Copii despartiti CU FORTA de parinti

Copii despartiti CU FORTA de parinti | Autor: karligutza

Link direct la acest mesaj

Plecand de la www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=1&id=36571¤tPage=1" target="_blank">aceasta stire va propun sa judecati (ganditi) si voi cum poate ca un copil (in cazul de mai sus 5 copii, nu unul! printre care si unii mici de 3-4 ani) sa fie smuls in acest fel din "familia" lui... familie in care tata si mama se cearta mereu.... insa asa cum spunea si mama copiilor, copiii au crescut de-a lungul celor 14 ani, nu au cersit, au mancat, au fost imbracati... nu pareau agresati fizic si la urma urmei copiii plangeau dupa mama si dupa tata cand STRAINII (executorul judecatoresc) au venit sa ii ia!

in reportaj se vede si-o bunicuta, si-o biblie langa perna din pat....

acum copiii sunt in centre de copii, cred ca e o mare tragedie pentru ei.... pe ei chiar nu i-a intrebat nimeni ce vor? zic si eu din filme... parca la divort copilul este intrebat (chit ca poate doar formal) cu cine vrea sa ramana? cu mama sau cu tata... aici oare de ce nu au procedat la fel? de ce nu i-au intrebat daca vor sa scape de parinti sau nu; daca vor acasa cu parintii sau vor la casa de copii!

poate ca le erau mai de ajutor familiei cu 7 copii sa le ofere un trai mai bun si sa stopeze certurile dintre acestia... poate putina consiliere pentru parinti, poate locuri de munca, poate un ajutor financiar.... nu stiu, dar cert e ca m-a durut atat de mult sa vad cum un copil plange dupa mama lui si nimeni nu ii mai poate apara drepturile! si-a asumat statul toata responsabilitatea ca acelui copil cica ii va fi MAI BINE de acum incolo!

voi cum ganditi? sunt io prea sensibila? sau acei copii ar merita readusi in bratele mamei lor? si daca da, cine sa-i readuca? timpul va trece, situatia va fi data uitarii? copiii pot suporta despartirea?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Nu e chiar asa.
Si viata intr-un un centru de plasament e mult mai buna decat intr-un mediu violent.Nu sunt un bau bau centrele de plasament.
Un copil ajunge intr-un centru de plasament fie cu acordul parintilor fie prin hotarare judecatoreasca daca parintele nu-si da acordul.Si ca sa obti o hotarare judecatoreasca trebuie sa dovedesti ca acel copil este intr-o situatie de risc, nu se emite asa usor.Parintii puteau sa-si dea acordul pentru plasamentul copiilor si acestia ajungeau intr-un centru, cat mai aproape de domiciliul parintilor, unde puteau fi vizitati oricand,pe o perioada limitata de timp, pana ei isi rezolvau problemele.
Daca totul era ok nu se ajungea in instanta.
Iti vine sa crezi ca si acum sunt parinti care nu vor sa isi lase copiii in centru pentru a le incasa o amarata de alocatie de 40 de lei care de cele mai multe ori se cheltuie pe alcool? Ii bat, ii neglijeaza si nu accepta sa fie luati de langa ei pentru ca sunt considerati surse de venit.
Cum sa-i intrebe asa ceva?Orice copil, isi doreste sa fie langa parinti chiar daca este abuzat de acestia.Ar insemna ca e mai bine sa fie abuzat dar langa parinti decat in centru? El traieste in abuz si considera abuzul o stare normala .
Am intalnit foarte multe cazuri ca acesta si dupa cateva luni, cand copilul intelege ca bataia, certurile, lipsa hranei nu-i un lucru normal nici nu mai vroia sa mearga la parinti.
Oricum finalul trebuie sa fie reintegrarea copiilor in familie, dar dupa ce isi rezolva problemele si familia nu mai reprezinta un pericol pentru ei. Plasamentul intr-un centru nu e o masura definitiva.
Au fost luati din familie tocmai pentru ca era in interesul copiilor si tocmai a i se respecta drepturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

iertata fie-mi interventia, dar putem ajuta cu ceva? putem face ceva? de ce iar subiecte triste? de ce? eu nu inteleg. asa putem sa ne dam cu parerea de cate in luna si in stele. majoritatea celor care activeaza aici nu au experienta unui centru de plasament, deci nu putem stii cum e mai bine... parerea mea e ca se vorbesc vorbe...

