Copii despartiti CU FORTA de parinti
Raspunsuri - Pagina 3
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eliza5 ( Centrele de plasament sunt ele insele pline de violenta, intoleranta, abuz si nepasare. |
ce garantii ai ca este real ceea ce ai afirmat?
ai fost tu acolo? te-ai implicat la modul activ intr-un astfel de centru?
stii tu cati oameni devotati si cu dragoste de copii activeaza acolo?
generalizarile astea nu sunt tocmai OK.
cat priveste prezentarea acestei stiri la posturile tv, de vina este presa, care exagereaza si face un mare tam tam din durerea unor oameni. o mare bulina neagra pentru jurnalisti, de data asta!
si nici macar nu prezinta date reale si faptele concrete, ci doar un adevar trunchiat, senzational!!! cum au fost smulsi acei copii.
rusine! rusine, acelor jurnalisti!
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
psichoMom spune:
Kari, din pacate centrele de plasament sunt de multe ori asa cum le descrie Eliza... Da, eu stiu pentru ca asa cum spuneam mai sus, nu doar ca am vazut multe dar cunosc tineri proveniti din Centre de Plasament, oameni aprent normali, dar afectati psihic foarte grav in urma vietii traite acolo... Dincolo de lipsa afectinuii parintesti, care este fireasca in astfel de cazuri si nu poate fi inlocuita cu nimic, intervin de multe ori abuzuri asupra copiilor, fie din partea celorlalti copii (de cele mai multe ori), fie din partea angajatilor (mai rar, dar mult mai grav... ).
Da, poate aveti dreptate, poate ca acest caz ascunde mult ma mult adevaruri decat am fost lasati sa vedem prin filtrul reporterilor TV, insa ma indoiesc ca nu se putea rezolva aceasta situatie si altfel... Sa smulgi un copil din bratele parintilor asa cum am vazut, mi se pare nu numai nefiresc dar chiar de-a dreptul inuman... Poate ca au facut bine ca i-au luat, poate ca a fost spre binele lor, dar aceasta trauma le va ramane bietilor copii in suflet pentru totdeauna...
Eliza5 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
ce garantii ai ca este real ceea ce ai afirmat? ai fost tu acolo? te-ai implicat la modul activ intr-un astfel de centru? stii tu cati oameni devotati si cu dragoste de copii activeaza acolo? generalizarile astea nu sunt tocmai OK. cat priveste prezentarea acestei stiri la posturile tv, de vina este presa, care exagereaza si face un mare tam tam din durerea unor oameni. o mare bulina neagra pentru jurnalisti, de data asta! si nici macar nu prezinta date reale si faptele concrete, ci doar un adevar trunchiat, senzational!!! cum au fost smulsi acei copii. rusine! rusine, acelor jurnalisti! Kari Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste! Old Union Reminder |
Pai da.. am fost, merg si voi mai merge pentru ca lucrez intr-o fundatie umanitara. Altfel nu as fi afirmat asa ceva.
kariguld spune:
pai inseamna, ca atunci cand am lucrat eu in astfel de fundatii, era in alta epoca, alta dimensiune!
nu zic ca nu am auzit de violente si anumite forme de abuzuri in centrle de plasament, dar sa afirme cineva ca peste tot e asa...mi se pare mult prea mult.
sau asa de rau au evoluat lucrurile, de vre-o 10 ani incoace, incat se petrec numai abuzuri si violente in centrele de plasament?
in asemenea cazuri, vinovati sunt asistentii sociali care lucreaza acolo, psihologii (acolo unde sunt psihologi) tot personalul care lucreaza in astfel de centre, ca doar ei vin in contac cu acei copi plasati acolo...sa credem ca ei sunt abuzatorii?
scenele acelea de la tv cu smulsul copiilor, nu mi-au placut nici mie.
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!
psichoMom spune:
Kari, eu nu am spus ca in toate se intampla asta si nici eliza nu a spus asta.. Am afirmat doar ca astfel de cazuri sunt dese...
Dar haideti sa ne oprim aici ca mi se pare ca alunescm spre off topic...
karligutza spune:
se pare ca Antena1 a continuat investigatiile acestui caz si in emisiunea ACCES DIRECT parintii au solicitat sa reprimeasca copiii pana la sarbatorile de Craciun... iar Asistenta Sociala si Protectia Copilului i-au conditionat de anumite fapte din partea parintilor, cum ar fi sa isi ia fiecare un serviciu, sa isi mai faca curat in casa, etc...... practic la cata saracie si mizerie exista in multe alte case, aveati dreptate cand spuneati ca multi copii ar trebui luati daca e sa fie astea criteriile de "smulgere" a lor de langa parinti. Sa le fie RUSINE si celor care au hotarat despartirea copiilor de parinti; nu doar presei... presa intr-adevar nu merita nici ea prea multe aplauze pentru felul in care prezinta unele stiri, insa adevarul e ca in acest caz, JUSTITIA a fost cam nedreapta! au judecat doar cu ochii pe hartie! si nu uitandu-se in general in tara, unde mai ales la sate/comune, multi parinti isi cresc copiii doar din alocatii si eventual din banii pe care ii castiga in munca cu ziua! (cum pot si vor si ei pana la urma)... tot nu s-a inteles care era cel mai grav lucru incriminat in acest caz: scandalurile parintilor? saracia pt.ca ei nu au locuri de munca? ordinea/dezordinea din casa?
