Copii despartiti CU FORTA de parinti
Raspunsuri - Pagina 2
kay spune:
Georgiana s-a intors acasa. Am inteles ca ii este bine acolo... ma indoiesc, dar sper sa fie bine... vroiam sa ii iau ceva de Craciun, sa ii dau cadourile pe care i le pregatisem Soniei...
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
psichoMom spune:
Dragele mele, Centrele de Plasament NU sunt o solutie de preferat familiei sau daca nu se poate, familiei extinse (bunici, unchi, matusi, frati mai mari).
Va rog sa ma credeti ca am fost in viata mea in multe Centre de Plasament si cunosc copii, acum ajunsi tineri postinstitutionalizati, iar povestile lor te cutremura daca ai timp sa le asculti... Chiar si in cazurile cand personalul centrelor este atent si preocupat de soarta copiilor, viata lor e foarte trista... Ce sa mai vorbim de centrele unde directorii sunt complet dezinteresati si pe culoare circula gandacii iar cei mici se plimba cu pantalonii uzi si nasul curgand... Am vazut si centre care se incadreaza in prima categorie, si din cele din a doua... In niciunul viata lor nu este mai buna... Mi-e greu sa va descriu acum, in cateva cuvinte cum influenteaza institutionalizarea viitorul unui copil, dar e trist, foarte trist...
Sunt perfect de acord ca nici in familii violente nu este o solutie sa ramana, dar exista solutii. Exista (sau ar trebui sa existe) consiliere familiala, directionarea temporara a copiilor catre familia extinsa, monitorizarea atenta cu ajutorul asistentilor sociali... O Doamne, vorbesc din carti deja!!!
Au fost acei copii abuzati? Reprezinta tatal sau mama lor un pericol pentru ei? Tocmai am vazut stirea acum pe Realitatea si raspunsul nu ar fi "da". Sunt doar saraci, cu ceva probleme de familie pe care pare ca nu si le pot rezolva decat prin certuri, dar sunt curati, au o bunica, iar imaginea mamei disperate incercand sa-i opreasca m-a impresionat profund...
A_Iulia spune:
Totusi in cazul acesta nu este vorba de parinti ce-si abandoneaza copiii, dimpotriva, ei se opun la o astfel de idee.
Cred ca ar fi fost util ca acestia sa fie consiliati psihologic inainte, sa li se arate locul unde vor sta copiii, sa li se solicite cooperarea.
Mi se pare normala reactia parintilor, si era si de asteptat. Sigur ca e mai bine pentru copii asa, insa nu trebuie procedat in forta, cauzandu-le traume suplimentare.
alexuta2005 spune:
Eliza singurii iresponsabili au fost parintii si cei din presa.
Parintii puteau evita acesta situatie daca respectau hotararea judecatoreasca iar televiziunea nu trebuia sa faca un subiect de presa din durerea acestor copii.
Lucrez de 8 ani in centre de plasament si in anii acestia situatia s-a schimbat mult.Desigur ca mai exista cazuri de abuz, dar sunt situatii izolate.
Nu se incearca deloc desfiintarea centrelor ci transformarea lor in unitati de tip familial, adica se inchid centrele mari, cu multi copii si se cumpara apartamente in care sunt plasati cativa copii sau acele centre se reorganizeaza in asa fel incat sa nu fie mai mult de 24 de copii.Exista servicii pentru pregatirea reintegrarii in familie sau pentru integrarea in societate a copiilor, copiii beneficiaza de consiliere nu mai e chiar asa.
Din pacate sunt locuri insuficiente fata de numarul de copii care au nevoie de o masura de protectie.Sunt parinti care vin si solicita plasamentul copiilor lor in centru.Repet plasamentul intr-un centru este o masura temporara.
Kariguld
alexuta2005 spune:
PsichoMom in regim de urgenta sunt luati numai copiii care sunt in situatie de risc.In momentul in care ajung in centru copiii beneficiaza imediat de consiliere psihologica.Apoi se incearca reintegrarea in familia naturala sau in familia extinsa.In acest caz cred ca va fi foarte complicat.
Eu nu am intalnit nici o ruda care sa accepte sa ia in plasament 5 frati.E foarte greu sa gasesti un asistent maternal care sa ia in plasament 5 copii.
Singura solutie ar fi ca parintii sa-si rezolve problemele si apoi instanta va decide reintegrarea in familie.
Esti asa de sigura ca acei copii nu sunt in situatie de risc?Numai dupa ce ai urmarit stirea la tv?
Adina Iulia, in acesti 8 ani decand lucrez am intalnit atatea cazuri in care parintii nu vroiau sa-si dea copii intr-un centru pentru amarata de alcocatie de stat sau pentru ca-i puneau sa cerseasca si sa le aduca bani acasa.
pisigri spune:
Eu cred ca voi glumiti...
Asistenta sociala (sau a copilului, sau a cui o fi...) a fost NEVOITA sa procedeze asa?? Sa smulga ad litteram niste copii de citiva anisori din bratele parintilor lor, sa trinteasca pe jos o batrina...?
Si, prin comparatie, prostituata din judetul VS care face cite un copil pe an ca sa nu poate fi bagata in puscarie, si declara asta sus si tare la TV, accentuind asupra faptului ca ei nu ii plac copiii?? Prostituata care sta intr-un bordei darapanat si infect, mizerabil...prin comparatie cu o familie saraca daraparent curata (macar)?