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

intr-adevar e un subiect trist, si-atunci ce sa fac? sa sterg subiectul? sa scriu ce frumos e sa faci cumparaturi de Craciun? sau sa nu mai scriu nimic? oricum daca am de activat si pe la alte subiecte o fac cu drag, insa aveam si eu un semn de intrebare vis-a-vis de felul in care au fost luati acei copilasi...

in rest, floricele si zambete la toata lumea!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

karligutza, nu te supara pe mine, n-am zis-o cu intentie rea. dar eu una ma simt neputincioasa si ma intristez mult cand citesc asemenea intamplari... e tare trist, iar eu personal in momentul de fata, izbucnesc in plans cand citesc asa ceva...

inca odata imi cer scuze pt interventia mea.

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

E o discutie teoretica, sigur ca nu avem ce face...Dar sa nu te superi pe Kay, Karligutza, ea in ultimul an si ceva a trait numai sub comandamentul lui "trebuie facut ceva", de asta reactioneaza mai dur uneori.
Din pacate, in acest caz numai parintii puteau face ceva...
E o stire de presa, in presa multe lucruri apar deformate. Nici justitia nu e deloc perfecta mai ales la noi. Sigur ca ideal pe acest pamant e ca un copil sa creasca langa parinti, langa mama in primul rand. Centrele de plasament insa nu s-or fi facut ele degeaba. E foarte, foarte delicata problema interventiei unor instante in familie. In cazul nevestelor batute ne revoltam ca politia nu face nimic, nu se baga in conflicte maritale; de ce nu ne-am revolta daca instantele de drept nu ar face nimic cand niste copii cresc intr-un mediu nepotrivit? Spun nepotrivit, pentru ca nu vad ce pot invata din exemplul parintilor decat, la randul lor sa se bata si sa injure; si sa faca asta si in casniciile pe care le vor intemeia.
E trist; dar nu din cauza autoritatilor!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

am un exemplu concret :

O fetita minunata, Georgiana. Mica si dulce, cu malformatii ale cordului. A stat 1 an in spital cu mama, apoi mama a parasit-o. Dr de acolo au aranjat ca ea sa fie operata, au aranjat transport, o mama de imprumut pt timpul sederii in spitalul de la tg mures. parintii nu vroiau sa semneze pt operatie... iar intr-un final s-au lamurit cumva iar Georgiana a fost operata. Credeti ca le-a pasat ce s-a intamplat cu ea? nu. Mie mi-a spus mama, prima data in viata ei, la 1 an si 7-8 luni si 4 kg, mi-a spus mama... as fi luat-o acasa, dar ea inca avea parinti, iar eu o aveam pe S... compicat. DAR Georgianei i-a fost de 10000 de ori mai bine in spital, in sectia de recuperare decat i-ar fi fost acasa. aici toata lumea o iubea si rasfata...

parerea mea, daca tot ne dam cu parerea, ca daca nu se poate in casa, cu parintii, oricand un centru de plasament e de preferat.

o seara buna.

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

este foarte greu de spus ce anume e drept sau nedrept legat de astfel de cazuri....adevarat, dureroase, mai ales daca sunt prezentate pe sticla si te rupe durerea acelor copii...(mari idioti cei care prezinta durerea unor copii luati de langa parinti)
am lucrat cu copii abandonati, fugiti de acasa, cu cazuri dificile. stabilirea unor fapte clare care s-au intamplat in acele familii, e de durata... si nimeni nu poate spune ce ar fi mai bine, cum s-ar proceda mai corect...
noi , privitorii de stiri, judecam cu inima, dar cei in masura sa intervina si sa ia masuri, trebuie sa judece cu capul, sa aiba fapte concrete...
e foarte trist ce se intampla, eu una sunt pentru a fi luati de langa parintii violenti , copii lor.
iar cei care sufera, sunt copii, abuzati sub diferite forme...