karligutza
sunt mamica Adelutei
Eliza5 spune:
Kariguld, ma bucur ca ai lucrat si tu in domeniu, inseamna ca avem un numitor comun si ne putem intelege. Daca imi spui ca asta a fost acum 10 ani... hmm.. ar fi o problema pentru ca lucrurile acum 10 ani stateau chiar mult mai rau decat stau acum dar cine stie, poate era vorba de un centru de plasament "din centru" :-)
Dupa cum bine stii, intr-un centru de plasament lucrurile nu au cum sa fie OK pentru copii, pentru ca.. pur si simplu nu au cum, realist vorbind. In primul rand stii foarte bine ca "ingrijitoarele" sau educatoarele nu au voie deontologic vorbind sa se apropie afectiv de copii. Nu au voie sa dea atentie unui copil in detrimentul altuia. Pentru ca daca ar face-o, ceilalti copii ar suferi. Si pentru ca nici extrema cealalta, in care sa le oferi tuturor afectiune si interes nu este posibila. Decat daca eventual esti Isus si ai resorturi de afectiune si timp infinite. In consecinta, ingrijitoarele sunt obligate, si chiar o fac cu mare placere, sa ii trateze pe toti copiii la fel. Si anume cu o anumita distanta. Unde este afectiunea parintilor, sarutul pe frunte inainte sa adormi, povestea spusa seara? Unde este adultul care sa te tina in brate cand te simti rau si sa nu doarma langa tine cand ai febra? Unde este dragostea? In niciun caz intr-un centru de plasament si nimic din ce mi-ai putea spune nu mi-ar putea schimba aceasta opinie.
Am intalnit chiar o ingrijitoare care, in timpul vizitei noastre, a luat o fetita in brate din patutul ei. Peste vreo 5 minute a vrut sa o puna la loc si atunci fetita a inceput sa planga. Stii ce a spus ingrijitoarea? A spus citez "Aha, te-ai si obisnuit, ha?!"
Si apoi, vorbim de centre de plasament, da? Centre in care gasim cateodata 100, chiar 200 de copii, fiecare cu tarele lui, fiecare cu deficientele de comportament, afectiuni (atat fizice: enurezis de exemplu, cat si psihice, deviante). Chiar daca intri sanatos, nu prea ai cum sa ramai sanatos intr-un astfel de mediu.
Ai intalnit in practica ta copii de 3 ani sau chiar 4 in centre de plasament, copii care nu stiu sa mearga? Eu am intalnit. Si nu mergeau pentru ca nimeni nu ii tinea de manute sa ii invete. Ai intalnit in practica ta copii care atunci cand intrai in centrul respectiv se lipeau disperati de tine si nu iti mai dadeau drumul? Sau copii care se dadeau obsesiv cu capul de perete? Cred ca ai intalnit. Asta este rezultatul centrelor de plasament. Si nici macar nu e vina celor care lucreaza in aceste centre de plasament, ei chiar nu au cum sa inlocuiasca dragostea parintilor pentru cateva sute de copii. Tocmai de aceea am spus ca acum se incearca desfiintarea lor sau ma rog, transformarea lor in centre maternale cu mult mai putini copii si cu o "familie sociala". Deci va rog... nu mai vorbiti cu atata usurinta despre "solutia" numita centru de plasament decat atunci cand este clar ca acel copil este abuzat fizic, psihic sau sexual de catre parintii sai.
psichoMom spune:
Eliza, ai descris foarte bine lucruri pe care si eu le-am vazut... Cand am fost pentru prima oara intr-un centru de plasament am iesit plangand... Nu cred ca va puteti imagina cum e sa nimeresti in mijlocul unei grupe de copii ca cei descrisi de Eliza, si fiecare sa nu stie cum sa se apropie mai mult de tine... Iti sar in brate, te trag de haine, ridica manutele strigand toti "mami, mami"... E cumplit... nu stiam ce sa fac, nu stiam ce sa zic... ramai impietrit in fata unei suferinte atat de mari...
Si atunci... cum sa considere ca unui copil i-ar fi mai bine intr-un mediu atat de rece si ostil?
Inca ceva: cel mai probabil cei 7 frati urmeaza sa fie separati si fiecare trimis intr-o institutie potrivita varstei lui. Sunt foarte putine centre (cele mai mari) care sa acopere o paleta larga de varste... Alta trauma...
Ma intreb un lucru: oare s-o fi incercat inainte consilierea parintilor in sensul sprijinirii lor spre a-si gasi un job (macar tatal, mama la o asa casa plina mi-e greu sa cred ca poate lucra)??? Cine a vazut emisiunea de pe antena 1 poate ne spune mai multe... Parintii aia pareau atasati de copiii lor... cred ca daca li s-ar acorda putin ajutor...
kariguld spune:
da, Eliza, cunosc foarte bine ce ai spus.
copii, care se prind de tine si au o privire bolnava de neiubire, care te roaga numai cu ochii, si abia rostesc:"vrei sa fii mama mea?"
ani de zile am fost marcata si inca sunt de acei copii pe care i-am intalnit, nopti intregi am dormit laga astfel de copii....
in fine, sa nu ne abatem de la subiect.
personal, nu sunt pentru a fi luati copii de langa parinti, ci pentru ajutarea familiei, de catre consilieri, psihologi, asistenti sociali, etc...
nu agreez sub nici o forma ideea unei separari, foarte dureros ca dupa atatia ani de libertate, nu se schimba nimik in acest sens (si in multe altele!!!)
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!
alexuta2005 spune:
Tocmai a fost difuzata stirea la Realitatea TV despre acest caz.
Au spus ca de fapt tatal a facut cerere, in septembrie, la Protectia Copilului ca sa vina sa ia copiii caci mama ii trimite la cersit dar intre timp s-a razgandit.
Si s-a mai spus ca au mai fost luati copii anul trecut si atunci parintii au promis ca vor avea grija de ei, ca vor inceta certurile si scandalurile, dar se pare ca nu s-au tinut de cuvant.
De ce oare n-au spus asta cand au difuzat prima data stirea?