Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (37)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Logic..la odiseea noastra..in concediu prenatal nu avea inca nimeni cum sa intre..poate in medical..si apoi de cand e legal prenatal:Deu intru in 15 dec in medical...si in ianuarie prenatal

Bogdana
24+si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Fetelor, am pus si eu o poza cu burtica. Este la categoria bebe3

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - baietel- 21+
Poze la albumul dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Da, pai ma gandeam - of course, dupa ce am scris - ca eu sunt dintre cele care au sarcina mai avansata si nu am intrat inca

Stiu ca din totalul de 126 zile concediu de sarcina si lauzie este obligatoriu ca 42 zile sa fie concediu postnatal pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Diferenta de 84 de zile poate fi concediu prenatal. Asadar se poate intra in concediu prenatal de la 6 luni si jumatate.

Asadar, reformulez intrebarea: cand intentionati voi sa intrati

Mergi la inceput

Petrean sunt de acord cu tine. Este ca o capcana. Daca incepi de la inceput cu o grija exagerata chiar este foarte usor de cazut in extrema cealalta, si ajungi sa o iei razna.
Imi amintesc ca acum 3 ani aproape l-am avut pe cel mare foarte bolnavior mi-a luat un microb la burtica si am ajuns de am stat in spital vreo 5 zile cu perfuzii Stiu ca atunci cand ne-au externat imi era frica si de umbra mea, toata ziua frecam si lusrtruiam si aunsese casa sa miroasa a domestos si spirt si tot mi se parea ca nu-i destul de curat. Ajunsesem sa spal wc-ul, cada chiuveta si de 2 ori pe zi cu domestos.
Noroc ca trecut si eu am revenit cu picioarele pe pamant. Sa ne ferasca DD de boli grave sau mai serioase.
Gata ca nu vreau sa va zapacesc sau sa bag spaima in voi, dart m-a luat valu' si am impartasit cu voi una din cele mai negre "amintiri"

Poze la albumul dc

Mergi la inceput

Frumoasa burtica shasa sa o duci sanatoasa la termen:)

Bogdana

POZE

Mergi la inceput

Multumesc la fel Petrean, si a ta este frumoasa, se vede ca sunt 2 colocatari

Poze la albumul dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Apropos de concediu prenatal, eu azi am avut un mare soc, ca mi-au intrat banii si din cauza celor 10 zile de CM, care sunt pe 75% boala obisnuita am luat cu vreo 5,5 mil mai putin

Si cum doctorita mi-a interzis sa ma intorc la serivicu, trebuie sa imi mai iau din 2 pana in 14 dec de la medicul de fam tot CM cu 75%, deci iarasi bani mult mai putini, acum de Sarbatori.

Teoretic, din 14 dec ar trebui sa ma duc la spital, sa imi faca internare de 24h ca sa imi poata da din nou CM, dar mi-am facut niste calcule si pana in ianuarie as putea sa imi iau concediu de odihna ca mai am vreo 13 zile si din 5 ian sa intru in prenatal, daca nu ma mai lasa deloc la serviciu.
Oricum, din ian vroiam sa intru, e nasol ca data intrata imi ia cardul de benzina la masina de serviciu si incerc sa mai targ de timp, dar asta este...decat sa iau bani asa putini, mai bine pun benzina de la mine.

24+

Mergi la inceput

pisik..tu vb de prenatal sau concediu medical???ca nu inteleg..dc nu ai vb cu cei de la tine de la salarii..sa intrebi dc ti-au taiat asa mult din salar???

Bogdana

POZE

Mergi la inceput

eu din 15 ianuarie intru in prenatal..dr nu ma lasa mai devreme..sa fie sigur ca raman 42 zile dupa

Bogdana

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Petrean, eu acum sunt in Concediu medical pt boala obisnuita, platit cu 75% si care are o cu totul alta baza de calcul decat concediul de maternitate, care include pre si post natalul.

Am vb la serviciu, iti dai seama si au zis ca asa se calculeaza si ca imi trimit baza de calcul, de parca eu as intelege ceva, important e ca din cauza bazei asteia nenorocite la CM pt boala obisnuita iei cu aproape 10 mil mai putin (eu acum am avut doar 10 zile si am luat cu aproape 6 mai putin)

24+

Mergi la inceput