situatia medicala...insa acest lucru nu m-a impiedicat sa imi alaptez fata pana la 9,5luni...chiar daca lapte mai era berechet, dar trebuia sa ma intorc la serviciu...si impreuna cu sotu (si cu ajutoru lui D-zeu) am decis ca e timpu sa facem si bb2 (sa se iubeasca si sa fie apropiati, asa cum sunt eu si sora mea de care ma despart 11luni)
si am fost norocosi...caci la 10 luni dupa cezariana...un nou BB crestea in burtica mea....
burtica care e mare, mult mai mare decat prima data (dar de toate-s relaxate si deja fortate de alesia)
mami de alesia (23oct2007) si bb2(dnp18mai2009)
rnico spune:
la eco de 13sapt ni s-a spus baiat
dar in 9dec...e eco de 18sapt...si facem atunci morfo fetala...de abia astept sa vad io cum are toate degetelele si tot ce ii trebuie
mami de alesia (23oct2007) si bb2(dnp18mai2009)
CarlaV spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui strunfita
Carla, da-mi te rog voie sa te contrazic. Daca tu ai avut o nastere usoara, nu inseamna ca toata lumea e la fel. Crede-ma ca in ultimele 2 ore de travaliu, inainte de a intra in cezariana, am urlat efectiv. Si nu de bine ce imi era. Asa ca n-ar strica un pic de control cand spui asemenea vorbe. 14+ si Bogdan (04.02.2005) Poze1 Poze2 |
N-am zis ca am avut o nastere usoara, a durut de parca ma faceam mii de bucatele. Cu toate astea, n-am nevoie sa-mi controlez cuvintele cand spun ca EU CRED ca cele mai mari dureri nu-ti mai lasa energie pentru urlete. Asta e parerea mea, a altora poate fi alta, e normal, dar n-o sa-mi cenzurez parerile atata timp cat cred in ele.
Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Tiana, gandeste pozitiv, o sa fie bine.
Oanaalex, . Imi pare tare rau pentru cum te-ai simtit, mie asa imi e de vreo 6 saptamani, dar eu vomit si culmea, asta nu-mi aduce nici o alinare, ba chiar ma stoarce de orice putere.
Happymum, unele dintre motivele pe care le-ai scris m-au facut sa ma razgandesc cu privire la recoltarea de celule stem la prima nastere.
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
laurraa spune:
Harnicute tare fetele!
Bun venit Liana si felicitari fetelor care si-au vazut BB.
Clodyac, este normal, eu am zilnic "lucrurile astea " de la utrogestan.
Tiana, bafta mult te asteptam cu vesti bune.
In leg cu nasterea naturala vs. cezariana: nu sunt rea de durere deloc;as naste natural fara doar si poate, insa avand in vedere ca am o miopie, frica la cate am patit cu sarcinile de a nu fi bine, etc dr mi-a zis cezariana.Sa dea Dzeu sa fie bine si daca o sa pot natural nu o sa ezit o secunda; parerile sunt impartite si eu le ascult si le respect pe toate; fiecare cu opinia sa, este normal, asa ca fetelor zambiti si nu va suparati
Acum sa va povestesc "intalnirea" mea: am fost la dr ieri; stiti ca eu merg saptamanal, insa ultimele dati pentru ca imi fusese atat de rau nu am apucat sa ma mai uit la el.M-a interesat doar daca ii bate inimioara, dar ieri, ieri a fost o alta poveste; Statea intins ca un pasa (lipseau cadanele), frumos, bine dezvoltat, miscaret nevoie mare.Chiar l-am intrebat pe dr de ce face miscari asa scurte ca niste zvacniri si mi-a zis:"laura, astea sunt miscarile fetale, stai linistita".....CONCLUZIA?:
A! Am gasit fetelor gravibinon....GREU tare dar am gasit; Mi-a zis un prieten:"iti aduc si ochi de om numai gravibinon nu", dar uite ca Dzeu m-a ajutat si am gasit. Ieri a fost prima injectie....auleu ce doare ca e uleioasa, da pt BB orice.O prietena de a mea care a avut cerclaj pe sarcina, col de 1,6 de la gravibinon i-a crescut colul la aproape 4 (cat e normal); deci, face minuni
Acum am o problema fetelor: nu pot respira cum trebuie....ce sa iau ce sa fac? am o insuficienta respiratorie tare urata incat azi noapte m-am trezit si ma durea si burta de cat ma chinuiam sa respir.