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Doar doua cuvinte: Baby P.

Banuiesc ca in Romania nu se stie despre ce e vorba (este despre un caz din UK). Faceti o cautare pe Google... dar spun de pe acum ca e foarte trist. Si eu, si sotul meu am plans mult... si imi dau lacrimile si acum ... de durere ... de furie... de neputinta...
Iar ca Baby P.. sunt multi altii... peste tot

Dark Bendis

34+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 6 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Cei de la Protectia Copilului au actionat iresponsabil. Probabil copiii vor avea multa vreme sechele din cauza felului in care au fost smulsi din familie. Si apoi... prezenta televiziunii a accentuat drama lor, a amplificat teribil lucrurile. Eu nu inteleg de ce cateodata presa se poarta precum un sacal, dornic de cat mai mult sange, cat mai multa suferinta "in direct".
(asta imi aduce aminte de accidentul de la Balotesti cand s-a prabusit acel avion si au fost multe victime, iar o anumita televiziune a tinut cu tot dinadinsul sa fie prima care anunta familia unei persoane ce decedase in accident, ca sa filmeze pe viu reactia: jalea, durerea, disperarea... groaznic)
Alexuta, viata intr-un centru de plasament poate fi mult mai rea decat intr-un mediu familial violent :-( Centrele de plasament sunt ele insele pline de violenta, intoleranta, abuz si nepasare. Tocmai de aceea se incearca desfiintarea lor, pentru ca ele reprezinta o "solutie" inumana, copiii care au crescut intr-un centru de plasament raman cu probleme grave de comportament, integrare in societate si mai ales self-esteem.
Ce putem noi face? Nimic. Doar parintii trebuie sa faca tot posibilul sa isi recupereze copiii si sa isi rezolve problemele de cuplu. Poate asta le va deschide ochii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

am un exemplu concret :

O fetita minunata, Georgiana. Mica si dulce, cu malformatii ale cordului. A stat 1 an in spital cu mama, apoi mama a parasit-o. Dr de acolo au aranjat ca ea sa fie operata, au aranjat transport, o mama de imprumut pt timpul sederii in spitalul de la tg mures. parintii nu vroiau sa semneze pt operatie... iar intr-un final s-au lamurit cumva iar Georgiana a fost operata. Credeti ca le-a pasat ce s-a intamplat cu ea? nu. Mie mi-a spus mama, prima data in viata ei, la 1 an si 7-8 luni si 4 kg, mi-a spus mama... as fi luat-o acasa, dar ea inca avea parinti, iar eu o aveam pe S... compicat. DAR Georgianei i-a fost de 10000 de ori mai bine in spital, in sectia de recuperare decat i-ar fi fost acasa. aici toata lumea o iubea si rasfata...

parerea mea, daca tot ne dam cu parerea, ca daca nu se poate in casa, cu parintii, oricand un centru de plasament e de preferat.

o seara buna.

S

O stiu pe Georgiana, cred sa aiba acum vreo 3 ani. Oaree...tot acolo este? Mie mi-a rupt inima fetitza aceea, frumusica foc si atata cauta pe cineva sa vina la ea...sa stea cu ea, sa se joace. Imi arata cu degetul ce jucarie vrea. Nu prea vorbea dar ochii ei spuneau totul. Insa seara cand salonul de copii era pregatit pt culcare, ea ramanea in picioare in patut strigand si plangand ca ramane singura. Era cea mai mare de acolo.
Intra-devar, ii este mai bine acolo decat in "familia" naturala, dar mult mai bine i-ar fi intr-o familie de plasament care sa o iubeasca. Ce viata poate avea un copil intr-un spital? Nu inteleg de ce acea mama care a parasit-o dupa 1 an....nu o da spre adoptie? Categoric Georgiana poate fi ingrijita si de acasa pe mai departe.
Sper sa-i fie bine, ei si altor copilasi!!

Mergi la inceput