Ce inima poti sa ai sa iei cu forta copiii aia sa ii duci printre straini? copii de 4-5 ani...
Si cind am mai auzit chestia cu datul copiilor la asistenti maternali... asistenti maternali care de cele mai multe ori nici ei nu se prea omoara cu iubitul copiilor, dar au nevoie de niste bani in plus... asistenti maternali din rindul carora ies in evidenta dementi ca femeia care a ars acel baiat cu tigara, l-a mutilat si l-a ucis... asta asa, ca dovada suprema a cit de atent sint selectati acesti asistenti maternali...
Doi copii disperati urlind din bratele unor straini, o batrina cazuta pe jos, un tata innebunit tipind sa il lase sa ii urce el in masina.... halal protectie sociala !!
if you can't say something nice, then don't say it at all
A_Iulia spune:
Pisigri, vrei sa spui ca ar fi fost mai bine pentru copii sa ramana acasa? Eu ma indoiesc, si sincer ma bucur ca exista acesta componenta a asistentei sociale si in Romania.
karligutza spune:
psichoMom asa mi s-a parut si mie, ca acea familie este DOAR SARACA.... si daca presa a prezentat stirea in asa fel incat a deformat adevarul adevarat, pe aceasta presa de ce nu o putem si NOI sanctiona? ca dezinformeaza? la fel ca si cu un alt produs sau serviciu consumat de noi muritorii... la OPC? exista CNA... dar ei cam pazezc ce le convine si nu neaparat adevarul sau minciuna!
pisigri mare dreptate ai!...
si inca ceva, spunea o colega aici ca poate copiilor acelora li se parea atmosfera certareata din familia lor o stare normala, ceea ce eu nu cred! cred ca totusi natura ne-a inzestrat cu ceva instincte si ca binele si raul din acest punct de vedere poate fi distins de orice om, indiferent de varsta! nu cred ca exista copil caruia sa i se para ceva normal cand isi ia un pumn sau sa ii displaca o mangaiere si-o vorba dulce!
chiar sunt curioasa ce solutii au mai incercat cei de la Protectia Copilului sau Protectia Sociala sau cine i-au luat inainte ca sa dea buzna in casa familiei respective! sincer nu cred ca mai intereseaza pe nimeni ce s-a intamplat dupa aceasta stire, insa scopul ei a fost poate sa aduca in fata opiniei publice o situatie, o situatie care poate nu e in regula si daca mai e de facut ceva pentru a indrepta o nedreptate, CINEVA SA SE SESIZEZE! Sper ca totusi presa sa mentina firul acestui subiect asa cum au facut si in alte cazuri.
karligutza
sunt mamica Adelutei
pisigri spune:
Nu am de unde sa stiu 100% ca acelor copii le-ar fi fost mai bine in familia lor. Nu am de unde sa stiu ce s-a prezentat in instanta, ce au insemnat "certuri familiale": bataie sau discutii pe ton ridicat?
Stiu (din stire) ca asistenta sociala a dispus luarea a 7 copii, cind de fapt erau doar 5. Asta e deja penibil. Stiu ca nici unul dintre parinti nu vroia sa piarda copiii (asta poate fi interpretat, ok). Dar mai presus de orice, stiu ca cineva care se autodenumeste "Protectia copilului" ar trebui sa manifeste putina emaptie, sa aiba ceva cunostinte de psihologie, si sa realizeze ce trauma este pentru copiii aia sa fie luati asa cum au fost luati. Este traumatizant pentru un copil sa fie despartit si de parinti abuzivi si violenti, pentru ca totusi parintii sint singura lui oaza de securitate pe care o cunoaste, daramite de niste parinti ale caror certuri poate se limitau la problemele dintre ei doi...
In plus mi se pare intr-adevar o problema ce anume se va intimpla pe viitor cu acesti copii; cine isi va asuma responsabilitatea pentru 5 copii care nu-s ai lui? Cred ca situatia in familia de acasa trebuie sa fie intr-adevar GRAVA ca sa dispui luarea copiilor de linga parinti, iar acest caz PARE a fi exces de zel. De asemeni, subscriu la parerea ca inainte de a veni sa tirii copiii aia sa-i indesi in masini ar trebui sa incerci sa sprijini parintii...
In TOATE familiile sarace exista certuri, discutii aprinse si poate violenta intre parinti; traim in tara in care normalitate inseamna, pentru o anumita categorie sociala scaparea unei palme sotiei, si pentru o muuult mai larga patura de oameni, plesnirea copilului uneori peste fata pentru ca "ne scoate din minti". Nu pledez in favoarea acestui gen de comportament, dar as vrea sa va ginditi ca daca ar fi sa aplicam legea in mod...habotnic, numarul copiilor care ar trebui depsartiti de parinti ar fi cu muuult mai mare. In aceste conditii, care au putut fi argumentele asistentei sociale de a "ridica" (asa numesc eu ce s-a petrecut ieri) acei copii, cu atita graba?
A, si inca ceva. Da, presa este in cautare de scandal. Dar nu credeti ca evenimentul ar fi fost si mai savuros daca ar fi putut da ceva informatii si despre bataile pe care le primeau copiii, despre abuzurile de orice fel la care erau acestia supusi? Eu nu cred ca ar fi ratat ocazia de a prezenta detalii picante suplimentare... dar poate detaliile nu erau picante deloc?
if you can't say something nice, then don't say it at all