Auleu, v-am innebunit....scuzeeee.....pupici mii
14 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB
laurraa spune:
Eiii, am uitat sa precizam ca am crescut.Astaz implinim 14 s si uite cum intram cu pasi marunti in 15 s.
14 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB
CarlaV spune:
Laura, daca ai miopie este destul de riscant sa nasti natural, dar banuiesc ca o sa analizezi cu doctorul tau raportul risc/beneficiu .
Am auzit si eu ca injectiile astea sunt tare dureroase, dar era o metoda de a fi facute, sau foarte repede sau foarte lent, nu mai tin minte.
mamica oana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV mi-e ca, daca ma apuc sa scriu deschis ce cred, o sa ma urasca multe colege de odisee. |
Carla,nici nu se pune problema de ura.In definitiv, scopul acestui subiect este sa impartasim cat mai mult din experientele traite de fiecare,cu bune si cu rele,iar la final fiecare sa traga ce concluzie doreste.Nu cred ca si-a impus agresiv nimeni punctul de vedere aici.
Daca ai fost norocoasa si ai putut naste normal,am tot respectul pentru tine.Eu n-am avut aceasta sansa, a trebuit sa intru urgent in cezariana pentru ca bebelusului meu nu-i mai batea inima cum trebuie.In acele momente iti spun sigur ca n-a mai contat decat viata lui si nimic altceva.
Cat despre durere,crede-ma ca am vazut cum o mamica se dadea cu capul de pereti de durere,si ma indoiesc s-o fi facut de dragul de a impresiona.Asa ca sa nu incercam sa generalizam,sunt situatii si situatii.
Si inca ceva,conditiile din spitalele din Bucuresti nu se compara cu cele din spitalele din provincie.Dar cum nu avem toate posibilitatea sa ne deplasam in capitala,multe alegem sa nastem aici,ca pe vremea bunicii.
Cu tot respectul!
Oana,mamica de Robertel (27.10.2004) si 15+
bebe2
flavia_alt spune:
Buna fetelor,
Sa aveti un we cat mai frumosssss.
Laura, de ce ai insuficienta respiratorie? Ai cumva astm?
Eu am bronsita astmatica alergica, iar cand am insuficienta respiratorie, care se manifesta mai mult seara, trebuie sa incerc sa adorm doar intr-o parte si sa stau cat mai sus cu capul ( imi pun 2 perne ).
Si ceaiurile ma mai ajuta si trebuioe sa stau cat mai linistita.
pup dulceeee pe toate
12+
bettyR spune:
Buna burticute,
Referitor la cezariana vs nastere naturala, eu zic ca fiecare cu norocul ei. Unele nasc mai usor, altele mai greu. Nici eu nu-s de acord cu cezariana si am nascut natural, dar .... m-am chinuit 2 zile si 2 nopti, nu am avut contractii regulate, mi-au fost provocate la sfarsit ca eram cu dilatatia maxima de 2 ceasuri si eu tot la 5 minute aveam contractii, nu mi-a iesit placenta si a trebuit sa mi-o extraga manual, apoi sa imi faca antibiotic. Laptele mi-a venit dupa 3 zile, am mameloane ombilicate, Andreea nu prindea sanul deloc, eram epuizata deci nu am putut alapta. Intr-adevar nu am mai putut sa urlu de durere, nu mai aveam energie, nici macar nu imi mai amintesc bine momentele de atunci. Acum mi-a zis dr ca s-ar putea sa nasc la fel, ca uterul e lenes, sa nu-mi iasa placenta, stau si ma gandesc daca nu ar fi mai bine sa fac cezariana, chit ca mi frica, decat sa ma chinui atata. Inca nu stiu, mai este vreme sa ma gandesc.
E mai bine sa fii la prima nastere ca nu stii ce te asteapta, sa nu va uitati la nasteri, si decideti impreuna cu medicul cum o sa nasteti si vedeti atunci ce se intampla.
Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)